Web Analytics Made Easy - Statcounter

لیلا رنجبر روزیکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بافق یکی از از مناطق تولید خرمای ایران محسوب می‌شود افزود: نخلستان‌ها در شهر و روستاهای حومه، مناطق بسیار وسیعی از شهرستان را شامل می‌شود و از جاذبه‌های زیبا گردشگری و  چشم انداز دیدنی  این منطقه بیابانی به شمار می‌رود.

وی اظهار کرد: با ثبت این نخلستان‌ها و باغ های هم پیوندِ در فهرست میراث ملی ، طبق قانون مجازات اسلامی هرگونه دخل و تصرف و عملیاتی که منجر به تخریب و تغییر هویت اثر ثبتی شود، جرم محسوب می‌شود و پیگرد قانونی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ابلاغ شماره ثبتی این اثر را در آینده نزدیک اعلام کرد و ادامه داد: از این پس هرگونه ساخت و ساز در عرصه ثبتی نخلستان ها و باغ های هم پیوند باید با مجوز اداره کل میراث فرهنگی،  گردشگری و صنایع دستی استان صورت گیرد.

رنجبر با بیان اینکه گردشگری صنعتی پاک محسوب می شود، اضافه کرد: همچنین اداره میراث فرهنگی از پژوهشگران حوزه گردشگری حمایت می کند و به آنها بها می دهد تا آثار معنوی گذشتگان حفظ و  همواره از نسلی به نسل دیگر منتقل شود.

رییس اداره میراث فرهنگی بافق افزود: رویکرد این اداره توجه به حوزه گردشگری است و به صورت جدی شناسایی آثار تاریخی و فرهنگی را دنبال می کند تا میراث گذشتگان را حفظ و به نسل جوان و آیندگان منطقه معرفی کند.

وی، بررسی و شناسایی آثار فرهنگی ، تاریخی و طبیعی دارای ارزش و قابلیت ثبت در فهرست جهانی و پیشنهاد به معاونت میراث فرهنگی برای ثبت آنها را از وظایف و ماموریت های اصلی میراث فرهنگی دانست و افزود: در این چارچوب تلاش می شود آثار ملموس، ناملموس به ویژه بناهای تاریخی شناسایی و به اداره کل میراث فرهنگی استان معرفی تا مقدمات ثبت آنها فراهم شود.

رییس اداره میراث فرهنگی بافق تصریح کرد: ثبت هر اثر، شناسنامه و هویت بخشی به آن است و مردم در حفظ اثر خود را موظف می‌دانند و در نگهداری آیین و رسوم و بناهای تاریخی، با میراث فرهنگی همکاری صمیمانه دارند.

به گفته وی عناصر فرهنگی، آیین و رسومی هستند که  از عمق فرهنگ و سنت‌های یک قوم و ملیت خبر می دهد و آشنایی با آن‌ها می‌تواند شناخت بسیار خوب و مطلوبی به افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان ارایه کند.

وی همچنین از بافق به عنوان شهر بافته‌های حصیری یاد کرد و افزود: با توجه به سابقه کهن این شهر در استفاده از تمامی اجزای درخت خرما در تولید صنایع متنوع دستی ، ابراز امیدواری کرد که به زودی این صنعت مهم در جایگاه واقعی خود در استان یزد و کشور شناخته و معرفی شود.

رنجبر با قدردانی از زحمات و پیگیری‌های  مجموعه مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد، از همکاری شهردار و توجه اعضای شورای اسلامی شهر بافق در این رابطه تشکر کرد.

حصیربافی، پادری ، بادبزن، جارو بافی ،ساخت کلاه حصیری، ریسمان، انواع سبد و ترازوهای سنتی از مهمترین صنایع دستی بافق است که مواد اولیه آن از مشتقات شاخ و برگ و الیاف درخت خرما تامین می شود که در شهرستان فراوان و به راحتی قابل دسترسی است.

سه اثر ناملموس شهرستان بافق از جمله پخت « کله گیپا»، « پلوتوکی »و « فن منال‌بافی» با پیشنهاد و پیگیری شهرداری بافق  سال ۹۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

 بافق با  سه هزار و ۲۰۰ هکتار سطح زیرکشت خرما، مهمترین شهرستان خرما خیز استان یزد به شمار می‌آید و بعد از آن  اردکان با فاصله زیاد، در ردیف دوم قرار دارد.

تاکنون ۲۰۰ اثر ملموس و ناملموس در بافق شناسایی شد که ۶۷  مورد آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

بیش از یکهزار هنرمند صنایع دستی در بافق فعالیت دارند که تاکنون ۳۰۰ نفر آنها از سوی اداره میراث فرهنگی شهرستان شناسایی شدند.

مرکز شهرستان ۵۸ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها گردشگری نخلستان یزد اردکان میراث فرهنگی بافق باغستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری نخلستان یزد گردشگری نخلستان یزد اردکان میراث فرهنگی بافق باغستان اخبار کنکور اداره میراث فرهنگی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۶۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و ابنیه تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، فاطمه داوری در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین اظهار کرد: شرایط آثار و ابنیه تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده، اما در راستای وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین یکی از برنامه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها برگزار کرده است.

وی افزود: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان، پروژه‌ای است که با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، مؤسسه بین‌المللی ایسکارسا است که آخرین نتایج و دستاوردهای متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فرونشست در ابنیه تاریخی عرضه می‌شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این سمینار نشان داد تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی فرونشست‌ها ما را با موضوعی تخریب‌کننده‌ای مواجه کرده بنابراین عزمی راسخ، جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کنیم.

داوری عنوان کرد: بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان یک نمونه و الگو فرایندی است که استاندارد نحوه مواجه با یک اثر تاریخی را با فرونشست در مطالعه و شناخت شناسایی کرد و اطلاعاتی جدید و به روز را در این حوزه اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا این الگو را کامل کنیم تا بتوانیم از آن به‌عنوان یک الگو اجرایی حفاظت و مرمت اثر به سایر آثار و ابنیه تاریخی تعمیم دهیم.

کد خبر 747823

دیگر خبرها

  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • حضور میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • یکی از ۴ سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است