Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@12:13:17 GMT

رمز ارزها رقیب جدید بازار سرمایه

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۹۴۱۴

رمز ارزها رقیب جدید بازار سرمایه

کوروش آسایش درباره وضعیت بازار رمز ارزها اظهار کرد: بازار رمز ارزها به طور کلی در جهان یک بازار نوپا است و در کشور ما هم طی یک سال گذشته بسیاری از اشخاص با آن آشنا شده‌اند. این بازار، یک بازار پر ریسک است و اما بازده خوبی طی یک سال گذشته برای سرمایه گذاران در این حوزه، داشته است.

آسایش با اشاره به گفته مدیر نظارت بر نهاد مالی سازمان بورس در رابطه با راه اندازی صندوق مبتنی بر رمز ارزها، بیان کرد: در کشورهای دیگر، به خصوص کشورهای توسعه یافته، صندوق‌های مبتنی بر رمزارزها چندین سال است که فعالیت خود را شروع کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین بسیاری از اشخاص در سایر کشورها به طور غیر مستقیم از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری در این حوزه، به سرمایه گذاری پرداخته‌اند.

کارشناس بازار سرمایه گفت: در کشور ما نیز به دلیل جدید بودن این بازار، در حال حاضر دوگانگی تصمیمات بین مسئولان اقتصادی دور از ذهن نیست. چرا که از سویی باید تصمیماتی اتخاذ شود که در نوسانات رمز ارزها، سرمایه از کشور خارج نشود و از سوی دیگر بحث ارز آوری به کشور و ایجاد ثروت برای کشور مدنظر قرار گیرد.

او افزود: در این میان هیئت دولت مصوبه‌ای تصویب می‌کند مبنی بر مجاز بودن رمزارزهایی که در داخل کشور استخراج شده‌اند. پس باید انتظار داشت یا مصوبه جدیدی توسط هیئت دولت تصویب شود و یا به احتمال زیاد صندوق‌های رمز ارز در حوزه استخراج و رمز ارزهایی که در داخل کشور استخراج می‌شوند، فعالیت کنند.

آسایش در پاسخ به این پرسش که، راه اندازی صندوق مبتنی بر رمز ارزها چه مشکلی برای بازار سرمایه می‌تواند، ایجاد کند؟، تشریح کرد: امروزه بازار رمز ارزها به عنوان یک بازار رقیب برای بازار سرمایه مانند، بازار دلار، طلا، مسکن و خودرو شناخته می‌شود و از آن جهت که پول هوشمند است، هر زمان، بازار پر سودتری را شناسایی کند لذا خروج و ورود پول در بازارهای رقیب همواره اتفاق می‌افتد.

او بیان کرد: هیچ بازاری تا ابد ریزشی و یا تا ابد صعودی نخواهد بود و قطعا همان گونه که از بازار سرمایه در چند ماه گذشته، پول خارج و به سمت رمز ارزها سرازیر شده، در آینده بالعکس این اتفاق رخ خواهد داد و پول از رمز ارزها به بازار سرمایه خواهد آمد و این اصل همواره در اقتصاد پابرجاست که هر بازار در نهایت به سمت ارزش ذاتی و واقعی خود گام بر می‌دارد.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، آیا راه اندازی صندوق مبتنی بر رمز ارزها قانونی است؟، تصریح کرد: در حال حاضر تشکیل چنین صندوق‌هایی در صورتی قانونی است که در حوزه استخراج رمز ارزها و یا معاملات رمز ارزهایی که در داخل کشور استخراج شده‌اند، فعالیت کنند.

آسایش در رابطه با هدف مسئولان از راه اندازی این صندوق‌ها گفت: ایجاد چنین صندوق‌هایی به بازارهای مالی و پویایی اقتصاد در بلندمدت کمک می‌کند. یک اقتصاد پویا بدون اتصال به بازارهای مالی و سرمایه گذاری جهانی، بیمار است و پویایی اقتصاد و جذب سرمایه گذاری خارجی جهانی شدن بازارهای مالی را می‌طلبد.

او بیان کرد: حائز اهمیت است که مسئولان باید تصمیمات صحیح در حوزه رمز ارزها تصویب کنند و دید قهری با این بازار را کنار بگذارند. همچنین باید فرهنگ سازی مناسبی جهت سرمایه گذاری در این بازار در سطح جامعه صورت گیرد.

کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: در نهایت باید عنوان کرد که اگر تصمیمات صحیح اعمال شود می‌توان از این نوع صندوق‌ها در کنار صندوق‌های سرمایه گذاری دیگر در جهت سیاست‌های اقتصادی بهره برد و نه تنها به عنوان تهدید از آن نام نبرد بلکه به عنوان فرصتی جهت بهبود وضعیت اقتصادی از آن استفاده کرد.

223224

کد خبر 1513575

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بیت کوین رمز ارز ارز دیجیتال بورس تهران بورس بازار سرمایه سرمایه گذاری مبتنی بر رمز راه اندازی رمز ارزها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۹۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته

افزایش صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته بیشترین سهم در میان مجوزهای سازمان بورس داشته است و با رشد ۴۱.۷ درصد در بین نهادهای مالی، تعداد آنها به ۴۵۲ صندوق رسیده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سازمان بورس با انتشار گزارشی اعلام کرد: تعداد نهادهای مالی طی سال گذشته از 947 به 1085 رسید که گویای رشد 14.5 درصدی نسبت به مدت مشابه قبل است.

در این بین، صندوق‌های سرمایه‌گذاری بیشترین سهم را با 41.7 درصد در بین نهادهای مالی دارا هستند و تعداد آنها به 452 صندوق رسید. رشد 18درصدی تعداد صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سبدگردان نشان می‌دهد توجه خاصی به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم شده و با تنوع ابزارها، اقدامات مهمی در راستای هدایت مردم به سمت سرمایه‌گذاری غیرمستقیم صورت گرفته است.

بعد از ریزش بورس در سال 99، توجه مستمر به فرهنگ سازی در حوزه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در صدر توجهات قرار گرفت و در راستای تحقق این هدف، نوع جدیدی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز در بازار پذیره‌نویسی شدند. صندوق‌های اهرمی و بخشی دو مورد از جدیدترین ها هستند که در راستای پوشش ذائقه سرمایه‌گذاران مختلف ایجاد شدند. صندوق‌های اهرمی که از سال 1401 پذیره‌نویسی شدند، تبدیل به یکی از مهم‌ترین صندوق‌ها شده‌اند و نقش مهمی در جهت‌دادن به کلیت بازار دارند.

در دو سال اخیر، تعداد صندوق‌های طلا نیز افزایش قابل‌توجهی داشت و 13 صندوق طلا در بورس کالا فعالیت می‌کند که تعدد این صندوق‌ها، منجر به رقابتی‌شدن عرصه فعالیت این صندوق‌ها شده و نهایتا منجر به تلاش بیشتر این صندوق‌ها برای کسب بازدهی بیشتر برای سرمایه‌گذاران می‌شود.

تولد 12 شرکت‌ سرمایه‌گذاری جدید

فعالیت اصلی شرکت‌های سرمایه‌گذاری خرید و فروش سهام شرکت‌های بورسی و غیربورسی در بهترین زمان است. پایان سال گذشته، 161 شرکت سرمایه‌گذاری وجود داشت که نسبت به مدت مشابه قبل، 12 شرکت سرمایه‌گذاری جدید به نهادهای مالی اضافه شد. این‌ شرکت‌ها سهم 14.8درصدی از نهادهای مالی را دارا هستند.

سهم 12.8 درصدی کارگزاری‌ها در بازار مالی

تعداد کارگزاری‌ها نیز به 118 رسید که بیانگر شروع فعالیت 4 کارگزاری جدید در سال گذشته است. کارگزاری‌ها سهم 12.8درصدی از نهادهای مالی را به خود اختصاص داده‌اند.

شرکت‌های مادر (هلدینگ)

تعداد هلدینگ ها در پایان سال 1402 به 139 رسید که طی سال 17 شرکت به تعداد آنها افزوده شد. این شرکت‌ها نیز سهم 10.9 درصدی از نهادهای مالی را دارا هستند.

سایر نهادها

تعداد نهادهای واسط هم به 84 رسید که گویای سهم 7.7 درصدی این نهادها در بین نهادهای مالی است. سبدگردان‌ها نیز افزایش قابل‌توجهی داشته‌اند و تعداد آنها از 69 به 85 شرکت رسید. تعداد شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری نیز به 24 رسید که بیانگر سهم 2.2 درصدی در نهادهای مالی است.

تعداد شرکت‌های تامین سرمایه تغییر خاصی نداشت و 12 شرکت تامین سرمایه در نهادهای مالی مشغول به فعالیت هستند. شرکت‌های پردازش اطلاعات مالی از 5 به 7 شرکت افزایش پیدا کردند. تعداد موسسات رتبه‌بندی هم تغییر خاصی نداشت و 3 شرکت در این حوزه مشغول به فعالیت هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نرخ جدید ارزها در مرکز مبادله ایران
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳