Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان راز و جرگلان که بیشترین مناطق روستا نشین استان خراسان شمالی را دارا است، هنوز با گذشت دو دهه از استانی شدنش، تکلیف روستاهای هدف گردشگری اش مشخص نشده و به ثبت نرسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عقیل مجردی، رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان راز و جرگلان در گفت و گو با عصراترک در این باره اظهار کرد: بناها و سازه های خاص هر روستا و منطقه برگرفته از آداب، رسوم و اقلیم آن منطقه است همچنین بناهای قدیمی، سبک زندگی آن منطقه از گذشته تا به کنون را حکایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجردی گفت: شهرستان راز و جرگلان دارای سه بخش است که در هر بخش از این شهرستان چندین نوع فرهنگ و رسوم جاری است و سازه ها و بناهای این مناطق نیز برگرفته از زندگی جاری در این مناطق است.

وی بیان کرد: به طور مثال در بخش غلامان که ترک نشین و ترکمن نشین است، در این بخش، روستایی به نام داشلی قلعه وجود دارد که تمامی خانه های این روستا با نوعی از سنگ ساخته شده اند که این سنگ ها متعلق به همین منطقه هستند.

وی همچنین افزود: در شهر راز، اهالی خانه های خود را از نوعی خشت خام به رنگ قرمز کم رنگ ساخته اند که در همین منطقه موجود بوده است.

مجردی در ادامه عنوان کرد: در روستاهای ترکمن نشین بخش جرگلان و بخش غلامان نیز خانه هایی ساخته شده اند که در آنها مصالح خشت، گل و چوب بکار رفته و این خانه ها دارای ایوان های بلند و درازی هستند که در این ایوان ها نگاره هایی با نمادهایی از جمله شاخ قوچ نقش بسته اند.

وی به روستای دویدوخ نیز اشاره و بیان کرد: منازل این روستا دارای بافت با ارزش است.

با این وجود، وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در شهرستان راز و جرگلان که بیشتر مناطق مسکونی اش، روستایی است و این مناطق دارای بافت مسکونی قدیمی هستند و برخی از این مناطق دارای بافت مسکونی با ارزش هستند، هنوز در این شهرستان، روستاهای هدف گردشگری اش مشخص نشده و به ثبت نرسیده اند.

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان راز و جرگلان گفت: درصورتیکه روستاهای هدف گردشگری این شهرستان مشخص شوند و به ثبت برسند، اداره کل بنیاد مسکن استان ملزم خواهد شد برای اجرای طرح هادی در این روستا از اداره کل میراث فرهنگی نظر خواهی کند تا هویت اصلی در زمینه ساخت و ساز منازل این مناطق حفظ شود.

وی در ادامه اظهار کرد: این در حالی است که به علت فقدان این مسئله در این شهرستان، منازل ویلایی نوساز و جدید با طرح های ناهمخوان با بافت اصلی منطقه مسکونی بر روی سازه های قدیمی ساخته شده اند و چهره اصلی روستاها را تغییر داده اند.

وی افزود: این تغییرات حاصل نقشه های طراحی شده اداره کل بنیاد مسکن است و متاسفانه دست اداره کل میراث فرهنگی استان برای حفظ هویت اصلی نما و منظر منازل در دست ساخت نیز بسته است.

افزون بر این، مجردی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه هنوز روستاهای هدف گردشگری این شهرستان مشخص نشده اند، اداره کل میراث فرهنگی استان نیز نتوانسته است برای حفظ بافت و هویت اصلی ساخت و سازها در این شهرستان مطالعات تحقیقی و پژوهشی را انجام دهد.

وی یادآور شد: هر زمانی که این موضوع تعیین تکلیف شود نیز از روند ساخت و سازهای در جریان عقب هستیم و بخشی از زمان را از دست داده ایم.

در عین حال، رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان راز و جرگلان در خاتمه بیان کرد: با توجه به اینکه روستای دویدوخ دارای بافت بافت با ارزش است، اداره کل میراث فرهنگی استان در تلاش است تا این روستا را به عنوان روستای دارای بافت با ارزش به ثبت برساند تا بتواند در روند انجام ساخت و سازهای جدید در این روستا برای حفظ هویت اصلی ساختمان سازی در این روستا با اداره کل بنیاد مسکن استان همکاری داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی روستاهای هدف گردشگری شهرستان راز و جرگلان دارای بافت هویت اصلی سازه ها شده اند خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۸۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی

استاندار مرکزی گفت: طرح جهاد آبرسانی ذیل طرح ملی دنبال می‌شود که فاز نخست طرح جهاد آبرسانی به ۶۷ روستا و فاز دوم در ۱۳۱ روستا است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر امروز در آیین بهره‌برداری از طرح آبرسانی شهید سلیمانی شهرستان شازند، اظهار داشت: بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی استان مرکزی مربوط به حوزه آبرسانی است و در سطح کشور بزرگ‌ترین پروژه عمرانی طرح جهاد آبرسانی است، در استان حدود سه یا چهار طرح آبرسانی مهم وجود دارد که طرح جهاد آبرسانی ذیل طرح ملی دنبال می‌شود، که فاز نخست طرح جهاد آبرسانی به 67 روستا و فاز دوم در 131 روستا است که فاز نخست از پیشرفت بیش از 80 درصد برخوردار است که بخش قابل توجهی در شهرستان شازند است و فاز دوم با کمک قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی(ع) آغاز شده است.

وی افزود: طرح جهاد آبرسانی از خط کوچری ساوه با مدیریت آب منطقه‌ای ای استان در حال اجراست که یکی از طرح‌های پر هزینه و مهمی به شمار می‌رود و طرح دیگر انتقال آب به شهرستان تفرش است که اکنون به صورت آزمایشی از آن بهره‌برداری می‌شود، اما به طور رسمی با حضور مسئولان کشور بهره‌برداری خواهد شد. بودجه‌ای که صرف این پروژه‌ها شده است حداقل با بودجه عمرانی 10 سال استان برابری دارد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: در سنوات گذشته عمدتاً سالی 500 میلیارد تومان برای پروژه‌ها صرف می‌شد، اما امروز تنها سه هزار میلیارد تومان برای بازچرخانی پساب در شهرستان شازند، 130 میلیارد تومان برای طرح شهید سلیمانی، حداقل 2 هزار میلیارد تومان برای پروژه آب ساوه و حداقل 600 میلیارد تومان در این دولت برای پروژه آب تفرش اختصاص پیدا کرده است که نشان دهنده اهتمام و توجه دولت برای تأمین مهم‌ترین رفاهیات مردم و آب شرب و سالم است.

مخلص‌الائمه با تأکید بر رعایت بهینه آب توسط مردم استان و کشور بیان کرد: هماهنگی و‌ همکاری با نمایندگان استان امری ضروری است و این همکاری به موفقیت نمایندگان و مدیران کمک خواهد کرد. هر موفقیت و عدم موفقیتی در سبد دولت قرار می‌گیرد. بنابراین برای پیشرفت کشور نیاز به همدلی و هماهنگی در تمام سطوح نیاز است. 

حشمت‌الله عباسی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم به موضوع منابع  آب پایدار و شرب بهداشتی و همچنین جهاد آبرسانی به روستاها اهمیت ویژه‌ای قائل شده است، گفت : این طرح شامل ساخت تصفیه خانه آب با ظرفیت 120 لیتر بر ثانیه، احداث دو باب مخزن ذخیره آب با مجموع ظرفیت دو هزار متر مکعب، اجرای 37 و نیم کیلومتر خط انتقال آب است.

وی افزود‌: در این طرح همچنین احداث یک باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت 35 لیتر ثانیه، احداث یک باب سوله، احداث پست برق 160 کیلو ولت آمپر با صرف هزینه‌ای بالغ بر هزار و 300 میلیارد ریال انجام گرفته است. در راستای اجرای خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب، و همچنین واگذاری پساب به صنایع نصب انشعاب فاضلاب در شهرهای شازند و آستانه انجام می‌شود. 

به گزارش تسنیم، آیین بهره‌برداری از طرح آبرسانی مجتمع شهید سلیمانی شامل آبرسانی به دو شهر شازند و آستانه و 10 روستا با اعتباری بالغ بر 1300 میلیارد ریال و کلنگ‌زنی نصب انشعاب فاضلاب در شهرهای شازند و آستانه با حضور مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، استاندار مرکزی و نماینده مردم شهرستان شازند در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • ثبت جشنواره «گل محمدی و گلاب» شهابیه خمین در تقویم ملی
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس