Web Analytics Made Easy - Statcounter

بمب گذاری روز شنبه در غرب کابل و در نزدیکی یک مکتب/ مدرسه دخترانه باعث کشته شده 60 نفر شد که تعداد زیادی از آنها محصل بودند

پس از این حمله، رئیس‌جمهور افغانستان در بیانیه‌ای مسئولیت این حمله را به گروه طالبان نسبت داد و آن را غیرانسانی و تروریستی خواند.

به گزارش عصر ایران، خانواده‌های قربانیان دیروز دختران خود را دفن کردند و گروه طالبان نیز در این میان به خاطر عید فطر "آتش بس" اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت افغانستان نیز از این تصمیم استقبال کرده است.

بازماندگان بمبگذاری روز شنبه دختران خود را برای خاکسپاری به تپههای اطراف می برند/ عکس: نیویورک تایمز

نیویورک تایمز در باره مراسم تدفین دختران مدرسه (مکتب) "سیدالشهدا" غرب کابل نوشت: خانواده‌های قربانیان دختران کفن پوش خود را به تپه‌های شیب‌دار آوردند و آنها را در میان بهت همراهان دفن کردند. در این میان صدای یک نفر که خواستار دعا برای قربانیان می‌شد گهگاه سکوت را می‌شکست.

مردم جنازه‌ها را مرتب به سمت گورستان می‌آوردند و قبرکَنان زیر آفتاب شدید مشغول کندن زمین بودند. فضای تلخ بمب گذاری روز قبل بی‌وقفه در محیط جاری بود.

بمب‌گذاری و کشتار روز شنبه در یک مدرسه محلی، دختران محصل را هدف قرار داد. در بالای تپه‌های شیب‌دار نیز به سختی جایی برای گورهای جدید پیدا می‌شد.

مقیاس این کشتار و بی‌گناهی قربانیان اثبات ناخوشایند دیگری از خشونت و مشکلات در افغانستان به شمار می‌آید. طالبان در این کشور موقعیت‌های جدیدی پیدا می‌کند و دولت قادر به جلوگیری از پیشرفت آنها نیست و از مردم خود در برابر کشتارهای جمعی محافظت نمی‌کند.

در روز یکشنبه و در اطراف محله عزاداران به سختی امنیت برقرار بود. ساکنان این محله  شیعیان "هزاره‌ای" هستند که سال‌هاست تحت آزار و شکنجه گروه طالبان قرار دارند.

شمار کشته‌شدگان انفجار حتی از کشتارهای قبلی علیه این اقلیت افغان فراتر رفته است. "سرور دانش" معاون دوم‌ رییس‌جمهور افغانستان که خود یک "هزاره" است در این باره گفت که در حمله اخیر بیش از 80 نفر کشته شده‌اند.

پس از حمله سال 2001 آمریکا به افغانستان، اقلیت شیعیان هزاره‌ها فرصت‌های جدید آموزشی و تجاری بیشتری را به دست آوردند و اینک بخش عمده از نسل جوان تکنوکرات (فن سالاری) این کشور را تشکیل می‌دهند.

خشم هزاره‌ها هر روز نسبت به دولت افزایش می‌یابد و نیروهای امنیتی را به تعلل در برابر حملات وحشتناک تروریستی متهم می‌کنند. اینک و در آستانه خروج برنامه‌ریزی شده نیروهای آمریکایی از افغانستان نگرانی از قدرت گیری و حاکمیت دوباره گروه طالبان افزایش یافته است. برخی تنش و درگیری های داخلی در میانه را این فرآیندی اجتناب‌ناپذیر می دانند و هزاره‌ها خواهان به دست گرفتن امنیت خود در این شرایط هستند.

دختری که در انفجار روز شنبه کابل زخمی شده بود پس از مرخصی از بیمارستان به مادرش پیوست. این مادر دختر 13 ساله  خود را در بمب گذاری روز شنبه از دست داد/ عکس: نیویورک تایمز

در روز یکشنبه لباس ها و وسایل خونین کشته‌شدگان بمبگذاری در کیسه‌های پلاستیکی بسته شده در بیرون مسجدی از کابل روی یک چرخ‌دستی قرار گرفت و برخی از اجساد به نوبت به سمت این مسجد آورده شدند.

در زیرزمین یک مسجد دیگر کابل صدای پژواک هق هق گریه زنان شنیده می‌شد. در مسجد سوم گروهی از مردان که با چهره تیره و تار روی پله‌ها جمع شده بودند در مور اسلحه گرفتن و پیوستن به نیروهای یک فرمانده جنگی به نام "عبدالغنی علی‌پور" که از دولت فرار کرده، صحبت می‌کردند.

بیرون دروازه های فلزی دبیرستان سیدالشهدا که به خاطر انفجار پیچ خورده‌اند، کوله پشتی‌های له شده دختران، دفترهای سوخته، دمپایی‌های تکه شده و جامدادی و صفحات یادداشت‌ها در یک گودال انباشته شد.

در روز یکشنبه و در سراسر ناحیه "دشت برچی" خانواده‌های داغدار، دختران 11 تا 18 ساله خود را به خاک سپردند. عزاداران تپه‌های ناحیه را پر کردند و در تمام منطقه صدای نوحه و شیون عزاداران از مساجد به گوش می‌رسید.

این ترس وجود داشت که این کشتار فقط مقدمه‌ای از این حوادث باشد.

"جاوید حسنی" یک مغازه‌دار در خارج ازمسجد "امام علی"  در این باره گفت: ما جز عزاداری کار دیگری نمی‌توانیم انجام دهیم. وی افزود: ما از دولت حمایت کردیم اما در عوض این ما هستیم که منفجر می‌شویم. این دختران از خانواده‌های طبقه کارگر بودند. آنها چیزی نداشتند.

با وجود اینکه رئیس‌جمهور و مقامات افغانستان این حمله را به گروه طالبان نسبت داده‌اند اما هنوز کسی مسئولیت آن را قبول نکرده است.

دولت، طالبان را مقصر می‌داند که هرگونه نقشی را انکار کرده است. با این حال طالبان به صورت مداوم شیعیان هزاره‌ها را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند.

وسایل کشته شدگان بمبم‌گذاری روز شنبه در کابل/ عکس: نیویورک تایمز

برخی از تحلیلگران بازماندگانی از  طالبان را مقصر می دانند که روزگاری ادعای بیعت با داعش را مطرح کرده بودند.

بمب‌گذار انتحاری در روز شنبه، در ابتدا یک خودروی پر از مواد منفجره را در نزدیکی مدرسه منفجر کرد و هنگامی که دختران وحشت زده از مدرسه مختلط به سمت حوالی غبارآلود می‌دویدند، انفجار دو بمب دیگر باعث کشتار تعداد بیشتری از قربانیان شد.

"غلام" کارگر روز مزدی که برای شرکت در عزاداری در مسجد "قمر بنی هاشم" آماده می‌شد، گفت: دیروز آرزوهای آنها از بین  رفت".

وی گفت: امروز آنها را با هزاران آرزو دفن می کنیم. او افزود: این مدرسه یکی از محروم‌ترین مدارس محله بود. دختران این مدرسه حتی 15 سنت ( حدود 3 هزار تومان) برای خرید نان نداشتند.

به نظر نمی‌رسد برای شیعیان هزاره‌های دشت برچی که حدود یک میلیون نفر جعیت دارد، هویت قاتلان اهمیت زیادی داشته باشد. آنها با تلخی گفتند که تا یک ساعت پس از انفجار روز شنبه هیچ نیروی امنیتی در منطقه حضور نداشت.

آنها با اشاره حملات دیگری که در گذشته به آنها شده اعلام کردند که دولت در محافظت از آنها ناموفق است.

"کاظم احسانی" اما جماعت مسجد قمر بنی هاشم می‌گوید: خیابان‌ها، مساجد، بیمارستان ها و باشگاه کشتی ما منفجر می‌شوند. وی افزود: پس از بمبگذاری روز جمعه یک افسر پلیس وجود نداشت. او گفت: اکنون جمعیت زیادی عزاداری می کنند و حتی یک افسر امنیتی در منطقهای به این ناامنی دیده نمی شود.

او افزود: مردم در حال جمع کردن جنازه عزیزانشان هستند . ما شوکه و وحشت زده‌ایم.

"محمد حکیم ایمون" یکی از عزاداران گفت: ما هیچ جنایتی مرتکب نشده‌ایم و بار دیگر فاجعه‌ای برای ما اتفاق افتاده است.

وی پرسید: چرا ما سزاوار مرگیم؟ او گفت: افرادی که مرتکب این جنایات می شوند، دشمن انسانیت هستند.

 

مردان به نوبت ده‌ها دختر را در گورها  دفن کردند/ عکس: نیویورک تایمز

نیویرک تایمز نوشت: حمله به یک مرکز آموزشی در مهر سال گذشته با 30 کشته، حمله ی اردیبهشت سال 1399 به یک زایشگاه با 15 کشته هر دو به داعش وابسته بودند. در شهریور سال 2018 حمله به یک باشگاه کشتی باعث کشته شدن 30 نفر در این منطقه شد. در مرداد همان سال حمله به یک مدرسه باعث کشته شدن 34 دانش‌آموز شد. بمباران یک مسجد در سال 2017 نیز باعث کشتار 39 نفر در این منطقه شده است.

نبود نیروهای امنیتی در مراسم‌های ترحیم روز یکشنبه عده ای را بر داشت تا بگویند که این جامعه تنها به خود اعتماد دارد.

"غلام" کارگر روز مزد در این باره گفت: اگر بخواهیم از خود محافظت کنیم، زن و مرد باید اسلحه به دست بگیریم.

"عارف رحمانی" نماینده پارلمان افغانستان در این باره گفت: "این حمله هزاره‌ها را مجبور به برداشتن اسلحه و دفاع از خود می‌کند". حتی اگر دولت دوست نداشته باشد که مردم برای دفاع از امنیت خود اسلحه به دست گیرند".

در روز یکشنبه مردم دور پیرمردی حلقه زدند که فریاد می‌زد: خدایا به ما کمک کن. مردی که گوش می‌داد، گفت: تنها راه ما اسلحه به دست گرفتن است. ما فقط یک دختر 11 ساله را دفن کردیم. گناه او چیست؟

 اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان روز سه شنبه را عزای ملی برای قربانیان این حادثه اعلام کرد.

یک پدر که دختر 17 ساله خود خود را دفن کرده است- دختر او در بمب گذاری روز شنبه در کابل کشته شد/ عکس: نیویورک تایمز

 

بیشتر بخوانید: ۲۵ کشته در انفجار جنوب افغانستان افغانستان: ممنوعیت آواز دختران بالای 12 سال / خشم معترضان در فضای مجازی دختران افغان؛ دختران شيفت دوم مدرسه لینک کوتاه: asriran.com/003HoN

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: باره گفت گذاری روز شنبه نیویورک تایمز بمب گذاری روز روز یکشنبه گروه طالبان روز شنبه هزاره ها کشته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۰۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند‌های «رفسنجان قشم» ساماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری مجتبی قهرمانی رئیس دادگستری کل استان هرمزگان، صبح امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در ساختمان دادگستری استان هرمزگان برگزار شد.

قهرمانی در ابتدای این نشست ضمن خوشامدگویی به اصحاب رسانه که با حضور در هفتمین تور رسانه‌ای قوه قضائیه برای دومین بار در یک سال گذشته به هرمزگان سفر کردند، با اشاره به اقدامات انجام شده در دادگستری استان در سال گذشته گفت: سفر رئیس قوه قضائیه به استان هرمزگان از اتفاقات ویژه استان در ماه‌های اخیر بود. ما برای دومین بار میزبان حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای بودیم. این سفر بدون تشریفات غیرضروری ولی با برنامه، هدفمند، محرک، جنبش ساز، تخصصی و حرفه‌ای بود. برنامه‌های زیادی در این سفر عملی شد و این سفر جزو موثرترین سفر‌های مقامات کشوری به استان هرمزگان بود. ادارات و سازمان‌های مختلف کارهایشان را عملی کردند تا قبل از سفر به سرانجام برسد و بتوانند گزارش کارهایشان را ارائه دهند.

همایش خانواده کارکنان قوه قضائیه

وی اظهار کرد: این سفر نوآوری‌هایی داشت که در نوع خود خاص بود، یکی همایش خانواده بود. رئیس محترم قوه قضاییه مستقیم از فرودگاه در همایش بیش از هزار نفری همکاران و خانواده هایشان حضور پیدا کردند و در این رویداد از بیش از ۱۰۰ معلم که از اعضای خانواده همکاران بودند تقدیر شد. در این سفر نمایشگاهی با ۲۶ غرفه برپا شد که همچنان ادامه دارد و معاونت‌ها و سازمان‌های مختلف دستاورد‌ها و عملکردشان را ارائه کردند.

رئیس دادگستری کل استان هرمزگان افزود: یکی دیگر از نکات ویژه این سفر این بود که شخص رئیس محترم قوه و معاونین ایشان با ۱۵ قشر برنامه حضوری داشتند. خانواده شهدا، مردم عادی، نیرو‌های مسلح، نخبگان، دانشجویان، کارگران که در جلسه‌ای دو ساعته و بیش از ۱۰۰۰ نفر بودند، صیادان، معلمان، کشاورزان و باغداران، جلسه با علمای اهل تسنن و علمای شیعه. جلسه‌ای اقتصادی با حضور تجار و بازرگانان، دیدار با زندانیان در کل استان از کمپ‌های ماده ۱۵ و ۱۶ هم بازدید شد.

وی در رابطه با برنامه‌های جانبی این سفر گفت: از چند روز پیش از این سفر، ما خدمات جهادی را در کل استان آغاز کردیم و در ۴۰ نقطه دفاتر خدمات الکترونیک خدمت رسانی کردند. سفر ایشان صرفا یک کار سازمانی و بازرسی نیست، بلکه فرهنگ‌سازی‌هایی هم دارد. یکی بحث حضور میدانی مدیران است. حضور یک مدیر در میدان برای تصمیم گیری‌ها و درک واقعی و حجم کار بسیار مهم است.

آزادی ۱۰۵ زندانی ایرانی و ۴۰ زندانی خارجی در سفر رئیس قوه قضائیه

قهرمانی عنوان کرد: گسترش فرهنگ نظارت پذیری و فرهنگ مسئولیت پذیزی، فرهنگ گره‌گشایی از امور، نگاه واقع‌بینانه و تخصصی و نوین و فرهنگ مردمی بودن و حضور در کنار آنها از دستاورد‌های این سفر بود. نحوه برخورد حجت‌الاسلام اژه‌ای اثبات کرد گفتمان ایشان با خانواده‌ها یک گفتمان واقعی است. ایشان در کنار کارگران، معلمان و خانواده‌ها حضور داشتند و حرف‌ها و خواسته‌هایشان را شنیدند.

رئیس دادگستری کل استان هرمزگان گفت: موضوعات رفاهی نیز در این سفر مورد توجه رئیس قوه قضائیه بود. راه‌اندازی درمانگاه و دندانپزشکی که به یاد شهید القدس شهید رضا زارعی افتتاح شد. ساخت بوستان مسئولیت اجتماعی با ۱۰ میلیارد بودجه توسط یکی از شرکت‌ها در دستور کار قرار گرفت. برنامه‌ریزی برای واردات و یا ساخت بیش از ۱۰۰۰ ماشین صنعتی انجام و از این مشکل گره گشایی شد. یک محموله روغن ۴۴ هزار تنی روغن نیز وجود دارد که آن حل و فصل کردن آن نیز در دستور کار قرار گرفت. یک آمبولانس و یک دستگاه خودروی آتش نشانی برای یکی از گردنه‌های حادثه خیز استان در نظر گرفته شد، منطقه‌ای که سال گذشته در یک فقره تصادف چند هموطن درگذشتند.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان ادامه داد: در این سفر ۱۰۵ زندانی ایرانی و ۴۰ زندانی خارجی آزاد شدند که از این زندانیان افغانستانی و پاکستانی برای تبادل با زندانیان ایرانی استفاده می‌شود. تهیه جهیزیه برای تازه عروس‌های نیازمند نیز از دیگر طرح‌های رفاهی این سفر بود. افتتاح سالن مانیتورینگ سوخت نیز از اتفاقات ویژه این سفر بود. در این سالن پلیس جایگاه‌های سوخت را به صورت شبانه روزی رصد می‌کند. راه‌اندازی نخستین آزمایشگاه سم‌شناسی در استان هم اتفاق مبارکی بود تا دیگر برای ارسال نمونه‌ها به استان‌های دیگر وقت مردم گرفته نشود.

فرجام سندهای رفسنجان در قشم

قهرمانی با اشاره به جزئیات سند‌های موسوم به رفسنجان در جزیره قشم گفت: شخصی از اهالی رفسنجان در سال ۱۳۵۱ حدود ۷۱۴۲ سند زمین در قشم برای مردم صادر می‌کند. این سند‌ها مشکلاتی دارد و محدوده دقیق زمین‌ها مشخص نیست. این اسناد سال‌هاست که چالش جدی بین اهالی قشم است که دعوا‌های حقوقی زیادی را ایجاد کرده. دوم اینکه ثبات مالکیت در قشم با این اسناد در خطر است.

این مسئول گفت: سرمایه‌گذاران و منطقه آزاد خواستند در جاهایی کارهایی راه‌اندازی کنند؛ اما هربار کسی پیدا شده که با ارائه سند موسوم به رفسنجان، اجازه ساخت به سرمایه‌گذاران نداده است. در سفر رئیس قوه به استان ایشان دستور دادند که به این مشکل رسیدگی شود. با برنامه ریزی ما طرحی عملی شد که کاملا رایگان برای مردم این مشکل برطرف شود. منطقه آزاد قبول کرده که اسناد زمین های مردم به صورت تک برگ با مشخص شدن مختصات زمین صادر شود. 

وی افزود: در این سفر همه معاونین رئیس قوه قضائیه در همه شهرستان‌ها حاضر شدند، ملاقات مردمی، بازدید از زندان و بازدید از بنادر و اقشار خاص هر شهرستان داشتند و از چندین کارخانه هم بازدیدهایی صورت دادند.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان بیان کرد: ارائه خسارت تصادفات رانندگی بدون نیاز به تشکیل پرونده در دادگستری از طرح‌های ویژه ماست. در این طرح جدید ۲۰۰۰ تصادف به بیمه ها ارجاع شده و بیش از ۱۸۰۰ مورد بدون حضور در کلانتری و دادگاه هزینه‌های خود را از بیمه گرفتند. با این طرح سالی ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار پرونده تصادف رانندگی از دوش قوه قضاییه استان کم می‌شود. برای مردم هم خوب است که نیاز نیست مثل یک پرونده قتل یا دزدی تمام مراحل قضایی را طی کنند و برای بیمه هم خوب است و برای آنها نیز راضی کننده است چون در همان سال قرارداد دیه مورد نظر را پرداخت می‌کنند و مشمول افزایش سنوات دیه ای هر ساله نمی شود. به این ترتیب هم مردم راضی هستند، هم قوه قضاییه هم شرکت بیمه. و حالا شرکت های بیمه به دنبال ارائه طرح‌های بهتر برای جذب مردم هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • نخستین تصاویر از انفجار انتحاری در بدخشان + جزئیات | ۳ نفر کشته شدند
  • پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  • کرزی: قدردان همکاری‌های همیشگی ایران با افغانستان هستیم
  • افغانستان| روز «دخترانه» در قصر «دارالامان»
  • تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان
  • سند‌های «رفسنجان قشم» ساماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • سیل و بارندگی شدید در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت