Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-01@07:24:14 GMT

دامنه نوسان بورس متقارن می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۲۳۱۹

دامنه نوسان بورس متقارن می‌شود؟

ماشالله عظیمی درباره تصمیمات شورای عالی بورس برای تعیین دامنه جدید اظهار داشت: در آخرین جلسه شورا درباره تعیین دامنه نوسانات بحث و گفتگو شد. در جلسه هفته جاری هم احتمالا درباره دامنه جدید تصمیم‌گیری می‌شود که البته بنده دیگر در جلسات شورا حضور نخواهم داشت و به عنوان قدیمی‌ترین عضو، با شورا خداحافظی کردم چراکه شرایط موجود خسته کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش پول نیوز، وی ادامه داد: درباره محدوده دامنه نوسان هم سازمان بورس و هم شورای عالی بورس به طور هماهنگ تصمیم می‌گیرند و در نهایت دامنه باید به تصویب شورای عالی بورس برسد.

عضو سابق شورای عالی بورس افزود: در جلسه گذشته که آخرین جلسه شورا بود، اعداد مختلفی به عنوان دامنه پیشنهادی مطرح شد. عده‌ای معتقد بودند که دامنه باید برداشته شود و عده‌ای هم اعداد مثبت و منفی ۶ و مثبت و منفی ۱۰ درصد را اعلام کردند، اما پیشنهاد مثبت و منفی ۴ درصد بر سر زبان‌ها افتاد.

عظیمی با بیان اینکه بحث درباره تعیین دامنه در دستور کار جلسه هفته جاری هم قرار دارد، گفت: بحث‌های متعددی درباره تعیین دامنه وجود دارد که در جلسه به آن پرداخته می‌شود و هر یک از اعضا و نمایندگان حاضر در شورا باید دلایل محکمی از چرایی مطرح کردن اعداد داشته باشند.

وی با بیان اینکه معتقدم دامنه باید به قبل یعنی مثبت و منفی ۵ درصد برگردد، ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که برای مدتی بازار سودده بود و این دامنه به عرف بازار تبدیل شده است و پیام سطح تعادل را به بازار می‌دهد. به این معنا که نهاد ناظر، نظر خاصی برای جذاب نشان دادن بازار بیش از حد انتظار ندارد و باور دارد که جریان طبیعی بازار مثل گذشته باید باشد.

عظیمی با اشاره به الزام حمایت از بازار سرمایه از طریق صندوق توسعه ملی اظهار داشت: طبق قانون باید هر سال یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه انتقال پیدا کند که در حال حاضر چیزی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است. هر چند که این موضوع در هیات امنای صندوق توسعه ملی تصویب شد، اما برخی از اعضا هیات امنا با اجرای این قانون همکاری نکردند که اتفاقا این عدم همکاری اجزای مختلف با یکدیگر سیگنال بسیار بدی به بازار می‌دهد.

عضو سابق شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه فقط متغیر‌های اقتصادی نیستند که بر بازار سرمایه اثر می‌گذارند، گفت: شنیده شدن نظرات مختلف از یک قوه، بی‌کفایتی‌ها، عدم هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و ... باعث می‌شود که سرمایه گذاران دچار سردرگمی در بازار شوند که این یک پارامتر منفی است. چراکه وقتی سرمایه‌گذار در شرایط ناپایدار قرار بگیرد و کاسه چه کنم چه کنم در دست بگیرد، سرمایه‌گذاری خود را به تاخیر می‌اندازد یا از آن منصرف می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر هماهنگ‌ترین قوه درباره بازار سرمایه قوه قضاییه است و هیچ صدای ناهماهنگی از این قوه درباره بازار سرمایه نمی‌شنویم. در حالی که در مجلس به غیر از اعضای کمیسیون اقتصادی سایر نماینده‌ها هم درباره وضعیت بازار اظهار نظر می‌کنند.

عظیمی افزود: در قوه مجریه وزیر نفت، وزیر اقتصاد، وزیر صمت، رییس کل بانک مرکزی از اعضای تاثیرگذار شورای عالی بورس هستند و موظف هستند که مصوبات جدی‌تری درباره بازار داشته باشند.

وی با اشاره به مصوبه‌ای تحت عنوان بهره‌مندی موضوع عدالت تطبیقی که از ارجاع تمام پرونده‌های بورسی به قوه قضاییه جلوگیری می‌کند، گفت: اعتقاد داریم که هرگاه موضوعات مرتبط با هر بازاری را از جمله شکواییه‌ها، صلاحیت‌ها و تخلفات و ... به صورت تخصصی بررسی کنیم، زودتر به نتیجه می‌رسیم و هم از بیان مواردی که هنوز به نتیجه نرسیده پرهیز می‌شود. در این باره قوه قضاییه و نماینده آن در شورا هماهنگی بسیار خوبی داشتند.

عظیمی افزود: از این رو برخی از انواع تخلفاتی که امکان رسیدگی به آن در بازار سرمایه است نیازی به ارجاع به محاکم قضایی ندارد که بر انباشت پرونده‌ها اضافه کند و در این باره توافقی با قوه قضاییه شده است و دستور العمل آن اجرا می‌شود. یکی از رسالت‌های که قوه قضاییه دارد این است که برنامه‌ها و پیشنهاداتی که منجر به بهبود امور و تخصصی‌تر شدن رسیدگی‌ها می‌شود را پشتیبانی کند و در این بخش همکاری خوبی داشته است.

عضو سابق شورای عالی بورس تاکید کرد: وزارت اقتصاد در بازار سرمایه به وظایف خود به درستی عمل کرده است، اما متاسفانه حمایت نشد. بازار سرمایه یک موجود زنده‌ای است که سطح حساسیت آن بسیار بالا است، به امید و ترس شدیدا واکنش نشان می‌دهد و به شدت تحت تاثیر متغیر‌های اقتصادی و سیاسی قرار می‌گیرد.    

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت بورس شورای عالی بورس بازار سرمایه تعیین دامنه مثبت و منفی قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۲۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت