Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس متن صریح و روشن قرادادها، آمریکا، یا هیچ عضو دیگری از مشارکت کنندگان تولید اف ۳۵ حق ندارد به طور یک طرفه، یکی از اعضای گروه را اخراج یا تحریم کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، اختلاف نظر بین آنکارا و واشنگتن به قوت خود باقی است. اما با این حال، مقامات آنکارا، هنوز هم به دنبال گرفتن هواپیماهای نسل پنجم جنگنده اف 35 از آمریکا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظاهراً گفتگوهای پشت پرده، هنوز هم به نتیجه نرسیده اما ترکیه، حالا امیدوار است که با طرح ابعاد پیچیده حقوقی موضوع و به راه انداختن یک روند ترکیبی سیاسی – دادخواهی و قراردادمحور، یک بار دیگر با سران واشنگتن پشت میز گفتگو بنشیند و مذاکره کند.

اخبار و اطلاعات تایید نشده ای حاکی از آن است که ترکیه برای منصرف کردن واشنگتن، میلیون ها دلار به شرکت های لابی گر غربی پرداخت کرده، اما از آنجایی که گروه قابل توجهی از سناتورهای ترکیه ستیز، پای کار آمده اند، لابی ها به فرجام دلخواه تیم اردوغان نرسیده است.

مذاکره یا شکایت؟

پروفسور اسماعیل دمیر رئیس صنایع دفاعی ترکیه (زیرمجموعه نهاد ریاست جمهوری) به عنوان هدایت کننده و مغز متفکر دفاعی این کشور شناخته می شود و علاوه بر مدیریت ابعاد علمی، فنی و مالی، امور مربوط به دیپلماسی دفاعی را نیز مدیریت می کند و گفتگو با مسئولان جمهوری آذربایجان و پاکستان، برای فروش محصول به این دو کشور را مدیریت کرده است.

او  جدیداً به طور مفصل در مورد اف 35 صحبت کرده و  بی محابا، از یک چالش حقوقی پرده برداشته که نشان می دهد آمریکا حق نداشته ترکیه را از گروه سازندگان جنگنده اف 35 اخراج کند.

با این حال آمریکا نه تنها دست به چنین کاری زده، بلکه خود اسماعیل دمیر و چند تن از همکارانش را هم تحریم و اعلام کرده که انتظار نداشته ترکیه به عنوان متفق آمریکا و یک عضو ناتو، با روسیه وارد معامله دفاعی شده و با خرید سامانه موشکی اس 400، خود را در معرض حملات قانون کاستا (CASTA) قرار دهد.  

بر اساس آن چه در گزارش خبری سی.ان.ان ترک به آن اشاره شده، اسماعیل دمیر در سخنان خود بر چند موضوع مهم انگشت گذاشته است:

1.بر اساس متن صریح و روشن قرادادها، آمریکا، یا هیچ عضو دیگری از مشارکت کنندگان تولید اف 35 (انگلیس، هلند، کانادا، دانمارک، نروژ، ایتالیا و ترکیه) حق ندارد به طور یک طرفه، یکی از اعضای گروه را اخراج یا تحریم کند. یک عضو شریک، تنها در شرایطی بیرون انداخته می شود که کل شرکا چنین چیزی را تایید کنند، یا این که اعلام انصراف کند.

2.آمریکایی ها، به جای گفتگو با ما، مواضع خود را از طریق رسانه ها اعلام کرده اند و چنین چیزی با روح ائتلاف و رفاقت، انطباق ندارد. در روند جدید، با تاکید بر ابعاد حقوقی موضوع، زمینه برای مذاکرات جدید، فراهم خواهد شد.

اسماعیل دمیر، به زبانی دیپلماتیک اعلام کرده که ترکیه با اعمال فشار سیاسی و رسانه ای و تاکید مکرر بر غیرقانونی بودن اقدام آمریکا و پادرمیانی دیگر شرکا، راه را برای مذاکره باز می کند.

 

 

ترکیه در شرایطی این موضوع را مطرح کرده که از یک سو از آزمایش موفقیت آمیز سامانه موشکی دفاعی ملی به نام حصار (HİSAR-A füzesi) خبر داده و از دیگر سو اعلام کرده که خرید سامانه  موشکی روسی اس 400 را یک مساله تمام شده تلقی می کند و حاضر نیست از آن عقب نشینی کند.

در طرف مقابل، روسیه آمریکا را به خاطر خرید موشک روسی از داشتن جنگنده اف 35 محروم کرده و حتی معلوم نیست که چه بلایی بر سر پول های ترکیه خواهد آمد.

ترکیه مدتهاست برای خرید این هواپیما بیش از یک و نیم میلیارد دلار وجه نقد پرداخت کرده و کارشناسان پنتاگون، حتی به این سوال آنکارا پاسخ نداده اند که آیا حاضرند پول را بازگردانند، یا قصد دارند در قبال آن، برخی تسلیحات و محصولات دفاعی دیگر را در اختیار ترکیه قرار دهند.

موضوع جنگنده های اف 35 از چند جهت برای ترکیه مهم است و نمی خواهد به آسانی، از آن بگذرد:

1.محروم ماندن از جنگنده اف 35 برای ترکیه فقط یک مساله دفاعی نیست و ابعاد نمادین و سیاسی آن، برای آنکارا بسیار مهم تر است. آن هم در شرایطی که جو بایدن، با اقدام جنجالی و شگرفی همچون به رسمیت شناختن نسل کشی ارامنه، نشان داده که می تواند با ترکیه، برخورد تند و غیر مترقبه ای داشته باشد.

به بیانی دیگر، این موضوع، نشان می دهد که ترکیه در مسائل مختلف، نمی تواند روی آمریکا و ناتو حساب کند و این موضوع، موجب آن می شود که جایگاه ترکیه در منطقه و در میان کشورهای عضو ناتو، تحت تاثیر قرار بگیرد.

2.تاکید بر قدرت سخت و ارتقای میزان قدرت ارتش و ارکان مختلف دفاعی ترکیه، به یکی از اهداف مهم حزب عدالت و توسعه تبدیل شده و تحویل گرفتن اف 35 می تواند ابزار مناسبی برای یک تبلیغ گسترده و اثرگذار ملی – حماسی بزرگ در اختیار حزب عدالت و توسعه قرار دهد.

3.مجموعه ای از شرکت های دولتی و بخش خصوصی تحت امر صنایع دفاعی ریاست جمهوری ترکیه، بیش از هشتصد قطعه کوچک و بزرگ اف 35 را تولید می کردند که صدها نفر نیروی کار را به خود مشغول کرده و درآمد و ارزآوری قابل توجهی برای ترکیه داشت.

تشابه برخورد ترامپ و بایدن با ترکیه

شواهد فعلی نشان دهنده این است که برخورد همسان آمریکا با ترکیه در هر دو دوران دونالد ترامپ و جو بایدن و اعمال فشار بر آنکارا در هر دو دولت، نشان دهنده این واقعیت است که رویکرد دو جناح جمهوری خواه و دموکرات ایالات متحده نسبت به ترکیه عوض شده و تاکید موکد بر عبارتی همچون «متفق ارزشمند»، «دوست استراتژیک» و نظایر آن، تنها متعلق به دنیای رسانه و مواضع اعلانی است و در عالم واقعیت، واشنگتن نگرش مثبتی به روابط ترکیه – روسیه ندارد و روند تصمیم گیری های مستقل دولت ترکیه در قبال تحولات منطقه ای و فرامنطقه ای را برنمی تابد. در نتیجه نه تنها موضوع مهمی همچون جنگنده اف 35 بلکه دیگر مسائل حقوقی و همچنین اختلاف نظرهای سیاسی منطقه ای، بین ترکیه و آمریکا لاینحل خواهد ماند که روشن ترین آنها، حمایت آمریکا از نهادهای اقماری پ.ک.ک در مناطق کردنشین شمال سوریه و همچنین عدم برخورد با مدیران آموزشگاه ها و موسسات فرهنگی تحت امر فتح الله گولن در چندین ایالت آمریکا است.

اگر چه تیم اردوغان خود را مهیا کرده تا با اعمال فشار، راه را برای یک مذاکره جدید با آمریکا باز کند، اما واقعیت این است که نه آمریکا، توجه چندانی به مسائل حقوقی دارد، نه شرکای دیگر حاضرند در مقابل آمریکا بایستند و از ترکیه حمایت کنند و احتمالاً روند طرح شکایت در محاکم بین المللی نیز آسان نخواهد بود.

در نتیجه اگر در روزهای پیش رو و در چهارچوب نشست سران ناتو در بروکسل و در دیدار دوجانبه جو بایدن و رجب طیب اردوغان، اتفاق مثبتی روی ندهد، احتمالاً ترکیه ناچار خواهد شد از واشنگتن قطع امید کرده و  برای تامین جنگنده های مورد نیاز نیروی هوایی خود، راه مسکو را دنبال کند.

آنکارا: مذاکره با آمریکا درباره پروژه اف 35 به زودی آغاز خواهد شد

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترکیه ترکیه جنگنده اف 35 اعلام کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۷۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اهتمام رادیو فرهنگ در برنامه نیستان این است که بهترین و ناب‌ترین موسیقی‌ها را از ملل و ایران با گونه‌های مختلفی که وجود دارد، ارائه دهد.
آقای رضا مهدوی مجری و کارشناس برنامه «نیستان» با حضور در استدیوی شبکه خبر در خصوص پا بر جا بودن این برنامه (­ ۲۲ سال است که این­ برنامه پخش می‌شود) گفت: برنامه‌ای که وقتی بنیان آن­ خوب گذاشته می‌شود و مدیران مسئول و کارشناسان خوب پای کار می‌آیند، عمر برنامه را طولانی می‌کند و هر کسی که در هر دوره‌ای مسئولیتی قبول می‌کند، الزام دارد که کیفیت افزایی داشته باشد به لحاظ کیفی و کمی برنامه را نیندازد و بیننده و شنونده را افزایش دهد.
وی ادامه داد: نیستان این توفیق را داشته که طی این ۲۲ سال ساعت‌های مختلفی در این سال‌ها پخش شده و همه ساله­ همه کارگزاران و همه مدیرانی که آمدند و رفتند روی این برنامه صحه گذاشتند و این برنامه یکی از برنامه‌های موفق بعد از انقلاب است که این مدت زمان شامل حالش شده و هیچ نکته نظارتی هم نداشته است.
مهدوی افزود: این که ما به­ موسیقی­ فلات ایران می‌پردازیم و دیگر ملت‌ها که موسیقی آن‌ها محلی از اعراب دارد و می‌تواند به فرهنگ و هنر ما کمک کند به آن پرداخته می‌شود و البته حضور کارشناسان خبره (که می‌توانند اساتید با تجربه و مسن و یا جوانان اهل فن تازه فارغ التحصیل شده و کاربلدباشند) ­ که حرف نو و تازه برای گفتن دارند ما در نیستان به دنبال همین حرف‌های نو هستیم.
وی در ادامه گفت: این سال‌ها ما میزبان شخصیت‌های بزرگی­ بودیم که بعضی از ان‌ها دیگر بین ما نیستند همچون مهندس امیر همایون خرم و فرهنگ شریف و بعضی از امروزی‌ها نظیر شاهین فرحت، نادر مشایخی و تینوش بختیاری که از بزرگان موسیقی ایران هستند البته افراد بسیاری­ در این برنامه ما را یاری می‌کنند که افتخار میزبانی آنها را در این برنامه داشتیم.
کارشناس برنامه نیستان افزود: ­­شاید یک کارشناس پنج برنامه (ما موظف هستیم که برنامه‌ها را ۵ برنامه ۵ برنامه بگیریم، چون برنامه را به صورت لقمه لقمه، آیتمی و برنامکی و بخشی کردیم) که هرشب هر کدام از این عزیزان می‌توانند ۸ دقیقه صحبت کنند و سریالی پشت سر هم و در هفته پخش می‌شود، امکان دارد که هفته بعد موضوعی نداشته باشد برای همین کارشناس بعدی و مهمان دیگری­ می‌آید، زنده یاد استاد جمشید عندلیبی ما ۵ برنامه از ایشان ضبط کردیم و داشتیم ۵ برنامه دیگر را ضبط می‌کردیم که ۲ برنامه بیشتر نشد و به رحمت خدا رفتند.
مهدوی در خصوص حفظ آرشیو برنامه گفت: سال‌ها قبل آرشیو داری به شکل دیگری بود، به عنوان شاهد ثبت و ضبط می‌شد، اما نه با کیفیت خوب­، حالا اتفاق خوبی که طی این ۱۰ سال افتاده «ایرانصدا» است، که ما شنونده‌های زیادی را در جهان داریم، فارسی زبانانی که در اقصی نقاط دنیا هستند با گوشی وارد می‌شوند و این برنامه را می‌شنوند این برنامه­­ چه زنده باشد یک ساعت بعد به صورت دو تا نیم ساعت قابل برداشت هست، چه آفلاین و چه آنلاین قابل شنیدن است و می‌ماند و برحسب موضوع و تاریخ و روز علاقمندانی که کار پژوهشی می‌کنند یا برنامه را به هر دلیلی نشنیدند ، می‌توانند بشنوند، نکته مهم این برنامه این است که ­­از زمان مدیریت دکتر کاظمی دینان و­ قائم مقام ایشان آقای مبشری از نوروز پارسال ما شاکله برنامه را به نوعی به روز کردیم این که در گذشته در یک ساعت به مصاحبه و گفتگو پرداخته می‌شد، ما از امسال این ۵۵ دقیقه را در ابتدا یک موسیقی مناسب از فرهنگ ایرانی و اقوام ایرانی پخش کنیم تا یک ورودی مناسب داشته باشیم، ۵ کارشناس خبره هر کدام ۸ دقیقه، ۸ دقیقه صحبت می‌کنند با آنونس‌هایی که میان برنامه‌ای که دارد می‌گوید رادیو فرهنگ یا نیستان به چه می‌پردازیم ، ۵ موضوع کاملا متفاوت، این که نگاه درست مدیریت به این قضیه که از ما خواستند ما این برنامه را به روز رسانی کنیم و از آن هم استقبال می‌شود، ­این‌ها را تکراری نکنیم و از کارشناسان و استادان دعوت کردیم و اتاق فکر تشکیل دادیم و خوشبختانه هر روز به کارشناسان ما اضافه می‌شود و خیلی‌ها در نوبت هستند در موضوعات مختلف که بتوانیم قرابت‌های فرهنگی را­ که با دیگر ملل داریم، پیدا کنیم.
وی در پایان در خصوص موسیقی پاپ و راک گفت: کارشناسی که بتواند به درستی آنها را تجزیه و تحلیل کند و بررسی کند ما دعوت می‌کنیم و حتی نمونه را پخش می‌کنیم، چون برنامه کاملا تخصصی است، شاید بعضی از موسیقی‌هایی که دیگر شبکه‌ها امکان پخش آن را نداشته باشند، تا یک مدت زمان کوتاه ما پخش می کنیم و مصداقی تجزیه تحلیل می‌کنیم چرا که ما کار علمی می‌کنیم ما محسن چاووشی را داریم که الان­ موسیقی راک می‌خواند؛ اما وطنیزه کرده و موفق عمل کرده، شعر مولانا را در این قالب آورده و موفق هم شده است چه اشکالی دارد، حتی موسیقی­ «رپ» را می‌توانیم در قالب فرهنگ خودمان نهادینه و بومی سازی کنیم­ و چه جایی بهتر از نیستان که مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد و ما یک جور­ بازوی اجرایی غیر مستقیم شویم برای کارشناسانی که در­ نهاد‌های حاکمیتی تصمیم گیری می‌کنند و نهاد‌های بالادستی به واسطه این برنامه که­ می شنوند، شاید نگاهشان، قلمشان متفاوت شود و کمک کند به رشد و توسعه فرهنگ ایرانی - اسلامی موسیقی که ۱۰ قرن گذشته و خیلی پیشینه طولانی دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پژوهش و بومی سازی رویکرد اصلی شرکت ملی حفاری ایران
  • سکوت در قبال صهیونیست‌ها ظلم بزرگ به بشریت است/ دستور کار ویژه برای «رفع مشکل بیکاری»
  • رئیس جمهور: سکوت در قبال جنایات صهیونیست‌ها ظلم بزرگ به بشریت است
  • سکوت در قبال جنایات صهیونیست‌ها ظلم بزرگ به بشریت است
  • تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»
  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • سازمان لیگ با درآمد میلیاردی جرایم انضباطی چه می‌کند؟
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم