Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامیان برجام هیچگاه به صورت کارشناسی و فنی به دفاع از برجام نمی پردازند، در حقیقت این طیف استدلال فنی و کارشناسی در دفاع از برجام ندارد و به عبارتی در این خصوص «دست خالی» است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*******

**عباس آخوندی گزینه مناسبی برای ریاست جمهوری است

روزنامه شرق در یادداشتی به قلم سردبیر این روزنامه نوشت:«نامزد نخست اصلاح‌طلبان، محمدجواد ظریف، بعد از انتشار فایل صوتی گفت‌وگوی او با سعید لیلاز، جایگاه ویژه‌اش را در میان نهادهای رسمی از دست داد؛ از این‌رو بعید است دیگر به‌طور جدی پا پیش بگذارد یا تأیید صلاحیت شود».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«در میان دیگر نامزدهای اصلاح‌طلب، اسحاق جهانگیری، عباس آخوندی، محسن هاشمی و محمدرضا عارف، شرایط مطلوب‌تری نسبت به بقیه دارند؛ چراکه جهانگیری و عارف در سِمت‌های معاون‌اولی و کارهای اجرائی نقش‌آفرینی کرده‌اند و عباس آخوندی با سابقه وزارت از برنامه و روشی تئوریک برخوردار است. محسن هاشمی در کنار مسئولیت‌های اجرائی از هم‌نشینی با آیت‌الله، تجربه‌های فراوانی آموخته که برای دیگران دور از دسترس است».

این روزنامه اصلاح طلب، عباس آخوندی را کاندیدایی مناسب و با برنامه برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرده است. این در حالی است که آخوندی از ابتدای انقلاب تاکنون قریب به 9 سال وزیر مسکن و راه و شهرسازی بوده و در مقطعی که وزیر بوده، به دلیل عملکرد بسیار ضعیف، التهاب بازار مسکن و گرانی افسارگسیخته را به بار آورده است.

«مهدی آخوندی» فرزند عباس آخوندی چندی پیش به اتهام  «کارچاق کنی» و تخلفات مالی بازداشت شد. پسر آخوندی در وزارتخانه ای که پدرش در رأس آن بود، با دریافت مبالغی از بعضی پیمانکاران برای آنها در وزارتخانه دستور گرفته یا کارسازی می کرد.

پیگیری‌ها حاکی از این است که با گذشت حدود یک سال و نیم از تحقیقات این پرونده، در روزهای گذشته کیفرخواست ۱۶۷ صفحه‌ای این پرونده صادر و به دادگاه کیفری یک استان تهران ارسال شده است تا در آنجا مورد رسیدگی قرار گیرد. براساس کیفرخواست، این پرونده ۲۶ متهم دارد که عباس آخوندی نیز جزو متهمان این پرونده است.

آخوندی با سرمایه چند صد میلیاردتومانی در ویلایی چند صد متری در منطقه اعیان نشین لواسان ساکن است. در دولت روحانی قیمت مسکن بیش از ۶۰۰ درصد افزایش یافت و آخوندی یکی از بانیان اصلی گرانی مسکن در سالهای اخیر است.

این شخص که مصداق «اشرافیگری» است و به دلیل عملکرد بسیار ضعیف و «ناکارآمدی»، چندین بار تا مرز استیضاح رفت و در نهایت استعفا داد و اکنون نیز متهم به «ترک فعل» در دوران وزارت است، چندی پیش از حقوق ۲۵ میلیونی مدیران گلایه کرده و آن را ناچیز قلمداد کرد.

در دوران وزارت عباس آخوندی، هم تولید و عرضه مسکن با رکود سنگینی روبه‌رو شده بود و هم سوداگران به‌راحتی در بازار مسکن نقش‌آفرینی می‌کردند. در نتیجه، قیمت مسکن با چنان افزایشی رو به رو شده بود که متقاضیان خرید و حتی اجاره مسکن نیز برای تامین مسکن مورد نیاز خود با مشکلات جدی مواجه شدند.

آخوندی از اعضای ارشد ستاد میرحسین موسوی در سال 88 بود. نکته قابل توجه اینجاست که تعداد قابل توجهی از اعضای ارشد ستادهای موسوی و کروبی در سال 88 در دولت روحانی در پست های مهم اقتصادی و اجرایی قرار گرفته و اتفاقا کارنامه بسیار ضعیفی نیز از خود بجای گذاشتند.

**منتقدان برجام با اسرائیل همصدا هستند!

روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت:«مذاکرات برجامی هنوز به نتیجه رسمی نرسیده اما مقامات داخلی و خارجی و رسانه‌ها خبر می‌دهند که احتمالا این نشست‌ها به ثمر رسیده و نتایج آن نیز به‌زودی اعلام خواهد شد. در این راستا اما به همان اندازه که لابی‌های صهیونیستی و بعضا سعودی و تندروهای امریکایی سنگ‌اندازی می‌کنند، نیروهای داخلی که نمی‌توانند ناراحتی‌شان از بازگشت به برجام را پنهان کنند نیز از طریق رسانه‌های‌شان ظاهرا در راستای ایجاد اخلال در روند این مذاکرات دست به تحرکاتی زده و می‌زنند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«برخی مقامات و رسانه‌های امریکایی خبر داده‌اند که ظرف چند هفته آینده و حتی تا پیش از برگزاری انتخابات در ایران مذاکرات جدید به پایان خواهد رسید. در حالی که همه طرف‌های مذاکره از به‌سرانجام رسیدن آن و احیای برجام سخن می‌گویند و ابراز امیدواری می‌کنند که این مذاکرات هرچه سریع‌تر به سرانجام برسد، برخی رسانه‌های داخلی به پیچیدگی و دشواری مضاعف شرایط پیش‌روی مذاکرات و البته اوضاع داخل دامن می‌زنند».

حامیان برجام هیچگاه به صورت کارشناسی و فنی به دفاع از برجام نمی پردازند، در حقیقت این طیف استدلال فنی و کارشناسی در دفاع از برجام ندارد و به عبارتی در این خصوص «دست خالی» است.

برای همین هروقت مطالبه افکارعمومی درباره نتایج برجام افزایش می یابد و هروقت که پرسش های فنی و کارشناسی منتقدان مطرح می شود، با برچسب زدن و متهم کردن کارشناسان و صاحبنظران، از پاسخگویی طفره می رود.

در حال حاضر مستندات زیادی درباره حمایت اسرائیل از برجام وجود دارد. در جدیدترین نمونه در هفته های گذشته حدود 300 مقام ارشد امنیتی سابق اسرائیل به کابینه این رژیم توصیه کردند که از تلاش های دولت بایدن برای احیای برجام حمایت کرده و سپس در طراحی و اجرای یک «توافق مکمل» با واشنگتن همراهی کند.

دولت بایدن در پی آن است تا بدون هزینه و بدون لغو تحریم ها به برجام بازگشته و سپس مسئله برجام موشکی و منطقه ای را به عنوان مطالبه اصلی جا بزند.

مطالبه ایران این است که آمریکا به‌صورت عملی و دائمی، تحریم‌های کاتسا، آیسا، ویزا و سیسادا را لغو کند و ایران بتواند این موضوع را در ظرف زمانی لازم راستی آزمایی کند. اما طرف آمریکایی به هیچ عنوان حاضر به انجام چنین کاری نیست.

منتقدان تاکید دارند که آمریکا باید تحریم های مذکور و همچنین تحریم مربوط به چرخه دلار را لغو کرده و سپس به برجام بازگردد. اما حامیان برجام اعتراض می کنند که چرا می گویید که تحریم ها باید لغو شود.

نکته قابل توجه اینجاست که حامیان برجام از یکسو به منتقدان خرده می گیرند که چرا در پی لغو کامل تحریم ها هستید؟! و از سوی دیگر برچسب «کاسب تحریم» نیز به منتقدان می زنند!

** همه مقصرند جز «دولتِ اصلاح طلبان»

روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی نوشت:«انتخابات 1400 به‌ویژه در بخش مربوط به انتخاب رئیس‌جمهور باید با مشارکت حداکثری مردم انجام شود. بعد از انتخابات کم‌رونق مجلس یازدهم که یک نقصان برای حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی محسوب شد، همه باید تلاش کنند چنان وضعیتی تکرار نشود و حضور مردم در پای صندوق‌های رای در تمام انتخابات‌ها چشمگیر باشد تا بتوان عنوان مشارکت حداکثری را بر آن گذاشت».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:« تصحیح عملکردهای قوای سه‌گانه چیزی است که به زمان نیاز دارد و به انتخابات 1400 قد نمی‌دهد ولی تصحیح عملکرد مجموعه‌های سه‌گانه اجرائی، نظارتی و رسانه ملی در مدت باقی‌مانده تا انتخابات 28 خرداد، قابل انجام است. اولین گام را باید رسانه ملی بردارد».

فعالین اصلاح طلب تاکنون چندین بار اذعان کرده اند که علت اصلی کاهش مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم، کارنامه ضعیف دولت روحانی در کنار کارنامه غیرقابل قبول مجلس دهم بوده است. مجلسی که سلفی حقارت و جشن تولد صفحه اینستاگرامی و اروپاگردی و کمیته رفع حصر را در کارنامه خود ثبت کرد.

حالا در شرایطی که قریب به 8 سال از عمر دولت روحانی سپری شده، رسانه های اصلاح طلب مجموعه حاکمیت را مقصر اصلی وضع موجود معرفی می کند.

این در حالی است که بانی اصلی وضع موجود، دولتی است که اکثریت مطلق آن در اختیار اصلاح طلبان است.

مردم گله مندند از اینکه حدود هشت سال است که کشور معطل مذاکره و توافق با آمریکاست و هنوز برخی از حامیان دولت، وعده رسیدن سیب و گلابی های برجام در آینده را می دهند.

مردم از جماعتی گلایه مندند که حدود ۳۴ سال در مناصب ارشد اجرایی و تقنینی حضور داشته ولیکن توان و استعداد جوانان عزیز کشورمان را در حد قرمه سبزی و آبگوشت بزباش می بینند و خودکفایی را مزخرف قلمداد می کنند و از مدیران نجومی بگیر حمایت می کنند و با مدیریت جهادی بیگانه هستند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فایل صوتی ظریف ویژه های مشرق موسوی ایسا کروبی ویزا اصلاح طلبان ویژه های مشرق مجلس دهم کار چاق کنی روزنامه اعتماد محسن هاشمی سلفی حقارت ویژه های مشرق اسرائیل جهانگیری روزنامه جمهوری اسلامی آخوندی محمدجواد ظریف مجلس یازدهم روزنامه اصلاح طلب محمد جواد ظریف محمدرضا عارف عباس آخوندی دولت روحانی لواسان دولت بایدن جمهوری اسلامی سعید لیلاز کاسب تحریم ستاد میرحسین موسوی برجام موشکی اسحاق جهانگیری عارف برجام آمریکا روزنامه اصلاح طلب دفاع از برجام حامیان برجام دولت روحانی عباس آخوندی تحریم ها رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۵۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟

در گزارشی جداول بودجه ۱۴۰۳ را مرور شده است.

به گزارش اعتماد، در بخش‌هایی از این گزارش بودجه نهادهای زیر نظر ریاست‌جمهوری مورد واکاوی قرار گرفته است که در ادامه می خوانید.

 

در بخش هزینه‌ها، طبق سنت، نخستین ردیف بودجه مربوط است به نهاد ریاست‌جمهوری؛ مجموعه‌ای که از دفتر رییس‌جمهوری گرفته تا معاونت‌ها ذیل نهاد ریاست‌جمهوری هستند. بودجه نهاد ریاست‌جمهوری طبق جدول شماره ۷ که اعتبارات دستگاه‌ها، مصوب ۱۴۰۲ و پیشنهادی ۱۴۰۳ را قید کرده، برای امسال ۶ هزار و ۱۱۷ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است؛ در حالی که طبق همین جدول، سال گذشته ۳ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان بودجه مصوب شده بود. به عبارت دیگر رقمی حدود ۲ هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان یعنی حدود ۸۶درصد به بودجه ریاست‌جمهوری افزوده شده است.

عمده این افزایش بودجه مربوط می‌شود به «معاونت اجرایی ریاست‌جمهوری»؛ درحالی که طبق همین جدول ۷، این معاونت سال گذشته ذیل نهاد، بودجه‌ای نداشته است، امسال بودجه‌ای معادل یک‌هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. این افزایش هنگفت و چشم‌گیر زمانی قابل تامل می‌شود که سال ۱۴۰۳ منتهی می‌شود به بهار ۱۴۰۴ که انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم برگزار می‌شود.

«شورای اطلاع‌رسانی دولت» که قاعدتا ذیل ردیف نهاد ریاست‌جمهوری دخل و خرج خود را دریافت می‌کند، در جدول ۹ که مربوط به ردیف‌های متفرقه (دایمی یا موقت) می‌شوند نیز جای گرفته است؛ رقم پیشنهادی دولت برای بازوی اصلی رسانه‌ای خود، که در ردیف‌های «متفرقه» آمده، ۲۰۰ میلیارد تومان است؛ این درحالی است که شورای اطلاع‌رسانی دولت به عنوان زیرمجموعه نهاد ریاست‌جمهوری بودجه‌اش از محل بودجه ریاست‌جمهوری پرداخت می‌شود.

دیگر خبرها

  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه راه
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • تخصیص جدید اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی
  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی