Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدمهدی عسگرپور دبیر سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر طی نشستی خبری جزئیات این رویداد را تشریح کرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین، نشست خبری سی و هشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور محمدمهدی عسگرپور دبیر این رویداد صبح امروز ۱۹ اردیبهشت ماه به صورت مجازی و برخط برگزار شد.

در ابتدای این نشست، عسگرپور با اشاره به شرایطی که برای جهانیان در طول این یک سال و نیم به وجود آمد، گفت: این اتفاق اساس و شکل بسیاری از مسائل را در سطح دنیا تغییر داده و در طول یک سال و اندی گذشته جشنواره های جهانی زیادی دستخوش تغییرات شدند و هر حوزه شرایط جدیدی را برای خود تعریف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: وقتی از جشنواره‌های سینمایی صحبت می‌کنیم، معمولا چند جشنواره خاص به ذهنمان می‌آید و فکر می‌کنیم نبض سینما در دست همین چند رویداد است. جشنواره جهانی فجر اولین جشنواره‌ای بود که با کرونا مواجه شد. قرار بر این بود پایان فروردین سال گذشته جشنواره جهانی برگزار شود. تقریبا تا اواخر اسفند سال ۹۸ درصدد بودیم جشنواره را برگزار کنیم. آن زمان هم مسئولان می‌گفتند تا خرداد موضوع مرتفع خواهد شد و می توان جشنواره را برگزار کرد.

عسگرپور با اشاره به اینکه در ابتدا بحث تعویق جشنواره مطرح شد، تاکید کرد: با توجه به اینکه برگزاری جشنواره‌های سینمایی در فروردین و اردیبهشت سال گذشته در همه نقاط جهان دستخوش تغییر شد سعی کردیم جشنواره جهانی فجر را به خرداد منتقل کنیم، اما معلوم شد که با یک بیماری ناشناخته مواجه ایم و دورنمای مشخصی برای آن روشن نبود و برهمین اساس ترجیح ما بر این بود که سال گذشته جشنواره را لغو کنیم. اما طی تجربیات جدیدی که حاصل شد پلتفرم‌هایی طراحی کردیم تا برخی فعالیت‌ها به صورت مجازی برگزار شود در کنار این از تجریبات جشنواره های دیگر که طی این دوران برگزار شدند نیز استفاده کردیم.

دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر در بخش دیگری از گفته های خود با اشاره به اینکه انتخاب فیلم‌های جشنواره و کارهای دیگر در قالب دبیرخانه دایمی انجام می‌شود، تصریح کرد: به دلیل اینکه انتخاب فیلم از کشورهای مختلف پارامتر یک مجهولی نیست، همه جشنواره‌ها در طول سال جریان کلی رویدادها و جشنواره‌های دیگر را رصد می‌کنند. از حدود دو سال و اندی پیش به این سو، همکاران ما در ستاد جشنواره کار انتخاب فیلم را انجام دادند. برخی از فیلم‌هایی که برای سال گذشته انتخاب شده بود دیگر قابل استفاده نبودند؛ چراکه یا اکران شده بودند یا در جشنواره‌های دیگر حضور پیدا کردند. به همین دلیل شکل دیگری را پیگیری کردیم و در قالب آن بیش از هزار فیلم رصد شد.

عسگرپور درباره نمایش فیلم های کلاسیک مرمت  شده گفت: این بخش جزو بخش های مورد توجه جشنواره جهانی است که با همکاری فیلمخانه ملی انجام می شود. برهمین اساس امسال ۱۰ فیلم خارجی و ۴ فیلم ایرانی را مرمت کرده ایم که در جشنواره جهانی نمایش داده می شود. در بخش سینمای ژانر نیز ۵ فیلم خارجی و یک فیلم ایرانی حضور خواهند داشت. موضوع کارگاه ها نیز شامل حوزه کارگردانی، موسیقی فیلم و تدوین است.

به گفته عسگرپور، پردیس سینمایی چارسو محل برگزاری جشنواره است و امسال بدون برگزاری بخش بازار خواهد بود. همچنین نمایشگاه پوستر فیلم که ـ عمدتاً آثاری که به بازار جهانی هم راه پیدا کردند، مد نظر است ـ برگزار خواهد شد و نکته مهم این بخش پوسترهایی از گرافیست های صاحب نام است. امسال استفاده از سالن های روباز را خواهیم داشت که البته باید تجهیز شود و استفاده از سالن سینما کانون نیز در دستور کار است.

این خبر تکمیل می شود ...

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جشنواره جهانی فجر محمدمهدی عسگرپور جشنواره جهانی سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۵۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴

اثر منتخب بخش رسانه‌های هنری جدید شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در شصتمین دوسالانه هنر ونیز به نمایش درمی‌آید.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اثر منتخب بخش رسانه‌های هنری جدید شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در شصتمین دوسالانه هنر ونیز به نمایش درمی‌آید.


این اثر با عنوان آینه‌های نور، چیدمانی تعاملی از مریم صفایی و محمد امین اوجی، زوج بوشهری-شیرازی است که پیش از این در بخش رسانه‌های هنری جدید شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر ارائه و به عنوان نامزد کسب طوبای زرین شناخته شده بود و اکنون قرار است در پاویون رسمی جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشته شود.

اثر تعاملی این دو هنرمند بر اساس هندسه نقوش معماری ایرانی و رجوع به سنت کهن آینه‌کاری، با بیان و زبانی جدید طراحی شده است که به واسطه بازتاب نور، فضایی کهکشانی و بهشت‌گونه را می‌آفریند.

اجرای این اثر در شصتمین دوسالانه هنر ونیز مشابه اجرای آن در شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر خواهد بود؛ با این تفاوت که چیدمان اثر متفاوت بوده و به جای تابش نور، آثار مصطفی گودرزی و عبدالحمید قدیریان (از هنرمندان پاویون ایران) به روی آن تابانده می‌شود که علاوه بر انعکاس نور، بازتابی از نقش و رنگ را به وجود می‌آورد.

در این چیدمان تعاملی، مخاطب در اجرا مشارکت می‌کند و با در دست داشتن چراغ قوه و تابش نور، کهکشان خاص خود را به وجود می‌آورد.

در پس‌زمینه این اجرای تعاملی، صدای موسیقی هم شنیده می‌شود. آهنگسازی این کار توسط بابک ربوخه، چهره شاخص هنر موسیقی کشورمان انجام شده است که همزمان با اجرای اثر در فضای پاویون رسمی جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز، طنین‌انداز خواهد شد.

دیگر خبرها

  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند
  • راه‌یافتگان نهایی هشتمین جشنواره طنزپهلو معرفی شدند
  • اختتامیه دومین جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه»
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان