Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: در کشورمان هر ساله و همزمان با سایر نقاط جهان حداقل دو روز از سال به نام روز جهانی پرندگان مهاجر گرامی داشته می‌شود که یکی از آن‌ها مصادف با بیستم اردیبهشت است و امسال این روز با شعار «آواز بخوان، پرواز کن و اوج بگیر، همانند پرندگان» بار دیگر لزوم توجه جهانی به این گونه‌های زیستی با ارزش و الهام گرفتن از آن‌ها در توسعه فردی و اجتماعی انسان‌ها را یادآوری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خسرو درویشی افزود: امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا امکان برگزاری برنامه‌های بزرگداشت این روز به صورت حضوری وجود ندارد و تلاش می‌شود با تدارک برنامه‌های گرامیداشت مجازی و فعالیت‌های آموزشی و ترویجی غیر حضوری این روز ارج گذاشته شود.

او ادامه داد: استان بوشهر با مساحت حدود ۲۳ هزار و ۱۶۳ کیلومتر مربع ۴/۱ درصد مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است و در جنوب غربی ایران و حاشیه خلیج فارس قرار دارد. این استان از نظر وسعت هفدهمین استان کشور به شمار می‌رود.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، ویژگی‌های اقلیمی در کنارچشم انداز‌های کوهستانی، ساحلی، تالابی، جنگلی، رودخانه‌ای و دشتی را از ویژگی‌های طبیعی این استان معرفی کرد و گفت: گونه‌های متنوعی از وحوش در زیست‌بوم‌های متنوع استان بوشهر زیست می‌کنند که پرندگان با ۳۲۸ گونه شناسایی شده و به ویژه پرندگان مهاجر، طیف وسیعی از آن را تشکیل می‌دهد.

درویشی عنوان کرد: دو طیف وسیع پرندگان مهاجر در استان بوشهر شامل پرندگان مهاجر زادآور تابستان گذران، و پرندگان مهاجر زمستان گذران آبزی و کنار آبزی هستند که گروه اول از اوایل بهار بیشتر به مناطق جزیره‌ای و ساحلی استان مهاجرت می‌کنند و بیشترین میزان زادآوری را در جزایر پارک ملی دیر- نخیلو و به ویژه جزایر نخیلو، اُمُ الگُرم و خان دارند.

بیشتر بخوانید

جمعیت پرندگان استان بوشهر افزایش یافت بوشهر میزبان بیش از ۳۷ هزار قطعه پرنده مهاجر

او، انواع پرستو‌های دریایی، کاکلی بزرگ و کوچک و پشت تیره، سلیم خرچنگ خوار و اِگرِت ساحلی را بارزترین این گونه‌ها برشمرد و بیان کرد: گروه دوم پرندگان مهاجر استان، پرندگان زمستان گذرانی هستند که از اواسط پاییز تا اوایل بهار در مناطق تالابی و ساحلی استان حضور دارند و طیف وسیعی از پرندگان از جمله انواع سلیم‌ها، باکلان، پلیکان، فلامینگو و ... را شامل می‌شوند.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، گونه‌های ارزشمندی از پرندگان شکاری و همچنین گونه مهم هوبره را از دیگر پرندگان مهاجر به استان عنوان کرد.

درویشی بر ضرورت توجه همگانی به حفاظت بهینه از این گونه‌ها و نقش دوستداران محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد در  گسترش پیوند بیشتر عموم مردم با دنیای پرندگان تاکید کرد و گفت: در کنار اقدام‌های ترویجی، لزوم حفظ امنیت زیستگاهی پرندگان مهاجر، کاهش استفاده از مواد پلاستیکی، خودداری از بروز آلودگی‌های زیست محیطی در تالاب‌ها و مناطق تجمع این پرندگان مهم است.

او بیان کرد: امیدواریم با توجه همگانی و رفتار مسئولانه مردم، آثار سوء این معضلات به ویژه بر روی حیات پرندگان مهاجر کم شود و میزبان مناسبی برای این مهمانان باشیم.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پرندگان مهاجر مهاجرت پرندگان محیط زیست حیات وحش پرندگان مهاجر استان بوشهر محیط زیست گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۵۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید

ایسنا/گیلان معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: صدها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی بومی و مهاجر در تالاب بین‌المللی انزلی آشیانه‌سازی و تخم گذاری کردند.

تورج صادقی امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه صدها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی بومی و مهاجر در تالاب بین‌المللی انزلی آشیانه‌سازی و تخم‌گذاری کردند، اظهار کرد: برخی از پرندگان آبزی مانند پرستوهای دریایی تیره و کشیم بزرگ در غرب تالاب انزلی که از امنیت بیشتری برخوردار هستند، آشیانه سازی و تخم گذاری کردند و در روزهای آتی به همراه جوجه‌های خود از لانه خارج می‌شوند.

وی وضعیت مطلوب زیستگاهی، امنیت حاکم و تغذیه مناسب در تالاب بین‌المللی انزلی را سبب جوجه‌آوری بسیاری از پرندگان آبزی و کنارآبزی در این تالاب بین‌المللی دانست و از مردم و گردشگران خواست در این فصل که پرندگان مشغول لانه‌سازی و تخم‌گذاری هستند از ترددهای غیرضروری در نزدیکی کلونی‌های این پرندگان خودداری کنند.

 معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: دوستداران طبیعت و مردم در صورت مشاهده افراد متخلف، مراتب را به ماموران یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند.

صادقی با اشاره به لانه‌سازی و آشیانه‌سازی پرنده کشیم بزرگ در تالاب انزلی، خاطرنشان کرد: کشیم بزرگ با نام علمی Podiceps major نام یک گونه از تیره کشیم است، این پرنده بودن در آب را به هر جای دیگر ترجیح می‌دهد و لانه خود را روی آب می‌سازد و هنگام فرار، به جای پرواز کردن، به زیر آب شیرجه می‌رود؛ کشیم بزرگ گیس‌پرهایی دارد که به سبب آن، گاه مرغابی شانه‌به‌سر نامیده می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • رخ‌نمایی پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • حمله خرس به دامدار ایلامی و تلف دام‌هایش