Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:12:53 GMT

بازارهای محلی اهواز در آستانه عید فطر کنترل شود

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۱۰۸۰

بازارهای محلی اهواز در آستانه عید فطر کنترل شود

مهران احمدی بلوطکی روز دوشنبه در جلسه ستاد مدیریت و کنترل بیماری کرونا شهرستان اهواز در سالن جلسات فرمانداری، اظهار داشت: دغدغه اصلی در عید فطر بازار کیان بوده که در این روزها همچنان شکل و شمایل گذشته خود را دارد.

وی افزود: در شرایطی که اهواز در وضعیت قرمز قرار داشت، هیچ اراده‌ای برای اعمال دستورالعمل‌های بهداشتی در بازارهای محلی از جمله کیان و زینب وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدی بلوطکی با اشاره به کاهش بار مراجعات کرونا در یکی دو هفته گذشته، افزود: ۳۰ درصد بار مراجعات مرکز بهداشت غرب اهواز در هفته گذشته کاهش یافته است، بنابراین اکنون بهترین زمان برای ثبات وضعیت این بیماری است اما به دلیل در پیش بودن ایام عید فطر، متاسفانه در بدترین شرایط تصمیم گیری هستیم.

وی تصریح کرد: بعد از یکصد روز از پیک سوم بیماری کرونا در اهواز، اکنون روند کاهشی شده و هر گونه کوتاهی و سهل انگاری اهواز را به ادامه روزهای سخت گذشته بازمی‌گرداند.

احمدی بلوطکی تاکید کرد: از ظرفیت‌های اجرایی و معتمدان و سازمان‌ها برای کنترل وضعیت اهواز در ۱۰ روز آینده، باید استفاده کنیم تا اهواز به خیز قبلی بیماری کرونا، آنهم در آستانه انتخابات بازنگردد.

وی از شهروندان تقاضا کرد که عید فطر امسال را نیز به صورت مجازی برگزار کنند تا شرایط نسبتا خوبی که اکنون حاصل شده تثبیت شود و ادامه یابد.

احمدی بلوطکی با اشاره به کاهش آمار فوتی‌های ناشی از کرونا در هفته‌های اخیر، اظهار داشت: در مرکز غرب اهواز در هفته گذشته هفت مورد فوت ناشی از این بیماری داشتیم، در حالیکه در هفته قبل از آن ۹ مورد و ۲ هفته قبل نیز ۱۲ مورد فوتی اتفاق افتاده بود.

مقاومت در مقابل واکسن

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز همچنین گفت: ۸۰ درصد از جمعیت بالای ۸۰ سال در کلانشهر اهواز علیه بیماری کرونا واکسینه شده‌اند.

وی با بیان اینکه خوزستان در واکسیناسیون در کشور پیشقدم بوده، افزود: واکسیناسیون علیه بیماری کرونا هم اکنون از گروه بیماری‌های خاص و سالمندان عبور کرده و وارد هرم سنی شدیم و واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال نیز در حال انجام و واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال نیز از شنبه گذشته آغاز شده است.

احمدی بلوطکی با اشاره به مقاومت برخی از افراد برای تزریق واکسن، گفت: در برخی از افراد به ویژه سالمندان نگرانی‌هایی از بابت تزریق واکسن کرونا وجود دارد که نیاز به آموزش و اطلاع رسانی دارند تا تشویق به دریافت واکسن شوند.

وی افزود: اکنون در همه مراکز جامع سلامت شهری و روستایی غرب اهواز واکسیناسیون در حال انجام است و اطلاع رسانی نیز صورت گرفته اما در برخی از مناطق به ویژه در مناطق حاشیه و روستایی تمایل کمتری به تزریق واکسن وجود دارد به طوری که دیروز در منطقه الهایی و الباجی از ۱۳۰ نفر گروه هدف، تنها ۲۰ نفر واکسن زده‌اند و مشاهده شده که برخی جوانان مانع واکسن زدن پدربزرگ و مادربزرگشان می‌شوند.

احمدی بلوطکی اساسی‌ترین راه برای کنترل پاندومی را واکسیناسیون عنوان کرد و افزود: در گروه سنی بالای ۷۵ سال از واکسن‌های سینوفارم چین و اسپوتنیک روسیه استفاده می‌شود که پوشش و ایمنی خوبی ایجاد می‌کنند و کمترین عوارض را دارند و عارضه آنها بدن درد معمولی در یک درصد افراد است.

وی با بیان اینکه باید ذهنیت و باور خود را اصلاح کنیم، تاکید کرد: من تضمین می‌دهم که واکسن کرونا به جز ایمنی و حفظ جان شهروندان و فرار از دغدغه‌های کنونی، نتیجه‌ای برای شهروندان نخواهد داشت.

در حال حاضر جمعیت هدف زیاد نیست اما در روزهای آینده با آغاز واکسیناسیون رده‌های سنی ۵۰ سال و پایین‌تر که چندین هزار نفر جمعیت دارند، در صورت ادامه این مقاومت‌ها با مشکل مواجه خواهیم شد.

بحران آب و کرونا در روستاها

بخشدار اسماعیلیه همچنین در این نشست خواستار حل مشکل آبرسانی به روستاهای شهرستان اهواز به ویژه در شرایط کرونا شد.

الیاس نیسی با بیان اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در روستاها جدی گرفته نمی‌شود، افزود: روستاها با بحران آب مواجه هستند و پیک تابستانه آغاز شده است، این در حالیست که اکنون روستاهای زیادی با تانکر آبرسانی می‌شوند.

وی اضافه کرد: برخی از روستاها در روز تنها چهار ساعت آب دارند که با توجه به ضرورت رعایت الزامات بهداشتی در دوران کرونا باید مشکل این روستاها حل شود.

درخواست واکسیناسیون برای کارکنان بخش فاضلاب

سرپرست ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت آبفا اهواز همچنین در این نشست، خواستار اولویت در تزریق واکسن به کارکنان بخش فاضلاب این شرکت شد.

علیرضا کیانی‌فر گفت: ۸۰۰ نفر از کارکنان این شرکت در سپتیک‌های فاضلاب و تصفیه‌خانه‌ها مشغول به کار هستند و بصورت مستقیم با پسماندهای عفونی و صنعتی و رادیواکتیو و آرامستان‌ها سر و کار دارند، به همین دلیل ضرورت دارد که این افراد جزو اولویت‌های واکسیناسیون قرار گیرند.

وی با بیان اینکه این مساله در سند چشم انداز واکسیناسیون دیده نشده افزود: درخواست اولویت واکسیناسیون این افراد، قبلا به ستاد استانی مدیریت کرونا اعلام اما با آن موافقت نشده است، در حالیکه تامین سلامت این افراد در تامین سلامت آب و کاهش بیماری کرونا بسیار موثر خواهد بود.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر شهرستان اهواز، ایذه و شوش در خوزستان در وضعیت قرمز، ۱۴ شهرستان در شرایط نارنجی و ۱۰ شهرستان در شرایط زرد هستند.

برچسب‌ها ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خوزستان اهواز محدودیت های کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خوزستان ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خوزستان اهواز محدودیت های کرونا اخبار کنکور بیماری کرونا احمدی بلوطکی تزریق واکسن غرب اهواز عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۱۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

کد خبر 6095221

دیگر خبرها

  • پایان مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان