Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در حال حاضر عدم هماهنگی و انسجام‌هایی در آموزش‌های مهارتی و غیر رسمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در کشور وجود دارند چرا که بخشی از نیرو‌های کاری جامعه مهارت کافی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: نیرو‌های کاری در جامعه باید مهارت کافی داشته باشند و صلاحیت حرفه‌ای آن‌ها تایید شود تا در فعالیت‌های گوناگون موفق شوند.

صالحی عمران تصریح کرد: نیرو‌های کاری فعال و غیر فعال در اصناف، صنعت، کشاورزی و ... از مهارت‌های فنی و حرفه‌ای برخوردار نیستند بنابراین این موضوع مستلزم آن است تا نظام‌های آموزش مهارتی به خصوص نظام‌های آموزش مهارت غیر رسمی مانند سازمان فنی و حرفه‌ای در الویت قرار بگیرد تا بتواند باعث ارتقای مهارت در میان نیرو‌های جوان شود.

او ادامه داد: سازمان‌های مختلفی هم وجود دارند که به ارائه آموزش‌های مهارتی گوناگون می‌پردازند بنابراین تمامی این موارد مستلزم آن است تا یک شورا یا نهادی شکل بگیرد که بتواند به صورت منسجم چنین چالش‌های موجود در دانشگاه فنی و حرفه‌ای را رفع کند بنابراین ایجاد نظام صلاحیت حرفه‌ای در کشور یکی از مهم‌ترین بحث هاست تا بتواند آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را مدیریت و اعتبار سنجی کند و خدمات مطمئن تری از نظر فنی به جامعه ارائه دهد تا سرمایه گذاری در جامعه شکل بگیرد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: شکل گیری شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای باعث می‌شود تا چهارچوب صلاحیت حرفه‌ای ملی ایران را ایجاد کند و به اینصورت سطح بهره وری در نیروی کار ارتقا یابد.

صالحی عمران ادامه داد: دبیرخانه شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای در وزارت کار است و از آن جایی که این وزارت خانه آموزش‌های غیر رسمی را بر عهده دارد و آموزش‌های رسمی به میزان زیاد در حوزه کاری آن نیست بنابراین مجری آموزش‌های رسمی وزارت علوم و وزارت بهداشت هستند که موظف به ارائه آموزش عالی و تصویب گواهی مدارک تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری هستند.

او اضافه کرد: یکی از چالش‌های موجود در این موضوع آن است که آیا آموزش‌های عالی دانشگاهی در دو وزارت خانه علوم و بهداشت می‌تواند مدارک علمی دانشجویان را به صورت صلاحیت حرفه‌ای شناسایی کند یا خیر؟ که این موضوع در شورای عالی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید به صورت هوشمندانه باید بروز پیدا کند تا به رفع مشکلات بپردازد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور اظهار کرد: آموزش‌های غیر رسمی را می‌توانند به دبیرخانه شورای عالی آموزش تربیت فنی و حرفه‌ای واگذار کنند، اما سپردن اعتبار سنجی آموزش‌های عالی دانشگاه‌های بزرگ به واحد‌های هم تراز کار مناسبی نیست و باید در شورای عالی چاره‌ای برای رفع این معضل اندیشیده شود تا به اینصورت اعتبار دانشگاه و مراکز آموزش عالی زیر سوال نرود.

بیشتر بخوانید

فراخوان جذب دانشجویان کارشناسی ارشد در دانشگاه فنی و حرفه‌ای نحوه استخدام اعضای هیئت علمی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای رسالت دانشگاه فنی و حرفه‌ای جذب دانشجویان فارغ التحصیل به بازار کار است اختراع مچ‌بند کاهنده تب توسط دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه فنی و حرفه ای آموزش های مهارتی دانشگاه فنی و حرفه ای شورای عالی آموزش صلاحیت حرفه ای حرفه ای غیر رسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۴۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاورد‌های علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیات علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • ◄ تعیین حق توقف کامیون ها وظیفه سازمان راهداری است/ محکومیت شورای عالی هماهنگی ترابری
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • مهارت آموزی ۱۵۰۰ بانوی بیرجندی در رشته‌های فنی و حرفه‌ای
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه