Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: محدوده‌هایی که در شهر تهران مشمول تخفیف بافت فرسوده بودند در انتهای ۹۹ حدود ۸۰۰ هکتار به آن‌ها افزوده شد. شهرداری در ۸۰۰ هکتار از گرفتن عوارض صرف نظر کرد تا به نوسازی بافت فرسوده تحرک بیشتری بدهد.

خبرگزاری میزان - عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در نشست خبری شهردار و معاونانش با اصحاب رسانه اظهار کرد: در حوزه شهرسازی و معماری شهرداری تهران رسالتی که به عهده معاونت گذاشته شد با رهنمود‌های شهردار و شورای شهر تهران به دنبال برگرداندن حوزه شهرسازی به جایگاه اصلی خود بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این معاونت وظایف ذاتی دارد که در سال‌های گوناگون مدیریت‌های مختلف در شهر این وظایف به فراموشی سپرده شده بود.

وی در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای تثبیت جایگاه آن شده است؟ گفت: بستر مناسب توسعه شهر برای نیرو‌های فعال در شهر و تبادل کالای اجتماعی و اقتصادی را فراهم کرده ایم. بستر مناسب برای ایجاد توسعه شهر و عدالت اجتماعی (که شهر نیاز به آن دارد) را ایجاد کرده است. در چارچوب اصلی پایبندی به طرح‌های کلی و بستر درستی برای تبادلات فرهنگی، اجتماعی به وجود آوردیم. حوزه شهرسازی تهیه طرح‌های شهری و اصلاح آن، ارائه آن به کمیسیون ماده ۵ از ماموریت‌های حوزه شهرسازی است. رویکرد اساسی در این دوره با محوریت حفظ دارایی‌های شهر و شهر نفروشی است. اقدامات اساسی طی ۳۰ ماه گذشته به وقوع پیوسته است ناظر بر رسیدن به شهر پایدار و مطلوب است و حفظ ارزش‌های تاریخی شهر و بست عدالت اجتماعی به این منجر می‌شود که دارایی‌های شهر را به عده‌ای خاص مختص نکنیم.

بیشتر بخوانید: ۳۰ پروژه عمرانی در چهار سال گذشته به بهره برداری رسید

گلپایگانی با اشاره به اقداماتی که در مورد صدور پروانه انجام شده است، توضیح داد: طرح‌های موضعی و موضوعی از جمله اقدامات معاونت شهرسازی و معماری است. وقتی طرح‌های تفصیلی تهران تهیه شد در ابتدا نزدیک ۶۰۰ طرح موضعی تعیین شد که باید معاونت شهرسازی به سامان رساندن این طرح‌ها بود. همچنان ۱۰۰ طرح موضعی و موضوعی به عهده معاونت شهرسازی است. از سال ۹۱ تا ۹۷ نزدیک به ۲۰ طرح موضعی و موضوعی تهیه و به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسیده است. اما در ۳۰ ماه گذشته نزدیک به ۴۰ طرح موضعی و موضوعی به تصویب کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهرسازی و معماری رسید.

وی با اشاره به اهمیت این ۴۰ طرح گفت: تقریبا از ۶۰ سال گذشته همواره حفظ معماری جزو قوانین ما بوده است. نمونه‌های واقعی اجرایی شده این قوانین بسیار نادر است. در تمام قوانین بر حفظ معماری ایرانی - اسلامی تاکید شده است و رهبران و مدیران ارشد بر حفظ معماری ایرانی تاکید داشتند. طرح نفر آباد با نگاه معمای ایرانی – اسلامی به تک تک قطعات را به تصویب کمیسیون ماده ۵ رساندیم و اجرای آن با سازمان نوسازی به کمک معاونت فنی و عمرانی آغاز شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به این که خیابان ولیعصر اهمیت تاریخی برای شهر تهران دارد، تاکید کرد: خیابان ولیعصر به عنوان یک محوری که به ثبت ملی رسیده است و مقرر شد محور ولیعصر ساختار محلات پیرامون خود را از راه آهن تا تجریش بهم متصل کرده است. خیابان ولیعصر با درختان چنار جدایی ناپذیر از هویت شهر تهران است. حفظ این خیابان در دستور کار معاونت‌های مختلف شهرداری است. طرح تفصیلی خیابان ولیعصر تهیه شده است.

وی با اشاره به طرح سوم افزود: خیابان فدائیان اسلام در جنوب شرق تهران تقریبا از ۳۰ سال گذشته با اهمیت بالا تلقی و محرک جنوب شرق تهران محسوب شده است. اما ۳۰ سال فریز بودن این محور، شالوده توسعه جنوب شهر تهران را با خلل روبرو کرده بود که با بازآفرینی این محور به کمیسیون ماده ۵ رسید. این محدوده با ۵۰۰ هکتار که در مناطق ۱۵، ۱۶، ۲۰ و ۱۲ موثر خواهد بود.

گلپایگانی با اشاره به ذخیر زمین‌های نوسازی تاکید کرد: تکلیف شده بود که برای این زمین‌ها چارچوب تهیه شود و بعد از طی یکسال گذشته حدود ۷-۸ طرح براساس همین چارچوب طرح‌های کوچک مقیاس به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید. حدود ۴۰-۵۰ درصد قرار است به توسعه خدمات هفتگانه شهر اختصاص یابد. تقریبا حدود سه هزار هکتار برای زمین‌های شهری در نظر گرفته شده است. ۳۰ میلیون متر مربع در آینده به صورت تدریجی به سرانه‌های خدمات شهر تهران افزوده خواهد شد که ظرف یکسال گذشته به تصویب رسیده است.

وی با اشاره به این که شارباغ و طولانی‌ترین راه پیاده که ارتباط پایین خط و بالای خط تهران – تبریز است، گفت: یک مسابقه بین المللی برگزار شد. در نهایت دقت طرحی انتخاب و در حال اجراست که در جنوب غرب تهران این محور همان کاری را انجام بدهد که فدائیان اسلام در شرق انجام می‌دهد. حدود ۴۰ پروژه است که هر کدام ارزش‌های بسیار پایداری برای شهر تهران ایجاد می‌کنند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران تاکید کرد: صدور پروانه ابزار قدرتمندی برای تحقق طرح‌های شهری است، گفت: با استفاده از زیر ساخت‌ها هیچ پروانه‌ای خلاف ضوابط شهرسازی صادر نمی‌شود. با استفاده از زیرساخت‌ها امکان کنترل نقشه‌ها را فراهم کرده ایم. نقشه‌ها از منظر طرح‌های تفصیلی و سیستمی کنترل می‌شود و امکان تخلف وجود ندارد. شرح وظایف شورا‌های معماری را در دستور کار قرار دادیم.

او گفت: تهیه دفترچه ارزش ملک اقدام دیگری است که انجام شده است و در عوار ۱۴۰۰ اعمال شده است. در برنامه ریزی در برنامه سوم توسعه شهرداری تهران اقدامات موثری انجام شد. نوسازی در ۳۰ ماه گذشته اقدامات کلیدی موثری انجام داده و پلازا‌ها و میدانگاه‌های در مقیاس محله، دفاتر توسعه محله و اقداماتی که در چارچوب بازآفرینی انجام شده دره اسلام آباد مطالعات مفصلی انجام شده و طرح آماده ورود به کمیسیون ماده ۵ است. دره اسلام آباد و اوین درکه به یکی از محور‌های تفریحی تبدیل خواهد شد. محدوده‌هایی که در شهر تهران مشمول تخفیف بافت فرسوده بودند در انتهای ۹۹ حدود ۸۰۰ هکتار به آن‌ها افزوده شد. شهرداری در ۸۰۰ هکتار از گرفتن عوارض صرف نظر کرد تا به نوسازی بافت فرسوده تحرک بیشتری بدهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: شهرداری شهرداری تهران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شهرداری شهرداری تهران تصویب کمیسیون ماده ۵ معاون شهرسازی و معماری خیابان ولیعصر شهرداری تهران حوزه شهرسازی بافت فرسوده ۸۰۰ هکتار شهر تهران سال گذشته طرح موضعی انجام شده انجام شد طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۹۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی دبیرخانه مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،مهدی قلندری گفت: همزمان با روز معمار، دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی در حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری شیراز آغاز به کار کرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز هدف از تاسیس این دبیرخانه را ایجاد زمینه‌ای برای خلق ایده‌های و استعدادهای نوآورانه برای ارتقای فضاهای عمومی، توسعه پایدار و استفاده بهینه از منابع معماری و شهرسازی دانست.
وی تاکید کرد: همه مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز ابتدا در این دبیرخانه ثبت و فرایند برگزاری مسابقه توسط این معاونت اجرا می شود.

دیگر خبرها

  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • برگزاری هفتمین اجلاس شورا‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها در بوشهر
  • بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز برای بافت‌های فرسوده پیگیری شود
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • راه اندازی دبیرخانه مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • توسعه و نوسازی شهر بوشهر مستلزم نگاه ملی است
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است
  • بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است