Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-29@17:59:59 GMT

گزارش «آسوشیتدپرس» از نشست کمیسیون مشترک برجام در وین

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۸۱۰۵

گزارش «آسوشیتدپرس» از نشست کمیسیون مشترک برجام در وین

به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، قدرت‌های جهانی دور چهارم مذاکرات سطح بالا را با هدف بازگرداندن ایالات متحده به توافق هسته‌ای با ایران برگزار کرده و هر دو طرف از تمایل به کار در مورد موانع اصلی خبر دادند.

گفتگوها از اوایل آوریل در اتریش آغاز شد. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه پس از نشست جمعه در توییتی نوشت "شرکت کنندگان در مورد لزوم تشدید روند توافق کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

وی نوشت: "به نظر می رسد هیئت‌ها آماده هستند تا برای رسیدن به هدف در وین بمانند."

پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا گفت که این پیمان نیاز به مذاکره مجدد دارد، ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ از توافق مهم ۲۰۱۵ خارج شد.

با لغو این توافق، ترامپ تحریم‌های سنگین جمهوری اسلامی را مجدداً اعمال کرد.

ایران با افزایش مداوم نقض توافق خود با غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص بیشتر از حد مجاز، ذخیره اورانیوم غنی شده بیش از حد مجاز و استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر، از جمله اقدامات دیگر برای تلاش و فشار بر قدرت‌های باقی مانده در توافق - آلمان ، فرانسه ، انگلیس ، روسیه و چین - برای تسکین اقتصادی به این فشار  پاسخ داد.

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده می‌گوید که او می‌خواهد دوباره به توافق معروف به برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام، ملحق شود اما ایران باید اول به این توافق برگردد.

بایدن روز جمعه در کاخ سفید در گفتگو با خبرنگاران گفت که او معتقد است ایرانی‌ها با جدیت به مذاکرات وارد می شوند.

بایدن گفت: "اما اینکه چقدر جدی و آنچه که آنها آماده انجام آن هستند چیست، داستان متفاوتی است." "ما هنوز صحبت می کنیم."

این پیمان برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته‌ای است؛ چیزی که این کشور اصرار دارد که نمی‌خواهد آن را انجام دهد و دولت در تهران گفته است که آماده است همه نقض‌های تعهدات خود را لغو کند اما واشنگتن نیز باید همه تحریم‌های اعمال شده تحت دولت ترامپ را بردارد.

هنوز همه مشکلات حل نشده است؛‌ به عنوان مثال، نمایندگان در مذاکرات وین اذعان می‌کنند که دانشمندان هسته‌ای ایران نمی‌توانند دانشی را که در سه سال گذشته کسب کرده‌اند فراموش کنند اما مشخص نیست که آیا سانتریفیوژهای جدید ایران باید از بین بروند یا تصمیم دیگری گرفته شود. 

از آنجا که ایالات متحده در حال حاضر از توافق خارج است، هیچ نماینده آمریکایی در مذاکرات حضور ندارد.

عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و نماینده ایران در مذاکرات، پس از این جلسه به تلویزیون دولتی ایران گفت که تصور او این است که همه طرفها متعهد به یافتن راه حل هستند.

عراقچی گفت: "گزارش هایی که از آمریکایی‌ها به ما منتقل می‌شود این است که آنها همچنین در بازگشت به برجام جدی هستند. تاکنون آنها اعلام کرده اند که آمادگی دارند بیشتر تحریم‌های خود را لغو کنند ، اما ما فکر نمی کنیم که کافی باشد" 

وی افزود: "به همین دلیل مذاکرات تا زمانی که به همه خواسته‌های خود در این زمینه برسیم ادامه خواهد یافت. اگر خواسته‌های ما برآورده شود، ایران در مورد بازگشت به تعهدات خود در اجرای کامل برجام کاملا جدی خواهد بود."

بین جلسات سطح بالا در کمیسیون مشترک برجام، گروه‌های متخصص جلساتی را تشکیل داده‌اند تا راه حل‌هایی را برای موضوعات برجسته ارائه دهند.

 سخنگوی هیات اتحادیه اروپا که ریاست جلسات را بر عهده دارد، گفت که بحث‌های تخصصی در روزهای آینده ادامه خواهد داشت.

وی به خبرنگاران گفت: "اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده و تسهیل کننده گفتگوهای برجام با گفتگوهای جداگانه با همه شرکت‌کنندگان و با ایالات متحده ادامه خواهد یافت." "شرکت کنندگان در حال بحث و گفتگوهایی هستند که در سطوح مختلف برگزار می‌شود و هدف آنها اجرای کامل و موثر توافق از سوی همه طرفها و بازگشت ایالات متحده به برجام است.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران آمریکا برجام نشست وین کمیسیون برجام ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۸۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا قراردادی 13 میلیارد دلاری برای جایگزینی "هواپیمای روز قیامت" با یک شرکت آمریکایی بسته است.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که قراردادی 13 میلیارد دلاری با شرکت "سیرا نوادا" برای ساخت یک هواپیمای جایگزین برای بوئینگ های " ای 4 بی" E-4B - معروف به هواپیمای روز قیامت منعقد کرده است.

ایالات متحده آمریکا پیشتر در دهه 1970 برای سناریوهای مختلف یک جنگ هسته ای یک هواپیمای خاص موسوم به "روز قیامت" به شرکت بوئینگ سفارش داده بود که هم اینک 4 فروند از این هواپیماها که به "ای 4 بی" معروف است در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده است.

عکس آرشیوی از هواپیمای روز قیامت ای 4 بی/ رویترز

این هواپیماها برای شرایط اضطراری یک جنگ هسته ای و یا جنگ تمام عیار که زیر ساخت های حیاتی آمریکا مورد هدف قرار بگیرد، طراحی شده است که از آن به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل هوایی استفاده می شود.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا روز جمعه در بیانیه ای گفت: پروژه مرکز عملیات هوابرد بقا (SAOC) قرار است جایگزین هواپیمای قدیمی (ای 4 بی) دهه 1970 شود که به پایان خدمت خود نزدیک می شود.

نیروی هوایی افزود: کار بر روی SAOC در کلرادو، نوادا و اوهایو انجام می شود و انتظار می رود در سال 2036 تکمیل شود.

رویترز در ماه دسامبر گزارش داد که نیروی هوایی ایالات متحده قرارداد با شرکت بوئینگ به منظور توسعه هواپیمای روز قیامت جدید موسوم به (BA.N) "نگهبان شب" را  لغو کرده است.

هواپیمای روز قیامت که معمولا برای انتقال وزیر دفاع ایالات متحده استفاده می شود، به عنوان یک پست فرماندهی متحرک طراحی شده است که قادر به مقاومت در برابر انفجارهای هسته ای و اثرات الکترومغناطیسی است و به رهبران ایالات متحده این امکان را می دهد تا در صورت بروز شرایط اضطراری ملی، با سوار شدن به این هواپیما ارتش را از این مکان هدایت و کنترل کنند. 

E-4B همچنین قادر به سوخت گیری در هوا است و دارای اتاق های کنفرانس و و تجهیزات ارتباطی پیشرفته است.

نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر چهار فروند هواپیمای E-4B را با حداقل یک فروند در حالت آماده باش در همه زمان ها اداره می کند. 

این هواپیماها از ناوگان هواپیماهای جامبو جت بوئینگ 747-200 با تغییرات بسیار زیاد ساخته شده که با منسوخ شدن قطعات آن، نگهداری آنها به طور فزاینده ای دشوار و گران شده است.

انتظار می رود E-4B در اوایل دهه 2030 به پایان عمر مفید خود برسد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ساخت هواپیمای "روز قیامت" در روسیه دستور رئیس جمهور روسیه برای ساخت دو فروند هواپیمای "روز رستاخیز" هواپیمای روز قیامت چیست؟

دیگر خبرها

  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • آیا چین می‌تواند؟
  • چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری