Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در نامه ای ضمن بیان مشکلات موجود در دانشگاه، خواستار رسیدگی منصور غلامی وزیر علوم به این مشکلات شد.

متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر غلامی 

وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری

باسلام و احترام

هماهنگونه که مستحضرید دانشگاه صنعتی خواجه‌ نصیرالدین طوسی اولین دانشگاه صنعتی کشور و همچنین جزو پنج دانشگاه برتر صنعتی کشور می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این دانشگاه سطح یک همواره با مشکلات جدی و سختی دست و پنجه نرم کرده که در طی سالیان متمادی و دوره‌ها و دولت‌های مختلف توجه درخوری به آن‌ها نشده و این انبوهی از مشکلات انباشته شده و اکنون کوهی از مشکلات را در مقابل دانشگاه قرار داده است.

یکی از القاب این دانشگاه پر قدمت صنعتی، مجمع‌الجزایر خواجه نصیر است که به دلیل پراکندگی دانشکده‌ها و عدم یکپارچگی دانشگاه به این نام معروف شده است که همواره همه روسای دانشگاه و مقامات وزارتی در زمان‌ها و دوره‌های مختلف سخن از تجمیع دانشگاه رانده‌اند که علی‌رغم وجود گزینه‌های مناسب، این مهم در هیچ دوره‌ای تحقق نیافت. 

اکنون پس از قریب به ۹۳ سال از تاسیس دانشگاه، کماکان دانشگاه پرافتخار خواجه نصیرالدین طوسی در بلاتکلیفی به سر می‌برد؛ از طرفی پس از مدت‌ها هنوز برنامه دقیقی برای تجمیع وجود ندارد و از طرف دیگر مشکلات عظیم ساختمانی از جمله فرسودگی، احتمال ریزش و عدم تملک برخی ساختمان‌های دانشگاه ادامه روند به این شکل را بسیار سخت کرده است. همچنین بنا به گفته مسئولین دانشگاه، مدت‌هاست بودجه عمرانی دانشگاه به دلیل عدم تجمیع قطع شده که خود بر مشکلات این دانشگاه پر افتخار اما بدون حامی و دلسوز افزوده است.

دانشکده علوم این دانشگاه که در سال‌های گذشته دچار سوانحی همچون نشست زمین شده است یکی از مکان‌های خطرناکی است که مکررا از سوی شهرداری و سازمان آتش‌نشانی اخطار برای تخلیه به دلیل ناامن بودن دریافت کرده است. 

در ماه‌های گذشته مسئولین دانشگاه به دنبال انتقال این دانشکده به مکان جدیدی بودند که مشخص شد اولین گزینه دانشگاه برای انتقال دانشکده علوم، خوابگاه دانش که یکی از استانداردترین خوابگاه‌های سطح شهر تهران با ظرفیت ۷۰۰ نفر است، می‌باشد.

خوابگاه دانش از معدود بخش‌های دانشگاه است که اصولی و استاندارد ساخته شده و در طی سال‌های گذشته هزینه بسیاری برای تبدیل این مجموعه به یک مجموعه خوابگاهی استاندارد شده است. پس از اعلام احتمال این جابجایی از سوی مسئولین نگرانی‌های بسیاری در بین دانشجویان دانشکده علوم و دانشجویان مستقر در خوابگاه دانش به وجود آمد. دانشجویان دانشکده علوم نگران از احتمال درس خواندن در مجموعه‌ای با کاربری خوابگاهی و دانشجویان خوابگاه دانش نگران از دست دادن تنها مجموعه خوابگاهی دانشگاه.

با توجه به تغییر کاربری این مجموعه خوابگاهی و لغو قرارداد تمامی خوابگاه‌های خودگردان دانشگاه، این نگرانی در دانشجویان به وجود آمده که در صورت بازگشایی دانشگاه‌ها، دانشگاه توانایی تامین خوابگاه لازم برای دانشجویان خوابگاهی را نداشته باشد.

همچنین با توجه به وضع موجود پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه هم به دلیل قدمت ساختمان که حدود ۹۳ سال از ساخت می‌گذرد و همچنین ساخت و سازهای عظیم و گود برداری در کنار ساختمان این دانشکده، به سرنوشت دانشکده علوم دچار شود که در این صورت دیگر خوابگاه دانشی برای انتقال دانشکده به آن وجود نخواهد داشت.

پس از انتقال دانشکده علوم به خوابگاه دانش عملا تنها نکته مثبت و استاندارد دانشگاه هم از بین خواهد رفت و دانشگاه پس از عدم تجمیع، عدم برخورداری از بودجه عمرانی، عدم امکانات و فضای کافی، عدم برخورداری از ساختمان مستحکم و درخور از داشتن یک مجموعه خوابگاهی نیز محروم خواهد شد که به هیچ عنوان نه تنها درخور قدیمی‌ترین دانشگاه صنعتی کشور که از برترین‌های آموزشی و پژوهشی کشور است نخواهد بود بلکه درخور نظام آموزشی و میهن عزیز و سربلند ما نخواهد بود که یکی از دانشگاه‌های سطح یک و برتر آن در چنین بلاتکلیفی بزرگی باشد.

در نهایت شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نگرانی خود را از وجود مشکلات بسیاری که برخی از آن‌ها مختصرا ارائه شد و نبود برنامه بلندمدت و جامع برای آینده دانشگاه اعلام می‌کند و از جنابعالی به عنوان عالی‌ترین مقام آموزش کشور تقاضا می‌کند دستور فرمایید پیش از رسیدن به بن‌بست و بحران، اقدامات ویژه‌ای در راستای حل مشکلات این دانشگاه برداشته شود و همانطور که دانشجویان و اساتید دانشگاه در تلاش مداوم برای بالا بردن سطح علمی دانشگاه هستند، حداقل امکاناتی همچون مجموعه دانشگاهی و خوابگاهی مناسبی برای آنان تهیه شود.

در نهایت شایان ذکر است که علی‌رغم درخواست‌های مکرر شورای صنفی دانشجویان از طرق مختلف برای برگزاری جلسه با دکتر یزدان‌دوست، ریاست محترم دانشگاه، برای مطرح کردن مطالبات و دغدغه‌های دانشجویان، بیش از یکسال و نیم است که ایشان هیچ‌کدام از درخواست‌های جلسات را قبول نکرده و شورای صنفی دانشجویان هیچگونه ارتباطی با ریاست دانشگاه نداشته و تقریبا تمام نامه‌های ارسالی ما به ایشان بدون جواب مانده است در صورتی که دانشجو مهم‌ترین رکن دانشگاه است و دانشگاه بدون دانشجو عملا معنایی ندارد و نادیده گرفتن دانشجویان و نمایندگان رسمی آنان شایسته جامعه علمی و دانشگاه پرقدمت و پرافتخاری همچون دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیست.

پیشاپیش از همراهی و حمایت ویژه جنابعالی از خانواده دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی که در تمامی سال‌های گذشته از حمایت نهادهای بالادستی آنطور که باید و درخور بوده است محروم بوده است، کمال تشکر و قدردانی را داریم.

محمدمهدی حسنی

دبیرکل شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه دانشجویان وزیر علوم دانش دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شورای صنفی دانشجویان مجموعه خوابگاهی خوابگاه دانش دانشکده علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۴۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، در صد و بیست و هشتمین نشست شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت که با حضور سیدحسن امامی رضوی رئیس نشست، محسن شیرازی رئیس گروه دندانپزشکی فرهنگستان و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و اعضای گروه دندانپزشکی همزمان به صورت حضوری و مجازی در فرهنگستان برگزار شد، به موضوع چالش‌ها و راهبردهای موجود در پذیرش و آموزش دانشجویان و جذب و ماندگاری اعضای هیات‌علمی دندانپزشکی پرداخته شد.

در این نشست، محمدجواد خرازی فرد عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی و دبیر کمیته اعتباربخشی برنامه‌ای دانشکده‌های دندانپزشکی کشور به بررسی مسائل و چالش‌های حوزه دندانپزشکی پرداخت و تاکید کرد: افزایش ظرفیت دندانپزشکان، بهبود شاخص‌های دهان و دندان را در پی ندارد.

وی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو به شدت تأثیر مخربی در پی خواهد داشت و هنوز دانشکده‌های دندانپزشکی در شوک افزایش ظرفیت دوره‌های قبل است و این موضوع باعث کاهش انگیزه در دانشجویان و پایین آمدن سطح سواد و توانایی قبول شدگان این رشته می‌شود و یک بحران را به دنبال خواهد داشت و باعث تقاضاهای القایی در آینده خواهد شد.

خرازی فرد گفت: یک دندانپزشک توانمند باید مهارت‌های برقراری ارتباط، تعهد حرفه‌ای، پیشرفت فردی و فراگیری مستمر، ارتقای سلامت و پیشگیری، مهارت‌های بالینی و دستیابی به توانمندی‌های مورد انتظار را دارا باشد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای با حمایت فرهنگستان علوم پزشکی کشور انجام شد که در آن، میزان دستیابی به ۴۲ توانمندی اصلی بالینی در بین دانش‌آموختگان دانشکده‌های پزشکی کشور بررسی شد.

عضو کمیته بازنگری برنامه آموزش دندانپزشکی عمومی و تخصصی به چالش‌های مهم در آموزش دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: کمبود شدید هیأت علمی، عدم ماندگاری و عدم تمایل متعهدین، افزایش فضاهای آموزشی، تخصیص نامناسب نیروی متعهد خدمت ضریب K به دانشگاه‌ها، پذیرش و به‌کارگیری متخصصان متعهد خدمت بومی، کمبود شدید فضا و امکانات و بودجه‌های آموزشی، کمبود بیمار آموزشی، ایده‌آل نبودن محتوای آموزشی و اجرای آن و…، از جمله چالش‌های مهم رشته دندانپزشکی است.

خرازی ادامه داد: متأسفانه کمتر از ۳۰ درصد فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی به شبکه بهداشت وارد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌تر از تأمین نیروی انسانی مناسب؛ فراهم آوردن بستر برخورداری عموم مردم از خدمات دندانپزشکی مخصوصاً با استفاده از پوشش مناسب بیمه‌ها، تجهیز مراکز خدمات درمانی دولتی و دانشکده‌های دندانپزشکی و نیز تأمین هیأت علمی مناسب است.

در ادامه، عباسعلی خادمی دندانپزشک و عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان نیز به راهکارهای جذب و ماندگاری اعضای‌هیات علمی دانشکده‌های دندان‌پزشکی پرداخت و افزود: پذیرش دانشجویان دندانپزشکی ظرف ۲۰ سال ۳ برابر شده است با وجود آنکه کمبود هیأت علمی در دانشکده‌های دندانپزشکی ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

وی در این نشست به مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی، مشکلات اعضای هیأت علمی، عوامل منجر به کمبود عضو هیأت علمی و راهکارهای پیشنهادی، تجارب موفق جذب هیأت علمی در کشورهای دیگر اشاره کرد.

همچنین، رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به فعالیت‌های صورت‌گرفته در این حوزه اشاره کرد و گفت: کارهای مثبتی همچون افزایش تجهیزات و مواد مصرفی را آغاز کرده‌ایم و آئین‌نامه دانشجویان بین‌المللی نیز در حال طراحی است و با همکاری وزارت بهداشت ۱۰ درصد سقف تعرفه‌ها افزایش یافته و ما باید بیشترین بودجه را صرف پیشگیری کنیم.

در ادامه، محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بدون تردید، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موضوع در حوزه دندانپزشکی، ارائه آموزش و پژوهش، بهداشت و درمان و توانبخشی حوزه دندانپزشکی با التزام به ارزش‌های اسلامی و انسانی است که بند اول سیاست‌های کلی سلامت است و ناتوانی و ضعف‌های ما در حوزه سلامت ریشه در بی توجهی به این اصل تحول آفرین و ضروری است و یک بعد این موضوع، بعد فرهنگی است و مسئولان باید مفاهیم فرهنگی را در حوزه فرهنگ‌سازی درک کنند.

وی با تاکید بر ضرورت‌های فرهنگی، افزود: مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید به توجه به اهمیت مسئولیت خود، تعالیم فرهنگی را دریافت کنند.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی اذعان داشت: از دیدگاه فرهنگستان‌علوم پزشکی، مهم‌ترین راهبردی که موجب اصلاح و تحول و ارتقا در نظام سلامت می‌شود آموزش است و اصلاح روند کنونی از آموزش آغاز می‌شود. پیشنهاد فرهنگستان علوم‌پزشکی این است که اجرای همه‌جانبه سیاست‌های کلی سلامت برای آموزش و اصلاح است و در بند ۹ نیز به وضوح به وظایف حوزه دندان‌پزشکی پرداخته است.

محققی بیان داشت: در فرهنگستان یک مجموعه از فعالیت‌های حوزه سلامت بعد از ۴۵ سال در نظام جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به مسئولان منعکس خواهد شد.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برای تنظیم راهبردهای بحث در حوزه دندانپزشکی، وضع موجود بر اساس شاخص‌ها بررسی و پیشنهادات برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب بررسی خواهد شد.

کد خبر 6090328 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • رشد ۴۶ درصدی ساخت خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • اعلام اسامی اساتید نمونه کشوری/ چهار معاون وزیر علوم در بین برگزیدگان
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • دانشگاه کلمبیا: با رهبران دانشجویان درباره اعتراضات به اسراییل به توافق نرسیدیم
  • دانشجویان دانشگاه نیویورک: ورق علیه صهیونیست‌ها برگشته است
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست