Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از موارد تحولی در زندان‌های کشور در دوره تحول، توجه به مقوله اشتغال زندانیان و کسب درآمد آنها در دوران تحمل محکومیت است؛ امری که به فرآیند اصلاح و بازاجتماعی زندانیان و همچنین رفاه معیشتی خانواده‌های‌شان کمک شایانی کرده است.

خبرگزاری میزان - طی دو سال اخیر در دوره تحول در دستگاه قضایی، بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و بنا به تاکیدات آیت‌الله رییسی در جهت اصلاح امور زندان و زندانیان گام‌های ارزنده‌ای برداشته‌ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از موارد تحولی در زندان‌های کشور در دوره تحول، توجه به مقوله اشتغال زندانیان و کسب درآمد آنها در دوران تحمل محکومیت است؛ امری که به فرآیند اصلاح و بازاجتماعی زندانیان و همچنین رفاه معیشتی خانواده‌های‌شان کمک شایانی کرده است.

توانمندسازی زندانیان؛ اولویت اصلی دستگاه قضایی 

«می‌خواهیم زندانیان را توانمند سازیم تا شغل آبرومندانه با درآمد مکفی داشته باشند»؛ این جمله حاج‌محمدی رئیس سازمان زندان‌ها، برآیند راهبردی است که دستگاه قضایی در دوره تحول بر روی آن متمرکز است؛ راهبردی که برگرفته از نگاه به زندانی در نظام زندانبانی اسلامی است؛ نگاهی که زندان را یک آموزشگاه و محل تربیت و بازاجتماعی کردن زندانیان می‌انگارد. به طور کلی، زندانبانی در نظام دینی با نظام‌های غیر دینی تفاوت دارد و یکی از شاخصه‌های مهم در این نظام زندانبانی، بی‌تفاوت نبودن نسبت به زندانی و سرنوشت اوست.

از بین بردن یکی از زمینه‌های محرز جرم با اشتغالزایی برای زندانیان

در نظام زندانبانی جمهوری اسلامی ایران هدف آن است که تمهیداتی فراهم شود که زمینه بازگشت زندانی به زندان از بین برود؛ بر همین اساس، از آنجاییکه یکی از زمینه‌های بروز جرم، بیکاری و نداشتن شغل است، لذا توانمند کردن زندانیان و کمک به آنها برای حرفه‌آموزی و مشغول شدن به یک حرفه و شغل آبرومند و درآمدساز، به عنوان یکی از اهداف دستگاه قضایی و سازمان زندان‌ها تعریف شده است که در دوره تحول به این مهم، توجه دوچندان شده است. 

زندانی در طول تحمل حبس، زمان لازم و مناسبی برای فراگرفتن شغل و حرفه‌ای منطبق با مبانی فکری و فرهنگی و نیز استعدادهای فردی و توان ذاتی‌اش را دارا می‌باشد و دستگاه قضایی و سازمان زندان‌ها شرایط و زیرساخت‌های لازم را برای حرفه آموزی زندانیان فراهم آورده‌اند.

«اشتغال زندانیان» در صدر اولویت‌های ۱۲ گانه سازمان زندان‌ها 

«اشتغال زندانیان» در کنار مقوله‌های دیگری نظیر «ارتقای امنیت در زندان‌ها»، «توسعه اقدامات بهداشتی و سلامت زندانیان»،  «انتقال زندان‌ها به خارج از حریم شهرها»، «تقویت دادرسی الکترونیک و پابندها»،«کاهش جمعیت کیفری به ویژه محکومین جرایم مالی» و غیره در زمره اولویت‌های ۱۲ گانه سازمان زندان‌ها برای سال ۹۹ بود؛ بر همین اساس، در ابتدای سال ۹۹، رسیدن به اشغال ۵۰ درصدی زندانیان هدفگذاری شد.

آیت‌الله رئیسی در تاریخ ۲۵ اسفند سال گذشته در جریان آخرین جلسه شورای عالی قوه قضاییه در سال ۹۹ به موضوع اشتغالزایی در زندان و توجه به وضعیت اقتصادی خانواده‌های زندانیان اشاره کرد و گفت که توجه به اشتغال در زندان از ۱۵ و ۲۰ درصد به ۵۰ درصد رسیده و در برخی استان‌ها حتی بیش از این رقم بوده است.

تحقق آمار ۵۴ درصدی اشتغال زندانیان در سال ۹۹  

حاج‌محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها نیز در همان جلسه با اشاره به وعده این سازمان مبنی بر تحقق آمار ۵۰ درصدی اشتغال زندانیان در ابتدای سال ۹۹ اعلام کرد: برای اولین بار سازمان زندان‌ها موفق شد آمار ۵۴ درصدی اشتغال زندانیان در زندان‌ها را محقق کند که بر این اساس افراد در ازای فعالیت خود در زندان‌ها مزد دریافت کرده و ارزش افزوده ایجاد می‌کنند.

تحقق آمار ۵۴ درصدی اشتغال زندانیان در سال ۹۹ یک رکورد در این زمینه محسوب می‌شود که با فراهم شدن زیرساخت‌های حرفه‌آموزی و اشتغال در زندان‌های کشور از سوی مسئولان قضایی محقق شد و حکایت از اهتمام قوه قضاییه در دوره تحول به مقوله اشتغال زندانیان و اصلاح و بازاجتماعی کردن آنها و رفاه معیشتی خانواده آنها دارد. 

هدفگذاری ۸۰ درصدی اشتغال زندانیان در سال جدید

«هدفگذاری امسال سازمان زندان‌ها، اشتغال ۸۰ درصدی زندانیان است»؛ این جمله‌ای بود که حاج‌محمدی رئیس سازمان زندان‌ها در تاریخ ۲۵ فروردین در مراسم «رونمایی از سامانه حمایت از خانواده زندانیان» بر روی آن تاکید کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ چشم‌انداز سازمان زندان‌ها، اجرای سند تحول قضایی است؛ در سال ۱۴۰۰ علاوه بر آنچه در سال قبل اعلام کردیم، ۴ اولویت اصلی مدنظر است؛ یکی اشتغال ۸۰ درصدی زندانیان است و بحث دیگر رسیدگی به خانواده زندانیان و تلاش بیشتر برای اجرای دقیق‌تر تفکیک و طبقه بندی زندانیان می‌باشد و اولویت دیگر ما اصلاح بزهکاران و مقوله توبه است.

سال ۱۴۰۰ سال اشتغال‌زایی ۸۰ درصدی در زندان‌های تهران

 سیدحشمت‌الله حیات‌الغیب، مدیرکل زندان‌های استان تهران روز ۲۳ فروردین در جلسه هم‌اندیشی و نشست تخصصی کارشناسان اشتغال و حرفه آموزی زندان‌های استان تهران با اشاره به اشتغال زندانیان به عنوان یکی از اولویت های کلیدی و مورد تاکید رئیس سازمان زندان‌ها اظهار کرد: با توجه به جمعیت کیفری این استان و ظرفیت‌های موجود، سال ۱۴۰۰ سال اشتغال ۸۰ درصدی در زندان‌های استان تهران خواهد بود.



مدیرکل زندان های استان تهران خاطرنشان کرد: ضمن استفاده از ظرفیت‌های درون و برون سازمانی و ارائه راهکارهای توسعه فعالیت‌های مهارت آموزی به عنوان رکن اصلی توسعه اشتغال، با تمام امکانات موجود برای تحقق این اولويت گام برمی داریم.

انتهای پیام/

برچسب ها: اشتغال زندانیان حاج محمدی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اشتغال زندانیان حاج محمدی درصدی اشتغال زندانیان زندان های استان تهران رئیس سازمان زندان ها دستگاه قضایی دوره تحول زندان ها حرفه آموزی حاج محمدی سال ۱۴۰۰ ۸۰ درصدی سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۹۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از رشد بیش از ۲۲درصدی تعاونی‌های زنان در دولت مردمی سیزدهم خبر داد و گفت: دولت توجه ویژه‌ای به فعالیت بانوان در قالب تعاونی دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، نگاهی به آمارها بیانگر این است که  تعداد افراد شاغل در کشور در زمستان 1402 بالغ بر 24.1 میلیون نفر بوده است. از این تعداد 84.4 درصد را مردان و 15.6 درصد را زنان تشکیل داده اند. اما از سوی دیگر میزان اشتغال ناقص در زنان کمتر از مردان بوده است.

آمارها بیانگر این است که در زمستان 1402، تعداد افراد دارای اشتغال ناقص به 2 میلیون و 82 هزار و 48 نفر رسیده است. به بیان دیگر در این برهه زمانی 8.6 درصد از افراد شاغل، از حداکثر بهره‌وری خود استفاده نکرده و در زمره نیمه بیکارها یا اشتغال ناقص قرار گرفته اند. برآوردها خبر از آن می دهد که شمار افرادی که درگیر اشتغال ناقص بوده‌اند در گروه مردان بیشتر از زنان بوده است.

حامد ویس‌کرمی، معاون امور تعاون وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی  با اشاره به اینکه هدف ارتباط دوسویه جهت بررسی مشکلات و موانع صورت گرفت گفت: تعاونی‌های زنان تعاونی‌های هستند که حداقل 70درصد اعضا آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.  تعداد 7هزار و 10تعاونی زنان با عضویت بیش از 66هزار نفر بالغ بر 92 هزار فرصت شغلی در کشور فعال هستند.  

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: 45درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، 18درصد در گرایش کشاورزی، 23درصد در رشته خدمات  و 14درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند. 

وی گفت: تعاونی‌های زنان بیشتر در حوزه صنایع دستی، فرش دستباف، صنایع غذایی، صنایع بسته‌بندی و کشاورزی فعالیت دارند.  در حوزه‌های گردشگری نیز ظرفیت‌های کسب و کار و اشتغال خوبی برای بانوان در بخش تعاونی کشور وجود دارد. 

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 1223 شرکت تعاونی زنان با  12 هزار و 196 عضو و 18 هزار و 900 فرصت شغلی تشکیل شده است که از رشد بیش از 22درصدی نسبت به مدت دوره مشابه قبل برخوردار است. 

وی با تاکید بر تقویت تعاونی های زنان در سال جاری بیان کرد: خوشبختانه سایر دستگاه‌ها نیز همکاری مطلوبی با تعاونی ها دارند و حمایت از تعاونی‌ها منجر به ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی خواهد شد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رکورد جدید زندانیان در فرانسه
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • عفو بیش از ۱۴۵۰۰۰ زندانی در سال گذشته
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • اتمام پروژه‌های عمرانی حوزه درمان، اولویت‌ مهم سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید
  • با اصل تبادل زندانیان موافقیم
  • آزادی ۱۳۷ زندانی جرایم غیرعمد در استان بوشهر
  • ۳۵ نفر از محکومان مالی با کمک‌های انسان دوستانه آزاد شدند
  • جشن گلریزان در شهرستان دیلم برگزار شد
  • آزادی ۱۸ زندانی سبزواری در پویش ملی «نذر هشتم»