Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@23:59:14 GMT

روزنامه گاردین 200 ساله شد

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۲۱۹۹

روزنامه گاردین چاپ لندن 200 سالگی خود را جشن گرفت.
 
به گزارش عصرایران، انتشار این روزنامه 200 سال قبل، در شهر منچستر بریتانیا و با نام "گاردین منچستر" آغاز شد اما سپس با انتقال دفتر آن به لندن، نامش هم به "گاردین" تغییر کرد. گاردین از جمله روزنامه های مهم و تاثیرگذار جهان به شمار می رود.

این روزنامه متعلق به بخش خصوصی است و در "روزنامه نگاری مستقل" نیز جایگاه مهمی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه العرب چاپ لندن در توصیف این روزنامه می نویسد: "گاردین یک روزنامه تاثیرگذار است و بارها خبرها و گزارش و یادداشت های آن منجر به تغییر قوانین و استعفاهای متعددی شده است. گاردین و روزنامه نگاران آن تاکنون بسیاری از جوایز جهانی و در راس آنها پولیتزر را کسب کرده اند".

این روزنامه بر استقلال خود تاکید دارد و بارها برای ادامه حیات دست به دامن مخاطبان خود شد و از آنها خواست با حمایت مالی از روزنامه از طریق کمک مالی، اشتراک، از روزنامه حمایت کنند.
روزنامه بارها گفته است که مدیون کسی نیست و به مخاطبان وفادار خود تکیه دارد و برای نظرات سایر افراد باز است.

این روزنامه به مناسبت 200 سالگی، بخشی را در سایت خود اختصاص داده است. در یکی از مطالب اصلی این بخش آمده است: "روزنامه، روشی را ادامه می دهد که به دنبال حقیقت باشد؛ قدرتمندان را به چالش بکشد و به خبرها و داستان سایر افراد و جامعه که مسائل و دغدغه هایشان به اندازه کافی از سوی مقامات شنیده نمی شود؛ اهمیت بدهد".

گاردین همچنین گفته است که "200 سالگی، پیری پختگی برای این روزنامه است. این سن نه تنها بیشتر از سن بسیاری از کشورها و بیشتر از همه احزاب سیاسی است بلکه عمر هیچ موجود زنده ای در جهان به عمر گاردین نرسیده است".

روزنامه معمولا جمله "سی بی اسکوت" سردبیر گاردین بین سال های 1872 تا 1929 را یادآوری می کند که در سال 1021 و به مناسبت صدسالگی روزنامه نوشت: "خیلی خوب است که با خوانندگان خود صریح باشیم. اما بهتر این است که عادل باشیم".

او در این مطلب تاکید کرد که "آزادی بیان باید برای همه وجود داشته باشد اما حقایق باید برای ما روزنامه نگاران، مقدس بمانند".
این مقاله اسکوت تحت عنوان "100 سالگی" هم اکنون به مرجعی در سراسر جهان درباره نقشه ساخت رسانه مستقل تبدیل شده است.

گاردین در طول 200 سال فعالیت خود از یک هفته نامه در شهر منچستر به موسسه بزرگ رسانه ای با "اتاق خبر" در بریتانیا، آمریکا، استرالیا و دهها میلیون خواننده وفادار در سراسر جهان و بیش از 1.5 میلیون حامی در 180 کشور جهان تبدیل شده است.

"کاثرین فینر" سردبیر فعلی گاردین نیز نوشت "سوال نخست در قرن سوم روزنامه این است که در ایجاد خاطرات این فاجعه کووید19 (کرونا) ما چه نقشی می توانیم ایفا کنیم. گزارش های ما - شامل کلمات، عکس ها، ویدئوها، عکس و صدا - چه تاثیری بر مبارزه برای فهم این همه گیری و جهان جدیدی که آن را شکل داده خواهد داشت؟ چگونه نظر و تحلیل ما بر تصمیماتی که ما را به اینجا رساند؛ نوری خواهد تاباند؟

"رولا خلف" سردبیر روزنامه قدیمی فایننشیال تایمز (چاپ لندن) هم به همین مناسبت گفت: "نقش رسانه های خوب، بازخواست قدرتمندان و ارائه حقایق به مخاطبان است. روزنامه گاردین از زمان تاسیس تاکنون چنین کاری را انجام می دهد".

لینک کوتاه: asriran.com/003Hdd

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۲۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس در انتخابات محلی

بر اساس نتایج اولیه انتخابات محلی در انگلستان و ولز که امروز جمعه توسط رسانه‌ها گزارش شد، حزب حاکم محافظه‌کار در حال از دست دادن کرسی‌های شوراهای محلی و واگذاری آنها به مخالفان است.

به گزارش ایسنا، با شمارش بیش از نیمی از آرا، محافظه‌کاران تاکنون ۲۵۹ کرسی را از دست داده‌اند، در حالی که حزب کارگر ۱۰۹ کرسی را به دست آورده است.

به گزارش اسپوتنیک، در همین حال لیبرال دموکرات‌ها ۳۸ کرسی را کسب کردند، در حالی که سبزها توانستند ۲۸ کرسی دیگر را به دست آورند و ۸۰ کرسی به نامزدهای مستقل تعلق گرفت.

علاوه بر این، محافظه‌کاران اکثریت را در شش شورای محلی از دست دادند و حزب کارگر اکثریت را در هفت شورا به دست آورد. حزب کارگر همچنین در انتخابات میان‌دوره‌ای بلکپول جنوبی بر محافظه‌کاران پیروز شد و کرسی در پارلمان بریتانیا به دست آورد و «کریس وب» نامزد حزب کارگر ۵۸.۹ درصد آرا را در مقایسه با رقیب محافظه‌کار (۱۷.۵ درصد) خود کسب کرد.

انتخابات محلی در انگلستان و ولز روز پنجشنبه برگزار شد. شهروندان باید به ترکیب ۱۰۷ شورا و مجمع لندن رأی می‌دادند و ۱۱ شهردار از جمله شهردار لندن و ۳۷ کمیسر پلیس را انتخاب می‌کردند. در همین روز، انتخابات میان دوره‌ای برای کرسی حوزه انتخابیه بلکپول جنوبی هم برگزار شد.

قبل از انتخابات، محافظه‌کاران ۹۸۹ کرسی از ۲۶۰۰ کرسی و حزب کارگر ۹۷۳ کرسی داشتند. نتایج نهایی قرار است روز شنبه اعلام شود.

در همین حال در پی شکست حزب حاکم محافظه‌کار در انتخابات محلی امید «صادق خان»، شهردار کنونی لندن از حزب کارگر برای ابقا در سمتش بیشتر شده است. نتیجه انتخاب شهرداری‌ها از جمله شهرداری لندن که مهمترین رقابت این دوره است، قرار است روز شنبه اعلام شود.

رقابت اصلی در شهر لندن بین سوزان هال از حزب حاکم محافظه‌کار و صادق خان، شهردار کنونی از حزب کارگر است.

صادق خان که از سال ۲۰۱۶ شهردار لندن است، برای سومین دوره نامزد شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) رکوردشکنی مدونا، یک و نیم میلیون نفر در کنسرت برزیل شرکت کردند
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • صادق خان شهردار لندن شد
  • صادق خان برای سومین دور شهردار لندن شد
  • صادق خان با کسب سومین دور شهرداری لندن رکوردشکنی کرد
  • صادق خان برای سومین بار شهردار لندن شد
  • صادق خان باز هم شهردار لندن شد
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • شکست حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس در انتخابات محلی
  • چلسی ۲ - تاتنهام صفر ؛ پیروزی آبی‌های لندن در استمفوردبریج