Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالان حوزه نشر با توجه به افزایش قیمت کاغذ در چند هفته گذشته، از احتمال افزایش ۵۰ تا ۸۰ درصد در بهار امسال خبر می‌دهند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صنعت نشر کشور که طی سال‌های گذشته با چالش‌های متعددی روبه‌رو بوده و فراز و فرودهای بسیاری را از سر گذرانده است،  در یک سال و چند ماه گذشته، پس از شیوع ویروس کرونا با چشمی نگران به آینده می‌نگرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش چندباره قیمت کاغذ و ملزومات چاپ از یک سو، تعطیلی‌های گاه و بیگاه بر اثر شیوع کرونا از سوی دیگر، کار را برای ناشران، مؤلفان، کتابفروشان و دیگر فعالان این بازار سخت‌ کرده است. براساس آمارهای منتشرشده، میزان چاپ کتاب در کشور طی یک سال گذشته کاهش داشته و برخی از ناشران، از انتشار آثار چاپ‌اولی نیز خودداری می‌کنند تا به‌اصطلاح از خواب سرمایه خود پیشگیری کنند.

در چنین شرایطی، تعطیلی کتابفروشی‌ها در ابتدای سال به‌دلیل پیک چهارم کرونا انتقاداتی را به‌همراه داشت. طی یک هفته اخیر، بارها فعالان این حوزه با ارسال نامه‌ای به وزیر ارشاد خواستار بازگشایی کتابفروشی‌ها و تغییر این رویه شده‌اند. به نظر می‌رسد فضای بازار نشر بیش از آنکه در ماه‌های نخست سال بهاری باشد، پاییزی است. علیرضا سبحانی‌نسب، مدیر نشر جمال، در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اوضاع و احوال این روزهای بازار نشر گفت: متأسفانه کسانی که قرار بود با خاموش کردن سانتریفیوژ هسته‌ای، اقتصاد کشور را به راه بیندازند، تمام سانتریفیوژ فرهنگی را نیز له کردند و بتن ریختند. با مسئولانی مواجه هستیم که برای بخش فرهنگی هیچ اولویتی قائل نیستند. الآن ناشر باید با بندی 700-800 هزار تومان کاغذ مورد نیاز خود را تهیه و کتاب تولید کند. افزایش قیمت کاغذ طی چند هفته گذشته تأثیرات منفی بر جریان نشر کشور خواهد گذاشت. با توجه به اوضاع پخش و کاهش خرید مردم، کتاب‌های منتشر شده با این قیمت‌ها به راحتی دیگر قابل فروش نیستند.

او در ادامه به تعطیلی کتابفروشی‌ها برای چند هفته مداوم در کشور اشاره و اضافه کرد: تعطیلی کتابفروشی‌ها در چند هفته اخیر پس از سال جدید، کار را برای دست اندرکاران حوزه نشر سخت‌تر کرده است. تصمیمات به این شیوه است که رستوران‌ها بیشتر از کتابفروشی‌ها باز است و کتابفروشی‌ها جزو اولین مشاغلی است که باید در شرایط شیوع کرونا بسته شوند؛ این در حالی است که در دیگر کشورها این رویه معمول نیست. از سوی دیگر، روند حضور مشتریان در کتابفروشی‌ها معمولاً تدریجی و بسیار آرام است، با این حال در مقاطع مختلف بسته شده‌اند. 

مدیر نشر جمال ادامه داد: شرایط و تصمیمات گرفته شده، کار را برای ناشران و فعالان نشر دشوار خواهد کرد. کتابفروشی‌ها که تعطیل باشد، پخشی‌ها هم کتابی را که با کاغذ بندی 800 هزار تومان منتشر شده باشد، نمی‌خرد. اگر این روند تا چند ماه دیگر برقرار باشد، اتفاقات بدی در حوزه نشر رخ خواهد داد.

سبحانی نسب در ادامه به اعمال سلیقه‌های شخصی در حمایت از ناشران از سوی نهادهای دولتی اشاره کرد و یادآور شد: در کنار این معضلات و مسائل، درگیر سلیقه‌هایی هستیم که ناشران بسیاری را اذیت می‌کند. یکی از نهادهایی که کتاب برای مردم تهیه می‌کند، با من تماس گرفتند و گفتند که تعدادی از کتاب‌های شما را می‌خریم، به شرط اینکه پی‌دی‌اف کتابتان را نیز در اختیار ما بگذارید تا ما آن را برای استفاده مردم در دوران کرونا در فضای مجازی قرار دهیم. بعد از اینکه جواب منفی من را شنید، دیگر از من کتاب نخرید. این چه منطقی است؟ یعنی توقع بر این است که چند جلد از یک مجموعه را بخرند و بعد در ازای پولی که برای خرید این مجلدات می‌دهند، پی‌دی‌اف کتاب را نیز در دست داشته باشند. در پاسخ به این دوستان می‌گویم که پس چه سهمی برای ناشر و نویسنده قائل هستید؟!

این فعال حوزه نشر تصریح کرد: از این دست از مشکلات در این سال‌ها برای ما زیاد رخ داده است. مشکلات و تعطیلی‌های پی در پی از یک سو، رویه نهادهایی که ناشران به آنها دل‌بسته و امیدوار بودند نیز از سوی دیگر. به قول معروف؛ سالی که نکوست از بهارش پیداست. نشر فعلاً هوای پاییزی دارد تا بهاری.

سبحانی‌نسب درباره تصمیم برخی از ناشران در خصوص عدم چاپ کتاب جدید نیز گفت: ما هم فقط به میزانی که از قبل کاغذ داشتیم، داریم کتاب چاپ می‌کنیم. افزایش قیمت کاغذ تأثیر بسیاری بر قیمت کتاب‌ها می‌گذارد که این امر در نهایت میزان خرید را کاهش خواهد داد. کتابی که قبلاً مثلاً 10 هزار تومان بود، الآن باید 15 هزار تومان قیمت‌گذاری شود. به همین دلیل فعلاً دست نگه داشته‌ایم. کتاب‌هایی در دست داریم، اما به امید بهتر شدن اوضاع صبر می‌کنیم. 

او با اشاره به نارضایتی ناشران از میزان فروش کتاب‌هایشان در ماه‌های اخیر اضافه کرد: برای سال 1400 که نباید سال 1400 برنامه‌ریزی کرد. ما سال گذشته دادمان درآمد که کاغذهایمان تمام شده است. بین وزارتخانه‌های یک دولت دعوا سر این است که کاغذ به ارشاد بدهیم یا نه. وزارت صمت یک طور حرف می‌زند، ارشاد چیز دیگری می‌گوید. می‌گویند فلان تاجر کاغذ خود را آزاد نمی‌کند و ... .

وی ادامه داد: در سال 99 کاغذ ناشران تقریباً تأمین شد. اگر هم کمبودی داشتیم، کاغذ را در بازار با اختلاف دو برابری از کاغذ دولتی تهیه می‌کردیم، اما الآن این میزان اختلاف به چهار برابر افزایش یافته است. با این اوصاف هم به مصرف‌کنندگان و هم به ناشران و مؤلفان سخت می‌گذرد. مؤلف می‌بیند که کتابش به این راحتی تولید نمی‌شود، ناشر هم می‌بیند که اوضاع اینطور است. من نشنیدم که ناشری از میزان فروش خود راضی باشد، بسیاری از ناشران با افت شدید فروش مواجه بوده‌اند. 

به گفته مدیر نشر جمال؛ با توجه به افزایش قیمت کاغذ در چند هفته اخیر پیش‌بینی می‌شود که قیمت کتاب در بهار امسال بین 50 تا 80 درصد رشد خواهد داشت؛ زیرا کاغذ سهم قابل توجهی در تولید کتاب دارد. 

نشر ایران در کارزار با کرونا؛ از ناشران بهره‌مند تا حیات نیمه‌نباتی/ فروش آنلاین ختم غائله است؟نامه 180 کتابفروش به وزیر ارشاد/ تعطیلی‌ها باعث افزایش قاچاق کتاب و فروش کتب ممنوعه شده است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا کتابفروشی ها کتاب ویروس کرونا کتابفروشی ها کتاب افزایش قیمت کاغذ کتابفروشی ها هزار تومان چند هفته حوزه نشر کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۶۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا مهدی کرباسیان اظهار کرد: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

کد خبر 849142 برچسب‌ها قیمت مسکن و زمین خبر مهم مسکن - وام مسکن مسکن اجاره مسکن - آپارتمان‌ نشینی

دیگر خبرها

  • احمدوند: در نمایشگاه کتاب برنامه‌های ویژه‌ای برای فلسطین تدارک دیدیم/ کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر
  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه