Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب نویسنده جوان عربستانی درباره زندگی محی‌الدین ابن عربی با عنوان «گاه ناچیزی مرگ» با استقبال خوبی از سوی مخاطبان ایرانی همراه بوده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محی‌الدین عربی با شهرت «ابوبکر محی‌الدین محمد» 560-638 ه ق از بزرگان و دانشمندان صوفیه است. وی در شهر مرسیه از بلاد اندلس متولد شد و پس از تحصیل علوم رسمی به تزکیه نفس و سیر و سلوک پرداخت و به مکه، بغداد، حلب، موصل و آسیای صغیر مسافرت‌هایی کرد و در همه‌جا مورد تعلیم و تکریم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرانجام در دمشق وفات یافت و در دامنه کوه قاسیون دفن شد. وی آثار زیادی دارد که «فتوحات مکیه» از شهرت بسیاری برخوردار است. این اثر در واقع دایرة‌المعارف جامعی از تصوف است که منبعی ارزشمند در این زمینه به شمار می‌آید. 

«فصوص الحکم» عنوان یکی دیگر از آثار تأثیرگذار ابن عربی است که مشتمل بر حقایق تصوف است. این اثر همواره مورد توجه محققان بوده و تاکنون عده‌ای از دانشمندان بر آن شرح و حاشیه‌های متعددی نوشته‌اند که از آن جمله است: شرح ملا عبدالرزاق کاشی و شاگردش داوود بن محمد قیصری و شرح عبدالرحمن جامی.

با وجود آنکه آثار ابن عربی در طول تاریخ مورد توجه بسیاری از اندیشمندان بوده است، اما اثری مستقل که بتوان با مطالعه آن پی به زندگی او برد، کمتر نوشته و پرداخته شده است. نویسنده جوان عربستانی با توجه به این امر تلاش دارد در «گاه ناچیزی مرگ» این خلأ را تا حدودی پر کرده و نمایی از زندگی سلطان‌العارفین را به تصویر بکشد؛ زندگی مردی که او را میراث‌دار پیامبران می‌خوانند.

این کتاب که با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه شده، به تازگی به چاپ هفتم رسیده است. کتاب «گاه ناچیزی مرگ» که توسط نشر مولی منتشر شده کاری است از محمدحسن علوان که با ترجمه امیرحسین اللهیاری به چاپ رسیده است. 

«گاه ناچیزی مرگ» با زبانی داستانی به زندگی و زمانه سلطان‌العارفین و اندیشمند جهان اسلام، محی‌الدین ابن عربی می‌پردازد. این اثر جزو معدود آثاری است که به زبان داستانی زندگی این اندیشمند جهان اسلام را روایت می‌کند. 

علوان، نویسنده و رمان‌نویس جوان عربستانی است که پیش‌تر  کتاب «القندس» او برنده جایزه بوکر عربی شده بود. او رمان حاضر را در سال 2017 به پایان برده و در همان سال مجدداً برنده جایزه شده است. 

علوان در این کتاب با تکیه بر آنچه ابن عربی در «فتوحات مکیه» درباره خویش نقل کرده، اثری آفریده که نه تنها یک بیوگرافی کامل محسوب می‌شود، بلکه با روایتی جذاب و زبانی روان و شیرین، داستانی کامل و کم‌نقص است. 

کتاب شامل چندین سِفر است و از این جهت ما را به یاد ساختار کتاب‌های آسمانی می‌اندازد: اسفار. از دیگر سو، کل داستان به طور منظم توسط روایت‌هایی موازی شکسته می‌شود. روایت‌هایی که اینگونه تنظیم شده‌اند تا سیر آن نسخه خطی(زندگی‌نامه یا میراث معنوی او) خودنوشت ابن عربی را در کتاب حاضر از زمان مرگ او تا سال 2016 قرن به قرن نشان دهند که کتاب از کجا به کجا رفته و چگونه در کتابخانه‌های دربار، مزارها و قبه‌ها و بارگاه‌ها دست به دست شده و شاهد چه ماجراهایی بوده و چگونه و چرا... .

کتاب علوان در چند سال اخیر توانسته نظر بسیاری از مخاطبان را در کشورهای اسلامی جلب کند. بسیاری از مخاطبان «گاه ناچیزی مرگ» را کتابی پر از عشق و خرد توصیف و دیگران را به مطالعه آن تشویق کرده‌اند؛ هرچند از نظر تعدادی دیگر از مخاطبان، کتاب می‌توانست پایان‌بندی بهتری می‌داشت. 

«گاه ناچیزی مرگ»؛ زندگی ابن عربی در قالب رمان/ علوان: عرفان پلی است میان آدم‌های امروزداستان زندگی مردی که میراث‌دار پیامبران بود/ استقبال از کتاب نویسنده عربستانی در ایران

علوان در گفت‌وگویی درباره انتخاب نوع زبان کتابش گفته است: من نمی‌توانستم از زبان «فتوحات مکیه» تقلید کنم یا اگر این کار را می‌کردم، «گاه ناچیزی مرگ» یک رمان غیرقابل خواندن می‌شد. «فتوحات مکیه» یک کتاب 800 ساله است که توسط ابن عربی نوشته شده که زبان اثر حتی برای مردم هم‌عصر او نیز گاه قابل درک نبوده است؛ بنابراین من از زبان خودم استفاده کردم، با این حال زبانی را که تصور می‌کردم در آن زمان استفاده می‌شد، آمیخته‌ام. هنگام خواندن رمان‌های تاریخی، من به نحوه صحبت کردن مردم حساس هستم و توجه می‌کنم. نه تنها انتخاب کلمات، بلکه ساخت جملات، سبک مکالمه و تأثیرات مختلف بر روی همه اینها از نظر فرهنگی را دقت می‌کنم. تمام تلاشم را کردم تا تصور کنم که مردم در آن زمان چگونه صحبت می‌کردند و این کار ساده‌ای نبود.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که داستان‌های تاریخی که به زبان عربی نوشته شده‌اند، عموماً با زمان حال در ارتباط هستند و یک تفسیر سیاسی خاص درباره زمان حاضر ارائه می‌دهند، آیا کتاب شما هم این‌چنین است یا خیر، گفت: من برای هنر، به هنر می‌پردازم، برای حفظ انسان. اگرچه تاریخ گاه تکرار می‌شود و این اجتناب‌ناپذیر است، اما من چنین قصدی نداشتم.

برنده جایزه بوکر عربی همچنین درباره چرایی موفقیت نویسندگان عربستانی در این جایزه نیز توضیحاتی داد و گفت: نباید به این نوع جوایز خرسند باشیم و بسنده کنیم. در حال حاضر توجه نویسندگان این کشور به سمت رمان جلب شده است و امیدوارم که ادبیات جای خود را در میان خانواده‌ها نیز باز کند.

چاپ هفتم این اثر توسط نشر مولی به قیمت 160 هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: داستان کتابفروشی کتاب داستان کتابفروشی کتاب گاه ناچیزی مرگ محی الدین ابن عربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۹۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟

به گزارش خبرآنلاین منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

به نقل از ایسنا متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902358

دیگر خبرها

  • هت‌تریک رونالدو النصر را به صدر جدول نزدیک کرد
  • پیروزی ۶ گُله النصر با هت‌تریک رونالدو
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • تصویری از میز غذای وزیر اقتصادمان در شهر ریاض عربستان
  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن