Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@19:59:27 GMT

مقاومت؛ اصل اصیل قرآنی/ عدالت مبنای صلح باشد

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۱۴۶۰

مقاومت؛ اصل اصیل قرآنی/ عدالت مبنای صلح باشد

ایسنا/گیلان دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مقاوت اسلامی را یک اصل اصیل قرآنی دانست که بر پایه رحمت و اخلاق و حقوق بشری است و عنوان کرد: انقلابیون عالم نباید فکر کنند در دوران پساکرونا دیگر نسبت به مسئله قدس مسئولیتی ندارند.

آیت الله رضا رمضانی امشب در مراسم بزرگداشت روز جهانی قدس که در مصلای امام خمینی(ره) رشت برگزار شد، با تاکید بر لزوم اهتمام مسلمانان نسبت به مسئله روز قدس شریف، اظهار کرد: روز قدس هر سال نه فقط در ایران اسلامی، بلکه در اقصی نقاط دنیا باشکوه خاصی برگزار می شود و این موضوع برای حاکمیت استکبار روشن و واضح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مقاومت را تنها گزینه برای قدس و ملت فلسطین دانست و افزود: برخی گمان می کنند که مذاکره درباره مسئله قدس سودبخش و در راستای منافع ملی است، اما این خیالی بیش نیست، زیرا فلسطین متعلق به فلسطینیان است و آوارگان فلسطینی باید به سرزمین خود بازگردند و اشتغالگران باید اخراج شوند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت، با بیان اینکه ملت فلسطین باید در سرنوشت خویش حضور داشته باشند، گفت: فلسطینیان این حق را دارند که در حاکمیت سرزمینشان نقش داشته باشند تا مورد توجه و احترام قرار گیرند.

آیت الله رمضانی، با اشاره به تاکید آیات و روایت درباره مفهوم مقاومت، اضافه کرد: در حوزه احکام بیشترین آیات درباره جهاد و مقاومت است و حدود ۴۰۰ آیه با این مضمون داریم. قرآن کریم حتی برخی از جنگ ها را بر می شمارد و عوامل و نتایج آن را بررسی می کند و از فلسفه و فضیلت جهاد و مقاومت سخن می گوید.

وی با بیان اینکه برخی مقاومت را ناسازگار با روح حاکم بر شریعت می دانند، عنوان کرد: از آنجایی که اسلام دین رحمت است، برخی معتقدند که مقاومت با روح اسلام منافات دارد و گاها آن را مخالف روح اخلاق می دانند.

عضو خبرگان رهبری، با اشاره به تاکید روشنفکران غرب و شرق مبنی بر لزوم برداشته شدن آیات مربوط به جهاد و مقاومت و صلح محور شدن اسلام، گفت: هدف قرآن از تبیین مسئله جهاد و مقاومت برای استبداد و کشورگشایی و استعمار و استثمار و خودکامگی و سلطه جویی و سلطه گری نیست؛ البته در طول تاریخ جنگ هایی با هدف سلطه جویی و کشورگشایی اتفاق افتاده و برخی با استفاده از همین جنگ ها می خواهند اسلام را دین خشونت معرفی کنند، اما در جریان جنگ جهانی دوم بیش از ۱۰۰ میلیون انسان کشته شد.

وی با بیان اینکه در مقاومت روح توحید وجود دارد، خاطرنشان کرد: برای اینکه بشر به سمت سعادت برود، باید پایگاه های توحید را مورد توجه قرار دهد لذا مقاومت برای مقابله با تعدی و تجاوز و خودکامگی و رهایی بشر از ظلم و ستم و خارج کردن مستضعفان عالم از سیطره ظلم جهان استکبار است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت، اصل مقاومت را برای مقابله با جریان استکبار دانست و یادآور شد: مقاومت منافاتی با رحمت الهی ندارد، بلکه در ذیل رحمت الهی تعریف می شود. در واقع مقاومت در اسلام برای این است که جامعه بشری از عدل برخوردار و از تعدی و تجاوز ظالمان جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه اگر میدان و جهاد و مقاومت نبود، ظلم و ستم و بی عدالتی و تبعیض کل جامعه بشری را فرا می گرفت، ادامه داد: عدالت نیز در ذیل رحمت الهی تعریف می شود، یعنی عدالت با مقاومت تحقق پیدا می کند و برای مقابله با شکاف طبقاتی باید مقاومت وجود داشته باشد، در غیر این صورت فقر جامعه بشری را هلاک می کند.

آیت الله رمضانی، مقاومت را عین رحمت و اخلاق دانست و بیان کرد: اسلام فقط به دنبال رابطه انسان با خود و با خدا نیست، بلکه توسعه ارتباطات انسانی و رابطه انسان با انسان را مد نظر دارد و لذا احکام اجتماعی کمتر از احکام فردی نیست.

وی با بیان اینکه قرآن همواره بر صلح و زندگی مسالمت آمیز بر مبنای عدل و عدالت تاکید می کند، گفت: صلح بر مبنای عدالت موجب می شود انسان ها به حق و حقوق خودشان برسند و امتیازات براساس ارزش ها و شایستگی ها باشد.

عضو خبرگان رهبری، مقاومت را عامل عزت جامعه دانست و اظهار کرد: اگر مقاومت نباشد ذلت و خواری جامعه بشری را فرا می گیرد، یعنی با ترک مقاومت عدالت و اخلاق از بین می رود و حقوق بشری پایمال می شود.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت، صلح و عدالت را از مظلوم ترین واژگان در دوران پست مدرنینه دانست و خاطرنشان کرد: در پروتکل های ۲۴گانه صهیونیسم شعارهای فریبنده برای استعمار فرانو پیش بینی شده است لذا جریان صهیونیسم مسئله اسلام است؛ نه فقط فلسطین.

وی مقاوت اسلامی را یک اصل اصیل قرآنی دانست که بر پایه رحمت و اخلاق و حقوق بشری است و عنوان کرد: انقلابیون عالم نباید فکر کنند در دوران پساکرونا دیگر نسبت به مسئله قدس مسئولیتی ندارند، بلکه باید از فضای مجازی برای تبیین و تبلیغ روز قدس و معرفی جنایات صهیونیست ها به زبان های مختلف استفاده کنیم؛ البته مافیای رسانه ای صهیونیسم ۹۰ درصد اخبار جهان را در اختیار دارد لذا باید تلاش کنیم به لحاظ سخت افزاری نیز در حوزه تبلیغ روز قدس پیشتاز باشیم.

آیت الله رمضانی، اشغالگری را نخستین نشانه روح خودکامگی و استعمار و استکبار دانست و گفت: صهیونیسم به واسطه پشتوانه قوی ناقض حقوق بشری و قوانین بین المللی است، اما آن چیزی که روح و خوی خودکامگی، استکبار، استثمار و استعمار صهیونیسم را بر ملا می کند، تعدی و تجاوز است، زیرا صهیونیست ها نگاه ماکیاولی دارند و برای رسیدن به قدرت از هر ابزاری استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه فلسطین و قدس برای آزادی بیش از ۱۰۰ هزار شهید تقدیم کرده است، متذکر شد: روح حاکم بر پروتکل های صهیونیسم زور و تزویر است و لذا در این مسیر از اخلال در معیارهای شرعی و قانونی و استعمار فرانو استفاده می کنند.

عضو خبرگان رهبری، مثلث شوم تل آویو، ریاض، واشنگتن و عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل را فاجعه آمیزترین اتفاق تاریخ دانست و اظهار کرد: مسئله فلسطین فقط مربوط به یک منطقه از مناطق عرب نیست، بلکه با توجه به پروتکل های صهیونیسم، جریان استکبار درصدد سلطه جهانی است.

آیت الله رمضانی، با بیان اینکه نظام سلطه با وجود برخورداری از کلاک های هسته ای جمهوری اسلامی ایران را از دانش هسته ای محروم می کند، گفت: این در حالی است که ولی امر مسلمین فتوای حرمت کشتار جمعی را دارند، اما صهیونیسم هیچ حریمی برای حقوق بشر قائل نیست و می خواهد مدیریت جهانی را عهده دار شود لذا مسلمانان باید آگاه باشند و این اهتمام را نسبت به اصلاح امور امت اسلام داشته باشند.

وی مقاومت اسلامی و روز قدس را یکی از رسالت های جهانی مسلمانان دانست و بیان کرد: روح رحمت الهی و اخلاق در مقاومت وجود دارد و به حکم عقل و فطرت و براساس آموزه های قرآنی باید در برابر خودکامگی ها ایستادگی کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی روز قدس دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت جهاد و مقاومت الله رمضانی جامعه بشری حقوق بشری رحمت الهی روز قدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۱۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن» در نوزدهمین شب موسیقی فرهنگسرای ارسباران در شب‌های پنج شنبه و جمعه، ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این کنسرت که به سرپرستی محمدرضا برزین و خوانندگی صادق شیخ زاده اجرا شد، تصنیف‌ها و قطعات پیش در آمد اصفهان، شاه ختایی، پنبه جاری، المنت و لله، کهربا، نخجیر، ریشه در خاک، حریم یار، کردی و آفتابکاران با آهنگسازی علی اصغر بهاری، محمد رضا برزین، صادق شیخ زاده و قطعاتی با ملودی‌های قدیمی و محلی بر اساس اشعاری ازهوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری، فاضل نظری، علی حاتمی، حامد عسگری و اشعار محلی اجرا شد.

صادق شیخ زاده خواننده درباره این کنسرت گفت‌وگویی با خبرگزاری آنا انجام داده که مشروح آن را می‌خوانید:

لطفا درباره جزییات این کنسرت برایمان توضیح بدهید .

کنسرت نغمه‌های کهن یا اشعاری نو از نغمه‌های کهن یک اجرای دغدغه انگیز برای شنیده شدن نغمه‌های با اصالت است، آنچه که امروزه بیشتر مردم در ارتباط با گذشته با آن در ارتباط هستند. تمام تلاشمان این بود که بتوانیم در قالب یک موسیقی اصیل به بازخوانی نغمه‌هایی بپردازیم که برگرفته از موسیقی فولکلور، موسیقی دستگاهی یا برگرفته از رسوم و آیین‌های مناطق مختلف  هستند تا با اشاعه آنها مردم شعر تازه بشنوند و فضایی تداعی کنیم که اگر چه به جهت کلامی به مردم نزدیکتر است، اما ممکن است نغمه‌های آن در طول سالیان سال فراموش شده باشد.

چطور شد در فرهنگسرای ارسباران اجرا رفتید؟

از سویی به جهت حمایت‌های فرهنگسرای ارسباران و اینکه تصمیم گرفتیم جایی اجرا برویم که مردم هم قدرت خرید داشته باشند و بتوانند در این کنسرت شرکت کنند و خوشبختانه استقبال هم از کنسرت خوب بود به طوریکه یک سانس را به دو سانس در دو شب رساندیم ، امیدواریم این استقبال ادامه پیدا کند و بتوانیم در روزهای دیگر هم اجرا داشته باشیم

درباره قطعات و سازندگان آن هم برایمان توضیح دهید؟

اجرا توسط قطعات تنظیم و یا ساخته شده محمدرضا برزین اتفاق می‌افتد که نوازنده خوبی در ساز سه تار است، سنتور را سوها شمعدانی،‌عود آناهیتا نصیریان، سازهای کوبه‌ای پویان توکلی ، تنبک امیرحسین تات و ساز سه تار با مسعود صادقی است.

با توجه به مبالغ بالای کنسرت‌ها در این ایام، چقدر قدرت خرید مردم و حضور عموم برای شرکت در این کنسرت برایتان اولویت داشت؟

در واقع این نکته برایمان حائز اهمیت بود، چقدر هم خوب است که دولت و حاکمیت بخشی از هزینه‌های کنسرت‌ها را تقبل کند. بدون تعارف این تعداد کنسرتی که هر شب در کشور برگزار می‌شود اگر بخشی از هزینه‌ها را هم دولت بدهد، خیلی استقبال چشمگیر می‌شود، بنابراین سر سفره فرهنگی مردم باید یارانه‌های دولتی با حمایت‌هایی این چنین داشته باشیم که خوشبختانه ما توانستیم از آن برخوردار شویم.

ما امروز می‌بینیم که حتی خواننده‌های شهیر موسیقی ایرانی روی به موسیقی‌های الکترونیک و موسیقی‌های غیر ایرانی می‌آورند، حتی به نظر من آن موسیقی‌ها موسیقی‌های پاپ نیست همانطور که بهتر از من می‌دانید موسیقی پاپ موسیقی مردمی هست بنابراین یک موسیقی می‌تواند موسیقی کلاسیک باشد، فولکلور باشد حتی سنتی باشد به خاطر فرم اجرا ولی پاپ تلقی شود، یعنی جمیع مردم با آن احساس نزدیکی کنند، حتی این موسیقی‌هایی که توسط بعضی از خواننده‌ها اجرا می‌شود و به روی صحنه می‌رود موسیقی‌های پاپ نیستند.

البته برخی هم موسیقی خاص هستند، موسیقی که در ژانر موسیقی الکترونیک، موسیقی کلاسیک، حتی موسیقی کلاسیک غربی است ولی باز این حرف به این منظور و به این مفهوم نیست که آن‌ها نباید باشد چرا آنها هم باید باشند، اما اقبال صد درصدی خوانندگان موسیقی اصیل ایرانی به آن موسیقی‌ها منجر به این می‌شود که این سمت ما خیلی خالی باشیم ما خیلی تنها و معدود باشیم امروزه شما می‌شنوید که توسط یک سلسله از هنرمندان عزیز و گرامی ابراز نگرانی درباره تئاتر وجود دارد،‌ این هم به جا است اما واقعا باید بگویم که مظلوم‌ تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است حتی موسیقی سنتی هم نه، موسیقی اصیل ایرانی.

متأسفانه به دلیل ذائقه‌ای که توسط عده‌ای بین مردم ایجاد شده، دافعه نسبت به سازهایی چون سه تار، سنتور،‌عود، سازها کوبه‌ای و آواز ایرانی ایجاد شده است، در صورتی که اینها شاخه‌های موسیقی اصیل ایرانی هستند. 

شما سالهاست که در عرصه آواز ایرانی فعالیت می‌کند، دراین باره چه تجربیاتی دارد و برایمان بگویید.

به عنوان کسی که برنامه های مختلف داشته‌ام می‌گویم، که اتفاقاً مردم در مناسبت‌های آیینی خودشان بسیار هم علاقمند این موسیقی و آواز‌ها هستند، اگر این آواز‌ها درست طراحی شود برای لحظات خلوت آدمی فوق العاده است.

ما انسان‌ها دارای حالت‌های مختلف، متنوع و گوناگونی به جهت روانی هستیم و برای هر کدام از این حالت‌ها موسیقی خاص خود را طلب می‌کنیم و مثل یک نوع تغذیه روحی است، به همین دلیل ما به تمام فرهنگ‌ها که از دل فرهنگ خودمان بیرون می‌آید ادای دین می‌کنیم و به آن اصالت می‌دهیم و در این مواجهه هم نیاز داریم که هر کدام از آنها را مصرف کنیم اتفاقاً موسیقی جدی هم موسیقی مصرفی است، اما موسیقی مصرف شده برای حالات خاص آدمی و هر آدمی البته حالات خاص خودش را دارد اما این طیف حالت‌ها از چند گونه بیرون نیست و من امیدوارم که این نوع اجراها مورد حمایت قرار بگیرد.

بنابراین اگر حمایت درستی صورت گیرد، اقبال مردمی هم زیاد می‌شود و ما با فوجی از مخاطب روبه رو می‌شویم، در حال حاضر کنسرت‌هایی که در سالن‌های مجلل برگزار می‌شوند که بعضا حتی استانداردهای ابتدایی موسیقی را هم ندارند. ما سالن تخصصی اجرای کنسرت کم داریم اما هستند اندازه‌ای که کارمان راه بیافتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیداری دنیا در قبال مسئله فلسطین مرهون جبهه مقاومت است
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • همایش نمایش اسب‌های اصیل ایرانی در دستگرد برخوار
  • انعقاد ۳۱ تفاهم‌نامه داخلی و خارجی بر مبنای توانمندی‌های فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • استان بوشهر خط مقدم محور مقاومت ایران اسلامی است + تصویر
  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست