Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تأکید کرد: حل مسائل انقلاب اسلامی اولویت اصلی جامعه قرآنی است و خبرگان قرآنی نه‌تنها در حل مسائل این حوزه بلکه باید در حل مسائل اجتماعی نیز پیش‌قدم باشند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، "نشست قرآنیان منادیان نور امید" شب گذشته با موضوع گفتمان امید و باور به توان مردم و تواصی به حق و صبر، با حضور رؤسای سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان اوقاف وامور خیریه و 40 تن از اساتید و پیشکسوتان قرآنی کشور درمجتمع فرهنگی شهدای هفتم تیر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این نشست با بیان اینکه کشور در حوزه قرآن با دو موضوع مهم و کلان مواجه است، تصریح کرد: اولین موضوعی که در این حوزه مطرح است پرداختن به مسائل قرآنی جامعه است که باید توجه بیشتری به این موضوع شود؛ هر چند که تاکنون هم‌اندیشی‌های بسیاری در این مورد انجام شده و باید ادامه داشته باشد اما نباید فقط مطالبات مقام معظم رهبری را در مسائل قرآنی مورد توجه قرار دهیم بلکه باید با مشارکت و همکاری خبرگان قرآنی کشور به حل مسائل دیگر حوزه‌های قرآن بپردازیم.

جامعه قرآنی پیش‌قدم در حل مسائل انقلاب

وی افزود: موضوع دوم حل مسائل انقلاب اسلامی توسط جامعه قرآنی است و خبرگان قرآنی نه تنها در حل مسائل این حوزه بلکه باید در حل مسائل اجتماعی و انقلابی نیز پیش‌قدم باشند. سوال اینجاست که حل مسئله انقلاب و نظام توسط جامعه قرآنی چگونه باید انجام بگیرد؟ این در حالی است که جامعه‌ای که بیشتر با قرآن عجین شده باشد در حل مشکلات جامعه نیز امیدوارتر خواهد بود. همچنین یکی دیگر از مسائل مهم جامعه "سبک زندگی" است و برای برطرف کردن مشکلات این حوزه باید بیندیشیم از کجا صدمه خوردیم و با زاویه دید قرآنی چگونه می‌توانیم آسیب‌ها و کمبودهای این حوزه را برطرف کنیم.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی؛ هفت توصیه فرمودند و ما باید از منظر قرآنی به این توصیه‌ها عمل کنیم، افزود: بنابر فرمایشات رهبری، ریشه‌ای‌ترین نوع جهاد، امید است و باید بپذیریم که اولویت نهادهای فرهنگی و انقلابی؛ نشر "امید" در بستر جامعه است.

حجت‌الاسلام قمی تصریح کرد: امسال برای اولین بار؛ تمام بخش‌های سازمان تبلیغات اسلامی به فرماندهی دارالقرآن در ماه رمضان بسیج شدند تا تبیین حقایق قرآنی محور قرار گیرد و امروز با کمک شهرداری‌ها و به همت دارالقرآن بیش از 10 هزار بیلبورد با مضامین قرآنی در کشور زینت بخش چشم‌های مردم ایران است.

حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف وامور خیریه نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه نگاه به انقلاب اسلامی از منظرهای مختلف در جوامع امروز قابل بررسی است ادامه داد: در زمان طاغوت، دشمن ما رژیم شاهنشاهی بود و امروز دشمن ما طاغوت بزرگ یعنی آمریکاست که سرمنشاء حیات اقتصادی ما را هدف قرار داده است.

وی ادامه داد: دشمن غدار تلاش می‌کند تا مرزهای فکری، سیاسی و جغرافیایی ما را از بین ببرد و برای رسیدن به مقصود خویش همواره در فکر پمپاژ آمارهای منفی و غلط، علیه جامعه اسلامی است.

تحقق بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه همگان است

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر عملیاتی کردن بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، تحقق کلمه به کلمه این بیانیه را وظیفه همگان دانست و گفت: نظام سلطه با تمام قوا در مقابل ملت ایران به میدان آمده و این دشمن برای رسیدن به مقصود خود بیشتر از حد تصور پول هزینه می‌کند تا کشور ما را نابود کند و این وظیفه ما است که با قدرتمند کردن کشور در برابرش بایستیم.

حجت‌الاسلام خاموشی از خام‌فروشی کشور گلایه کرد و افزود: ما علم خود را در این زمینه توسعه ندادیم در حالی که باید سال‌ها قبل، صنایع بالادستی توسعه می‌یافت و اگر به جوانان میدان می‌دادیم حتماً کشور به خودکفایی رسیده بود.

در این نشست، برخی دیگر از خادمان قرآن در سخنان کوتاهی به دیدگاه‌های خود پرداختند و در پایان نیز کتاب "صبر، تواصی و امید" تألیف محمد علی رضایی اصفهانی و کتاب "سیاستگذاری قرآنی مبتنی بر دیدگاه‌های مقام معظم رهبری" تألیف مرکز مطالبات راهبردی سازمان دارالقرآن و لوح فشرده "آموزش حفظ سوره به سوره قرآن‌کریم" اثر محمدمهدی بحرالعلوم و لوح فشرده "تفسیر آسان قرآن" اثر حجت‌الاسلام قرائتی با حضور روسای سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه رونمایی شد.

ترتیل جزء بیست‌وششم قرآن‌ با صدای "عبدالباسط و عباس امام‌جمعه"رضیعی: تلاوت و استماع قرآن ثوابی برابر دارد/ رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی نقض دستور خداوند است + فیلم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان اوقاف سازمان تبلیغات اسلامی قرآن کریم سازمان اوقاف سازمان تبلیغات اسلامی قرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی بیانیه گام دوم انقلاب سازمان اوقاف انقلاب اسلامی جامعه قرآنی حجت الاسلام رئیس سازمان حل مسائل پیش قدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۰۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقه‌مندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این نشست تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان، مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه فرشچیان، مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره و محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران همراه بود.

عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

وی با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره با اشاره به اینکه در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، بیان کرد: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است، گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقه‌مند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

وی با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و ... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

وی بیان کرد: از این رو آمادگی آن را داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قایل هستیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، می‌تواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

کد خبر 6089607

دیگر خبرها

  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است