Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@18:46:08 GMT

تنظیم‌بازار از مزرعه

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۶۲۴۸

تنظیم‌بازار از مزرعه

بازاریابی و فروش محصولات کشاورزی همواره به عنوان بزرگ‌ترین دغدغه روستاییان در صدر مسائل آن‌ها قرار دارد. در این میان واسطه‌ها نیز در کانون تولید کشور جاخوش کرده و با مانور روی نرخ‌ها، اقتصاد روستایی را به بازی گرفته‌اند.

سال‌هاست واسطه‌ها هر گاه قیمت‌ها برای مصرف‌کننده کاهش می‌یابد، برای اینکه از سودشان کاسته نشود، نرخ خرید از کشاورز را پایین آورده تا بدون اینکه پایشان تر شود از این مسیر عبور کنند و در زمانی که قیمت‌ها افزایش می‌یابد باز هم محصول را با کمترین نرخ پیش‌خرید می‌کنند تا کشاورز، سهم چندانی از سود تولید عایدش نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه حذف واسطه‌ها در میدان بازار کاملاً شدنی نیست ولی قرار است روستاییان که سال‌هاست نام موتور محرکه اقتصاد ملی را یدک کشیده ولی کمترین سهم را از دسترنج خود می‌برند، با گسترش و توسعه روستابازارها از زیر سیطره واسطه‌ها خارج شده و بازی را به نفع خویش به پایان برسانند.

کم شدن فاصله تولید تا مصرف محصولات روستایی

آن‌طور که محمدعلی طهماسبی، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران می‌گوید راه‌اندازی روستابازارها ابتکاری برای کم شدن فاصله تولید تا مصرف محصولات روستایی است. به گفته وی، روستابازارها که توسط اتحادیه‌های تعاون روستایی در مناطق مختلف کشور راه‌اندازی شده، ضمن حفظ و صیانت از کیفیت کالا، محصولات را با قیمت مناسب به مصرف‌کننده می‌رسانند.

ایرج ناصری، مدیرعامل سازمان تعاون روستایی خراسان‌رضوی به‌ عنوان استانی که پیشتاز راه‌اندازی این شیوه فروش محصولات در کشور است، در گفت‌وگو با خبرنگار ما، روستابازارها را محل تأمین مستقیم کالا از کشاورزان می‌داند که محصولات را بی‌هیچ واسطه‌ای از مزرعه به سفره مردم می‌رسانند.

وی توانمند کردن روستاییان را در گرو پشتیبانی از تولید، کمک به فراوری محصولات کشاورزی و باغی، ایجاد و تقویت صنایع تبدیلی و تکمیلی در مناطق روستایی و کمک به بازاریابی و فروش محصولات این قشر دانست و افزود: از «روستابازار» می‌توان به‌ عنوان راهکاری نام برد که ضمن کاهش هزینه‌های خرید برای مصرف‌کننده و تنظیم بازار محصولات این حوزه، از نگرانی‌های تولیدکننده برای فروش و عرضه تولیداتش در زمان مناسب می‌کاهد.

ناصری با اشاره به ضرورت  پشتیبانی‌ از تعاونی‌های تولید روستایی و مانع‌زدایی‌ها از مسیر این فعالیت اقتصادی سالم، می‌افزاید: توسعه روستابازارها در گرو نقدینگی بیشتر برای تأمین کالا از سطح روستاها و داشتن مکان‌های مناسب برای عرضه محصولات است.

وی می‌گوید: در کنار فروشگاه‌های روستابازار مراکز دیگری برای جمع‌آوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی با عنوان «بارانداز» پیش‌بینی‌شده که محصولات به ‌صورت متمرکز در این نقطه با رعایت استانداردهای لازم بسته‌بندی و با قیمت ۱۰ تا ۱۵درصد زیر قیمت بازار به مردم عرضه می‌شود. به گفته وی، با راه‌اندازی فروشگاه‌های مجازی عرضه محصولات کشاورزی، اختلالاتی که در زنجیره تأمین و ارزش محصولات از مزرعه تا سفره وجود داشت، برطرف شده و یک فرصت ایده‌آل برای کسب‌وکارهای این حوزه به وجود آورده است تا هم کشاورز از فروشش راضی و هم مصرف‌کننده از خریدش خشنود باشد. وی معتقد است: روستابازارها و فروشگاه‌های مجازی محصولات کشاورزی با افزایش توان اقتصادی خانوارهای روستایی، روستاها را به ماهیت واقعی خود یعنی تولید برمی گردانند که بی‌شک کلیت اقتصاد کشور و تمامی آحاد جامعه از مزایای آن منتفع خواهند شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: روستا بازار مزرعه محصولات کشاورزی محصولات کشاورزی مصرف کننده راه اندازی واسطه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۶۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از هدف گذاری برای تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۳ در آذربایجان شرقی خبر داد.

اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگاران ضمن تشریح برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در حوزه تولیدات گیاهی در سال جهش تولید با مشارکت مردم گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی با همت متخصصان و کارشناسان کشاورزی موفق به تولید ۴ میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که با هدف گذاری‌های صورت پذیرفته در سال جاری این میزان به ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن خواهد رسید.

وی با تشریح این هدف گذاری در زیربخش‌های مختلف کشاورزی گفت: در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصولات کشاورزی تولید شد که در برنامه تحولی کشاورزی این سازمان در سال جاری این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید. در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزار‌ها به ۶۲۳ هزار و ۱۰ هکتار افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب در کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم آبی در استان کاسته خواهد شد؛ همچنین سطح زیر کشت گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاسته شده است.

فتحی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری ازطرح‌های آب و خاک در پایاب سد‌ها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش و ... به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید در سطح استان با اجرای کشاورزی حفاظتی، اجرای اصلاح الگوی کشت، بهزراعی و بهنژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی و ... صورت خواهد گرفت.

وی بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیربخش زراعت در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش زراعت تأمین مالی یک هزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های استان در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۳ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان داروئی تولید شود که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۳۱ درصد افزایش تولید را تجربه خواهیم کرد.

فتحی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزارو ۱۷۵ تن خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید، اجرای برنامه‌های مختلفی در سال ۱۴۰۳ پیگیری خواهد شد. افزایش تولید ناشی از توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان به میزان ۱۳ هزارو ۲۹۸ تن و افزایش آمار تولید با در نظر گرفتن عدم وقوع خسارت به دلیل عوامل قهری طبیعی- با توجه به اینکه در سال قبل ۲۸۴ هزار و ۵۲۲ تن از محصولات کشاورزی استان در اثر خسارت کاهش یافت - بخشی از این برنامه هاست که برای افزایش تولید محصولات باغی و گلخانه‌ای پیش بینی شده است.

وی افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای از ۳۵۵ هکتار به ۶۵۵ هکتار با اجرای طرح‌های در انتظار اخذ تسهیلات که هم اکنون با خوداجرایی و آورده شخصی مجریان طرح به کندی در حال اجرا می‌باشد و در صورت تأمین اعتبار افزایش ۸۶ هزار و ۱۶۵ تن محصول را شاهد خواهیم بود، از دیگر برنامه ریزی‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این حوزه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزایش بهره وری عوامل تولید را یکی از محور‌های برنامه‌های این سازمان در حوزه کشاورزی معرفی کرد و ادامه داد: در این زمینه در سال ۱۴۰۳ در حوزه باغبانی، طرح‌های مختلفی همچون اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ و جایگزینی باغات درجه ۳، اجرای طرح فراز یا روسیمی کردن تاکستان ها، نوسازی و بهسازی گلخانه‌های موجود، تأمین نهال لیبل دار و نظارت بر محلول‌پاشی باغات را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

فتحی سیب، انگور، گردو، زردآلو، بادام و گیاهان دارویی را از عمده‌ترین محصولات باغبانی استان دانست و گفت: در سال گذشته از ۴۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات سیب استان، ۴۵۸ هزار و ۴۳۸ تن محصول برداشت شد که پیش بینی می‌شود این میزان در سال ۱۴۰۳ به ۷۷۰ هزار تن افزایش پیدا کند. البته باید توجه داشت که سطح باغات سیب استان در سال ۱۴۰۳، ۴۱ هزار و ۴۳۰ هکتار پیش بینی شده است که این کاهش سطح ناشی از حذف باغات درجه ۳ و جایگزینی با محصولات کم آب بر است.

وی با اشاره به برداشت ۲۲۰ هزار و ۴۴۲ تن انگور از ۱۷ هزار و ۶۳۴ هکتار از انگورستان‌های استان گفت: سطح تاکستان‌های استان در سال ۱۴۰۳، ۸۶ هکتار افزایش پیدا خواهد کرد و برای سال جدید، برداشت ۳۰۳ هزار و ۱۲ تن انگور از باغات استان پیش بینی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: میزان گردوی برداشت شده در سال گذشته ۲۴ هزار و ۵۲۵ تن بود که با برنامه ریزی صورت گرفته این میزان را به ۳۰ هزار تن افزایش خواهیم داد.

فتحی از هدف گذاری برای رشد ۲۳ هزار و ۸۹۰ تنی محصول زردآلو در استان خبر داد و افزود: در سال گذشته ۶۷ هزار و ۱۷۷ تن زردآلو در استان تولید شد که این میزان در سال جاری به ۹۱ هزار و ۶۷ تن افزایش خواهد یافت. این افزایش تولید با وجود کاهش ۷۰ هکتاری سطح باغات زردآلو در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲ در اثر عملیات به باغی و عدم رخداد حوادث غیرمترقبه خواهد بود.

وی با تشریح سایر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: در سال جاری بادام از ۸ هزار ۲۵۰ تن به ۱۱ هزار و ۴۰ تن، گیاهان داروئی از ۱۴ هزار و ۱۷۲ تن به ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن و سایر محصولات باغی نیز از ۲۲۱ هزار و ۶۰۰ تن به ۲۳۹ هزار و ۵۵۷ تن افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: در حوزه محصولات گلخانه‌ای نیز در سال ۱۴۰۲، ۷۰ هزار و ۵۱۰ تن محصول در استان تولید شد که با تلاش بخش خصوصی و حمایت و برنامه ریزی کارشناسان و متخصصان در سازمان این میزان را به ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن خواهیم رساند.

فتحی تأمین مالی دولتی طرح‌های زیربخش باغبانی را دارای اهمیت دانست و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش باغبانی، تأمین مالی یک هزار و ۵۵۱ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۱۹۱ هزار و ۶۸۶ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۱۵۳ هزار و ۳۴۹ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۳۸ هزار و ۳۳۷ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه‌گذار تأمین خواهد شد.

وی از اجرای ۷ پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یک هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای نیز در استان در دست اجراست که ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها اختصاص یافته است.

 

دیگر خبرها

  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • آجیل، دیگر یک کالای لوکس نیست
  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها