Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@21:40:15 GMT

افزایش امید اجتماعی در سایه واکسیناسیون

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۱۰۷۵

افزایش امید اجتماعی در سایه واکسیناسیون

ظهور و شیوع ویروس ناشــــناخــــته کـــــرونا در جهــــان و ایــران انسان‌ها را در فضایی پرابهــــام قـــــرار داد. بیماری ناشناخته‌ای که با گذشت زمان دستخوش تغییرات و جهش‌های بسیار شده و انسان‌ها را با چالش‌های جدی‌تری مواجه می‌کرد، توانست بذر اضطراب و ناامیدی را در جامعه تکثیر کند.

 در شرایطی که هر روز بر تعداد تلفات ناشی از ابتلا به بیماری افزوده می‌شود، تنها انجام واکسیناسیون همگانی است که می‌تواند از استرس و اضطراب ناشی از شیوع این بیماری در جامعه بکاهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه واکسیناسیون هرچند با تأخیر در کشور ما هم آغاز شد و این  اقدام گام مثبتی در جهت افزایش امید و اعتماد اجتماعی به شمار می‌رود. در حقیقت واکسیناسیون علیه بیماری کرونا باعث افزایش امید  افراد جامعه نسبت به حکومت شده است و اثر مثبتی در فضای سیاسی و اجتماعی برجای خواهد گذاشت. از سوی دیگر انجام واکسیناسیون با حجم بالا و انسجام مناسب و همچنین با کمترین حاشیه می‌تواند بخشی از سرمایه‌های اجتماعی میانی و کلان کشور را بازگرداند.
مزیت دیگر تزریق واکسن به نظام اجتماعی باز می‌گردد به این معنا که افراد جامعه به این نتیجه می‌رسند که مطالبات عمومی و اجتماعی آنها به نتیجه رسیده است. بنابراین چنین ذهنیتی برایشان ایجاد می‌شود که می‌توانند با پیگیری و درخواست به خواسته‌های اجتماعی خود برسند. این امر نه تنها به تداوم مطالبات اجتماعی منجر می‌شود بلکه ترمیم سرمایه اجتماعی میانی را نیز به دنبال خواهد داشت. از سوی دیگر به طور طبیعی همه ما نگران سلامتی اعضای خانواده و بخصوص سالمندان خانواده خود هستیم. اگر سالمندان جامعه با تزریق واکسن در مقابل کرونا به ایمنی نسبی دست یابند، صله رحم در جامعه توسعه می‌یابد. با توسعه صله رحم بخش عمده‌ای از روابط عاطفی جامعه تلطیف شده، سلامت اجتماعی افزایش می‌یابد. انجام واکسیناسیون با سرعت و حجم بالا در شرایطی که عدالت در توزیع هم وجود داشته باشد، می‌تواند به کاهش اضطراب اجتماعی و امیدافزایی در جامعه منجر شود. البته گاهی در جامعه جهانی گسترده با چندین میلیارد انسان، در هنگام اجرای اقدامات مثبت و تأثیرگذار اینچنینی با حاشیه و اختلال هم مواجه می‌شویم. کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست. در حقیقت برخی افراد تلاش می‌کنند از شرایط به نفع خود استفاده کنند و برخی دیگر هم سعی می‌کنند وجه منفی افعال را در نظام اجتماعی انتشار دهند. به نظر من تشدید و تکثیر چنین حواشی در فضای مجازی آسیب به مراتب جدی ‌تری به همراه دارد از این رو باید آن‌ها را نادیده گرفت. توجه به این نکته بسیار مهم است که در شرایطی که بستر یک اقدام مهم ملی در جامعه فراهم شده و هم نظام اجتماعی و هم خود ما بر روند اجرای صحیح آن نظارت داریم نباید با بروز خطاهایی که تعداد آن کمتر از یک یا دو درصد است کل سیستم و اقدامات مثبت آن و همچنین نتیجه مثبت واکسیناسیون  همگانی را زیر سؤال ببریم.


 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۱۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند

روح اله خدابنده لو گفت: امروزه افراد دارای معلولیت در فعالیت های اجتماعی و مسابقات زیادی شرکت و توانمندی های خود را به جامعه ثابت می‌کنند.

وی اضافه کرد: در این راستا اولین جشنواره ورزش های بومی، محلی در سه شهرستان زنجان، ابهر، خدابنده در سال گذشته برگزار شد که استقبال گروه های هدف را به دنبال داشت.

این مسوول ادامه داد: فعالیت های ورزشی برای افراد دارای معلولیت از ۲ جنبه درمانی که هدف آن تأمین سلامتی و پیشگیری از مبتلا شدن به بیماریهای ثانویه است حائز اهمیت می‌باشد.

وی اظهار داشت: ورزش نه تنها اعتماد به نفس را در فرد تقویت می کند بلکه نگرش جامعه را نسبت به معلولین دگرگون کرده و از نظر جسمی، روحی، فردی و اجتماعی آنها اثر قطعی و تعیین کننده ای دارد.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان همچنین به اجرای طرح آموزشی آگاه سازی پیشگیری از معلولیت ها در دوره سالمندی اشاره کرد و گفت: این طرح با موضوعات سکته مغزی، بیماری قلبی- عروقی، استئوپروز، آرتروز، دیابت، سقوط و دمانس(آلزایمر) است که در سال گذشته ۲ هزارو ۷۲۷ در سطح استان شهری و روستایی تحت پوشش قرار گرفتند.

به گفته وی، آشنایی با بیماری استئو آرتریت، سقوط- بیماری دیابت - بیماری قلبی و عروقی -پوکی استخوان - سکته مغزی و آشنایی با بیماری دمانس از جمله موضوعاتی است که برای سالمندان جامعه هدف بهزیستی و افراد محلی در ۲ گروه سنی میانسالان با رده سنی ۶۵ الی ۴۵ و گروه سالمندی با رده سنی ۸۵ الی ۶۵ برای هر ۲ جنس آموزش داده می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • شکل‌گیری امید‌آفرینی در جامعه پس از مشاهده دستاوردهای پژوهشی سمپادی‌ها
  • مد خوب، مد بد!
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • پایان مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان