Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-04@06:31:12 GMT

خودروسازان انحصارگر دنبال گران‌فروشی بیشتر

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۰۲۴۰

خودروسازان انحصارگر دنبال گران‌فروشی بیشتر

ایران اکونومیست- تعلل شرکتهای خودروساز در عدم اجرای مصوبه شورای رقابت به بهانه عدم ابلاغ آن زمزمه افزایش بیشتر قیمتها را به گوش می رساند اما مجلس موافق این موضوع نیست و شورای رقابت نیز به عنوان مرجع تصمیم گیری درمورد قیمت خودرو نظر خود را اعلام کرده است

خودروسازان هفته گذشته توانستند بعد از چانه زنی های بسیار مجوز افزایش قیمت محصولات خود را از شورای رقابت دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته خودروسازان با رقم تصویب شده شورای رقابت موافق نیستند و مشغول رایزنی برای تجدید نظر برای افزایش بیشتر قیمتهای انواع محصولات هستند.

به نظر می رسد با توجه به اینکه نرخ اعلامی متناسب با نرخ تورمی شش ماهه سال گذشته بوده و باید در سه ماهه نخست امسال نیز محاسباتی صورت گیرد، شاید در خردادماه نیز تغییراتی در قیمت محصولات خودروسازان ایجاد شود. البته شورای رقابت با این موضوع موافق نیست و روند کاهش نرخ ارز را عنوان و می گوید در شرایط فعلی مجوز افزایش 9 درصدی قیمت ها با توجه به هزینه های تولید منطقی است.

با این وجود معمارباشی مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت معتقد است، افزایش قیمت خودرو واقعا چاره کار خودروسازان و مشکلات آنها نیست و از کاهش تولید خودروهای ارزان تر و زیان ده توسط خودروسازان خبر داده است.

به اعتقاد این مقام مسئول در وزارت صنعت، تعلل شورای رقابت ضرر و زیان هایی را به خودرسازان تحمیل کرده که باعث شده این افزایش قیمتها چاره ساز کار خودروسازان نباشد. به نحوی که اصلاً فرمول قیمت گذاری شورای رقابت و شیوه محاسبه قیمت جوابگوی مشکلات خودروسازان نیست.

صحبتهای این مقام مسئول در وزارت صنعت در ضرردهی خودروسازان در حالی اعلام می شود که رضاخواه عضو ناظر مجلس در شورای رقابت معتقد است در شهریور سال گذشته نیز قیمت خودروها با مصوبه شورای رقابت افزایش یافته است و شورای رقابت قیمت خودروها را برمبنای تورم بخشی خودروها در شش ماهه سال قبل تعیین کرده درحالیکه در آن زمان نرخ ارز بالا بود اما حالا پایین آمده است و معنا ندارد قیمت های خودرو به دلیل گرانی سال قبل افزیش یابد.

وی معتقد است: اگر قرار است نرخ تورم محاسبه شود باید به عوامل تولید توجه شود در این رابطه نرخ ارز کاهش یافته هرچند می توان به افزایش هزینه حقوق و دستمزد نیز توجه کرد.

علاوه براین باقری عضو دیگر مجلس شورای اسلامی در شورای رقابت با اعلام اینکه شکست انحصار از دو خودروساز ضروری است می گوید: قیمت گذاری باید متناسب با عرضه و تقاضا باشد نه دستوری و تکلیفی و از طرف دیگر حاکیمت و دولت نیز باید نظارت کافی داشته باشند تا خودروسازان گران فروشی نکنند.

وی با اعلام اینکه مجلس مخالف افزایش قیمت خودرو بوده و مخالفت خود را به شورای رقابت اعلام کرده است، گفت: سرمایه گذاری شرکتهای خارجی خودروساز در ایران و واردات مدیریت شده راهکاری برای شکست انحصار از دست دو خودروساز داخلی است.

جالب اینجاست وزیر صنعت هم از گرانی خودرو توسط شورای رقابت استقبال کرده و با اعلام اینکه تولید خودرو با وجود شرایط کرونا و تحریم ادامه دارد، اظهارامیدواری کرده است که قیمت ها واقعی و وضعیت بازار خوردو بهبود پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته با افزاش 400 درصدی نرخ ارز و افزایش قیمت اقلام مورد نیاز تولید خودرو، شورای رقابت حداقل افزایش قیمت را برای خودروها درنظرگرفت این درحالی است که این شورا می تواند به حد رانت کارخانه و بازار کمک کرده و با اعمال درست قیمت، رانت بین کارخانه و بازار را از بین ببرد.

با وجود اظهارات مختلف در خصوص افزایش یا کاهش قیمت خودرو در حال حاضر هنوز مصوبه جدید شورای رقابت به شرکتهای خودروساز ابلاغ نشده این درحالیست که در مصوبات گذشته خودروسازان چند روز بعد از مصوبه شورای رقابت قیمتهای انواع محصولات خود را اعلام می کردند.

به نظر می رسد تعلل شرکتهای خودروساز درعدم اجرای مصوبه شورای رقابت به بهانه عدم ابلاغ آن زمزمه افزایش بیشتر قیمتها را به گوش می رساند اما مجلس موافق این موضوع نیست و شورای رقابت نیز به عنوان مرجع تصمیم گیری درمورد قیمت خودرو نظر خود را اعلام کرده است، باید دید در روزهای پایانی فعالیت دولت ایا خودروسازان تن به مصوبه جدید شورای رقابت داده یا امید به دولت جدید دارند تا شاید سازوکار قیمتگذاری خودرو تغییر کرده و آنها بتوانند خودشان قیمت محصولات خود را تعیین کنند.

 

 تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مصوبه شورای رقابت شورای رقابت افزایش قیمت محصولات خود قیمت خودرو نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۰۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد

سفره‌های یکبار مصرف از جمله محصولاتی هستند که در زندگی روزمره بسیار استفاده می‌شوند. این محصولات مشتریان بسیاری در بازار دارند، بنابراین تولید سفره یکبار مصرف می‌تواند فرصتی برای ایجاد یک کسب و کار باشد.

با رعایت نکات کلیدی، می‌توان در این عرصه به موفقیت دست یافت. در این مقاله به معرفی راهکارهای کسب موفقیت در تولید سفره‌های یکبار مصرف می‌پردازیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

موفقیت در تولید سفره یکبارمصرف

عوامل بسیاری در موفقیت تولید و فروش سفره یکبار مصرف نقش دارند که شناخت هر یک از این عوامل برای افزایش سود و فروش بیشتر محصولات، لازم و ضروری است. این عوامل عبارتند از:

نوع مواد اولیه:

استفاده از مواد اولیه باکیفیت مهم‌ترین عامل برای موفقیت در تولید و فروش سفره یک بار مصرف است. در تولید سفره یکبار مصرف موادی همچون گرانول، کربن، گرانول نایلون، پلی اتیلن و مستر پیج استفاده می‌شوند. درصد پایین کربن باعث کیفیت بیشتر محصول می‌شود، به همین منظور بیشتر تولیدکنندگان برای ارائه محصولی با کیفیت، از ترکیب 90 درصد گرانول و 10 درصد کربن برای استفاده می‌کنند.

انتخاب رنگ:

انتخاب رنگ متناسب با رنگ‌های مد روز، از دیگر عوامل موثر در سوددهی و فروش محصول است. استفاده از رنگ‌های جذاب و شاد در جلب رضایت مشتری اهمیت زیادی دارد.

خرید دستگاه‌های مجهز و پیشرفته:

استفاده از دستگاه‌های مدرن و مجهز به تکنولوژی روز، عاملی مهم در تولید محصولات با کیفیت است. دستگاه جرقه‌گیر و چاپ نایلون از مهم‌ترین دستگاه‌های کاربردی در تولید سفره یکبار مصرف هستند. برای خرید این دستگاه‌ها باید به تعداد رنگ‌های کاربردی برای چاپ، عرض سفره، پرفراژ نایلون، رولینگ و بسته‌بندی و همچنین برند دستگاه و حجم آن دقت کرد. هرچه امکانات این دستگاه‌ها بیشتر باشد، کیفیت نهایی محصول و فروش آن، افزایش خواهد یافت.

قیمت مناسب:

هرچه قیمت محصول مناسب‌تر باشد و خدمات پس از فروش بهتری داشته باشد، مشتریان بیشتری پیدا خواهد کرد و فروش آن بیشتر خواهد شد. با تعیین قیمت مناسب، فروش افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه میزان سود بیشتر می‌شود. پشتیبانی مناسب و خدمات پس از فروش، پاسخگویی به سوالات مشتریان و داشتن گارانتی نیز از معیارهای مهم جلب رضایت مشتری و افزایش فروش هستند.

خلاقیت و نوآوری:

استفاده از طرح‌های جذاب مطابق با سلیقه مشتری و بسته‌بندی شیک محصول، از دیگر عوامل تأثیرگذار در افزایش فروش و موفقیت تولید است. خلاقیت و نوآوری در طرح و بسته بندی، برند محصول را نسبت به سایر رقبا متمایز می‌کند و باعث جذب مشتری می‌شود.

کنترل کیفی محصول:

محصول باید قبل از عرضه به بازار، از لحاظ بهداشت و کیفیت مورد ارزیابی قرار گیرد و در بسته‌بندی محکم و بهداشتی با درج علامت استاندارد، تاریخ تولید و انقضا، نماد حقوق مصرف کننده و برچسب‌های اطلاعات محصول به بازار عرضه شود.

بازاریابی:

بازاریابی درست محصول عاملی بسیار مهم در جذب مشتری و افزایش فروش است. استخدام بازاریاب و نمایندگان فروش متخصص، ارائه طرح‌های جوایز قرعه کشی، تخفیف‌های مناسبتی و تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی، برای افزایش فروش بسیار مفید است.

مشتریان خرید وعمده سفره یکبار مصرف چه کسانی هستند؟

بسیاری از مشتریان سفره‌های یکبار مصرف را به صورت عمده خریداری می‌کنند. رستوران‌ها، کافه‌ها، شرکت‌های کترینگ، برگزارکنندگان رویدادهای مهم، مراکز بهداشتی و درمانی، ادارات و شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی خریداران اصلی این محصولات هستند.

روند قیمت‌گذاری و افزایش تولید

روند قیمت‌گذاری و افزایش تولید سفره‌های یکبار مصرف تحت تأثیر عوامل بسیاری قرار دارد که هر کدام می‌توانند بر قیمت نهایی محصول تاثیرگذار باشند. برخی از مهم‌ترین عوامل موارد زیر هستند:

عرضه و تقاضا:

عرضه و تقاضا از عوامل مهم در تعیین قیمت سفره‌های یکبار مصرف است. اگر تقاضا بیشتر از عرضه باشد، قیمت‌ها ممکن است افزایش یابند و اگر عرضه محصولات بیشتر از تقاضای مصرف کنندگان باشد، قیمت‌ها کاهش می‌یابند.

هزینه‌های تولید:

هزینه‌های تولید از جمله مواد اولیه، نیروی کار، تجهیزات و سایر موارد تاثیر زیادی در قیمت سفره‌های یکبار مصرف دارند. افزایش این هزینه‌ها می تواند منجر به افزایش قیمت‌ها شود.

عوامل اقتصادی:

عوامل اقتصادی مانند تورم، نرخ دلار و عوامل مرتبط با اقتصاد کلان نیز می‌توانند بر قیمت‌گذاری و افزایش تولید سفره‌های یکبار مصرف تاثیرگذار باشند.

رقابت بازار:

وجود رقبا و رقابت در بازار نیز بر تعیین قیمت‌ها تأثیر دارند. اگر بازار پر رقابت و قیمت‌ها رقابتی باشد، تولیدکنندگان ممکن است به دنبال حفظ یا جلب سهم بازار با قیمت‌های پایین‌تر باشند.

با رعایت موارد ذکر شده در این مقاله و استفاده از ایده‌های مناسب، می‌توانید به موفقیت در تولید و عرضه سفره‌های یکبار مصرف دست یابید و در بازار رقابتی به عنوان یک برند معتبر همچون برند آراسته شناخته شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصولات باکیفیت شرکت آراسته با کارشناسان سایت تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

کد خبر 749713

دیگر خبرها

  • سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۳ اردیبهشت؛ سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • محکومیت پنج میلیارد ریالی برای مرغ فروش مشهدی
  • تجهیز خودرو‌ها به ردیاب برای جلوگیری از سرقت خودرو
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه