Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش همشهری آنلاین، نسخه نویسی الکترونیکی برای اولین بار و به صورت آزمایشی از نخستین روزهای بهمن سال ۹۷ در آذربایجان شرقی آغاز شد و این استان را باید از پیشتاز در این زمینه برشمرد. دراین طرح دارو تنها به شخص بیمار داده شده و از تجویز و مصرف بی مورد دارو جلوگیری می‌شود. مدیریت هزینه های درمان و امکان برنامه ریزی دقیق برای بخش درمان  از مزایای اجرای طرح نسخه پیچی الکترونیکی بود که مسئولان استان را متقاعد کرد تا هرچه زودتر این طرح را عملیاتی کنند و از نیمه سال ۹۸ در مراکز ملکی تامین اجتماعی استان نسخه های کاغذی کاملا حذف شدند و از ابتدای امسال در ۹۷ درصد  مراکز درمانی استان نسخه کاغذی جای خود رابه نسخه های الکترونیکی دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۲ میلیون و۲۰۰ هزار نفر در استان آذربایجان شرقی تحت پوشش بیمه سلامت هستند و کمی بیشتر ازاین تعداد نیز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته اند.
در حال حاضر ۴۶ بیمارستان،۱۱۰ درمانگاه و پلی کلینیک، ۷۳۳ پزشک متخصص و فوق تخصص، ۴۳۶ پزشک عمومی، ۱۶۶ دندانپزشک، ۸۶ مرکز تصویربرداری و ۵۳۱ داروخانه و ۲۴۰ پاراکلینیک در استان در اجرای نسخه نویسی الکترونیکی مشارکت دارند.
 هرچند که از مهر ماه سال ۹۹ مسئولان استانی اعلام کرده اند که بسترهای سخت افزاری و نرم افزاری نسخه نویسی الکترونیکی در استان فراهم است و می‌توانند ساز و کار نسخه الکترونیکی را در استان ایجاد کنند اما پزشکان ونسخه پیچان داروخانه ها همچنین  شهروندانی که به مراکز درمانی دولتی و خصوصی مراجعه می کنند همزمانی اجرای این طرح با شیوع کرونا را مناسب نمی‌دانند چرا که به گفته آنان ثبت نسخه در سایت مربوطه ودریافت دارو از طریق نسخه الکترونیکی زمان بر بوده و حتی دربرخی موارد با قطع شبکه بیماران ساعت‌ها معطل می‌شوند.

کد خبر 599864

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۹۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، نسبت به تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای OTC هشدار داد. 

به گزارش مهر، راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مشکلات گوارشی و مغزی در پی مصرف خودسرانه دارو مصرف خودسرانه دارو برای پیشگیری از کرونا؛ ممنوع عوارض آمپول نوروبیون را بشناسید چرا مشاوره تلفنی با پزشک مورد استقبال کاربران قرار گرفته؟

دیگر خبرها

  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • خانواده محور بودن برنامه‌های دهه کرامت در آذربایجان شرقی
  • نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  • شاهد سرعت گرفتن اجرای نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی هستیم
  • دستورات لازم برای رفع مشکلات آزادراه تبریز- زنجان صادر شده است
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه