Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@15:04:45 GMT

سکوت ابهام‌آمیز محیط زیست درباره قاچاق حیات وحش

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۰۸۷۸

سکوت ابهام‌آمیز محیط زیست درباره قاچاق حیات وحش

سمیه رفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص وضعیت تجارت حیات وحش در کشور و مدیریت آن از سوی سازمان محیط زیست گفت: اگر از بعد کلان تجارت حیات وحش و احداث باغ وحش‌ها نگاه کنیم باید این سوال پرسیده شود که چرا باید باغ وحش احداث شود، قطعاً تفکر سرمایه داری پشت سر آن قرار دارد.

وی تجارت حیات وحش از سوی باغ وحش داران داخلی را ناشی از یک همکاری‌های نامیمون در داخل بدنه سازمان محیط زیست دانست و تاکید کرد: پیش از انجام چنین مبادلاتی، باید باغ وحش دار از سازمان محیط زیست و از سوی سایتیس (کنوانسیون تجارت بین‌المللی گونه‌های جانوری و گیاهی در معرض خطر) مجوز بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو پهلو حرف زدن یک مدیر تخصصی چه معنایی دارد؟

رفیعی با بیان اینکه من به انتقال حیات وحش به منظور نمایش در باغ وحش‌ها و کلان مساله وجود باغ وحش‌ها انتقادات شدیدی دارم گفت: مسئله اینجاست که وقتی این خبرها می‌رسد نشان می‌دهد که تصمیم گیرها در این بخش را دفتر تخصصی حیات وحش و یک فرد مشخص انجام می‌دهد مساله دارد، این افراد در حال دوپهلو حرف زدن و انتقال اطلاعات مبهم هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از اینکه مسئولان سازمان محیط زیست در واکنش به انتقال گورخر باغ وحش صفادشت و تلفات ناشی از این انتقال غیراستاندارد ابتدا اعلام کردند که مجوز صادر شده و بعد صحبت از نظارت و پیگیری مساله کرده است، گفت: دو پهلو حرف زدن یک مدیر تخصصی چه معنایی دارد؟ آقای کلانتری باید پاسخگوی ناکارآمدی‌های مدیرانش تخصصی‌اش باشد.

قاچاق خفاش‌های ایرانی پیش از شیوع بیماری کرونا در سکوت سازمان محیط زیست

وی با اشاره به اینکه تصمیم گیرنده اصلی در این ماجرا تا به حال اظهار قطعی درباره قاچاق حیات وحش در ایران نکرده است. به مساله قاچاق خفاش‌های ایرانی پرداخت و اظهار داشت: قبل از بیماری کرونا در ایران تعداد زیادی از خفاش‌های ایران قاچاق شده‌اند اما هیچ موضعی از سازمان محیط زیست ندیده‌ایم.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس ابراز داشت: شاهین‌های ایران در روز روشن طوری قاچاق می‌شود که بنابر اظهارنظر تمام کارشناسان در جمعیت شاهین دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: در این شرایط، مدیر مستقیم این مساله که در رسانه‌ها درباره گونه‌های شهری صحبت می‌کند اما در مورد قاچاق گونه‌های ارزشمند و بومی هیچ اظهار نظری نمی‌کند.

رفیعی با اشاره به اینکه گونه‌های حیات وحش ما هم از بعد قاچاق و هم در بعد حفاظت داخلی دچار مشکلاتی هستند افزود: رسانه‌ها در مورد نقل و انتقالات و تکثیر در اسارت چون بخش خصوصی حساس نیستند در حالی که اتفاقات خوبی در این زمینه نمی‌افتد. زنده گیری یوز، انتقال گورخرها و تلفاتی که به وجود می‌آید، از آنجایی که این گونه‌ها در معرض انقراض هستند دیگر جایگزین نمی‌شوند و ارزش اکولوژیکی بیشتری نسبت به گونه‌ها باغ وحشی دارند باید حساس‌تر برخورد شود.

چوب حراج به حیات وحش ایران در فستیوال‌های عربی

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، با تاکید بر اینکه رسانه‌ها به مساله قاچاق حیات وحش می‌پردازند، ابراز داشت: این در حالی است که فستیوال‌های گسترده‌ای از این حیوانات تجارت شده در کشورهای عربی برگزاری می‌شود.

وی از همه رسانه‌ها دعوت کرد که به گونه‌های داخلی حیات وحش که دارای ارزش اکولوژیکی بالاتری دارند حساسیت بیشتری داشته باشند.

کد خبر 5206212 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: باغ وحش سازمان محیط زیست سمیه رفیعی قاچاق حیات وحش وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا شهرداری تهران محسن حاجی میرزایی روز قدس واکسن کرونا سازمان تامین اجتماعی راهپیمایی روز قدس صنایع دستی آزادی زندانیان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران روز معلم قوه قضاییه بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان محیط زیست رسانه ها حیات وحش باغ وحش گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۰۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ خبر داد.

مهر در خبری نوشت: علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیا گوزن زرد ایرانی و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یک رأس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیا گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیا این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902953

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • اعتراض اولتراهای میلان: لیائو هو شد و سکوها خالی!
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان