Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@16:12:37 GMT

به دنبال تحقق عدالت آموزشی با سازمان ملی کودک

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۶۵۷۲

به دنبال تحقق عدالت آموزشی با سازمان ملی کودک

بزرگ‌ترین مانع ساختاری توسعه ایران دولت فربه است. با وجود این، تشکیل «سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک» به منظور ساماندهی امور مرتبط با تعلیم و تربیت دوره کودکی بهمن ماه سال گذشته به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.

این سازمان قرار است برای تربیت دوره کودکی (۶-۰ سال) با تمرکز روی خانواده‌ها برای آماده‌سازی کودکان در ابتدای ورود به نظام آموزش و پرورش رسمی برنامه‌ریزی و اقدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این همه، بحث این است چه ضرورت‌هایی موجب شده در چنین وضعیتی سازمانی تأسیس شود که در اساس‌نامه آن نیز آمده دوره کودکی جزو دوران تعلیم و تربیت رسمی آموزش و پرورش نیست.

گفت‌وگوی قدس با دکتر رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در همین زمینه است.

خانم حکیم زاده، چه دلایلی موجب شده تصمیم‌گیران به فکر تأسیس سازمانی مستقل برای ساماندهی و برنامه‌ریزی آموزش و تربیت کودکان صفر تا ۶ سال بیفتند؟

دلیل نخست، اهمیت بسیار ابتدای کودکی یعنی زمان اصلی شکل‌گیری شخصیت کودکان است. ما در گذشته تمرکز چندانی در این حوزه نداشتیم و همین موضوع ایجاب می‌کند سازمانی متولی داشته باشیم که بتواند برای تربیت و آموزش کودکان برنامه‌ریزی کند.

دیگر اینکه مدیریت دوره حساس کودکی باید یکپارچه باشد. بر اساس قوانین قبلی، مسئولیت کودکان زیر چهار سال با بهزیستی و کودکان پیش‌دبستانی با آموزش و پرورش بود که دوگانگی در مدیریت ایجاد می‌کرد. ضمن اینکه طبق قانون سال ۹۵‌مجلس، اعطای مجوز و امور اداری و اجرایی مرتبط با کودکان با سازمان بهزیستی بود اما برنامه‌ریزی، محتوا و نظارت بر مهدهای کودک‌ به آموزش و پرورش واگذار شد. به طور طبیعی اگر سازمانی نتواند مسئولیت برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری را بر عهده داشته باشد نمی‌تواند نظارت مؤثری هم داشته باشد و این ناهماهنگی و دوگانگی ایجاد اشکال می‌کرد. از سوی دیگر بسیاری از سازمان‌ها و نهادها بدون توجه به تخصصی بودن موضوع و بدون دریافت مجوزهای قانونی و فقط بر حسب اعتماد خانواده‌ها به آموزش کودکان ورود می‌کردند.

همچنین لازم است در اوایل کودکی خانواده محور تمرکز و توجه باشد. تربیت فرزند کاری تخصصی است و باید خانواده‌ها را توانمند کرد و آموزش‌های لازم را به آن‌ها داد؛ ولی برای این کار مهم نیز متولی خاصی نداشتیم. یعنی دوره بسیار مهم کودکی، مورد غفلت واقع شده بود.

سازمان برای آموزش و تربیت ۸۶ درصد کودکانی که به مهد نمی‌روند برنامه‌ای دارد؟

دوره کودکی به دو دوره سه ساله تقسیم می‌شود که زیر سه سال و بالای سه سال است. در خصوص سه سال اول توجه روی نقش محوری خانواده است. خوشبختانه یکی از مأموریت‌های اصلی سازمان این خواهد بود که بر توانمندسازی خانواده‌ها تمرکز کند و برای این منظور، هم در مناطق محروم و هم در مناطق شهری ارائه خدمات مهدکودک پیش‌بینی شده است تا این‌گونه، خانواده‌ها با خیال راحت کودکانشان را به این مراکز بسپارند.

برای سه ساله دوم نیز دوره پیش‌دبستانی را داریم که از ۴ تا ۶ سال است. سیاست اصلی برای پیش‌دبستانی‌ها توسعه دوره و زیر پوشش قرار دادن حداکثری کودکان است به‌ویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار که کودکان در محیط خانواده دستیابی به منابع یادگیری ندارند و به‌دلیل اینکه بتوانند در شرایط برابر با دیگر کودکان قرار گیرند لازم است حتماً زیر پوشش حداکثری برنامه‌های پیش دبستانی باشند. به همین خاطر پیش‌دبستانی کلید عدالت آموزشی است. در اساس‌نامه سازمان پیش‌بینی شده با حمایت دولتی، در مناطقی که نیازمند توجه هستند توسعه حداکثری پوشش پیش دبستانی را داشته باشیم.

پیاده شدن چنین برنامه‌ای نیازمند بودجه است. ظاهراً طبق اساس‌نامه قرار نیست تأسیس این سازمان باری بر دوش دولت بگذارد؛ بنابراین سازمان چگونه می‌خواهد بودجه‌اش را تأمین کند؟

در خصوص بودجه و مسائل اداری قطعاً باید پس از استقرار سازمان، مسئولان مربوط پاسخ دهند؛ اما در عین حال مسئله‌ مهم این است اگر کشوری واقعاً بخواهد روی ریل توسعه و پیشرفت قرار بگیرد حتماً باید نگاه سرمایه‌ای به تربیت دوران کودکی داشته باشد. پژوهش‌های انجام شده در حوزه اقتصاد آموزش و پرورش نشان داده بین سرمایه‌گذاری در آموزش سال‌های اولیه کودکی و حتی رشد اقتصادی خالص کشورها رابطه مستقیمی وجود دارد. من فکر می‌کنم تأسیس سازمان تعلیم و تربیت کودک یک گام رو به جلو است.

اگر واقعاً معتقدیم عدالت آموزشی زمینه‌ساز عدالت اجتماعی خواهد بود و اگر دلمان می‌خواهد برای همه کودکان فرصتی برابر در دوره تحصیلاتشان فراهم شود حتماً باید حمایت ویژه‌ای از کودکان مناطق محروم و کم‌برخوردار داشته باشیم.

در اساس‌نامه سازمان برای تربیت متخصصانی که بتوانند اهداف این سازمان را برآورده کنند نیز فکری شده است؟

ما قبلاً از دانشگاه فرهنگیان خواسته بودیم نیروهایی برای این دوره تربیت کند. لازم است دانشگاه‌های کشور به‌ویژه دانشگاه‌های پیشرو به تربیت اوان کودکی نگاه تخصصی داشته باشند و رشته‌های علمی مرتبط با این دوره را در کانون برنامه‌ریزی خودشان قرار دهند. اما به هرحال الان در استفاده از مربیانی که تخصص دوره کودکی را داشته باشند دستمان خیلی باز نیست، چون در گذشته دوره کودکی در کشور مورد غفلت قرار گرفته است. امیدواریم در آینده این کم‌توجهی جبران شود و یکی از بسترهایی که به خوبی می‌تواند این موضوع را پوشش دهد دانشگاه فرهنگیان است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سازمان ملی کودک عدالت آموزشی رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تعلیم و تربیت آموزش و پرورش برنامه ریزی پیش دبستانی خانواده ها دوره کودکی اساس نامه سه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۶۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد

ایسنا/کردستان معاون و نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد موفقیت اقتصادی را موجب می شود، گفت: تجربه ثابت کرده است که فاصله گرفتن از دولتی بودن امور اقتصادی همیشه منفعت های زیادی برای جامعه داشته است.

مهرداد عظیمی امروز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت) در مراسم گرامیداشت هفته کارگر در مجتمع فجر سنندج، با اشاره به اینکه کردستان، برگ های زرین تاریخ کشور را به خود اختصاص داده و نقش مهم مردمان این دیار در پایداری انقلاب بی بدیل است، اظهار کرد: نیروی انسانی درخشان مهمترین ظرفیت استان کردستان علاوه بر ظرفیت‌های خدادادی است.

وی معرفی درست و به جای ظرفیت های انسانی استان را رسالت مهم رسانه های استان ذکر کرد و افزود: ظرفیت های برجسته کردستان و آیین های سنتی این دیار در این برهه زمانی به همت دولت به بالاترین جایگاه خود رسیده و به همگان معرفی شده است.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با تبریک هفته کارگر، عنوان کرد: کارگران مجاهدان عرصه اقتصادی هستند و در شرایطی که دشمنان در صدد تنگ کردن عرصه اقتصادی به مردم هستند، رهبر معظم انقلاب شعار سال را بر پایه اقتصادی انتخاب کرده و مشارکت مردم را مبنای تحقق آن قرارداده است.

وی، با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد موفقیت اقتصادی را موجب می شود، ادامه داد: تجربه ثابت کرده است که فاصله گرفتن از دولتی بودن امور اقتصادی همیشه منفعت‌های زیادی برای جامعه داشته است.

عظیمی، توجه به کارگران به ویژه کارگران ساختمانی اعلام کرد که دولت مکلف شد که بخشی از اعتبارات عمرانی سالانه دستگاه های اجرایی تحت عنوان تملک دارایی را صرف آموزش مهارت کارگران کنند و این امر از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

افزایش ۵۰ درصدی مراکز جوار کارگاهی

معاون وزیر کار تصریح کرد: یکی از راهبردهای جدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سال جاری افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی است.

عظیمی، کاهش بی‌سابقه نرخ بیکاری را جز افتخارات دولت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: توانمندسازی دهک‌های ضعیف جامعه نیز از دیگر اقدامات و توفیقات دولت و این وزارتخانه بوده که این روند به خوبی جلو می‌رود و در وزارتخانه در قالب یک قرارگاه در راستای تحقق منویات و مطالبات مقام معظم رهبری تلاش می کنیم و امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی‌های مختلف در قالب این قرارگاه شاهد تحقق منویات رهبری و پاسخگویی به مطالبات مردم عزیز ایران باشیم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • ۷ نکته مهم برای آرام کردن کودکی که عصبانی و پرخاشگر است
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • برگزاری دوره تربیت مربی کد ۳ هلال‌احمر اصفهان به میزبانی شهرستان نایین
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان