Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@09:59:57 GMT

تجهیز ساختمانی با مصرف انرژی صفر برای استارت آپ ها

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۲۰۴۷

تجهیز ساختمانی با مصرف انرژی صفر برای استارت آپ ها

دکتر علی وطنی مجری پروژه ملی بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در این پروژه با بهینه‌سازی مصرف انرژی گام‌های مؤثری برداشته شد و شرکت‌های فعال در حوزه خدمات انرژی فراخوانده شدند تا محصولات خود را تولید کنند و از آنها در ساختمان‌های پایلوت پروژه استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه کاهش انتشار دی اکسید کربن در نتیجه صرفه‌جویی انرژی یکی از دستاوردهای اجرای این پروژه است، بیان کرد: با این اقدام حدود ۱۵ فناوری مرتبط با بهینه سازی انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر در ساختمان تجاری‌سازی شد و به بهره‌برداری رسید و این فناوری‌ها در ساختمان‌های پایلوت پروژه مورد استفاده قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری ملی پروژه بین‌المللی «بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان‌» تاکید کرد: پروژه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان‌ها با همکاری دفتر عمران سازمان ملل متحد، تسهیلات جهانی محیط زیست و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجراست.

وطنی با اشاره به برخی نتایج این طرح گفت: صرفه جویی متوسط ۲۵ درصدی در مصرف گاز از دستاوردهای اجرای این پروژه به شمار می‌رود که در یکی از ساختمان‌های پایلوت، این کاهش به ۳۲ درصد در مصرف گاز هم رسیده است.

وی با بیان اینکه این پروژه از سال ۲۰۱۶ فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: پروژه از سه بخش اصلی تشکیل شده که بازبینی و بازنگری قوانین بخش نخست آن است تا در نهایت یک سامانه ملی ایجاد و در تمامی مدل‌های بازار و اطلاعات ساختمان‌ها پایش شود؛ در بخش دوم راهکارهای بهبود سیستم‌های گرمایشی به همراه انرژی‌های تجدیدپذیر شامل سیستم آبگرمکن خورشیدی در حدود ۴۰۰ ساختمان نمونه مسکونی و دولتی- عمومی اجرا می‌شود تا بر این اساس بتوانیم بهترین مدل کسب و کار صرفه جویی انرژی و چالش‌های اجرایی را شناسایی کرده و در راستای حل آنها در سطح کلان و ملی به منظور بهبود مصرف و کارایی انرژی در بخش ساختمان حرکت کنیم. بخش سوم پروژه به آموزش و فرهنگ‌سازی در حوزه بهینه‌سازی در میان مردم و متخصصان می‌پردازد.

مجری ملی پروژه بین‌المللی «بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان‌» با بیان اینکه قرار است این پروژه در شهریورماه ۱۴۰۰ (جون ۲۰۲۱) به اتمام برسد، گفت: در حال حاضر بخش دوم این پروژه در حال انجام است.

وطنی افزود: بخش اول این پروژه، خروجی اصلی بازنگری در قوانین و مقررات مربوط به بهینه سازی انرژی در ساختمان بود که توسط وزارت راه و شهرسازی در همکاری این پروژه انجام و به وزارت کشور و شهرداری‌های کشور ابلاغ شده است.

اجباری شدن بهینه سازی ساختمان‌ها از امسال

وی با بیان اینکه امیدواریم که با تصویب و ابلاغ این مقررات با هدف طراحی و ساخت بهینه ساختمان‌ها از دیدگاه انرژی، از امسال اجباری شود، گفت: با اجباری کردن این مقررات بهینه سازی انرژی و کاهش نیاز انرژی در ساختمان‌های جدیدالاحداث تا ۶۰ درصد امکان پذیر است در حالیکه در ساختمان‌های موجود تنها امکان بهینه سازی انرژی تا ۲۵ درصد وجود دارد.

وطنی گفت: تاکنون طی این پروژه ۳۰۰ ساختمان از ۴۰۰ ساختمان تجاری و مسکونی اجرایی شده است و حدود ۴۵ ساختمان، ساختمان‌های دولتی و عمومی بودند که این راهکارها در ساختمان‌های وزارت کار، وزارت نفت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت ارتباطات و مناطق شهرداری تهران، پیاده‌سازی شد.

مجری ملی پروژه بین‌المللی «بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان‌» با بیان اینکه مجموعاً در ۱.۵ میلیون متر مربع ساختمان پروژه‌های پایلوت اجرایی شده است، گفت: با این پروژه مصرف انرژی کاهش می‌یابد و آلودگی هوا نیز کم می‌شود.

وطنی با تاکید بر اینکه شاخص‌های ارزش‌گذاری مسکن در آینده میزان مصرف و برچسب انرژی هر ساختمان خواهد بود، گفت: ۱۵ شرکت خدمات انرژی و دانش‌بنیان فعال در زمینه تولید تجهیزات کاهش مصرف انرژی در ساختمان اکنون با این پروژه همکاری می‌کنند.

مجری ملی پروژه بین‌المللی «بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان‌» افزود: بخش سوم این پروژه به بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست ختم می‌شود و اگر پروژه یکسال تمام شود در تهران و در کل ایران به بهره برداری می‌رسد.

راه اندازی ساختمانی برای دانش بنیان‌ها با مصرف انرژی صفر

وی در خصوص ساختمان نوآوری در حوالی دانشگاه شریف متناسب با این پروژه بهینه‌سازی انرژی گفت: در نزدیکی دانشگاه شریف ساختمانی در حال تجهیز است که مصرف انرژی آن نزدیک به صفر است.

وطنی گفت: در این ساختمان مجموعه شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها مستقر می‌شوند.

کد خبر 5207025 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: علی وطنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انرژی استارتاپ ایرانی تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اینترنت حاکمیت سایبری فناوری فضایی فیس بوک نوآوری ایالات متحده امریکا شبکه اجتماعی صندوق نوآوری و شکوفایی دونالد ترامپ زباله فضایی بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان ساختمان ها مصرف انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۲۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هویت بخشی به مدارس آذربایجان‌غربی در دستور کار است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی گفت: جهاد مدرسه سازی در دولت سیزدهم با قدرت، سرعت و با کیفیت ادامه دارد.

پیام صدقی، ۸ اردیبهشت ماه در آیین تودیع و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بر اهمیت مشارکت در امر مدرسه سازی تاکید کرد و ادامه داد: ظرفیت‌های بزرگی در استان وجود دارد که می‌توان از این ظرفیت برای امر مدرسه سازی استفاده کرد. 

صدقی با بیان اینکه تکمیل پروژه‌های نیمه تمام جزو اولویتهاست، گفت: هویت بخشی به مدرسه و معماری مدارس، ساماندهی املاک مازاد و ساخت مجتمع‌های بزرگ با رویکرد محله محور در استان در دستور کار است. 

قهرمان رحمانی، مدیرکل سابق نوسازی، توسعه و تجهیز استان نیز گفت: با جذب ۱۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات امسال، مدارس نیمه تمام تکمیل و مدارس جدید ساخته خواهد شد. 

وی با بیان اینکه جبران کمبود سرانه فضای آموزشی در استان باید در اولویت باشد، افزود: اولویت دولت تکمیل هنرستانهاست لذا با جذب اعتبارات و تکمیل هنرستانها و ۸ پروژه نیمه تمام گام موثری در توسعه فضاهای آموزشی استان می توان برداشت. 

به گزارش ایسنا، در این مراسم از زحمات قهرمان رحمانی، مدیرکل سابق تقدیر و پیام صدقی به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی معرفی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • تکمیل مدارس نیمه تمام آذربایجان‌غربی با جذب ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار
  • هویت بخشی به مدارس آذربایجان‌غربی در دستور کار است
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • افزایش پایداری برق مسجدسلیمان با نوسازی پست «مالکریم»
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف