Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@04:09:44 GMT

عارضه‌ای که با گلو درد‌های چرکی آغاز می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۰۱۵۹

عارضه‌ای که با گلو درد‌های چرکی آغاز می‌شود

محمدرضا بای، متخصص قلب و عروق در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تب روماتیسمی و روماتیسم قلبی یکی از بیماری‌های نسبتا شایع در کشور‌های در حال توسعه است و بسیاری از بیماری‌های دریچه‌ای قلبی را به وجود می‌آورد.

بای افزود: این بیماری یک فاز حاد دارد که فاز حادش مثل هر بیماری میکروبی دیگری، توسط باکتری استرپت پیوژن به وجود می‌آید و علائمی مثل درد مفاصل، تنگی نفس، مشکلات دریچه قلبی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را ایجاد می‌کند و عموما در سنین ۵ تا ۱۲ سال بیشترین شیوع را دارد.

او ادامه داد: از اصلی‌ترین علل ابتلا به تب رماتیسمی، انواع گلودردهای چرکی است که درمانش جدی گرفته نمی‌شود و یا نیمه کاره رها می‌شود. مواجه با افراد در فضا‌های بسته با تهویه نامناسب نیز از دیگر علل شیوع این عارضه  است. این عارضه از یک گلو درد چرکی آغاز می‌شود و پس از آن، مفاصل و قلب و سیستم عصبی و پوست و جا‌های دیگر را درگیر می‌کند.

بای گفت: ابتلا به تب روماتیسمی لزوما برار با ابتلا به روماتیسم قلبی نیست. به طور کلی ابتلا به این بیماری، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و شهرنشینی و کاهش اجتماع در فضا‌های بسته، کاهش پیدا کرده است. همچنین به لطف دانشمندانی که پنی سیلین را اختراع کردند، تمام گلو درد‌های چرکی که منجر به ابتلا به تب رماتیسمی می‌شد، کنترل و درمان شده است.

این متخصص قلب و عروق  بیان کرد: پراکنده کردن جمعیت و تولید آنتی بیوتیک و درمان افرادی که به هر دلیلی به گلو درد چرکی مبتلا شده‌اند، به کمک پنی سیلین ، تب رماتیسمی را کنترل کرده است اما در کشور‌هایی مثل هند و افغانستان، این بیماری همچنان ادامه دارد زیرا جمعیت در این کشور‌ها بسیار متراکم است و ممکن است که مبتلایان حتی با پنی سیلین نیز درمان نشوند.

او تصریح کرد: پس از گذراندن فاز حاد رماتیسمی مثل درد مفاصل، گلو درد، مشکلات پوستی و ... ممکن است در دریچه‌های قلب، بافت قلب و پرده دور قلب مشکل ایجاد شود.

گلو دردهای چرکی را جدی بگیریم

بای ادامه داد: رماتیسم قلبی در سنین بالا با رماتیسم مفصلی بسیار متفاوت است، رماتیسم قلبی به این معناست که فرد یک یا چند بار در کودکی دچار گلودرد چرکی شده و آن را درمان نکرده و همین منجر شده تا عارضه رماتیسم قلبی روی دریچه قلب او باقی بماند.

او گفت: وقتی فرد در ۱۰ یا ۱۲ سالگی متوجه عارضه گلو درد چرکی شد باید پیشگیری ثانویه یا ثالثیه، آغاز شود به گونه‌ای که فرد باید ماهانه پنی سیلین دریافت کند تا عارضه، دریچه قلبش را دچار مشکل نکند و در سنین بالا شرایطش بدتر نشود.

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: به همت پزشکان قلبی که از سال‌ها پیش طرح غربالگری در مدارس را انجام دادند و برای گلودرد‌های چرکی، پنی سیلین تجویز کردند، تب رماتیسمی تقریبا در کشور ما ریشه کن شده است. اما افرادی که در سال‌های قبل تر از آغاز طرح غربالگری مدارس، به تب رماتیسمی مبتلا شده اند در حال حاضر با عوارضی مثل تنگی دریچه میترال و درگیری دریچه آئورت و به مرور زمان نارسایی قلبی و... به متخصص مراجعه می‌کنند.

او افزود: برای درمان بیماران مبتلا به تب رماتیسمی حاد، باید از روش بالن زدن قلب استفاده کرد، همچنین اگر دریچه تخریب شده باشد، باید تعویض شود.

بای ادامه داد: در حال حاضر در کشور ما، دلیل ابتلا به رماتیسم قلبی این است که در سنین کم، گلودرد‌های چرکی را جدی نگرفته و درمان کاملی برایش انجام نمی‌شود و در نتیجه ده تا پانزده سال بعد، دریچه آنقدر آسیبش جدی می‌شود که علامت‌های شدیدی در بدن ایجاد می‌کند.

آب آوردن ریه، در جریان تب رماتیسمی

بای مطرح کرد: شایع‌ترین مشکل دریچه قلب، مشکل دریچه میترال است که در سمت چپ قلب قرار دارد و علائم نارسایی بطن چپ همراه با آن بروز می‌کند. دریچه میترال دریچه‌ای بین دهلیز و بطن چپ است و وظیفه خون رسانی به کل بدن را دارد و خون را از ریه دریافت می‌کند، در جریان این بیماری به دلیل امتدادی که در این مسیر ایجاد می‌شود، خون، پشت قلب و در ریه باقی می‌ماند و به اصطلاح عامیانه، ریه بیمار آب می‌آورد.

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: آب آوردن ریه الزاما به این معنی نیست که در ریه مثل یک مشک آب جمع شود بلکه در ریه احتقان و فشار شدیدی به وجود می‌آید و در ادامه، بطن راست، خون کثیف را به داخل ریه‌ها پمپاژ می‌کند. خون کثیف در ریه‌ها اکسیژنه، تمیز و روشن می‌شود و این خون تمیز، دوباره به سمت چپ قلب می‌چرخد و این مقاومت به صورت عقب گرد، برمی‌گردد و کار و فشار را روی بطن راست می‌آورد و نارسایی بطن راست ایجاد می‌شود.

به گفته او این روند باعث می‌شود که خون در ریه‌ها و کبد باقی بماند و پا‌ها و شکم ورم کند و بیمار در مرحله خیلی بدی قرار بگیرد.

بای گفت: توصیه ما به بیماران برای جلوگیری از رسیدن به این مرحله این است که تنگی نفس‌های بی دلیلشان را جدی بگیرند و برای درمانش، اقدام کنند و کار‌هایی مثل اکوگرافی و نوار قلب را انجام دهند تا در مراحل اولیه بیماری، آن را کنترل و درمان کنند.

بیشتر بخوانید

سرماخوردگی درمان نشده، باعث تب رماتیسمی می‌شود

انتهای پیام / 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رماتیسم مفصلی رماتیسم قلبی سرماخوردگی کودکان متخصص قلب و عروق تب رماتیسمی رماتیسم قلبی درد های چرکی پنی سیلین دریچه قلب درد چرکی گلو درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۰۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که موجب می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک : اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تیروئید:  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قهرمان اسبق جودو جوانان آسیا درگذشت
  • قهرمان سابق جودوی آسیا درگذشت
  • فوتبال از دریچه فان؛ آرنه اسلوت پس از اولین جلسه تمرینی با داروین نونیز
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • ویدیو/ تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا
  • «نوچاد»، دریچه نوآوری در چادرملو
  • انجام عمل بسته دریچه آئورت برای نخستین‌ بار در غرب کشور
  • انجام عمل بسته دریچه آئورت برای اولین‌بار در غرب کشور
  • انجام عمل تاوی در بخش آنژیوگرافی قلب بیمارستان امام علی (ع)