Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، چندی پیش اظهارنظری از محمد مهدی تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش، در این خبرگزاری منتشر شد مبنی بر آن‌که مطابق نگرش سنجی که اخیراً انجام‌شده، «۳۷ درصد جوانان کشور اعلام کرده‌اند که انگیزه تشکیل خانواده را ندارند و انجام عمل ازدواج جزء لزومات زندگی آنها نیست».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واکنش به انتشار این آمار، فاطمه قاسم پور رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: هر چند تغییر نگرش به ازدواج و تشکیل خانواده مورد اجماع جامعه کارشناسی است و به تبع تحولات اجتماعی و عاملیت دختران و پسران جوان امروز ما محتمل است، اما پرسش این‌جاست که این رقم خام تا چه اندازه قابل استناد برای شناخت جامعه ایرانی و تحولات آن است.

قاسم‌پور با بیان این‌که مایلم با استناد به سایر آمار موجود در این پژوهش که به همت ایسپا و با مشارکت وزارت ورزش و جوانان انجام شده، به پاسخ این پرسش بپردازم، افزود: بنده به این پژوهش مراجعه کردم و براساس یافته‌های آن، در پرسش از این‌که در آینده ازدواج می‌کنید؟، ۴.۳ درصد پاسخ‌گویان اذعان داشتند که اصلاً ازدواج نخواهند کرد. علاوه بر آن ۲۵.۲ درصد مطمئن نبودند که در آینده ازدواج کنند. اما ۶۸.۳ درصد گفته‌اند که ازدواج خواهند کرد.

وی ادامه داد: در این پژوهش در ادامه از افرادی که گفته‌اند اصلاً ازدواج نخواهند کرد یا مطمئن نیستند ازدواج کنند، پرسیده شده در صورت فراهم‌شدن شرایط اقتصادی، آیا به ازدواج فکر خواهند کرد؟ که ۶۲.۸ این افراد اظهار داشتند در این صورت به ازدواج فکر خواهند کرد. جالب اینجاست که این میزان بین افرادی که در ابتدا گفته بودند اصلاً ازدواج نمی‌کنند، ۴۰.۳ درصد و بین افرادی که مطمئن نبوده‌اند ازدواج کنند ۶۶.۶ درصد بوده است.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در واقع یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که از میزان ۲۵.۲ درصد افرادی که نمی‌خواستند یا مطمئن نبودند ازدواج کنند، بیش از دو سوم (۶۲.۸ درصد) مهم‌ترین علتشان شرایط اقتصادی است که در صورت ایجاد شرایط مناسب، نظرشان نسبت به ازدواج عوض می‌شود.

قاسم‌پور با اشاره به داده‌های دیگر این پژوهش خاطرنشان کرد: داده دیگری که جالب توجه است و می‌تواند موید این یافته باشد، آن است که جوانان مجرد درباره دلایل عدم ازدواج خود پس از گزینه نیافتن همسر دلخواه، به ترتیب بالا بودن هزینه‌های زندگی مشترک (۳۴.۹ درصد) و نداشتن شغل (۳۰.۴ درصد) را ذکر کرده‌اند. درواقع ۶۵.۳ درصد جوانان مشکلی مرتبط با تأمین اقتصادی را از علل عدم ازدواج خود می‌دانند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مجموع یافته‌ها نشان از آن دارد که اگرچه در بررسی نگرش افراد به ضرورت ازدواج، درصدی از جوانان قائل به این بودند که لازم نیست حتماً آدم ازدواج کند، اما این داده در کنار سایر داده‌های این پژوهش می‌تواند تصویری از جامعه ایرانی به ما بدهد، ادامه داد: این تصویر گویای آن است که همچنان ازدواج در سطح انضمامی، شخصی و فردی هم به لحاظ زیستی و هم از حیث فرهنگی از انتخاب‌های مهم جوان ایرانی است که هنوز ارزش آن به قوت خود باقی بوده و اگر سیاست‌گذار به فراهم‌سازی و تسهیل شرایط اقدام کند، این انتخاب راحت‌تر صورت می‌گیرد.

وی افزود: یافته‌های فوق‌الذکر نیز حاکی از همین مطالبه است؛ مطالبه‌ای برای تسهیل شرایط اقتصادی کشور تا جوانان راحت‌تر بتوانند آینده خود را با ازدواج تعریف کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ازدواج جوانان زنان مشکلات اقتصادی فرهنگ سبک زندگی جوانان مجرد ازدواج کنند ۳ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۷۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری ساوجبلاغ

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه‌ای به منظور بررسی و رسیدگی به مشکلات سرمایه گذاری در حوزه گردشگری شهرستان ساوجبلاغ با حضور مسؤولان مربوطه و سرمایه گذاران بخش گردشگری برگزار شد و ضمن هم اندیشی برای رفع مشکلات، ایجاد کارگروهی بدین منظور در فرمانداری در دستورکار قرار گرفت.

رحیم خاکی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز شناسایی و رفع موانع سرمایه‌گذاری در بخش‌گردشگری ساوجبلاغ را هدف اصلی تشکیل این جلسه دانست و گفت: استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران برای گسترش زیرساخت‌های گردشگری به خصوص در شهرستان‌های مستعدی همچون ساوجبلاغ بسیار تأثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه رفع مشکلات سرمایه گذاری در حوزه گردشگری تنها با تعامل ادارات و دستگاه‌های مختلف حاصل می‌شود، اظهار کرد: به همین منظور مقرر شد کارگروهی در فرمانداری ساوجبلاغ برای پیگیری و رفع موانع سرمایه‌گذاری این شهرستان تشکیل شود.

کد خبر 6095131

دیگر خبرها

  • عشق شیدا سرمربی سپاهان را شیعه کرد!
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا به عنوان جوان برتر همدان انتخاب شد
  • ارزیابی مشکلات قلبی را به ChatGPT نسپارید!
  • کاهش کم سابقه نرخ زاد و ولد در آلمان
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری ساوجبلاغ
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • دادسرا رکن اصلی تشکیل پرونده است