Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر_ گروه جامعه: چندی پیش اظهارنظری از محمد مهدی تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش، در این خبرگزاری منتشر شد مبنی بر آن‌که مطابق نگرش سنجی که اخیراً انجام‌شده، «۳۷ درصد جوانان کشور اعلام کرده‌اند که انگیزه تشکیل خانواده را ندارند و انجام عمل ازدواج جزء لزومات زندگی آنها نیست».

در واکنش به انتشار این آمار، فاطمه قاسم پور رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: هر چند تغییر نگرش به ازدواج و تشکیل خانواده مورد اجماع جامعه کارشناسی است و به تبع تحولات اجتماعی و عاملیت دختران و پسران جوان امروز ما محتمل است، اما پرسش این‌جاست که این رقم خام تا چه اندازه قابل استناد برای شناخت جامعه ایرانی و تحولات آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسم‌پور با بیان این‌که مایلم با استناد به سایر آمار موجود در این پژوهش که به همت ایسپا و با مشارکت وزارت ورزش و جوانان انجام شده، به پاسخ این پرسش بپردازم، افزود: بنده به این پژوهش مراجعه کردم و براساس یافته‌های آن، در پرسش از این‌که در آینده ازدواج می‌کنید؟، ۴.۳ درصد پاسخ‌گویان اذعان داشتند که اصلاً ازدواج نخواهند کرد. علاوه بر آن ۲۵.۲ درصد مطمئن نبودند که در آینده ازدواج کنند. اما ۶۸.۳ درصد گفته‌اند که ازدواج خواهند کرد.

وی ادامه داد: در این پژوهش در ادامه از افرادی که گفته‌اند اصلاً ازدواج نخواهند کرد یا مطمئن نیستند ازدواج کنند، پرسیده شده در صورت فراهم‌شدن شرایط اقتصادی، آیا به ازدواج فکر خواهند کرد؟ که ۶۲.۸ این افراد اظهار داشتند در این صورت به ازدواج فکر خواهند کرد. جالب اینجاست که این میزان بین افرادی که در ابتدا گفته بودند اصلاً ازدواج نمی‌کنند، ۴۰.۳ درصد و بین افرادی که مطمئن نبوده‌اند ازدواج کنند ۶۶.۶ درصد بوده است.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در واقع یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که از میزان ۲۵.۲ درصد افرادی که نمی‌خواستند یا مطمئن نبودند ازدواج کنند، بیش از دو سوم (۶۲.۸ درصد) مهم‌ترین علتشان شرایط اقتصادی است که در صورت ایجاد شرایط مناسب، نظرشان نسبت به ازدواج عوض می‌شود.

قاسم‌پور با اشاره به داده‌های دیگر این پژوهش خاطرنشان کرد: داده دیگری که جالب توجه است و می‌تواند موید این یافته باشد، آن است که جوانان مجرد درباره دلایل عدم ازدواج خود پس از گزینه نیافتن همسر دلخواه، به ترتیب بالا بودن هزینه‌های زندگی مشترک (۳۴.۹ درصد) و نداشتن شغل (۳۰.۴ درصد) را ذکر کرده‌اند. درواقع ۶۵.۳ درصد جوانان مشکلی مرتبط با تأمین اقتصادی را از علل عدم ازدواج خود می‌دانند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مجموع یافته‌ها نشان از آن دارد که اگرچه در بررسی نگرش افراد به ضرورت ازدواج، درصدی از جوانان قائل به این بودند که لازم نیست حتماً آدم ازدواج کند، اما این داده در کنار سایر داده‌های این پژوهش می‌تواند تصویری از جامعه ایرانی به ما بدهد، ادامه داد: این تصویر گویای آن است که همچنان ازدواج در سطح انضمامی، شخصی و فردی هم به لحاظ زیستی و هم از حیث فرهنگی از انتخاب‌های مهم جوان ایرانی است که هنوز ارزش آن به قوت خود باقی بوده و اگر سیاست‌گذار به فراهم‌سازی و تسهیل شرایط اقدام کند، این انتخاب راحت‌تر صورت می‌گیرد.

وی افزود: یافته‌های فوق‌الذکر نیز حاکی از همین مطالبه است؛ مطالبه‌ای برای تسهیل شرایط اقتصادی کشور تا جوانان راحت‌تر بتوانند آینده خود را با ازدواج تعریف کنند.

قاسم‌پور خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اگر چه لازم است مسؤولان در بخش‌های مختلف حاکمیت، بذل توجه جدی به تحولات اجتماعی داشته باشند، اما بایستی به جای ذکر آمار و ارقام خام و ایجاد ناامیدی یا رویه اجتماعی، مسؤولیت‌پذیری بیشتری نسبت به جامعه و خواست‌های آن داشته باشند و با اتخاذ رویکرد حکمرانی مبتنی بر حل مسأله موانع را از پیش پای جوانان بردارند.

کد خبر 5207779 ساناز باقری راد

منبع: مهر

کلیدواژه: کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی محمدمهدی تندگویان مجلس شورای اسلامی ازدواج جوانان وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا شهرداری تهران شورای شهر تهران واکسن کرونا سازمان تامین اجتماعی روز قدس راهپیمایی روز قدس محسن حاجی میرزایی صنایع دستی قوه قضاییه ستاد ملی مقابله با کرونا باغ وحش پیش بینی وضعیت هوا ازدواج کنند قاسم پور ۳ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۷۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، مجلس یازدهم در حوزه اقتصادی آنچنان که ادعا می‌کرد توانست عمل کند؟ و حالا که مشکلات اقتصادی در کشور به عنوان یک امر واقع وجود دارد باید بررسی کرد که وظیفه مجلس بعد برای رفع مشکلات موجود چیست؟

مهرداد لاهوتی، فعال سیاسی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «مجلس یک وظیفه قانون‌گذاری دارد و یک وظیفه نظارتی. مجلس یازدهم اولویت‌های اقتصادی و مشخصا رفع مشکلات اقتصادی را در قانون‌گذاری‌اش قرار نداد و طرح‌ها و لوایحی را بررسی کرد که خیلی از آنها ضرورتی نداشت. در واقع مجلس یازدهم در اولویت‌بندی مسائل مهم کشور ضعیف عمل کرد و حالا مجلس دوازدهم باید در حوزه اولویت‌بندی مسائل به بهترین شکل عمل کند. در حوزه نظارتی هم مجلس کنونی نتوانست از اختیارات خود به بهترین شکل استفاده کند».

او ادامه داد: «تمرکز مجلس آینده باید بر موضوع اقتصاد و اصلاح‌ ساختارهای اقتصادی باشد. اکنون مشکلاتی در کشور وجود دارد که اگر به آنها توجه نشود، از حالت چالش به ابرچالش تبدیل می‌شوند مثلا موضوع ناترازی‌هایی که در بانک‌ها داریم یکی از آنهاست و اگر به این موضوع توجه نکنیم تبدیل به بحران می‌شود».

این منتخب مجلس دوازهم همچنین بیان کرد: «واقعیت این است که باید ناترازی‌های بانک‌ها حل شود. ما در حوزه انرژی هم ناترازی‌های زیادی داریم. افزایش قیمت بنزین راهکار رفع ناترازی نیست بلکه باید خودروهای فرسوده را با خودروهای جدید جایگزین کنیم، باید سوخت مدیریت شود و... در صندوق‌های بازنشستگی هم ناترازی هست. در مجموع من تصور می‌کنم مهم‌ترین اولویت مجلس آینده باید رفع ناترازی‌ها باشد».

لاهوتی در پایان گفت: «نکته آخر هم این است که مجلس آینده باید فکری به حال موضوع فرونشست هم بکند زیرا ما دومین کشوری هستیم که دچار بحران فرونشست هستیم به این دلیل بخش زیادی از منابع زیرزمینی آب را استفاده کرده‌ایم».

دیگر خبرها

  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • بیداری فرهیختگان در غرب