Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@12:10:29 GMT

واکسن چینی تایید شد

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۰۳۳۶

واکسن چینی تایید شد

سازمان بهداشت جهانی واکسن "سینوفارم" چین را تائید کرد. ناطقان: سازمان بهداشت جهانی در روز جمعه استفاده اضطراری از واکسن سینوفارم چین را تائید کرد. این تائیدیه راه کشورهای فقیرتر برای دسترسی به یک دوز از واکسن و کمک به پایان همه گیری را آسان می‌کند.


واکسن سینوفارم چین

این تائیدیه به سازمان بهداشت جهانی اجازه می‌دهد تا سینوفارم را وارد برنامه "کواکس" کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کواکس (مخفف دسترسی جهانی به واکسن کووید ۱۹) طرحی بین‌المللی برای توزیع عادلانه واکسن و ابزارهای پیشگیری و درمانی کرونا در جهان است.

نیاز به این واکسن در شرایط کنونی بسیار شدید است.

کواکس قصد داشت بیش از 2 میلیارد واکسن کرونا را برای کشورهای در حال توسعه تهیه کند که به دلیل مشکلات در زنجیره تولید از این روند باز ماند و تا کنون تنها موفق به توزیع 50 میلیون دوز از آن شده است.

نیویورک تایمز در این باره نوشت: کشورهای ثروتمند در حال احتکار دوزهای واکسن هستند. هند به عنوان یکی از بزرگترین واکسن‌سازان جهان صادرات را متوقف کرده و با یکی از بزرگترین بحران‌های ویروس کرونا مواجه است. عوارض نادر استفاده از واکسن‌های "آسترازنکا" و "جانسوسن و جانسون" نیز باعث شده تا برخی از کشورها در استفاده از این واکسن مکث کرده یا دستورالعمل استفاده از آن را تغییر دهند.

با این حال تائید واکسنِ ساختِ شرکت "سینوواک" چین از سوی سازمان بهداشت جهانی می‌تواند دسترسی به واکسن قابل اعتماد در روزهای آینده را افزایش دهد.

سینوفارم اولین واکسن غیرغربی است که از سوی سازمان بهداشت جهانی تائیدیه استفاده اضطراری می‌گیرد.

اگرچه شرکت سینوفارم نتایج آزمایش فاز سه واکسن را برای دانشمندان منتشر نکرده است اما نهادهای نظارتی چین و برخی از کشورها واکسن سینوفارم را در ماه‌های اخیر تائید کرده‌اند و این واکسن پیشتر در بسیاری از کشورهای جهان تزریق شده است. بیشتر مشتریان واکسن‌های چینی تاکنون کشورهای کم درآمد آسیا، آمریکای لاتین و آفریقا بوده‌اند.

بی بی سی در این باره نوشت: سازمان بهداشت جهانی نیز در روز جمعه "کیفیت، اثربخشی و کیفیت سینوفارم" را تائید کرد.

این سازمان اعلام کرد که "اضافه شدن واکسن سینوفارم دسترسی بالقوه کشورهایی را که به دنبال ایمن کردن مردم و کادر درمان خود هستند" را تسریع می‌کند و توصیه کرد که واکسن به افراد بالای 18 سال تزریق شود.

براساس گزارش‌ها احتمال تائید واکسن دیگری از شرکت سینوفارم چین وجود دارد و استفاده از واکسن "اسپوتنیک وی" روسیه نیز در حال بررسی است.

نیویورک تایمز نوشت: "اندره تیلور" که داده‌های جهانی واکسن در موسسه سلامت جهانی "دوک" (Duke Global Health Institute) را تجزیه و تحلیل می‌کند، افزودن احتمالی دو واکسن چینی به برنامه جهانی "کواکس" را "تغییر دهنده بازی" خواند.



واکسن سینوفارم در کاراکاس

"تیلور" افزود: وضعیت در حال حاضر برای کشورهایی با درآمد متوسط و پائین بسیار ناامید کننده است و هر دوز مصرفی برای همه ما ارزشمند است. وی افزود: داشتن دو واکسن بالقوه از چین می‌تواند چشم‌انداز جهان در چند ماه آینده را تغییر دهد.

با وجود اینکه چین ادعا کرده می‌تواند تا پایان سال جاری میلادی به تولید بیش از 5 میلیارد دوز واکسن برسد اما مقامات چینی می‌گویند که آنها در قدم اول دوزهای کافی برای جمعیت خود را تامین می‌کنند. مقامات این کشور به جهان بیزار از همه‌گیری هشدار داده‌‌اند که انتظارات خود را کنترل کنند.

"یانژونگ هانگ" یکی از اعضای ارشد بهداشت جهانی در شورای روابط  خارجی آمریکا در این باره گفت: زمان طلایی چین برای تمرین دیپلماسی واکسن است. مشکل این است که چین در این زمان با کمبود واکسن در سطح داخلی مواجه است. وی افزود: بنابراین انتظار نداریم که تا دو یا سه ماه آینده وضعیت هم‌گیری یا توزیع واکسن در جهان تغییر کند.

نیویورک تایمز نوشت: این تصمیم نشان دهنده تلاش در دیپلماسی واکسن و پر کردن خلا باقی مانده توزیع واکسن بین کشورهای غربی و کشورهای با درآمد کم یا متوسط است.

دواکسنهای چینی از لحاظ روش تولید با واکسن‌های فایزر و مدرنا متفاوتند.

دو واکسن مطرح چین از نوع واکسن غیرفعال هستند و به شیوه‌ای سنتی تر تولید شده‌اند. یعنی ویروس کشته شده را وارد بدن می‌کنند تا سیستم ایمنی بدن بدون خطر ابتلا به بیماری با آن مواجه شود.

واکسن‌های مدرنا و فایزر-بایوان‌تک واکسن آر.ان.ای هستند و در این واکسن‌ها بخشی از کد ژنتیکی ویروس کرونا به بدن تزریق می‌شود و به سیستم ایمنی بدن مواجهه با بیماری را می‌آموزد.

منبع: عصر ایران

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی واکسن سینوفارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۰۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود

معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن اشاره به دستور کار قرار گرفتن ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا، از افزایش تعداد رایزنان بازرگانی به ۱۴ نفر در قاره آفریقا خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان توسعه تجارت ایران، مهدی ضیغمی، معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» گفت: یکی از افتخارات بزرگ نظام ج. ا ایران و دولت سیزدهم این است که تحت منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری سیاست توجه به آفریقا را در کانون توجه سیاست‌های خارجی کشور به‌ویژه در حوزه تجاری قرار داده است.

وی با خطاب قرار دادن رئیس جمهور، افزود: موفقیت‌های اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی شد؛ آن موفقیت انگیزه‌ای شد تا شما دستور بفرمایید اجلاس ایران و قاره آفریقا ادامه پیدا کند. مفتخر هستم که اعلام کنم ابتکار شما منجر به بزرگترین رویداد همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا شده است.

به گفته معاون وزیر، در این اجلاس، ج. ا ایران میزبان بیش از 30 کشور آفریقایی است و وزرات صمت به عنوان سیاست‌گذار و سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی برگزاری این اجلاس در تعامل نزدیک با وزارت امور خارجه کشور، سفرای محترم کشورهای آفریقایی در ایران و نمایندگان ایران در قاره آفریقا، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای برگزاری هدفمند این اجلاس انجام داده است. همانگونه که مستحضرید این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، افزود: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب 12 کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزیش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از 3 نفر به 14 نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است؛ امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو 2024 و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا، ( توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده است) و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است. وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم و با دستور رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی در پایان پیشنهاد داد با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد؛ امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خیزش دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی ظرفیت جهانی شدن دارد
  • بازداشت موعود شمخانی تایید شد
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن؛ محصول هوشمند چینی چه زمانی به ایران می‌رسد؟
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • ابلاغ مقررات تسهیل صدور پروانه تولید فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل
  • وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود