Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@01:37:29 GMT

کنترل رایانه با عضله گوش داخلی

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۰۶۲۹

کنترل رایانه با عضله گوش داخلی

ایسنا/خراسان رضوی دستگاه ایرسوئیچ ( Earswitch)، امکان برقراری ارتباط افراد دارای مشکلات عصبی را با صفحه کلید رایانه فراهم کرده است. این دستگاه انقلابی در چنین فناوری است و به افراد مبتلابه مشکلات عصبی، اجازه ارتباط مجدد با استفاده از یک عضله کوچک در گوش داخلی را می‌دهد.

به نقل از نیوز، دستگاه ایرسوئیچ توسط پزشک عمومی و گروهی از محققان دانشگاه باث انگلیس در حال ساخت است و می‌تواند صدای جدیدی را برای افراد مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (MND) که می‌خواهند با دیگران ارتباط برقرار کنند، ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستگاه امکان کنترل صفحه کلید را از طریق ماهیچه‌ای در گوش به نام عضله تنسور تمپانی (ماهیچه کشنده پرده گوش) فراهم کرده است.

دکتر نیک گومپرتز نمونه اولیه‌ای از صفحه کلید کمکی مانند صفحه مورد استفاده استاد فقید استفان هاوکینگ را ساخته است با این تفاوت که دستگاه ارتباطی پروفسور هاوکینگ به عضله گونه متصل است و این دستگاه جدید از عضله گوش استفاده می‌کند.

این دستگاه به عضله تنسور تمپانی متصل می‌شود که یکی از کوچک‌ترین عضلات بدن است و تصور می‌شود به محافظت از پرده گوش در برابر سر و صدای زیاد کمک می‌کند. اعتقاد بر این است که کنترل این عضله ممکن است همچنان در افراد با سابقه سکته مغزی یا در مبتلایان به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک فعال باشد.

دستگاه‌های کمکی موجود برای افراد با چنین شرایطی احتمال دارد غیر قابل استفاده شوند زیرا شرایط عصبی مانند MND با گذشت زمان بدتر می‌شود. دستگاه جدید ایرسوئیچ ممکن است موفقیتی در برقراری ارتباط افراد با شدیدترین محدودیت‌های ارتباطی باشد.

گومپرتز اظهار کرد: «هنگامی که دانشجوی پزشکی بودم، شاهد از دست دادن توانایی افراد در استفاده از صفحه کلیدهایی بودم که برای برقراری ارتباط به آنها متکی بودند. من همیشه از توانایی تنش عضله در گوش خود آگاه بوده‌ام و از خود می‌پرسیدم که آیا می‌توان از آن برای کنترل این وسایل ارتباطی استفاده کرد یا خیر. سال‌ها بعد، پس از تماشای مستندی در مورد یک کودک ۱۳ ساله با استعداد و بی‌کلام که با استفاده از صفحه الکترونیکی فقط با چشمان خود کتابی نوشته بود، دوباره تلاش کردم و با موفقیت کشف کردم که چگونه می‌توان به این مهم دست یافت.»

وی ادامه داد: «بسیاری از مردم هرگز متوجه این عضله در گوش خود نخواهند شد. اما هنگامی که از آنان خواسته می‌شود هنگام خمیازه تمرکز کنند، ممکن است متوجه شوند که عضله شنیدن را دشوارتر می‌کند و ممکن است باعث احساس پر شدن گوش و صدای دنباله‌دار در گوش شود.»

نمونه اولیه فعلی این گروه یک دوربین مینیاتوری است که مانند یک گوشی سمعک در یک قطعه گوش سیلیکونی نگهداری می‌شود. این دوربین هنگامی که فرد به‌طور ارادی عضله گوش میانی را تحت فشار قرار می‌دهد، موجب حرکت پرده گوش می‌شود.

گومپرتز توضیح می‌دهد: «این حرکت توسط رایانه شناسایی و با صفحه کلید روی صفحه کنترل می‌شود. صفحه کلید به‌ ترتیب از طریق ردیف‌های حروف، سپس گروه‌هایی از حروف اسکن می‌شود و اجازه می‌دهد حروف تنها با یک "کلیک گوش" ساده انتخاب شوند.»

دکتر برایان دیکی از انجمن MND گفت: «پیشرفت‌های چشمگیری در توسعه فناوری‌های کمکی برای بهبود زندگی افراد مبتلابه بیماری‌های عصبی در حال انجام است. با توجه به فلج شدیدی که با MND رخ می‌دهد، رویکردهای جدید و ابتکاری لازم است تا امکان استفاده از این فناوری‌ها را برای افراد فراهم کند.»

به‌نظر می‌رسد، عضله تنسور تمپانی حتی در مراحل پیشرفته MND نیز عملکرد خوبی داشته باشد، بنابراین ایرسوئیچ فرصتی کاملا جدید فراهم می‌کند تا به افراد مبتلابه MND کنترل بیشتری بر نحوه برقراری ارتباط، چگونگی کنترل محیط خود داده تا در نهایت بتوانند روش زندگی خود را انتخاب کنند.

گومپرتز افزود: توانایی بزرگی برای ایرسوئیچ وجود دارد که فراتر از کمک به افرادی است که دارای مشکلات ارتباطی هستند. هدف من همیشه کمک به مردم برای برقراری ارتباط بوده است. با این حال، فراتر از کسانی که دارای شرایط عصبی هستند، به‌طور بالقوه برنامه بزرگی برای استفاده از این فناوری در سایر برنامه‌های کمکی آینده به‌عنوان‌مثال در پاسخ دادن به تماس‌ها از طریق هدفون یا ایر پادها هنگام حرکت وجود دارد.

از آنجا که اطلاعات کمی در مورد اینکه چه جمعیتی می‌توانند داوطلبانه عضله تنسور تمپان خود را حرکت دهند وجود دارد، این گروه از عموم مردم می‌خواهد که در یک بررسی آنلاین ۵ دقیقه‌ای کوتاه شرکت کنند تا به آنان در درک این‌که چگونه افراد می‌توانند از ایرسوئیچ بهره‌مند شوند، کمک شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی برقراری ارتباط صفحه کلید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۰۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری

  فوران چاه‌های نفت ازخطرات مهمی است که فرآیند استخراج نفت را چه درخشکی وچه دردریا تهدید می‌کند؛ حادثه فوران چاه رگ سفید در سال ۹۶ نمونه‌ای از بروز چنین حوادثی درکشور است.متخصصان کشورمان با طراحی و تولید «دستگاه پیشرفته شبیه‌ساز فوران حفاری سری ۵۰۰۰» گام بلندی درراستای آموزش نیروی متخصص برای استخراج ایمن ازچاه‌های نفت برداشته‌اند.براساس استانداردهای بین‌المللی فراهم کردن تمهیدات ایمنی جزو نخستین فعالیت‌هایی است که پس از حفر چاه‌های نفت و گاز باید انجام شود. آموزش نیروی انسانی برای مقابله باپیشامدهای خطرآفرین احتمالی ازجمله این اقدامات است که نیازبه وسایل و تجهیزات کمک‌آموزشی مناسب دارد.استفاده ازشبیه‌سازهای پیشرفته می‌تواند ازگزینه‌های مناسب درامرشبیه‌سازی کار در شرایط واقعی باشد و امکان آموزش مستمر باهزینه پایین وتکرارسناریوهای ایمنی مختلف بدون به خطرافتادن جان کارکنان یا تاسیسات را فراهم کند.

همت برای خودکفایی
باوجود مزیت‌های نام برده شده،تنها دستگاه شبیه‌ساز خارجی که در ایران استفاده می‌شد، ازکارافتاده بود و به دلیل تحریم‌ها امکان تعمیر آن وجود نداشت. همین امر هم موجب شد تا متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان در کشور برای تولید داخلی چنین دستگاهی دست به کار شوند.متخصصان این شرکت دانش‌بنیان موفق شدند دستگاه شبیه‌ساز خارجی را در عملیات پیچیده مهندسی، دوباره راه‌اندازی کنند. همین کار هم موجب شد در کنار توسعه دانش فنی، اعتماد به نفس و شوق جدی برای تولید داخلی چنین محصولی ایجاد شود و بلافاصله تلاش برای تولید بومی این محصول آغاز شود. بنابر اظهارات رسمی مدیران شرکت ملی حفاری ایران در حال حاضر حداقل ۱۰ دستگاه از این شبیه‌ساز در کشور مورد نیاز است و در شرایط فعلی امکان تأمین آن از خارج کشور وجود ندارد. به گفته جعفر زدوار، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، حدود ۶۰۰۰ نفر از کارکنان صنعت حفاری کشور ملزم به طی دوره‌های آموزشی با این تجهیز جهت دریافت مجوز فعالیت بر تأسیسات نفتی هستند.
   
آغاز مسیری جدید در توسعه ایمنی صنایع نفت و گاز
پس از تلاش موفقیت‌آمیز در راه‌اندازی مجدد دستگاه موجود و آغاز تلاش برای تولید داخلی شبیه‌ساز، صنایع نفتی کشور با امضای قراردادهایی برای تولید چهار نمونه داخلی از این دستگاه از این طرح استقبال کردند.جعفر زدواردرباره این پروژه به«جام‌جم» می‌گوید: «تولید این محصول از سال ۱۴۰۰ با برنامه‌ریزی دقیق، پشتیبانی تولید و به‌خدمت‌گیری ظرفیت بخش‌های خصوصی کشور آغاز شده و پس از تکمیل دستگاه‌های اول و دوم،دستگاه سوم درخط نهایی تولیدودستگاه چهارم درمرحله ساخت قطعات قرار گرفته است.»اما این پایان کار نخواهد بود و با توجه به درخواست متقاضیان، برنامه‌ریزی برای تولید دستگاه‌های شبیه‌ساز فوران حفاری ادامه دارد.این شرکت دانش‌بنیان اکنون ظرفیت تولید دودستگاه درسال رادارد ودرنظر دارد تا این ظرفیت را توسعه دهد. 

از مهندسی معکوس تا نوآوری
تجربه کسب شده در راه‌اندازی مجدد محصول خارجی کلید اصلی دست یافتن به دانش تولید داخلی و مبنای طراحی و ساخت این دستگاه شبیه‌ساز بوده است. بخش‌های مختلف این دستگاه با روش مهندسی معکوس و در کنار آن ابتکار و خلاقیت متخصصان کشور در بهینه‌سازی قطعات تهیه شده‌اند. مهندس زدوار در رابطه با حضور شرکت‌های خصوصی در مسیر توسعه این طرح می‌گوید: «پس از طراحی کلیه سیستم‌ها و زیربخش‌های شبیه‌ساز، بسیاری از زیر مجموعه‌ها به بخش خصوصی برون‌سپاری شد.» وی می‌افزاید: «مونتاژ نهایی در شرکت صورت می‌گیرد و خط تولید محصول پیاده‌سازی شده است. همچنین بازخوردهای دریافت‌شده از نمونه‌های تحویل شده محصول می‌تواند زمینه بهینه‌سازی هرچه بهتر و حتی صادرات این محصول را هم فراهم کند.» البته که مسیر تولید این محصول حیاتی برای صنایع نفت و گاز کشور چالش‌های زیادی هم داشته است. جعفر زدوار از مهم‌ترین معضلات این مسیرمی‌گوید:«بروکراسی اداری درسازمان‌ها ونهادهای اصلی ازمهم‌ترین چالش‌های شرکت‌هاو تولیدکننده‌ها در کشور است. ضمن این‌که هماهنگی هرچه بیشتر مجموعه‌ نفت با دیگر ارکان اجرایی بالادستی می‌تواند تاثیرات به‌سزایی در امر سرعت‌بخشی به تولید محصولات راهبردی در کشور داشته باشد.»

دیگر خبرها

  • برادر فیدلیتی با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد /عکس
  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • مد جدیدی به نام طالع بینی؛ با متولدین این ماه وارد رابطه نشوید!
  • ۵ صفحه مجازی هنجارشکن مسدود شد
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • قابلیت جدیدی از اندروید 15 برای استفاده از گوشی در تاریکی
  • با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • بازداشت ۱۸ کلاهبردار کنکوری / فروش سوالات در ۲۰ کانال و گروه تلگرامی و صفحه اینستاگرامی
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری