Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی؛ مسئله مجوزهای کسب‌وکار یکی از پیچیده‌ترین موانع پیش‌روی مردم در شروع و راه‌اندازی کسب‌وکار است. مجوزهای شروع کسب‌وکار بنا به گزارش‌های وزارت اقتصاد مهم‌ترین مانع پیش‌روی تولید است. وزارت اقتصاد در همین رابطه به سراغ تسهیل مجوزهای کسب‌وکار رفته است. با این وجود رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار در برنامه اخبار ساعت 14 شبکه یک سیما از حل نشدن مسئله مجوزها مگر با تغییر رویکرد از مجوزمحوری به سمت ثبت‌محوری در سطح کلان خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا با دکتر علی سعدوندی کارشناس اقتصادی پیرامون مسئله لزوم تغییر رویکرد نسبت به حل مسئله مجوزها به گفتگو پرداختیم.

علی سعدوندی کارشناس مسائل اقتصادی در ابتدای مصاحبه با خبرنگار تابناک اقتصادی با اشاره به مشکلات صدور مجوزهای کسب و کار گفت: باید روند صدور مجوزهای کسب و کار به گونه‌ای باشد که اگر فردی بخواهد فعالیت اقتصادی‌اش را شروع کند، با ثبت اطلاعات خود و اطلاعات مجموعه مورد نظرش در سامانه و ثبت تعهدات در سامانه، بتواند شروع به کار کند و اگر دستگاه ناظر در همان ابتدای کار احساس کرد که مشکلی در کسب و کار ذکر شده وجود دارد، باید ظرف یک هفته به مراجع مربوطه اطلاع بده و اگر مشکلی را گزارش نکرد یعنی مجوز شروع به کار صادر شده و فرد میتواند فعالیت اقتصادی‌اش را آغاز کند و در واقع باید تمرکز ناظر بر نظارت پسینی باشد به جایی نظارت پیشینی تا مسئله مجوزها به معنای واقعی حل شود.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر دستگاه ناظر در فرآیند نظارت پسینی تخطی از آن کسب و کار گزارش کرد، بر طبق مقررات فرد شروع کننده کسب و کار جریمه و تذکرات به او داده خواهد شد. بنابراین شیوه تغییر رویکرد نسبت به حل مسئله مجوزها نه با تسهیل مجوزها بلکه با تغییر نوع مجوزدهی و شروع فعالیت با اعلان همراه باشد و پس از آن نظارت پسینی به جای نظارت پیشینی و مجوز شروع کسب‌وکار اجرا شود و دستگاه‌های ناظر به نظارت پسینی کسب‌وکارها بپردازند.

سعدوندی با اشاره به تضعیف سرمایه‌گذاری در بخش مولد اقتصاد با ایجاد انحصار و موانع زیاد صدور مجوزها افزود: متاسفانه در کل کشور بیشتر نظارت‌ها، نظارت های پیشینی هست و همین امر از ورود قشر جوان و پرانگیزه به بازار کار جلوگیری کرده است. موانع زیاد صدور مجوز و شروع تولید باعث شده که اقتصاد کشور در رکود ۱۰ ساله‌ای وارد شود که با وجود گذشت بیش از ۱۰ سال هم نتواند از این رکود خارج شود و اگر در طول ده سال اخیر به روش تامین سرمایه در کشور نگاه کنیم، خواهیم دید که رشد آن منفی بوده و ایجاد انحصار و موانع زیاد صدور مجوز از دلایل اصلی این امر بوده است که سبب شده سرمایه‌گذاری در کشور تضعیف شود.

این کارشناس اقتصادی گفت: هنگامی که مجوزی می‌خواهد صادر شود باید دستگاه‌های ناظر اطلاعاتی را کسب کنند و اینکه این اطلاعات چگونه در اختیار دستگاه صدور مجوز قرار می‌گیرد مسئله مهمی است و این سیستم استعلام گیری باید اصلاح شود؛ چرا که به راحتی و از طریق شبکه کامپیوتری این اطلاعات می‌تواند تامین شود و در این صورت سرعت صدور مجوزها بالاتر می‌رود و نظارت هم دقیق‌تر می‌شود، ولی در حال حاضر متاسفانه برخی از سیستم‌های استعلام‌گیری و اعطای مجوز به روز و آنلاین نیستند. در مسئله اعلام شروع به کار و تعهدات اولیه نیز باید سیستم‌های آنلاین در کشور به وجود بیایند و تا حد امکان از استعلام‌گیری حضوری پرهیز شود.

 این استاد اقتصاد در ادامه به اجرایی نشدن مصوبات هیات مقررات زدایی اشاره کرد و گفت: رئیس هیئت مقررات زدایی و رئیس شورای عالی بورس شخص وزیر اقتصاد است، و سال گذشته هیئت مقررات‌زدایی به شورای بورس دستور داد که صدور مجوزهای کارگزاری اصلاح شود، ولی امسال وارد پانزدهمین سالی شدیم که حتی یک مجوز کارگزاری هم صادر نشده و افرادی که در گذشته مجوز کارگزاری دریافت کردند به ثروت باورنکردنی رسیدند و دلیل آن فقط به خاطر این است که مجوز داشتند و به سایرین مجوز اعطا نمی‌شده، و مصوبه هیات مقررات زدایی به شورای عالی بورس هم تا کنون اجرایی نشده است.

 دکتر سعدوندی در پایان سخنانش گفت: در برخی دستگاه‌های دولتی مصوبات هیات مقررات زدایی از طریق دیوان عدالت اداری برگردانده می‌شود و هیچ ابزار جدی برای اجرای تصمیمات هیات مقررات زدایی وجود ندارد و متاسفانه تاکنون قوانین به سمت تضعیف هیئت مقررات‌زدایی و محکم‌تر شدن ریسمان انحصار رفته است و این روند باید به سرعت اصلاح شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 فطریه نشست وین دعای روز بیست و هفتم رمضان مجوز کسب وکار نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 فطریه نشست وین دعای روز بیست و هفتم رمضان هیات مقررات زدایی مجوزهای کسب مسئله مجوزها صدور مجوزها نظارت پسینی صدور مجوز کسب و کار کسب وکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۰۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی در بازار و مترو تهران | ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شد

به گزارش همشهری آنلاین، ۱۶ روز مانده به پایان مهلت قانونی تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی، میز خدمت تبدیل مجوزها از امروز (نهم اردیبهشت ۱۴۰۳) تا روز ۲۵ اردیبهشت که آخرین روز از مهلت قانونی تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا است در بازار بزرگ تهران و ۱۰ ایستگاه مترو دایر شده است.

طبق اعلام مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد، میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا در ایستگاه‌های مترو تجریش، شهید بهشتی، هفت‌تیر، امام خمینی (ره)، ۱۵ خرداد، امام حسین (ع)، میدان ولی‌عصر (عج)، میدان آزادی، میدان انقلاب و صادقیه دایر است.

این میزها در قالب مرحله دوم کارزار تبدیل مجوزها به راه افتاده و متولیان امر در تلاش هستند بیشترین امکانات را برای دارندگان مجوزهای کاغذی فراهم آورند تا در مهلت قانونی، مجوز خود را به شناسه یکتا تبدیل کنند.

تبدیل حدود ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، تعداد مجوزهای کاغذی که تا روز هشتم اردیبهشت به شناسه یکتا تبدیل شده است به ۴۶۷ هزار و ۹۱۹ مجوز رسید که از این تعداد سهم اصناف ۴۳۹ هزار و ۴۶۰ مجوز است.

در میان استان‌ها بیشترین تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا در استان‌های لرستان، گیلان، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی صورت گرفته است. در هر یک از استان‌های مذکور به ترتیب ۱۲.۹ درصد، ۱۲.۹ درصد، ۱۰.۹ درصد و ۹ درصد از مجوزهای کاغذی صادره به شناسه یکتا تبدیل شده است.

در هر یک از این استان‌ها به ترتیب ۲۲ هزار و ۷۵۱ مجوز، ۳۲ هزار و ۵۲۸ مجوز، ۱۰ هزار و ۳۳۵ مجوز و ۶ هزار ۹۴۸ مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شده است. کمترین میزان تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی به ترتیب در استان‌های خوزستان، کرمان، بوشهر، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان صورت گرفته است.

در میان دستگاه‌ها نیز سازمان ملی استاندارد، اصناف، وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام پزشکی در صدر جدول کارزار تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا قرار دارند. هر یک از این دستگاه‌ها به ترتیب ۲۴.۵ درصد، ۱۸.۲ درصد، ۸.۵ درصد و ۳.۸ درصد از کل مجوزهای کاغذی خود را به شناسه یکتا تبدیل کرده‌اند.

طبق قانون از ۲۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ مجوزهای کاغذی بی‌اعتبار هستند و سامانه‌های دولتی و بانکی به فعالان اقتصادی فاقد مجوز الکترونیک (شناسه یکتا) خدمت نمی‌دهند. آن دسته از فعالان اقتصادی که هنوز شناسه یکتا ندارند یعنی نامشان در qr.mojavez.ir نیست می‌توانند با گوشی همراه خود و یا با مراجعه به میزهای خدمت فقط با ورود ۳ کد (شماره‌سریال کارت ملی، شناسه/کد صنفی و کد پستی محل کسب) در درگاه ملی مجوزها (mojavez.ir)، به‌سرعت و رایگان مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) دریافت کنند.

کد خبر 848192 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها شاخص کسب و کار وزارت امور اقتصاد و دارایی

دیگر خبرها

  • محرومیت از خدمات دولتی در صورت عدم دریافت شناسه یکتا
  • برپایی میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی در بازار و مترو تهران | ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شد
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا/ از ۲۵ اردیبهشت، مجوزهای کاغذی بی‌اعتبار می‌شود
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • مجوزهای الکترونیک به نفع فعالان اقتصادی واقعی است
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • سازمان ملی استاندارد صدرنشین جدول تبدیل دستگاهی
  • استان گلستان در حذف پروانه کسب‌های کاغذی ۴ پله صعود کرد
  • مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی تا 25 اردیبهشت ماه تمدید شد