Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@19:26:30 GMT

ابریشم گیلان، یک گام تا احیا

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۹۷۸۹

ابریشم گیلان، یک گام تا احیا

همشهری آنلاین- فرشته رضایی: از ۵ واحد بزرگ صنایع تبدیلی ابریشم کشور، ۴ واحد آن در گیلان قرار دارد که طی چند سال گذشته با از بین رفتن باغستان‌های توت و حمایت نشدن از این عرصه ۳ واحد از این تعداد تعطیل شدند.

یکی از واحدهای تعطیل‌شده شرکت صنایع ابریشم گیلان در شهرستان صومعه‌سرا بود که در سال ۶۲ با ظرفیت اسمی ۱۰۴ تن در سال و اشتغال‌زایی ۳۰۰ نفری در زمینی به مساحت ۱۸ هکتار افتتاح شد، اما با تعطیلی آن در سال ۸۹ ظرفیت مهمی در استان از دست رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر کارخانه چه گذشت؟

سهامدار عمده این شرکت، بانک صنعت و معدن بود که گروه سرمایه‌گذاری آتیه دماوند (هلدینگ وابسته به بانک صنعت و معدن) در اسفند سال ۸۲ از طریق مزایده عمومی به‌صورت نقد و اقساط به «اسماعیل خلیل‌زاده کلنگستانی و شرکا» واگذار شد. پس از این واگذاری به دلایل متعدد از جمله تمایل نداشتن سهامداران جدید به فعالیت در تولید و تأمین نشدن مواد اولیه (پیله خشک)، تولید شرکت کاهش چشمگیری یافت و از سال ۸۷ تا اواخر سال ۸۹ به‌صورت کارمزدی انجام می‌شد. ادامه این روند منجر به غیرفعال شدن واحد و تعطیلی آن در اواخر سال ۸۹ شد.

در نهایت مدیران واحد تعدادی از کارگران را بازنشسته و با بقیه به جز نگهبانی تسویه حساب کردند و بعد از آن به دلیل نداشتن فعالیت، پروانه بهره‌برداری شرکت در ۲۹ آذر ۹۵ از درجه اعتبار ساقط و تعلیق شد.

راه‌اندازی مجدد کارخانه

در ماه‌های اخیر با توجه به شعار رونق تولید، خواست عمومی مبنی بر بازگشایی مجدد این کارخانه بزرگ کشور بیشتر شد و در نتیجه مراجع قضایی دستور به بازگشایی آن را صادر کردند.

دادستان گیلان از مکلف شدن موسسه مالی- اعتباری مولی الموحدین برای از سرگیری تولید در شرکت ابریشم گیلان خبر می‌دهد و به همشهری می‌گوید: «به موجب حکم دادگاه، موسسه مالی- اعتباری مولی الموحدین که مالکیت شرکت ابریشم گیلان را در اختیار دارد، متعهد شده است طی ۶ ماه طرح احیای تولید در شرکت ابریشم را اجرا و گزارش آن را در هر مرحله به دستگاه قضایی ارائه کند.»

«سید مهدی فلاح میری» تاکید می‌کند دستگاه قضایی همزمان با پیگیری برای احیای تولید در شرکت ابریشم گیلان با تشکیل پرونده کیفری به اتهام‌های اشخاصی که طی سالی‌ها موجب اخلال در تولید کارخانه شده‌اند، می‌پردازد.

اشتغال‌زایی برای ۵۰ نفر

معاون امور صنایع سازمان صمت گیلان درباره واگذاری جدید این کارخانه به همشهری می‌گوید: «به دلیل واگذاری شرکت ابریشم به بخش خصوصی، سازمان صمت گیلان برای راه‌اندازی مجدد آن قادر به ورود نیست. این شرکت فقط در صورت درخواست سرمایه‌گذار بخش خصوصی می‌تواند برای تامین سرمایه در گردش، نقدینگی مورد نیاز شرکت و تامین نیروی انسانی در احیای مجدد آن ورود کند.»

«منوچهر صدفی» با بیان اینکه کارخانه‌های تعطیل شده بخش خصوصی فقط با حکم دادستانی امکان راه‌اندازی و احیا دارند، می‌افزاید: «در حال حاضر شرکت ابریشم گیلان در بخش تاسیسات با مشکلاتی مواجه است و همه تجهیزات و دستگاه‌های ابریشم‌کشی در کارخانه سالم و موجود هستند. از این رو موانع زیادی برای احیای آن وجود ندارد و در گام اول می‌تواند با اشتغال‌زایی برای ۵۰ نفر تولید خود را از سر بگیرد. طبق ارزیابی کارشناسان سازمان صمت گیلان و بازرسی از سالن‌های تولید، همه دستگاه‌های این شرکت قابل راه‌اندازی هستند.»

به گفته وی، گیلان با تولید سالانه حدود ۵۰۰ تن پیله‌تر ابریشم و ۴۰ درصد تولید کشور به عنوان قطب تولید ابریشم کشور دارای ۳ کارخانه ابریشم‌کشی در رشت، لنگرود و صومعه سراست که در حال حاضر فقط کارخانه لنگرود با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کند.

کد خبر 599934

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شرکت ابریشم گیلان راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۹۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه ایران از واردات مرغ اجداد بی نیاز شد گفت: احیا سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر در راستای موارد سازی و افزایش تولید در حال انجام است - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حالی که در گذشته بیش از 90 درصد مرغ اجداد جوجه‌یک‌روزه از کشور‌های دیگر تامین می‌شد سازمان اقتصادی کوثر که مجری نگهداری و تولید آرین در کشور است اعلام کرد که ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشور‌های غربی بی نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفت.

فخاری رئیس این سازمان حتی اعلام کرده است که ظرفیت صادرات به کشور‌های دوست دیگر فراهم شده است. ضریب تبدیل در مرغ آرین از 2.2 به 1.7 کاهش یافته است که با توجه به ارزانی جوجه یک‌روزه آرین نسبت به جوجه نژاد راس و سلامت بیشتر این محصول پروتئینی رقابت نژاد ایرانی را با سویه‌های وارداتی وارد مرحله جدی‌تری کرده است.

مالزی خریدار مرغ آرین ایران شد

وی در تبیین اجمالی شیوه‌هایی که منجر به کاهش ضریب تبدیل در این نژاد شده است، بیان داشت: به‌گزینی ژنتیکی و تغییر روش‌های پرورش در بخش GGP، اجداد و مرغ مادر نقش مهمی در این تحول ایفا کرد.

در سال 1400 بیش از 90 درصد بازار جوجه‌یک‌روزه کشور متعلق به سویه راس، آربوراکرز و کاپ بوده که از طریق واردات مرغ اجداد از دو شرکت بزرگ اصلاح نژادی آویاژن و کاپ تامین شده است.

نژاد مرغ ایرانی آرین یا همان لاین ایرانی پس از سال‌ها دوباره احیاء شده است، فعالان دامپروری بهره وری نژاد مرغ آرین را پایین می‌دانند، اما منتخصصان کشور می‌گویند که کار اصلاح نژادی پایان نیافته و ادامه دارد.

 ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر به عنوان مجری مرغ لاین آرین در این ارتباط  اظهار داشت: واردات دستگاه جوجه‌کشی که نقش بزرگی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ دارد تحریم شد و این دستگاه را دیگر به ایران نفروختند، این اتفاق باعث شد همکاران ما تصمیم بگیرند که این وابستگی را قطع کنند، لذا از دل تهدید و تحریم تلاش‌ها برای کسب خودکفایی شکل گرفت و با نوآوری و خلاقیت نه تنها دستگاه جوجه‌کشی مرغ بلکه دستگاه جوجه‌کشی بوقلمون را نیز تولید کردند و مایه خرسندی است که دستگاه ایرانی تولید شده راندمان تولید را بهبود بخشیده و در بخش خصوصی نیز مورد استقبال واقع شده است.

وی افزود: با تولید لاین مرغ آرین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور بالا رفته است و به جرأت می‌گوییم امروز تمام مرغ اجداد مورد نیاز کشور در سازمان اقتصادی کوثر تامین می‌شود و در تامین این کالای راهبردی که تولید گوشت مرغ به آن بستگی دارد دیگر نیازی به واردات از کشورهای دیگر نداریم.

فخاری ادامه داد: در راستای  به جریان انداختن اموال و دارایی‌های متروکه، راکد و یا بلااستفاده به نفع تولید، مولدسازی سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر، در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • زباله سوز؛ نقطه پایانی رفع ابَرچالش سراوان
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع برای تمام اقشار
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه ساماندهی می‌شود
  • تا پایان سال آینده تهران ۷۵۰۰ اتوبوس فعال خواهد داشت