Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرویز فلاحی‌پور بازیگر سینما و تلویزیون که در آثار متعددی از جمله مجموعه‌های تلویزیونی «شب دهم»، «روشن‌تر از خاموشی»، «مرده متحرک»، «همه خانواده من» ایفای نقش کرده و این شب‌ها بازی او در سریال «یاور» را شاهد هستیم که نقشی متفاوت و خاص را ایفا کرده که بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفته، با اشاره به اینکه دیالوگ‌نویسی قواعد مشخصی دارد تأکید کرد که اگر دیالوگ‌هایی که بازیگر مطرح می‌کند به شخصیت‌پردازی کاراکتر بی ارتباط باشد کار بازیگر سخت‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرویز فلاحی‌پور بازیگر تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: در آثار سینمایی و تلویزیونی ما کاراکترها دیالوگ‌هایی که بتوان مثال زد و گفت که ما به ازای آن‌ها در جامعه وجود دارد بسیار کم است و حتی شاهد دیالوگ‌ها و نحوه صحبت کردنی در کاراکترها هستیم که دوره‌شان به نوعی گذشته است.

فلاحی‌پور خاطرنشان کرد: اینکه دیالوگ در فیلمنامه چه وظایفی دارد مسئله‌ای است که در این بحث نمی‌گنجد اما وظایف ابتدایی را می‌دانیم و یکی از اصلی‌ترین کارکردهای دیالوگ این است که قصه را جلو ببرد و کاراکتر را شخصیت‌پردازی و معرفی کند و در واقع مشخصات و اخلاقیاتش را به صورت غیرمستقیم معرفی کند.

او افزود: وقتی دیالوگ کار خود را انجام نمی‌دهد یعنی از قصه ارجح‌تر است و قصه را جلو نمی‌برد و به جای اینکه وظیفه خود را انجام دهد کارکرد دیگری دارد. به عنوان مثال در هر جامعه‌ای وقتی یک کارگر به خانه می‌آورید که مثلاً کارهای خانه را انجام دهد، نشستن پای صحبت‌های کارگر و با او درد و دل کردن شاید کار منطقی نباشد و اصلاً مخاطب حوصله این بحث‌ها و درد و دل‌ها را ندارد. این‌ها اشکالات بسیار بزرگی هستند که باید به آن‌ها رسیدگی شود. دیالوگ در آثار سینمایی و تلویزیونی ما ریتم را کند می‌کند و در بسیاری مواقع برای جذاب‌تر شدن جملات از ادبیاتی استفاده می‌شود که دوره‌شان گذشته و هیچ ربطی به امروز جامعه ما ندارد.

این بازیگر در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: خود بازیگر، کارگردان و نویسنده باید دیالوگ‌ها را بسنجند و مورد ارزیابی قرار دهند و اگر دیالوگ‌ها اضافی هستند به یک توافق نظر در بازنویسی دیالوگ‌ها برسند چرا که دیالوگ‌های اضافه و تکراری باعث خستگی مخاطب از اثر و فراری دادنش می‌شود.

بازیگر مجموعه تلویزیونی «مرد هزار چهره» تصریح کرد: با دیالوگ‌هایی که هیچ ارتباطی به شخصیت ندارد کار بازیگر سخت‌تر می‌شود. برخی مواقع یک اثر تاریخی قرار است ساخته شود که به عنوان بازیگر فرد باید بر اساس آن تاریخ دیالوگ‌ها را همانطور که نویسنده نوشته، بیان کند که قطعاً برای بیننده هم قابل قبول است. سریالی مثل «شب دهم» چنین ویژگی داشت و قصه‌اش مربوط به زمان رضا شاه می‌شد و بیننده نحوه بیان دیالوگ‌ها را می‌پذیرفت چرا که آن زمان مردم به همان شکل صحبت می‌کردند. استفاده از تمثیل و ضرب‌المثل در این اثر کاملاً منطقی و قابل قبول بود. البته در آثار تاریخی هم لازم است برای دلچسب شدن و قابل پذیرش بودن دیالوگ‌ها، آنچه که کاراکترها در صحبت‌هایشان مطرح می‌کنند باید به روز شود و البته ما به ازا داشته باشد.

فلاحی‌پور خاطرنشان کرد: بازیگر موظف است آنچه که باید باشد را ارائه دهد نه آنچه خودش هست. این کار است که بازیگری را سخت می‌کند و در یک اثر شخصیتی که بازیگر ایفا می‌کند با توجه به تاریخی فیلم یا سریال در آن روایت می‌شود باید ما به ازا داشته باشد و در عین حال رو به جلو باشد. چنین مسائلی ممکن است توسط نویسنده مورد توجه قرار بگیرد اما شاید توسط یک مدیر یا حتی کارگردان و تهیه‌کننده مسائلی به نویسنده تحمیل شود که ساختار فیلمنامه را به هم بریزد. ما تنها با معضل فیلمنامه‌های ضعیف مواجه نیستیم و یکی از معضلات اصلی حتی درخواست‌ها و سفارش‌های عجیب و غریب است. برخی مواقع تهیه‌کننده‌ها به نویسنده تأکید دارند که اثر را به شکلی بنویسند که شبیه به مثلاً فلان فیلم یا سریال موفق شود. در این مواقع ما با مشکلاتی مواجه هستیم که باید مدیریت دیگری بر آن شود.

این بازیگر در ادامه اظهاراتش گفت: مخاطب امروزی با مخاطب سال‌های گذشته بسیار متفاوت است. آثاری که سال‌های گذشته موفق بودند و مورد توجه مخاطب قرار می‌گرفتند ممکن است امروز برای مخاطب چندان دلچسب نباشند و اینکه ما مدام سعی داشته باشیم فضا را در مسائل مختلف از جمله دیالوگ‌نویسی به آن سمت ببریم کار اشتباهی است.

او افزود: دیالوگ با گفت‌وگوی محاوره‌ای در دنیای واقعی متفاوت است. در دنیای واقعی دو شخصیت وقتی یکدیگر را می‌بینند ممکن است پس از سلام و احوالپرسی از مسائل مختلف برای هم سخن بگویند ولی در دیالوگ‌نویسی لازم است صحبت‌ها دراماتیزه شوند و گفت‌وگوها به طوری که مخاطب احساس نکند همه چیز مصنوعی است برش بخورند و یک آرایش دراماتیک داشته باشند. به عنوان بازیگر با دیالوگ‌های بسیاری برخورد داشته‌ام که هیچ ارتباطی به شخصیتی که ایفا می‌کنم نداشته و به نظر می‌رسد نویسنده فرصت نداشته و در پردازش شخصیت دقت عمل نداشته است. هر زمان که کاراکتر دیالوگ‌هایی بی ربط به شخصیتش بیان کند مخاطب متوجه می‌شود و این باعث می‌شود که از فضاسازی مورد نظر فیلمساز دور شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون جامعه آثار تاریخی عجیب و غریب بازیگر سینما و تلویزیون تلویزیون جامعه خانواده عجیب و غریب دیالوگ نویسی پرویز فلاحی پور دیالوگ هایی دیالوگ ها فلاحی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۱۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلیغ جامع، شامل ۴ رکن مهم است

 حجت‌الاسلام حسن علیدادی‌سلیمانی امروز، ۱۲ اردیبهشت‌ماه در همایش معاونین تبلیغ حوزه‌های علمیه استان‌های کشور در مدرسه صالحیه کرمان ضمن تسلیت شهادت امام صادق (ع) گفت: در ارتباط با تبلیغ، ۴ رکن بسیار مهم است و اگر این ۴ رکن نباشد، تبلیغ کامل نیست.

وی افزود: براساس آیات قرآن ،کسانی که این مأموریت سخت را انجام می‌دهند تنها از خداوند می‌ترسند و هیچ ترسی از بنده ندارند؛ بنابراین خداوند نیز آن‌ها را کفایت می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان  با بیان اینکه؛ اگر تبلیغ جامع همه شرایط باشد و فرد تحت تبلیغ نیز آموزه‌ها را در خود عملی کند، تربیت را به دنبال دارد، افزود: نخستین رکن تبلیغ، دانش است که یک شب به دست نمی‌آید؛ بلکه باید آموزش دیده و تسلط کامل بر محتوا داشته باشد؛ البته دانش، شرط لازم برای تبلیغ است نه شرط کافی و  رکن دوم داشتن بینش تبلیغ است و مُبلغ باید زمان و مخاطب را بشناسد و متناسب با آن تبلیغ را انجام دهد.

وی رکن سوم تبلیغ را دارا بودن عمل دانست و تصریح کرد: مُبلغ باید به آنچه می‌گوید عمل کند که این امر هم اثر وضعی دارد و هم اینکه دیگران را تحت تأثیر قرار می‌دهد و مردم متوجه این امر هستند که آیا مُبلغ به آنچه می‌گوید عمل می‌کند یا نه؟

حجت‌الاسلام علیدادی‌سلیمانی با بیان اینکه آخرین رکن تبلیغ گرایش است، بیان کرد: منظور از گرایش، داشتن انگیزه کافی برای تبلیغ است؛ زیرا اگر انسان صرفا دانا و دارا باشد، تبلیغ را کامل نمی‌کند؛ بلکه باید یک اراده قوی و فولادین پشت امر تبلیغ باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • انتشار بوی گاز در بندرترکمن ربطی به مشکل فنی و خرابی تاسیسات گازی ندارد
  • وقتی بی‌بی‌سی نزد کارشناسان خودش هم مقبولیتی ندارد! + فیلم
  • ضرب‌الاجل قالیباف به دولت ربطی به کرسی ریاست در مجلس دوازدهم دارد؟
  • وقتی سرگرمی، قربانی بزرگ شعار دادن می‌شود /چرا «نون خ» در فصل پنجم مورد استقبال قرار نگرفت؟
  • تبلیغ جامع، شامل ۴ رکن مهم است
  • اولین‌نشست سری‌جلسات ایده‌پردازی برگزار می‌شود
  • توضیحات معاون علمی رئیس‌جمهور درباره پروژه دانشگاهی ساخت هواپیما و دروغ‌پردازی رسانه انگلیسی 
  • از فصل دوم جایگزین نقش کژال شدم/ پیشنهادات کاری دیگری دارم اما تصمیم نگرفته‌ام
  • تغییر نام استقلال و پرسپولیس ربطی به وزارت ورزش ندارد | تمام شد؛‌ شما دیگر هیچ مسئولیتی ندارید
  • «کمی دیرتر» به چاپ هفدهم رسید