Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد میری دیسفانی سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص کشت و پرورش گیاهان دارویی در خراسان رضوی گفت: بیش از ۶۰ نوع گیاه دارویی در استان شناسایی شده که با اقلیم استان سازگار هستند. چای کوهی، چای ترش، آلوورا و ... از جمله گیاهانی هستند که در سطح استان کشت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاهانی مانند آنغوزه، آویشن، ختمی خبازی، گل‌گاو زبان متناسب با این منطقه پرورش داده می‌شوند.

او افزود: خراسان رضوی با برخورداری از ۳۷ درصد سطح زیرکشت گیاهان دارویی، رتبه اول را در بین استان‌های کشور در زمینه کشت و پرورش گیاهان دارویی را به خود اختصاص داده است.

سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به حمایت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان درحوزه گیاهان دارویی ادامه داد: حمایت‌های صورت گرفته از سوی سازمان در بحث انعقاد قرارداد برای خرید توافقی محصول در برخی از شهرستان‌ها توسط برخی از تشکل‌های فعال در حوزه گیاهان دارویی بوده است.

بیشتر بخوانید

آغاز برداشت گل محمدی از سطح ۱۶۵هکتار گلستان‌های مشهد

میری دیسفانی با اشاره به اینکه «بیش از۶۰ مورد کارگاه آموزشی در سال ۹۹ در این حوزه توسط سازمان برگزار شده است» بیان کرد: این کارگاه‌ها به بهره‌برداران مشاوره کارشناسی و فنی ارائه می‌دهند. همچنین پرداخت تسهیلات مورد نیاز برای توسعه کشت گیاهان دارویی در اراضی شیب‌دار برای کاهش هزینه‌های خرید نهاده یا بذر، مکانیزه کردن کشت برخی از گیاهان دارویی مانند زیره سبز، ایجاد بازارچه گیاهان دارویی در شرق کشور، راه اندازی بورس زیره برای اولین بار در کشور، مساعدت در زمینه تولید، خرید و توزیع بذر گیاهان مورد نیاز مناسب هر منطقه و ... اقداماتی است که در سطح خراسان رضوی در زمینه ترویج کاشت گیاهان دارویی انجام شده است.

او تصریح کرد: در سال ۹۹ بدون احتساب زعفران، ۳۳ هزار و ۷۸۳ هکتار از اراضی کشاورزی به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته است که با ۴۹۲۴ هکتار افزایش نسبت به سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۱۴.۵ درصد رشد داشته است.

سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه «یکی از تبعات جانبی کمبود بارندگی، کاهش میزان کشت در برخی محصولات است» تاکید کرد: متاسفانه در سال جاری به علت خشکسالی نمی‌توان بالغ بر ۳۳ هزارو ۷۸۳ هکتار از اراضی کشاورزی را برای پرورش گیاهان دارویی اختصاص دهیم، زیرا گیاهان دارویی در اقلیم دیم بیشتر کشت می‌شوند.

 

منبع؛ ایسنا

انتهای پیام//ر.ا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کمبود بارندگی اراضی شیب دار گیاهان دارویی جهاد کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی کشت گیاهان دارویی گیاهان دارویی خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۲۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار

فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، اولین دوره برداشت جلبک‌های دارویی توسط مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار از سواحل صخره‌ای منطقه رمین در این شهرستان با همکاری اداره‌کل شیلات استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

نفیسه گل بشیر‌زاده مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی در خصوص اهمیت این نوع جلبک‌ها، اظهار داشت: برداشت این گونه جهت برسی خواص دارویی در اولویت قرار گرفت و این گونه از جلبک‌های خوراکی و دارویی در بهمن ماه با کاهش دما در منطقه چابهار شروع به رشد و همزمان با گرم شدن هوا در اوایل خرداد از بین می‌روند.

وی افزود : با توجه به نزدیک شدن به پایان زمان رشد این جلبک‌ها در سواحل چابهار تصمیم به برداشت و نگهداری این گونه از جلبک‌ها برای برسی‌های خواص بیولوژیک و آنتی باکتریال گرفته شد. همچنین از هفت نمونه جلبک قهوه‌ای مانند سیستو سریا (Cystoseria) نیز جهت برسی خواص دارویی برداشت شد.

گلبشیر زاده عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی چابهار تصریح کرد: در فاز نخست فعالیت این مرکز بررسی تکنولوژی و جنبه های اقتصادی تولید دارو، محصولات مراقبتی پوست و... بر پایه جلبک‌های دریایی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش تسنیم، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار در سال گذشته موفق به اخذ مجوز از شورای گسترش دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی شد و هم اکنون با رویکرد تولید محصولات دارویی دریایی در حال فعالیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار