Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمله به دبیرستان «سید الشهداء» در منطقه شیعه نشین کابل که دهها شهید و زخمی برجا گذاشته است با واکنش‌های مختلفی روبرو شده است و حتی طالبان نیز واکنش نشان داده‌اند، بسیاری نیز در فضای مجازی به شیوه‌های مختلفی این جنایت را محکوم کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، شمار تلفات انفجارهای تروریستی در مقابل مدرسه دخترانه «سیدالشهدا» واقع در منطقه شیعه‌نشین شهر کابل به 58 شهید و بیش از 150 زخمی افزایش یافته است و این اقدام تروریستی با محکومیت‌هایی روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از چهره‌های سیاسی و شخصیت‌ها و نهادها در افغانستان نیز این حمله تروریستی علیه شیعیان در کابل را محکوم کردند همچنین کاربران به طور خودجوش در فضای مجازی ضمن ابراز همدردی با بازماندگان این حادثه تروریستی، با هشتک‌های «کابل_تسلیت»، «برچی تسلیت» و ساخت و کلیپ و تصاویر این اقدام تروریستی را محکوم کردند.

«اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان در واکنش به حمله تروریستی به مدرسه سیدالشهدا در منطقه شیعه‌نشین شهر کابل ضمن محکوم کردن این حمله، طالبان را مسئول آن دانست.

«عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان نیز ضمن محکوم کردن این حمله آن را « بزدلانه، تروریستی، نابخشودنی، ناپذیرفتنی و ظالمانه» خواند.

«امرالله صالح» نماینده اول رئیس جمهور افغانستان نیز در تایید اظهارات اشرف غنی، طالبان را مسئول حمله دانست و اظهارداشت: این جنایات را ریشه‌یابی و عاملان را به دست قانون خواهیم سپرد.

«سرور دانش» معاون دوم رئیس جمهور افغانستان نیز با نسبت دادن این حمله به طالبان گفت: این عمل وحشیانه و ضد انسانی بدون شک از مصادیق بارز جنایت علیه بشریت است، زیرا به طور واضح هدف تروریست ها قومی خاص با باورهای خاص است و این فاجعه با هدف نسل کشی و از بین بردن یک کتله اجتماعی صورت گرفته است.

وی از جامعه جهانی و نهادهای حقوق بشری نیز خواست تا سران طالبان را بار دیگر در فهرست سیاه و در معرض تحریم‌های شدید قرار دهند.

«میر رحمان رحمانی» رئیس پارلمان افغانستان نیز با محکوم کردن این حمله اظهارداشت: حمله به مکاتب و مدارس، به سادگی می‌رساند که جنگ و دشمنی، جهل و ظلمت با روشنایی و معرفت است.

«فضل هادی مسلمیار» رئیس سنای افغانستان نیز در واکنش به این حمله آن را «اقدامی بسیار ناجوانمردانه ، وحشیانه و غیرانسانی» خواند و تاکید کرد: این اقدام غیر اسلامی، غیر دینی و غیرانسانی مخالفان مسلح بسیار مذموم است و به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

«کریم خلیلی» رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان نیز ضمن محکوم کردن این حمله گفت:جای تاسف است که نهادهای امنیتی چرا چنین حملات را پیش از وقوع، کشف و جلوگیری نمی‌کنند؟! عملکردها به وضوح نشان می‌دهند که راهبرد امنیتی موجود قادر به تامین امنیت نیست.

وی با انتقاد از عملکرد دولت افزود: فاجعه از آنجا آغاز می‌گردد که اراده سیاسی برای بسیج ظرفیت‌های ملی در جهت امن‌سازی کشور وجود ندارد. دوام این وضعیت به فاجعه می‌انجامد. اگر بازنگری در این روند صورت نگیرد ما قادر به عبور از چالش‌های پیش‌رو و حفظ دستاوردها و ارزش‌های جدید ملی نخواهیم شد.

«حامد کرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان نیز ضمن محکوم کردن این حمله تروریستی، آن را دشمنی آشکار با مردم افغانستان و کار دشمنان صلح و آرامش کشور خواند.

وی در ادامه تاکید کرد که برای نجات کشور از وضعیت کنونی هرچه زودتر جنگ متوقف شده و مذاکرات صلح از سرگرفته شود.

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان نیز ضمن تکذیب دست داشتن این گروه در حمله به منطقه شیعه‌نشین در کابل گفت: «ما انفجارات امروز در منطقه دشت برچی کابل که علیه غیرنظامیان انجام شد و متسافانه تلفات زیاد وارد کرد را محکوم می‌نمائیم. این اعمال شوم، کار حلقات منحوسی می‌باشد که تحت پرورش و حمایت استخباراتی دولت کابل بنام داعش فعالیت دارند».

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز با تاکید بر ضرورت پایان دادن به خشونت در افغانستان و دستیابی به یک توافق مسالمت‌آمیز در افغانستان اظهارداشت که عاملات این جنایت فجیع باید پاسخگو قرار گیرند.

«پاتریشیا گاسمن» معاون بخش آسیایی دیدبان حقوق بشر نیز پیش از این نیز بارها حملات هدفمند تروریستی علیه شیعیان مساجد، مراکز آموزشی، مراکز ورزشی، زایشگاه و مناطق شیعه‌نشین افغانستان رخ داده است که در برخی موارد دولت اعلام کرده بود این جنایات را در دست بررسی دارد اما چرا تاکنون اتفاقی نیفتاده است؟!

«عارف رحمانی» نماینده مردم غزنی در پارلمان افغانستان نیز با انتقاد از دولت این کشور برای جلوگیری از کشتار شیعیان تصریح کرد: حکومت یا نمی‌تواند یا نمی‌خواهد امنیت این مردم را تامین کند، برای کوتاهی‌ها، کسی استعفا نمی‌کند و عذر نمی‌خواهد! ملزم نیستیم این نسل‌کشی را تماشا کنیم برای پایان دادن به آن چه باید بکنیم؟

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام تروریستی در غرب کابل را که در آن یک مرکز آموزشی مورد حمله قرار گرفت محکوم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز مراتب انزجار از این اقدام تروریستی که افراد عادی خصوصاً دانش‌آموزان و دانشجویان را مورد حمله قرار داد به بازماندگان قربانیان این حادثه تسلیت گفت و برای مجروحین این اقدام تروریستی سلامتی مسئلت کرد.

افزایش تلفات انفجار منطقه شیعه‌نشین کابل به 58 شهید و بیش از 150 زخمیطالبان انفجار امروز کابل را کار داعش دانستافغانستان|وقوع انفجارهای پیاپی در غرب کابل با 25 شهید و 52 زخمی+ فیلم

انتهای پیام/.

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: داعش شیعیان اخبار افغانستان داعش شیعیان اخبار افغانستان اقدام تروریستی منطقه شیعه نشین افغانستان نیز رئیس جمهور نیز ضمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۵۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟

اخباری در شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌ها از ساعاتی قبل با رویکردهای مختلف در حال انتشار گسترده است و نشان می‌دهد که مردم شهرستان «درایم» در بدخشان علیه نیروهای طالبان اعتراض کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، منابع محلی، بیانیه‌ها، بررسی اخبار و ویدئوهای منتشر شده در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی این روایت را تقویت می‌کند که نیروهای طالبان در روستای «قرلق» شهرستان درایم ولایت بدخشان بر سر تخریب مزارع با تعدادی از مردم محلی درگیر شده‌اند و در نتیجه یک کشاورز نیز کشته می‌شود.

ماجرای مبارزه حکومت طالبان با کشت و تولید مواد مخدر در ولایت‌های افغانستان درحالی ادامه دارد که مقاومت کشاورزان نیز با گذشت زمان و نبود کشت جایگزین افزایش یافته است اما در ماههای اخیر برخی رسانه‌های غربی نیز به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند تا نقش سیاه‌نمایی را بیش از گذشته برجسته کنند.

از سوی دیگر برخی رسانه‌ها با انتشار اخباری اعلام کرده‌اند تظاهرات مردمی در بدخشان به دلیل ورود نیروهای طالبان به حریم شخصی بوده و حریم خانواده‌ها نیز رعایت نشده است.

بر اساس بیانیه فرماندهی پلیس بدخشان به نظر می‌رسد که وضعیت به حالت عادی بازگشته است.

خاطرنشان می شود که سال گذشته نیز در بدخشان بر سر تخریب مزارع خشخاش درگیری صورت گرفت و گفته شد چهار نفر کشته و یا زخمی شدند اما گزارشی از تعرض به حریم شخصی و خانوادگی منتشر نشد.

عدم تعهد نسبت به کشت جایگزین

به نظر می‌رسد حساسیت کشاورزان مزارع خشخاش به این دلیل افزایش یافته است که برای کشت جایگزین کاری انجام نشده و با توجه به مشکلات اقتصادی افغانستان، آنها به نوعی مجبور به ادامه این روند هستند.

«پینو آلارچی» رئیس اجرایی پیشین دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل اسفندماه گذشته با اشاره به عدم کمک‌های لازم در زمینه کشت جایگزین، اعتراف کرد؛ وظیفه جامعه جهانی است که برای کشت جایگزین مواد مخدر با افغانستان همکاری کند.

با نگاهی به این قبیل اظهارات مقامات مختلف غربی و نهادهای بین‌المللی، به‌خوبی می‌توان دریافت که جامعه جهانی با وجود قول‌های مکرر، کمکی به کشت جایگزین خشخاش در افغانستان نکرده‌اند. این در حالی است که اقتصاد مبتنی بر کشاورزی افغانستان به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های آمریکا با مشکل مواجه است و این نارضایتی عمومی در مناطقی که ناچار از کشت هستند را افزایش می‌دهد.

حکومت کابل و مردم هوشیار باشند

با این حال، در ادامه چند نکته قابل ذکر است؛ نخست این که کشتن مردم عادی قابل توجیه نیست و حکومت طالبان باید نظارت بیشتری بر نیروهای خود داشته باشد.

البته پیش از این بارها مقامات ارشد کابل از جمله در این اواخر «سراج الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان نیز تاکید کردند که نیروهای حکومتی نباید با مردم بدرفتاری کنند و موجب رنج مردم شوند.

پاشنه آشیل حکومت‌های کابل در جامعه سنتی و مذهبی افغانستان بیشتر مسائل مربوط به قومیت، زبان، زنان و خانواده بوده است و هیچگاه مردم این کشور، توهین به چنین مسائلی را برنتابیده‌اند و همواره برای این حکومت‌ها در طی زمان فرجام نامبارکی را رقم زده‌اند.

به هر حال، موضوع اعتراض به تخریب مزارع خشخاش از سوی کشاورزان، موضوع جدیدی نیست اما برخی به نظر می‌رسد به دنبال فتنه هستند تا ماهی مقصود خود را صید کنند و باید در شرایط کنونی هم حاکمیت افغانستان و هم مردم بیش از گذشته هشیار باشند تا این کشور در بحران عمیق‌تر از گذشته فرو نرود.

انتقاد طالبان از عدم همکاری نهادهای بین‌المللی برای کشت جایگزین خشخاشضرورت حمایت از کشت جایگزین خشخاش در افغانستانسی‌گار: افغانستان نیازمند سرمایه‌گذاری در کشت جایگزین است

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • وقوع انفجار در کابل
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • پیروزی شش گله سرخپوشان هرات مقابل استقلال کابل
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • کمک بشردوستانه چین به هلال‌احمر افغانستان
  • واکنش ۲ امام جمعه به مسمومیت الکلی پزشکان /مگر مضرات مشروب خوردن را نمی‌دانند؟
  • همکاری‌ چین در زمینه‌های اقتصادی تجاری با افغانستان
  • واکنش ۲ امام جمعه به مسمومیت الکلی پزشکان : مگر مضرات مشروب خوردن را نمی دانند؟