Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@22:59:31 GMT

اطعام مهربانی سر سفره سحری

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۵۵۸۶

اطعام مهربانی سر سفره سحری

همشهری آنلاین- پروانه بهرام‌نژاد: در یک سو نوای دل انگیز دعای سحر ماه مبارک رمضان در بوستان خیام طنین‌انداز شده و از سوی دیگر مردان خستگی‌ناپذیر جارو به دست اندک اندک خود را به مقابل فرهنگسرای امید می‌رسانند و در پشت صحنه هم، دست‌اندرکاران در تدارک آماده کردن وسایل سفره سحری هستند. همگی آستین همت بالا زده‌اند تا در ویژه‌برنامه «با رهروان سحر» از مهمانان ویژه خود به خوبی و در خور شأن پذیرایی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همراه با رهروان سحر

یکی هندوانه و پنیر بسته‌بندی شده را در ظرف‌ها می‌چیند و دیگری فلاکس‌های چای و پارچ‌های شربت را آماده می‌کند و چند نفری مشغول پهن ‌کردن سفره در محوطه مقابل پله‌های فرهنگسرای امید هستند. هر فردی هرآنچه از عهده‌اش برمی‌آید، در طبق اخلاص گذاشته و دریغ نمی‌کند. ساعت نزدیک ۳بامداد است و کم کم مهمانان با دستان پینه‌بسته و پاهای رنجور، گرداگرد سفره‌ای می‌نشینند که به رسم چندساله مراکز فرهنگی و هنری پهن شده و مظهر همدلی و تجلی مهربانی است. «یاسر» یکی از پاکبانان مهمان برسرسفره سحری فرهنگسرای امید است. او می‌گوید: «برای ما که بیشتر شب‌ها سرکار و مشغول نظافت معابر هستیم، نشستن سر سفره سحر و در کنار جمع فرصت غنیمتی است. این دوسال اخیر هم که ویروس کرونا کار ما را هم سخت‌تر کرده و از هم دور شده‌ایم، خدا خیرشان بدهد، در همین چند شب هم حس بودن در کنار خانواده‌هایمان برای ما ایجاد می‌شود و احساس تنهایی نمی‌کنیم.» «مسعود» یکی دیگر از پاکبانان نیز با تأیید صحبت‌های همکارش سفره را نشان می‌دهد و می‌گوید: «سال‌های قبل در ماه رمضان زانو به زانو با همکاران در خانه برخی از مردم خیر کنار هم می‌نشستیم و سحری می‌خوردیم اما کرونا آن را هم از ما گرفت و حالا تعداد کمتری در پارک خیام از این محفل بهره‌مند شده‌ایم که باز همین هم که زنده‌ایم هنوز و اینجا هستیم و غذای گرم می‌خوریم، جای شکر دارد.»

لقمه‌های همدلانه

همه دست‌اندرکاران ماسک روی صورت دارند و در تمام مراحل کار مراقب هستند تا نکات بهداشتی را رعایت کرده و چیزی از قلم نیفتد. ظرف‌های غذا را هم با فاصله از همدیگر قرار می‌دهند تا خیالشان از رعایت فاصله هم جمع باشد. «پروانه دوستی» مدیر مراکز فرهنگی و هنری منطقه ۱۳ هم که از ساعت‌ها قبل در فرهنگسرای امید حاضر شده و همه چیز را تحت کنترل دارد، دراین‌باره می‌گوید: «اینها مثل خانواده ما هستند و سلامتی‌شان برای تک تک ما مهم است. همه اقلام وعده‌های سحری با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی و به صورت بسته‌بندی شده در مراکز خدماتی توزیع شده و خواهدشد.» او می‌افزاید: «یکی از سنت‌های پسندیده این ماه، اطعام روزه‌داران است و در آموزه‌های دینی ما مورد توجه قرار گرفته‌است. از این رو فرهنگسرای امید برای ششمین سال پیاپی، افتخار میزبانی از این افراد را پیدا کرده‌است و ویژه برنامه «با رهروان سحر» را به دبیری مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۳ و فرهنگسرای امید در سراسر مناطق ۲۲گانه شهر تهران برگزار می‌کند.» او می‌افزاید: «نخستین اجرای این برنامه هم همزمان با شب میلاد امام حسن محتبی(ع) در فضای باز فرهنگسرای امید با مشارکت خیران، از ۵۰ پاکبان منطقه ۱۳ در وعده سحری میزبانی شد که در برپایی این سفره سحری معاونت اجتماعی شهرداری منطقه ۱۳، قطارهای ۵ ستاره نور، سازمان اورژانس کشور و مرکز نیکوکاری صبح صادق مشارکت داشتند.این طرح تا پایان ماه رمضان ادامه دارد.» سحری پاکبانان فرهنگسرای امید با اطعام غذا و قرائت دسته‌جمعی دعای فرج و طنین‌اندازی اذان صبح در بوستان خیام به پایان رسید.

کد خبر 599293

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگسرای امید سفره سحری سفره سحر منطقه ۱۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۵۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه صبح نو در شماره امروز خود نوشت:

سخنان مهدی نصیری در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی واکنش برانگیز شده است. او در این مصاحبه از ضرورت اتحاد اپوزیسیون جمهوری اسلامی سخن گفته؛ یعنی اتحاد شاهزاده با تاج‌زاده. جمهوری‌خواهان با هواداران سلطنت. این سخنان چندان قابل نقد نیست، نه از آن باب که سخن بسیار دقیق و فکر شده‌ و ایده‌ای است که از عطاری هیچ‌کس جز عطاری نصیری نمی‌توانسته بیرون بیاید، نه از تاج‌زاده که از شاهزاده تا مسیح هم نتوانستند چند ماهی دور یک میز بنشینند و امروز به یکدیگر فحش‌های مثبت ۱۸ می‌دهند. بنابراین امتناع این ایده از روز روشن‌تر است. و باز نه جای تعجب که نصیری چنین سخنانی را بر زبان رانده که جای تعجب نیست؛ چراکه مسیر هر فرد رادیکالی، افتادن در چرخه رادیکالیسم است.

بنابراین مدعای مطلب حاضر نه نقد این سخن نصیری که نقد روشنفکران ایرانی است که در ۲۰۰ سال اخیر قدمی به جلو برنداشتند و همچنان اسیر توهم‌اند. توهمی که باید آن را توهم انفکاک از جامعه و بیگانگی با انسان ایرانی نامید.

باید مسیر طی شده و جریان روشنفکری ایرانی نقد شود که امروز مهدی نصیری در این نحله خود را قرار داده است. نقد روشنفکران نه از باب غرض با این جماعت، بلکه از فرط بیگانگی است که با جامعه دارند و رؤیاهایی که این‌ها در دویست سال اخیر به جای فکر، ایده و اندیشه پیشرفت به‌عنوان جنس بنجل به مردم ایران فروخته‌اند و به جای پیشرفت و توسعه برای مردم ایران، وضعیتی ایجاد کردند که بعد از دویست سال دوباره ایده بازگشت به وضعیت دویست سال گذشته را تئوریزه می‌کنند.

روشنفکر ایرانی ۲۰۰ سال است که اسیر این توهم است، از مردم سخن می‌گوید؛ اما فهمی از مردم ندارد. روشنفکر ایرانی که علیه سلطنت شورید و امروز دوباره به سلطنت رسیده است. زمانی مخالف شهر بود و زندگی در روستا را تئوریزه می‌کرد و امروز مقلد غرب و مدرنیته شده است.

این موجود ناقص‌الخلقه در عرصه فکری ایران باید پاسخگو باشد که چگونه با همه ادعای روشنفکری خود و تحقیر جامعه از تولید یک ایده هم عاجز مانده و امروز مهدی نصیری بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که عمری به آنان فحش داده و نان فحش دادن به آنان را سر سفره خود برده است.

رمانتیسم روشنفکر ایرانی عارضه‌ای است که روشنفکر فکر می‌کند که فهم بالاتری از جامعه دارد؛ اما در عمل جز همین آشفتگی فکری و مشتی کلیات که به درد کسی نمی‌خورد غیر از اداهای روشنفکری، رویکرد شاهزاده تا تاج‌زاده نشان می‌دهد که روشنفکر ایرانی بعد از حدود ۲۰۰ سال دستش خالی است، جز اینکه تلاش می‌کند آشی بار بگذارد که هر چیز اضافه خانه را در آن بریزد. مهدی نصیری چیز تازه‌ای نگفته، بلکه ۲۰۰ سال آشفتگی روشنفکر ایرانی را دوباره با دو کلمه شاهزاده و تاج‌زاده روایت و توصیف کرده است. اتفاق خاصی، نیفتاده فقط روشنفکران ایرانی مشغول کار هستند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901683

دیگر خبرها

  • حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • غلامحسین امیرخانی در مقابل خبرنگاران می‌نشیند
  • غلامحسین امیرخانی به پرسش‌های خوشنویسی پاسخ می‌دهد
  • برگزاری بیش از ۲۰۰ برنامه با حضور دو کاروان خدام رضوی همزمان با دهه کرامت
  • اهمیت توجه به خودشفقتی در چیست؟
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • برنامه «اطعام رضوی» در استان سمنان اجرا می‌شود
  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!