Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@03:13:34 GMT

روزهای پایانی «شورایی‌ها» در جست‌وجوی «برند گردشگری»!

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۲۹۳۶

روزهای پایانی «شورایی‌ها» در جست‌وجوی «برند گردشگری»!

خبرگزاری فارس ـ همدان، استان همدان با همه ادعاهای متولیان امور گردشگری و جذابیت‌های پرشماری که در این حوزه دارد، برند گردشگری ندارد. در یک کلام ساده یعنی هیچ گردشگری نمی‌داند برای چه به همدان سفر می‌کند؟ شما وقتی قصد سفر به مشهد را  دارید در همان قدم اول زیارت بارگاه مقدس امام رضا(ع) هدف برای سفرتان تعریف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر راهی شمال کشور شوید دریا و جنگل و کلوچه و زیتون هوش از سرتان می‌برد. اگر کرمانشاه را به شما پیشنهاد کنند خوردن یک پرس چلو خورشت خلال و خرید یک بسته نان برنجی می‌شود همه هدفتان... اما وقتی پای سفر به همدان به میان می‌آید حرفی برای گفتن نیست، همدان موسیقی اختصاصی ندارد، لباس محلی ثبت شده ندارد، غذای خاصی که طعم آن در منوی رستوران‌ها خودنمایی کند ندارد سوغاتی که برند آن زبانزد باشد مثل کوچه نادری یا نوشین یا زیتون رودبار و نان برنجی شکرریز و... هم ندارد.

این نداشته‌ها البته حاصل سالها بی‌تفاوتی متولیان گردشگری همدان نسبت به نظارت بر برندسازی و انتخاب عنوان مشخصی از استان همدان برای دوستداران سفر است و سالهاست آنها که باید در این زمینه بگوییم برای چه باید به همدان سفر کنید به ارائه نظر کارشناسانه دعوت نشده‌اند.

برند در قالب یک تفاهمنامه

اسفندماه ۱۳۹۹ بود که پای انعقاد تفاهمنامه‌ای به همت مجتمع تفریحی توریستی گنجنامه برای برندسازی گردشگری همدان به میان آمد. امضاکنندگان تفاهمنامه همه و همه از فعالان و سرمایه‌گذاران گردشگری بودند البته که در این میان با آنکه برای تعیین برند گردشگری استان، متولی اصلی می‌تواند میراث فرهنگی باشد باز هم شاهد حضور کمرنگ آن بودیم.

به هر ترتیب داستان به گونه‌ای رقم خورد که در روزهای آخر فعالیت شورای شهر، جلسه برندسازی همدان در روزهای اخیر با حضور صوفی شهردار همدان، قراباغی رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان، وجدی‌هویدا رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و جمعی دیگر از مسؤولان بخش دولتی و خصوصی در تالار همایش‌های قرآنی و بین‌المللی برگزار شد.

جلسه‌ای که انتظار می‌رود در ادامه روند تصمیم‌گیری‌هایش کارشناسان و صاحب نظران حوزه گردشگری ایده‌های خود را برای تعیین برند گردشگری همدان ارائه دهند.

سینا مهرآئین کارشناس ارشد برنامه‌ریزی گردشگری در این زمینه می‌گوید: دنیای امروز برای راه‏‌اندازی کسب‏ و کار ابتدا برند را ثبت می‏‌کنند و پس از آن به توسعه برند و ایجاد اشتغال می‏‌پردازند، این راه البته یکی از روش‏‌هایی است که در حوزه برندسازی به کار گرفته می‏‌شود.

وی با بیان اینکه در حوزه گردشگری نیز از این روش بهره می‏‌گیرند؛ به‏ طور مثال برای شهرت یک مقصد گردشگری از طریق برند کردن آن، جذب گردشگر را شکل می‏‌دهند ادامه می‌دهد: برند، جمله، شعار، آرم، موسیقی یا قطعه فیلمی مناسب با توانمندی‌های گردشگری کشوری خاص است که همیشه در ذهن مصرف‌کننده یا همان گردشگر باقی می‌ماند، این تعریفی است که کارشناسان صنعت گردشگری از برند ارائه داده‌اند.

این کارشناس گردشگری عنوان کرد: این در حالی است که به‌ تعبیر متخصصان امر تبلیغات، برند در صنعت گردشگری باعث تکرار خاطراتی در ذهن گردشگران می‌شود و برای مدتی نام کشور یا منطقه‌ای خاص را در ذهن او زنده خواهد کرد. با این همه اما همدان به‌عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین در زمینه برند یا لوگوی گردشگری حرف خاصی تا امروز برای گفتن نداشته است.

برندسازی در واپسین روزهای شورای پنجم

عباس صوفی، شهردار همدان افزود: با برندسازی قطعاً می‌توانیم ظرفیت خوبی در حوزه گردشگری ایجاد کنیم؛ چراکه با حمایت‌های شورای شهر حوزه‌ گردشگری در شهرداری در حال تقویت است.

حسین قراباغی، رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان نیز معتقد است: اگر قرار است اتفاق مثبتی در مباحث گردشگری بیفتد باید همه همکاری داشته باشند؛ چراکه گذشته نشان داده هیچ تفاهم‌نامه گردشگری و برندسازی در شهر همدان اتفاق نیفتاده است، باید اجرایی‌تر و عملیاتی‌تر وارد کار شویم؛ چراکه همه دغدغه مباحث گردشگری را دارند. ما نیاز داریم که همدان را با یک نام و نشان و برند در سطح ملی معرفی کنیم.

در این میان سعید ترابیان، رئیس هیأت مدیره دهکده گردشگری گنجنامه نیز عنوان می‌کند: اقدامات برای توسعه گردشگری همدان در جلسات متوقف می‌شود و به عنوان بخش خصوصی که دغدغه توسعه گردشگری شهر را دارد مطالباتی از مسؤولان شهر داریم اما متأسفانه اقدامات در سطح جلسات راکد مانده و به مرحله اجرایی نرسیده است.

گرچه حالا عمر شورای پنجم رو به اتمام است و نقش میراث فرهنگی در امور گردشگری همدان بسیار کمرنگ است اما این گزیده‌ها از سخنان حاضران در جلسه برندسازی برای همدان بیانگر آن است که این مبحث نیاز به ورود جدی صاحبنظران در حوزه گردشگری دارد.

انتهای پیام/ 3140/

منبع: فارس

کلیدواژه: برند گردشگری توسعه استان همدان افزایش مسافر رشد گردشگری همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران گردشگری همدان برند گردشگری حوزه گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۲۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم

محمدمهدی اسماعیلی روز شنبه -هشتم اردیبهشت- در حاشیه نشست با مدیران و دبیران جشنواره بیست و یکم امام رضا (ع) در جمع خبرنگاران بدون ذکر نام کارگردان فیلم سینمایی «اقبال لاهوری» شاعر ملی و مشهور پاکستانی اظهار داشت: کارگردان در حال آماده‌سازی فیلم‌نامه است، تا قرارداد بسته نشود، اسمش را نمی‌آورم. بنیاد سینمایی فارابی در حال منعقد کردن قرارداد آن است و تا آخر سال و یا اوایل سال آینده اثر ساخته می‌شود، می‌خواهیم یک فیلم با کیفیت و خوب بسازیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر پیگیری ویژه برنامه‌های زبان فارسی ادامه داد: ما ۶ خانه فرهنگ در پاکستان از جمله لاهور، کراچی و کویته و دیگر شهرها داریم که باید تقویت شود. در این سفر، آقای رئیس جمهوری عنایت ویژه‌ای روی بحث گسترش فرهنگی در پاکستان داشتند و ان‌شالله این کار را به سرانجام می‌رسانیم.

وی گفت: در سریلانکا هم با استقبال بسیار بالای هنرمندان و اهالی فرهنگ آنجا روبه‌رو بودیم. چهار تفاهم‌نامه همکاری از پنج تفاهم دو کشور در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه‌های رسانه‌ای، سینما، فرهنگی به معنای خاص خود و همچنین در زمینه تعاملات میان هنرمندان و برگزاری اجلاس‌های مشترک بود.

اسماعیلی اظهار داشت: در حال تجربه فضای ویژه‌ای در حوزه بین‌الملل هستیم، شاید برای اولین بار است که همزمان با حرکت در حوزه حل مسائل فرهنگی در داخل کشور، این دیپلماسی فرهنگی را به صورت برجسته پیش می‌بریم.

سفر به دو کشور همسایه در روزهای آینده

اسماعیلی گفت: در روزهای آینده نیز دو سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت، مقصد احتمالا جمهوری آذربایجان و یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند.

دیگر خبرها

  • 10 خبر خوشی که به مذاق دشمنان خوش نیامد | از آخرین دستاوردهای کشور بیشتر بدانید
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • مردم از گرانی فوق العاده رنج می‌برند
  • شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست
  • بارش‌ ها ادامه دارد | کاهش نسبی دما در روزهای پایانی هفته
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم