Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، یکی از ابزارهای مهم برای برنامه‌ریزی و رسیدن به توسعه جوامع روستایی، کارآفرینی است که امروزه با توجه به مشکلات موجود در این جوامع، توجه و تأکید بر کارآفرینی روستایی، اهمیت زیادی دارد؛ زیرا کارآفرینی می‌تواند با خلق فرصت های جدید اشتغال و درآمد، نقش مؤثری در بهبود وضع اقتصادی و معیشتی روستاها داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر در حال و هوای کارآفرینی و سرمایه‌گذاری باشید حتما درباره پرورش زالو بسیار شنیده اید، زالوها نرم تنانی تک ‌جنسی و عمدتا آبزی هستند که همگی زندگی انگلی دارند.

از بین ۶۵۰ گونه شناسایی شده، تنها ۵۰ نوع از آنها از خون پستانداران تغذیه می‌کنند که زالوی پزشکی (medical leech) معروف‌ترین آنهاست. این نوع زالوها که رنگ سبز زیتونی تا سبز لجنی و نوارهایی تیره در سطح پشتی خود دارند؛ پس از صید، مدتی در آب های صاف و تمیز نگهداری می شوند تا هر گونه آلودگی احتمالی از آنها رفع شود و سپس برای مقاصد طبّی مورد استفاده قرار می گیرند.

زالودرمانی در دنیا و همچنین در ایران مورد توجه مردم قرار گرفته و این جراح کوچک دوباره بعد از سال‌ها به جایگاه واقعی خود خواهد رسید. با توجه به اینکه در گذشته زالوبه صورتطبیعی از طبیعت صید می شد نیاز آنچنانی به پرورش این موجود با ارزش حس نمی شد ولی در چندین سال اخیر چه در ایران و چه در کشورهای دیگر با توجه به افزایش تقاضا برای زالو،  بازارخوبیبرای این موجود کوچک و پرخاصیت ایجاد شده و اینجاست که کار پرورش زالو به یک نیاز تبدیل گردیده است.

راه اندازی پرورش زالو با وام کمیته امداد

دختری است روستایی که با علاقه و پشتکار خود توانسته مدرک کارشناسی ارشد را در زارعت و اصلاح نباتات از دانشگاه دولتی زابل اخذ نماید.

وی که هم اکنون ساکن روستای زین آباد بخش کربال شهرستان خرامه است، سال ۱۳۹۲ موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد شد اما با وجود تلاش بسیار موفق به اشتغال در بخش دولتی نشد، اتفاقی که برایش بسیار میمون و مبارک بود.

حمیده زارع هنگامی که از کارهای دولتی ناامید شده بود، به روستایش برگشت و براساس اینکه از دوران دبیرستان در مورد زالو چیزهایی شنیده بود، به طور اتفاقی در اینترنت به مطالعه پیرامون این موجود پرداخت و پس از کسب آگاهی های اولیه نسبت به راه‌اندازی کار پرورش زالو در روستای خود علاقه‌مند شد.

برای شروع دوره ای را در شیراز گذراند که به گفته خودش چندان مفید نبود اما ناامید نشد و در ادامه در یک دوره آموزشی در تهران و یک دوره آموزش عملی در رشت شرکت کرد تا چم و خم کار پرورش زالو را بیاموزد.

این بانوی کارآفرین به خبرنگار فارس گفت: پس از گذراندن دوره های آموزشی مجدد به روستایم، زین آباد برگشتم اما برای راه اندازی کار پرورش زالو با مشکل کمبود منابع مالی مواجه بودم که از طریق یکی از دوستانم متوجه شدم کمیته امداد امام خمینی وام هایی برای اشتغالزایی اعطا می کند.

وی با بیان اینکه برای دریافت وام کم بهره به کمیته امداد امام خمینی مراجعه کرده، افزود: با ارئه طرح و کار مدنظر استقبال بسیار خوبی از سوی کمیته امداد رقم خورد و حتی از سقف وامی که به طور معمول برای کارآفرینی پرداخت می شد نیز به من بیشتر پرداخت گردید.

به گفته حمیده زارع سقف وام کمیته امداد امام خمینی در سال ۹۵ مبلغ ۲۵ میلیون تومان بوده که با صحبت های انجام شده و ارائه طرح، ۳۵ میلیون تومان وام کم بهره به وی پرداخت شده است.

وی با تشکر از حمایت های کمیته امداد امام خمینی عنوان کرد: با دریافت وام کمیته، کار خود را در سال ۹۶ با یک سالن ۷۰ متری در کنار منزل خود آغاز کردم.

کار پرورش زالو به دو قسمت تقسیم می شود که یکی پرورش زالو و دیگری تکثیر آن است.

این بانوی روستایی با بیان این موضوع اظهار داشت: دو سال اول را مشغول پرورش زالو بودم به این ترتیب که زالوی سایز کوچک خریده،آن راتغذیه کرده تا به سایزی که مدنظر پزشکان طب سنتی بود، می رساندم و می‌فروختم.

وی ادامه داد: الان دو سالی می‌شود که در شاخه تکثیر مشغول به فعالیت هستم به این معنا که زالوی مولد را خریداری کرده و از زالوهای مولد لارو گرفته و در ادامه کار پرورش را انجام می دهم و پس از رسیدن به سایز مطلوب به فروش می رسانم.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، خاصیت درمانی زالو در بزاق دهان او است که ماده ضد انعقاد خون به نام هیرودین ترشح می‌کند که موجب رقیق شدن خون و باز شدن گرفتگی رگ ها و در نتیجه افزایش خون ‌رسانی به مغز و بدن می ‌شود.

بهعقیدهبعضی کارشناسان ۱۰۰ نوع ماده ویژه با اثرات درمانی گوناگون توسط زالو در خون ترشح می ‌شود و مورد توجه پزشکان و جراحان قرار گرفته است و در اروپا و آمریکا در موارد گرفتگی رگ های قلب، گرافت های پوستی و زیبایی پوست و جراحی قلب و پیوند اعضا و تقویت سیستم دفاعی بدن از آن استفاده می ‌شود.

بانوی کارآفرین خرامه ای با بیان اینکه به دنبال گسترش کار پرورش و تکثیر زالو می باشد، گفت:  در کنار پرورش زالو، دوره های زالو درمانی را نیز گذرانده ام و در اتاقی جداگانه به کار زالودرمانی نیز مشغول هستم.

وی درخصوص درآمد حاصل از کار پرورش زالو بیان کرد: درآمد پرورش زالو چندان زیاد نیست اما خدا را شکر راضی کننده است.

زارع اضافه کرد: برای من که یک خانم هستم و این کار را در خانه خودم شروع کردم، حداقل به اندازه یک کارمند با حقوق پایه اداره کار درآمد دارد.

وی همچنین متذکر شد: اگر کسی بتواند حجم کار خود را در زمینه تکثیر و پرورش زالو بالا ببرد، درآمد بیشتری نیز خواهد داشت.

زارع با اشاره به اینکه ظرفیت و پتانسیل راه اندازی فارم های دیگر پرورش زالو در منطقه خرامه وجود دارد، تاکید کرد: تعداد زیادی از کسانی که به اینجا مراجعه کردند مشتاق یادگیری بودند که دنبال برگزاری دوره آموزشی از طریق فنی و حرفه ای برای آنان هستم که اگر این اتفاق میسر شود، چندین فارم پرورش زالو در این منطقه راه اندازی خواهد شد و سبب رونق و توسعه منطقه نیز خواهد گردید.

به گفته وی در منطقه محرومی نظیر روستای زین آباد، اشتغالزایی بهترین راه توسعه روستاها می باشد تا جوانان آن بتوانند حداقل درآمدی برای خود وخانوادهخود داشته باشند.

اولویت اشتغال برای توسعه روستاها و تحقق شعار سال

استان فارس با داشتن بیش از دو هزار روستا با بیش از ۲۰ خانوار پتانسیل بالایی در حوزه روستایی دارد که در صورت توجه مسئولین و استقبال مردم برای راه اندازی کسب و کارهایی نظیر پرورش زالو، پرورش قارچ و بز سانان می تواند سبب توسعه و رونق آن منطقه شود.

اولویت اول همه روستاها ایجاد اشتغال پایدار می‌باشد که این مهم زمینه ساز توسعه روستا و مهاجرت معکوس به آن است، اتفاقی که می‌تواند زمینه تحقق شعار سال مبنی بر تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها را به عمل نزدیک تر نماید.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: پرورش زالو بانوی کارآفرین روستا خرامه فارس کمیته امداد امام خمینی کار پرورش زالو راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۷۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر لزوم برگزاری ایده بازار در دانشگاه‌ها، گفت: امسال در استان همدان متعهد شده‌ایم برای ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار شغل ایجاد کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازهمدان، سیدمجتبی حسینی امروز در افتتاحیه رویداد صدرا که با همت دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: حدود 42 درصد از تعهد 17 هزار 770 نفری ایجاد اشتغال سال‌جاری در راستای دغدغه دولت سیزدهم برای ایجاد شغل فارغ‌التحصیلان بیکار در استان همدان به این گروه اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه فرصت‌های شغلی باید به درستی و متناسب و متوازن توزیع شوند، تأکید کرد: تحقق هدف ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان بیکار باید با آموزش‌های مناسب و اشتغال‌یابی درست پیش برود. بنا‌بر‌این ابتدا باید با کمک دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها چگونه مهارت‌آموزی را به دانشجو آموزش دهیم و بعد از او انتظار داشته باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر اینکه دنیای امروز عصر دانش و گذار به سمت هوش مصنوعی و دنیای پیچیده دیجیتال است، بیان کرد: خارج شدن از تفکرات کلیشه و اداری و فراهم کردن فضا برای ورود ایده‌ها و اندیشه نو، استفاده از تکنیک حل مسئله باید در دستور کار قرار گیرد تا منتج به فعالیت‌های فناورانه و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

حسینی تأکید کرد: با تعامل بین دانشگاه‌های استان و صنعت و مجموعه اقتصادی استان باید سازو‌کاری در نظر گرفته شود که هر دستگاهی برای اشتغال فارغ التحصیلان چه کارهایی می‌تواند انجام دهد، بر اساس آن موارد را احصا کرده و سند راهبردی در این رابطه تدوین شود که سرلوحه عملکرد استان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مهمترین راهکار ایجاد شغل برای تحصیلکردگان استفاده از ظرفیت های دانش بنیانی است و باید به این مهم توجه شود، افزود: تحقیقات و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد سونامی فناوری باعث شده برخی مشاغل رود یا در آینده از دست خواهد رفت بنابراین حتما باید نوآور و به‌روز باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تاکید بر اینکه سال جاری تمرکز استان بر توسعه سرمایه‌گذاری، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌هایی است که منجر به توسعه اشتغال در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌شود، گفت: پیشنهاد ما این است دانشگاه آزاد اسلامی رویدادی را برگزار کند که از ابتدا و تا انتها یک شغل مولد را آموزش دهد، خلق ایده و ایجاد مشاغل پیگیری را کند تا نتیجه آن به صورت عملیاتی مشهود شود.

حسینی، همچنین خواستار برگزاری ایده بازار در دانشگاه‌ها شد و افزود: پاشنه آشیل دولت سیزدهم مسئله اشتغال است و ما باید توجه به اشتغال‌آفرینی و هدایت شغلی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

وی با بیان اینکه ایجاد گرایش‌های بین رشته‌ای و تغییر سرفصل برخی دروس توسط دانشگاه‌های استان می‌تواند در رفع مشکل به کار‌گیری فارغ‌التحصیلان موثر باشد، بیان کرد: هدف اصلی ما تأمین نیروی انسانی مورد نیاز بازار کار با تمرکز بر دانشجویان و فارغ التحصیلان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان آموزش، کارآفرینی و اشتغال را سه مؤلفه رشد جامعه دانست و گفت: دانشگاه محور فرهنگ، کارآفرینی و اقتصاد است. براین اساس باید به دنبال توسعه کارآفرینی در دانشگاه بود و سرمایه‌گذاری‌ها باید با اکوسیستم منطقه سازگاری داشته باشد.

حسینی تأکید کرد: اقتصاد و کارآفرینی باید در دانشگاه نقش محوری داشته باشد و در همه پیوندها و لایه‌های آن پیاده‌سازی شود؛ هر دانشگاه باید بر اساس توانایی و محیط پیرامونی خود مدل کارآفرینی ویژه خود را ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پردرآمد مثل فدراسیون فوتبال!
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • فرآیند پرورش و پردازش گوشت مرغ در مدرن ترین مرغداری و کارخانه آمریکا (فیلم)
  • پیرترین معلم ایران یک قرن و ۷ سال عمر کرد | از ریاست آموزش و پرورش تا تالیف دو کتاب چاپ نشده
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام گرفتن از زالو
  • فداکاری بانوی روستایی برای نجات جان راننده خودرو سانحه دیده
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام از زالو
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها