Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-01@20:56:39 GMT

واکنش بازار سرمایه به مصوبات سران قوا چه خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۲۴۳۴

شاهین شایان آرانی، مشاور ارشد بین الملل در حوزه سرمایه گذاری و بورس معتقد است که ۳ عامل اصلی بر بازار سهام در ایران موثر است.  

بر اساس مصوبات سران قوا و سیاست‌های سازمان بورس قرار است برخی اقدامات حمایتی برای تثبیت بازار سرمایه صورت بگیرد که انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان انتشار اوراق بدهی توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه و صندوق سرمایه‌گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه، جبران زیان خریداران واحد‌های سرمایه گذاری پالایش یکم که از دولت خریداری کرده اند؛ موکول کردن مالیات بر درآمد شرکت‌هایی که از سهام خود یا زیر مجموعه حمایت کنند به سال بعد و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از جمله این سیاست‌ها است. با اینحال مشخص نیست این سیاست‌ها که برای رشد و ثبات نسبی در بازار سرمایه انجام می‌گیرد، تا چه حد می‌تواند موفق باشد و آیا اصولاً اعمال نقش دوستوری دولت در این مدت موفق بوده است؟ این درحالی است که برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند سیاست‌های دولت در مورد بورس از ابتدا به نوعی ترفند دولت برای جبران کسری بودجه بوده است.  

تحولات بازار بورس اگرچه برای بخشی مهمی از جامعه ضررهای زیادی به بار آورد. بخشی از جامعه که تلاش می‌کرد تا با وجود گرانی دلار ارزش دارایی اندک خود را حفظ کند، در شرایط نوسانی بورس به شدت ضرر کرد. نمی‌توان انکار کرد که این بخش از جامعه با تبلیغات گسترده‌ای که از سوی دولت و ذینفعان آن دوره انجام می‌شد دارایی‌های اندک خود را به جیب ذینفعان واریز کردند. 

شاهین شایان آرانی، مشاور ارشد بین الملل در حوزه سرمایه گذاری و بورس در گفتگو با اقتصاد ۲۴ معتقد است که ۳ عامل اصلی بر بازار سهام در ایران موثر است.  

سه مولفه مهم در سرنوشت بورس

او با اشاره به اینکه جو تحریم و فضای تحریم اقتصادی کشور غبار تیره‌ای است که بر کلیه فعالیت اقتصادی حاکم است، اظهار داشت: طبیعتاً بورس هم نمایانگر وضعیت اقتصادی کشور است. به نظر می‌رسد این سیاست‌ها و برنامه‌ها به صورت جزیره‌ای و مقطعی ارائه‌ای می‌شود و در نتیجه می‌تواند اثرات مقطعی بر شرایط بازار بگذارد، اما مشکل اصلی را حل نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید:  نگاه امیدوارانه سهامداران بورس به مصوبات جدید سران قوا

آرانی تاکید کرد: یکی دیگر از مولفه‌های موثر بر بازار سهام، انتخابات ریاست جمهوری است. تا زمانی که دورنما روشن نشود و ندانیم رئیس جمهوری بعدی کدام سیاست اقتصادی را می‌خواهد اعمال کند و مشخصاً در مورد بورس چه سیاستی دارد، باز هم فضا غبار آلود است. نداشتن دورنما نیز خود فضا را بیشتر تیره می‌کند. فکر نمی‌کنم سیاست‌های جزیره‌ای بتواند این عامل دوم را تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است رئیس جهور بعدی حتی سیاست‌های تعیین شده اخیر را اصلاً رعایت نکند و سیاست‌های دیگری را اعمال کند.  

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: موضوع دیگری که اثر روانی خود را بر بازار سهام دارد، بی‌اعتبار شدن بازار سرمایه و بورس است که به دلیل سقوط نزدیک به ۴۰ درصدی از سال قبل و بی اعتمادی و وحشت از بازار رخ داده است.

آرانی با بیان اینکه در ابتدا بی‌جهت هیجان بازار را بالا بردیم و کسانی که نباید وارد بازار سهام می‌شدند هم آمدند، گفت: این بی اعتبار شدن همچنان بر این بازار حاکم است. بعید می‌دانم این سیاست‌ها می‌تواند این جو روانی را از بین ببرد.

نقش سیاست‌های اخیر سران قوا

این کارشناس حوزه سرمایه‌گذاری و بورس بیان کرد: این سه عامل به گونه‌ای بر بازار حاکم است که فکر نمی‌کنم که این سیاست‌ها بتواند سلامتی و ثبات را به بازار بازگرداند و یک رشد منطقی به وجود آورد. البته ممکن است فرصت‌های مقطعی برای گروه‌های خاص ایجاد کند. اما به هر حال ثبات را با این سیاست‌های جزیره‌ای نمی‌توان ایجاد کرد. اگرچه اکنون نیز در بازار منافعی برای برخی وجود دارد، اما به طور کلی در بازار سهام رشد و ثبات نسبی نداریم.

او با اشاره به اینکه فقط هم نباید یاس آلود نگاه کرد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر خبر‌های مثبتی در مورد رفع مسائل مربوط به تحریم و رشد اقتصاد بین المللی شنیده می‌شود. در مورد عامل انتخابات رییس جمهور وضعیت هنوز نامعلوم است، اما احتمالاً هر کسی روی کار بیاید دید بازی نسبت به بازار سرمایه  داشته باشد. بی اعتمادی هم بالاخره طی زمان و پیش بردن سیاست‌های تعادلی قابل حل است.  

آرانی با انتقاد از سیاست‌های دولت در مورد بازار سهام گفت: دولت نباید بیش از حد تبلیغ برای بازار سرمایه می‌کرد. متاسفانه ساختار بازار سرمایه در کشور ما به شدت دولت زده است. دولت و قانون فعلی به گونه‌ای است که به دولت برای نفوذ در بازار سرمایه اجازه می‌دهد. این آفت باید اصلاح شود. چرا که نفوذ بیش از حد دولت در مدیریت بازار سرمایه آسیب زا است. اگر دولت حتی برای بودجه هم منابعی از بازار سرمایه جذب نمی‌کرد، همچنان نقش و دخالت دولتی آسیب خود را می‌زد.  

انتشار اوراق بدهی؛ آسیب‌زا یا موثر

او با انتقاد از سیاست انتشار اوراق بدهی توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه و صندوق سرمایه‌گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه، گفت:  اینکه از طریق اوراق بدهی حجم عظیمی از بازار سرمایه جذب کنید تا برای خود این بازار ثبات ایجاد کنید، مشکل را به صورت ریشه‌ای حل نخواهد کرد. جذب منابع به این صورت یک دوپینگ مقطعی است. اگرچه ممکن است اثرات کوتاه مدت بگذارد، اما بالاخره این پول باید از جایی جذب بشود. به نظر می‌آید دولت می‌خواهند به صورت تصنعی بازار را دچار دوپینگ کند.

وی با اشاره به وضعیت فعلی بازار سرمایه گفت: در حال حاضر شاخص بورس سقوط نمی‌کند و دچار رکود و بی رمقی  است؛ بنابراین برای اینکه شاهد رشد منطقی بورس باشیم، باید خبر‌های مربوط به مذاکرات و تحریم‌ها و وضعیت اقتصادی بین‌المللی را پیگیری کنیم. پتانسیل اقتصاد کشور ما و بورس ما خیلی بالا است. اما الان با رکود نسبی مواجه شده است

اقتصاد 24/

برچسب ها: سرمایه گذاری ، بورس ، سران قوتا لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OE6

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سرمایه گذاری بورس بر بازار سهام سرمایه گذاری بازار سرمایه سیاست ها اوراق بدهی سران قوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۲۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است