Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از گذشت نزدیک به شش سال از تصویب برجام، با ابتکار مجلس یازدهم در اسفند ۱۳۹۹ / ۲۰۲۱ مقرر شد ایران برنامه معمول هسته‌ای خود را از سر بگیرد و تا واشنگتن به تعهدات خود عمل نکند، دست از فعالیت‌ نکشد. خواسته ایران هم از آمریکا کاملاً روشن اعلام شد: لغو کلیه تحریم‌ها.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ در سال ۱۳۹۴ / ۲۰۱۵ توافق هسته‌ای میان ایران و ۱+۵ به امضاء رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران تمامی تعهدات خود را در بازه زمانی چند هفته‌ای اجرایی کرد و این امر به تایید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز رسید. امّا وقتی نوبت به طرف آمریکایی رسید خبری از رفع تحریم‌ها نشد و در نهایت واشنگتن در سال ۲۰۱۸ رسماً خروج از برجام را اعلام کرد!

پس از گذشت نزدیک به شش سال از تصویب برجام و عدم رفع تحریم‌ها، با ابتکار مجلس یازدهم در اسفند ۱۳۹۹ / ۲۰۲۱ مقرر شد ایران برنامه معمول هسته‌ای خود را از سر بگیرد و تا واشنگتن به تعهدات خود عمل نکند، دست از فعالیت‌ نکشد. خواسته ایران هم از آمریکا کاملاً روشن اعلام شد: لغو کلیه تحریم‌ها.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و طرف‌های غربی به تکاپو افتادند تا به هر طریق ممکن، مانع پیشرفت هسته‌ای ایران شوند. لذا از فروردین ۱۴۰۰ گفتگو‌های هسته‌ای برای احیاء برجام در وین درحال برگزاری است و اگر تا ۳۰ اردیبهشت به نتیجه نرسد، ایران به فرآیند بازرسی از تاسیسات هسته‌ای کشور خاتمه خواهد داد.

«باراک راوید» نویسنده پایگاه خبری آکسیوس آمریکا در رابطه با فرآیند مذاکرات جاری در وین نوشت: با نزدیک‌ شدن به مهلت مقرر ۲۰ می / ۳۰ اردیبهشت، گفتگو‌های هسته‌ای در مرحله‌ای حساس قرار گرفته است. یکی از مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفت که «هنوز اختلافات بزرگی بین ایران و آمریکا بر سر نحوه بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ وجود دارد.» یکی از موضوعات اصلی اختلاف، میزان امکانات هسته‌ای ایران است که تهران پس از احیاء برجام حفظ خواهد کرد. به طور خاص این موضوع مطرح است که با سانتریفیوژ‌های پیشرفته و نسل جدید ایران چه باید کرد.

این مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «کاملاً واضح است طبق مفاد توافقنامه سال ۲۰۱۵ از ایران چه مواردی طلب خواهد شد» ولی این مقام آمریکایی از زعم خود عنوان کرد که «ایرانی‌ها بدنبال کاهش شدت محدودیت‌ها هستند.»

این مقام آمریکایی که آکسیوس از ذکر نام آن خودداری کرده است، خواسته ایران مبنی بر لغو تحریم‌های مدنظر از سوی آمریکا را غیر واقع‌بینانه خواند! این مقام در ادامه عنوان کرد که ایرانی‌ها مطالباتی دارند که فراتر از آن چیزی است که ما معتقدیم لازم است!

آکسیوس در ادامه بدون اشاره به اینکه «آمریکا به دلیل کارشکنی باید گام اوّل را با لغو تحریم‌ها بردارد» نوشت: یک سوال بی‌جواب این است که گام‌های اجرایی از سوی ایران و آمریکا چگونه برداشته خواهد شد.

عضو ارشد دولت بایدن در ادامه اینگونه گفت: مادامیکه این موضوع پذیرفته شود هدف از گفتگو‌ها خلق یک برجام جدید نیست و صرفاً پایبندی به تعهدات آن است؛ می‌توان تا قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری «۱۸ ژوئن / ۲۸ خرداد» ایران به توافق هسته‌ای دست یافت. این مقام آمریکایی در ادامه توپ را به زمین ایران می‌اندازد و مدعی می‌شود این تصمیمی است که تهران باید بگیرد!

این مقام در همین حال عنوان کرد که دولت بایدن در حال آماده سازی برای وضعیتی است که گفتگو‌های هسته‌ای بدون حصول نتیجه به شکست بیانجامد. در این صورت، دولت بایدن هرکاری انجام خواهد داد که اطمینان یابد ایران سلاح اتمی ندارد. این مقام آمریکایی امّا تاکید کرد «ترجیح ما این است که به توافق برسیم.»

آکسیوس در پایان نوشت: انتظار می‌رود دور بعدی مذاکرات با گفتگوی غیرمستقیم «راب مالی» نماینده آمریکا و طرف ایرانی در وین برگزار شود. در تاریخ ۲۰ می / ۳۰ اردیبهشت توافق موقت میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جهت رصد تاسیسات هسته‌ای به پایان می‌رسد. 

لازم به ذکر است، رئیس جمهور آمریکا در جلسه‌ای با حضور یوسی کوهن رئیس سازمان موساد اسرائیل گفت که راهی طولانی در پیش است و به توافق با ایران نزدیک نیست.

ترجمه: ایلیا فروزش

*مطالب اکسیوس صرفاً جهت آگاهی مخاطبان از ادعاها و نگرش این جریده غربی ترجمه شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیاسی انتخابات 1400 برجام تحریم مقام آمریکایی خواسته ایران گفتگو ها تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۹۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی گفت: پیونگ یانگ در واکنش به استفاده واشنگتن از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای تهاجم و رفتار خصمانه علیه کره شمالی، گزینه‌های سختگیرانه و قاطعی برای حفاظت از حاکمیت و امنیت خود خواهد داشت.

وزارت خارجه کره شمالی افزود: واشنگتن همواره از حقوق بشر برای اقدامات تحریک‌آمیز سیاسی و توطئه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته گزارش سالانه خود درباره حقوق بشر در کشور‌های مختلف را منتشر کرد و در آن کره شمالی را به «نقض گسترده حقوق بشر» متهم کرد.

در این گزارش ادعا شده است که گزارش‌های معتبری درباره «کشتار‌های غیرقانونی و خودسرانه از جمله قتل‌های فراقانونی، ناپدیدسازی قهری، شکنجه یا مجازات یا رفتار وحشیانه و غیرانسانی و تحقیرآمیز توسط مقام‌های دولتی» کره شمالی وجود دارد.

این گزارش در حالی منتشر شده که تنش‌ها میان آمریکا و متحدانش با کره شمالی در اوج قرار دارد و پیونگ یانگ به تازگی از تحریم‌های آمریکا انتقاد کرده است.

خبرگزاری مرکزی کره بامداد پنجشنبه به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه کره شمالی که نامش را منتشر نکرد، نوشت: تحریم‌های ظالمانه آمریکا نیرویی برای افزایش تدریجی توان ملی ما بوده است.

وی تاکید کرد: کره شمالی در برابر تهدید‌های خصمانه و فشار‌های تحریمی آمریکا از حق حاکمیت و منافع امنیتی خود دفاع می‌کند و اقدامات قوی‌تری به منظور تقویت توان فنی و نظامی خود اتخاذ خواهد کرد.

این مقام اظهار کرد: ما به تحریم‌های آمریکا عادت کرده‌ایم و توان و قدرت بالایی برای ایستادن در مقابل هر گونه تحریم شدیدی داریم.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند