Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضور در گروه‌های جهادی ساختارهای سیاسی یا طبقاتی را به هم می‌ریزد. شاید برخی از داوطلبان به لحاظ خانوادگی نیز از پایبندی بالایی نسبت به قیودات دینی برخوردار نباشند، اما کمک به همنوع و دستگیری از محرومان برای آنها جذابیت دارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فعالیت‌های جهادی یکی از اقدامات مهم برای کمک به محرومان جامعه است که جوانان یکی از مؤثرترین هسته‌های شکل‌دهنده این گروه‌های جهادی‌‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای چنین گروه‌هایی با جدایی از زندگی روزانه خود و با شرکت داوطلبانه در یک کار جمعی و فارغ از تعلقات دنیایی، بخشی از اوقات زندگی‌شان را در راه کمک به نیازمندان سر می‌کنند و با مشکلات و معضلات اجتماعی جامعه آشنا می‌شوند و سعی می‌کنند گرهی از مشکلات محرومان باز کنند. کار گروهی، تقویت روحیه همگرایی، نظم‌پذیری، قناعت کردن، اصلاح عادت‌های رفتاری و تعامل مناسب با اعضای خانواده و افراد جامعه از جمله مهارت‌هایی است که اعضای گروه‌های جهادی کسب می‌کنند.

"سید حامد موسوی" از جمله جهادگرانی است که سال‌های زیادی در جهت محرومیت‌زدایی و رفع نیازهای مردم محروم کشور فعالانه پای به عرصه جهاد و خدمت گذاشته است. به گفته او خدمت به مردم، عبادت است و فضیلت زیادی دارد.

در ادامه مشروح گفت‌و‌گو با این  جهادگر را می‌خوانید:

 کار جهادی بدون قید زمان و مکان 

یک گروه جهادی چگونه و با چه نیتی شکل می‌گیرد؟ شما در چه تاریخی گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی را راه‌اندازی کردید؟

باطن کار جهادی برخلاف تصور آنهایی است که فکر می‌کنند کار جهادی فقط خدمت به مردم است. خدمت، پایین‌ترین سطح از فعالیت جهادی است. دین‌مان از کمک به همنوع و فعالیت جهادی به عبادت تعبیر می‌کند. اینکه می‌گویند "عبادت به غیر از خدمت به خلق نیست"؛ به نوعی اعتقاد قلبی همه ما هست.

گروه جهادی مکتب شهید سلیمانی تقریباً اوایل سال 1395 شکل گرفت و آغاز کارمان نیز با رسیدگی به خانواده‌های لشکر فاطمیون همراه بود. به همراه تعدادی از دوستان مدافعان حرم و گردان فاتحین، ساز و کار خدمت به محرومان لشکر فاطمیون را طرح‌ریزی کردیم. همین اقدامات خیرخواهانه و کمک‌های معیشتی از اطراف تهران آغازی بود بر فعالیت رسمی گروه جهادی "مکتب شهید سلیمانی" که به تدریج توسعه یافت. 

هسته اولیه تشکیل این گروه جهادی با حضور تعدادی از مدافعان حرم شکل گرفت. پس از مدتی فعالیت‌مان بدون قید زمان و مکان دنبال شد. در هر جای کشور چنانچه بحران و مسئله‎ای به وجود می‌آمد، خودمان را به آنجا می‌رساندیم. ابتدا نام گروه جهادی‌مان، علی ابن ابی‌طالب (ع) بود اما بعد از شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی نام این گروه تغییر کرد و نام مکتب شهید سلیمانی جایگزین شد.

چرا نام شهید سلیمانی را برای عنوان گروه جهادی‌تان انتخاب کردید؟

شهید سلیمانی یک شخص نیست، بلکه یک مکتب است. مکتب شهید سلیمانی همان مکتب اسلام و مکتب امام خمینی (ره) است. شهید سلیمانی یک نماد است. به همین دلیل به خاطرمان رسید نام این شهید والامقام را برای گروه جهادی‌مان انتخاب کنیم.

ماجرای خودروی صفرکیلومتر جهادگر که زیر آب رفت

خاطره‌ای از یکی از سفرهای جهادی‌تان برایمان بگویید.

عید نوروز 1398 به همراه بچه‌های گروه برای کمک به سیل‌زدگان به منطقه پل‌دختر رفتیم. کارها را تا جایی که امکان داشت، پیش بردیم. سیل خوزستان در همان زمان آغاز شده بود و مردم خوزستان نیز به کمک نیاز داشتند. به همراه تعدادی از دوستان با خودروی شخصی‌ام که صفرکیلومتر هم بود راهی خوزستان شدیم. حدوداً یک هفته‌ای هم در خوزستان فعالیت جهادی کردیم. یک روزی از همان روزهای پُرسیل خوزستان با خودرو در حال رفتن به منطقه بستان بودیم که به دلیل آبگرفتگی و بازشدن سد بستان، تمام جاده‌ها را آب گرفت. آن‌قدر آب بالا آمده بود که یک لحظه احساس خطر کردیم تا جایی که سعی داشتیم از ماشین پیاده شویم اما آب مجال نداد و تمام خودرو را فراگرفت.

با سختی خودمان را به سقف ماشین رساندیم. هیچ فردی دور و اطراف‌مان نبود. تا چشم کار می‌کرد آب بود. به 10 دقیقه نرسید که آب به سقف ماشین رسید. به فکر افتادیم به آب بزنیم اما به دلیل اینکه دو نفر از دوستان، شنا بلد نبودند مجبور شدیم تا رسیدن کمک همان‌جا بمانیم. 9 صبح این اتفاق افتاد و تا 4 بعد از ظهر همان‌جا ایستادیم. تا اینکه یکی از محلی‌ها ما را دید و به همراه تعدادی از روستائیان به کمک ما آمدند و ما را از آب بیرون کشیدند.

علت استقبال از گروه‌های جهادی در سال‌های اخیر چیست؟

وضعیت کرونا و شرایطی که کشور در آن قرار گرفته است، شور و اشتیاق را به ویژه در جوانان مضاعف کرده است تا در عرصه‌های جهادی قدم بردارند.

سلایق مختلف در اردوهای جهادی

اعضای گروه‌های جهادی از چه تیپ شخصیتی برخوردارند؟ آیا سلایق سیاسی و فرهنگی باعث ایجاد اختلاف میان گروه‌های جهادی نمی‌شود؟

حضور در اردوهای جهادی ساختارهای سیاسی یا طبقاتی را به هم می‌ریزد. شاید برخی از داوطلبان به لحاظ خانوادگی نیز از پایبندی بالایی نسبت به قیودات دینی برخوردار نباشند، اما کمک به همنوع و دستگیری از محرومان برای آنها جذابیت دارد.

داوطلب جهادگر در طول دوران حضور در اردوهای جهادی با کنار گذاشتن همه علایق و سلایق فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در یک اقدام خداپسندانه شرکت می‌کند. به همین خاطر در این گروه هر فکر و اندیشه حضور پیدا کرده و تنها به خدمت‌رسانی فکر می‌کند. تجربه سال‌ها تشکیل اردوهای جهادی نشان ‌می‌دهد همه اعضا تنها به انگیزه کمک به همنوع شرکت می‌کنند. حتی ممکن است این اعضا در خارج از فضای اردو با هم تقابل داشته باشند، اما تقابل‌ها در زمان برگزاری اردو کنار گذاشته می‌شود و همه یکدل در صدد اقدام برای کارهای عمرانی‌اند.

آیا حضور در چنین فعالیت‌های خداپسندانه و خیرخواهانه، تمرینی برای فعالیت‌های جمعی، کار گروهی و همگرایی است؟

فعالیت‌های جهادی علاوه بر اینکه تمرینی برای انجام کار گروهی و همگرایی است بلکه به زندگی فردی و اجتماعی انسان‌ها نیز نظم می‌دهد. بارها شاهد بودم خانواده‌ها بعد از مراجعت فرزندانشان از اردوهای جهادی، گفته‌اند فرزندانشان به لحاظ اخلاقی، تربیتی و رفتاری وضع بهتر و مطلوب‌تری پیدا کرده‌اند. آنها در خانواده نظم پذیرتر شده‌اند و اوقات فراغت خود را به بطالت نمی‌گذرانند.

فعالیت‌های عمرانی بهانه‌ای برای درک مسائل فرهنگی اهالی روستا

در این اردوها علاوه بر خدمت‌رسانی آیا فعالیت‌های فرهنگی دیگری در خصوص افزایش تربیت دینی و اعتقادی و اجتماعی صورت می‌گیرد؟

فعالیت‌های گروه‌های شرکت‌کننده در کار جهادی به کارهای عمرانی محدود نمی‌شود. در جریان مسائل و مشکلات ساکنان مناطق محروم قرار‌ گرفتن و برنامه‌ریزی برای اشتغال جوانان روستا و کارهای فرهنگی از دیگر اقداماتی است که توسط اعضا صورت می‌گیرد. به عبارت دیگر فعالیت‌های عمرانی بهانه‌ای برای ورود به منطقه و درک مسائل اجتماعی و فرهنگی اهالی روستاست.

فعالیت‌های فرهنگی در مناطق محروم، احتیاج به کار کارشناسی دارد. بعضاً گروه‌هایی هستند که بدون شناخت از محیط و بافت بومی منطقه اقداماتی را انجام می‌دهند که با رسم و رسومات منطقه مغایرت دارد. مثلاً برخی گروه‌های جهادی برای ساخت و ساز به مناطق روستایی می‌روند و بافت روستایی را تغییر می‌دهند. به طور مثال در مناطقی که کپرنشین‌اند و سبک زندگی سنتی‌ دارند، چنانچه شما یک ساختمان و آپارتمان بسازید، بافت روستا به هم زده می‌شود و مشکلات متعدد دیگری برای مردم آن مردم به وجود می‌آید.

خاطرات طلاب جهادی از تغسیل اموات کرونایی/ امام جمعه‌‌‌ای که کتاب‌های خوب معرفی می‌کند12 هزار گروه جهادی در سامانه اطلس جهادی ثبت شد

انتهای پیام/

  

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مناطق محروم سردار قاسم سلیمانی هیئت جهادگر گروه های جهادی مناطق محروم سردار قاسم سلیمانی هیئت جهادگر گروه های جهادی مکتب شهید سلیمانی گروه های جهادی اردوهای جهادی کمک به همنوع گروه جهادی کار جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۰۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد

بازنشستگی به‌عنوان یک فصل جدید در زندگی این شانس را به شما می‌دهد که فضایی عاری از تنش‌ و چهارچوب‌های شغلی را تجربه کنید با این حال این دوران فصل «نه گفتن» به رفتارهایی است که سابق بر این، آنها را انجام می‌دادید و یا با زیاد شدن اوقات فراغت به آنها عادت می‌کنید. در ادامه به هشت مورد از شایع‌ترین این رفتارها اشاره می‌کنیم.

۱. نشسته زندگی نکنید

افراد زیادی هستند که به محض بازنشستگی، یک مبل یا قسمتی از خانه را به‌عنوان جای همیشگی خود انتخاب می‌کنند و در تله‌ای به نام «نشستن ممتد» گیر می‌افتند. بی تحرکی و عدم فعالیت‌های بدنی علاوه بر ضعیف کردن ماهیچه‌ها، خطر ابتلاء به مشکلات مختلفی مثل چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. ورزش منظم اعم از پیاده‌روی، شنا و یوگا می‌تواند به‌طور قابل توجهی سلامت عمومی بدن را بهبود ببخشد.

۲. سالم بخورید
‌بازنشستگی اوقات فراغت را بیشتر می‌کند و احتمالا با حضور طولانی‌تر در خانه، میان وعده‌های بیشتری به سبد غذایی شما اضافه می‌شود، اما افراط در عادت غذایی ناسالم و مصرف بیش از اندازه غذاهای فرآوری شده و میان وعده‌های شیرین و پرچرب، منجر به افزایش وزن و ابتلاء به بیماری‌های مزمن می‌شود. بازنشستگان باید یک رژیم غذایی متعادل شامل میوه و سیزیجات، غلات و پروتئین‌های بدون چربی برای سوخت و ساز بدن و حفظ سلامت مطلوب، در اولویت غذایی خود قرار دهند.

۳. مغز بازنشستگی ندارد

بازنشستگی اصلا به معنای متوقف شدن فعالیت‌های ذهنی مثل خواندن، حل کردن پازل یا یادگیری یک مهارت جدید نیست. غفلت از فعالیت‌های ذهنی می‌تواند علاوه بر کسالت‌بار کردن زندگی، در تضعیف حافظه و ابتلاء به آلزایمر و زوال عقلی شناختی تاثیر جدی داشته باشد. با اضافه کردن حداقل یک فعالیت ذهنی پویا علاوه بر به‌زیستی مغزی احساس رضایت بیشتری از دوران بازنشستگی خواهید کرد.

۴. زیاد خوابیدن انتقام خوبی برای کم خوابی‌های دوران شغلی نیست

خواب کافی و آرام یکی از فاکتورهای مهم سلامتی در زندگی است که معمولا در دوران پرتنش کاری نادیده گرفته می‌شود، اما تجربه کم‌خوابی به معنای ابتلاء به پرخوابی در دوران بازنشستگی نیست. توصیه محققان سلامت داشتن یک برنامه خوابی ثابت شامل ۷ تا ۹ ساعت خواب با کیفیت برای ارتقاء حس نشاط و شادی است.

۵. از خودتان دست نکشید

برخی از افراد با تصور اینکه استراحت بیشتر لزوم پیگیری سلامت جسمی را کم می‌کند اقدام به حذف معاینات جسمی مثل معاینات چشم و دیگر چکاپ‌های پیش گیرانه در دوران بازنشستگی می‌کنند در صورتی که غربالگیری‌های معمول و واکسیناسیون و دیگر معاینات پزشکی می‌تواند به بازنشستگان در بهبود کیفیت زندگی کمک قابل توجهی بکند.

۶. بازنشستگی حذف شدن از جامعه نیست

بازنشستگی با کم‌شدن طبیعی بخشی از مراودات روزانه همراه است و پیوند نخوردن با گروه‌ها و فعالیت‌های اجتماعی تازه می‌تواند منجر به  انزوای اجتماعی شود. تنهایی و انزوا پیامدهای مخاطره‌آمیزی مثل افسردگی و مشکلات قلبی و عروقی به همراه دارد. حضور فعال بازنشستگان در مراودات اجتماعی و پیوستن به گروه‌های یا باشگاه‌ها راه حلی اساسی برای در امان ماندن از این تهدیدات جسمی و روانی است.

۷. با احتیاط خرج کنید

ممکن است با شروع بازنشستگی دسترسی شما به امکانات و تمهیدات مالی شغل‌تان مثل اضافه کاری، پاداش و مساعدت کاهش پیدا کند و همین مساله عدم اطمینان مالی مقطعی بوجود آورد.  برای همین با در نظر گرفتن نیازهای جاری، اصل مدیریت سرمایه‌گذاری و بودجه‌بندی را در دستور کار خود قرار دهید. اگر قرار است سرمایه گذاری‌های خاصی را شروع کنید از مشورت با یک مشاور حرفه‌ای در آن حوزه غافل نشده و تصمیمات مالی آگاهانه ای اتخاذ کنید تا از رفاه مالی خود و خانواده در این فصل از زندگی مراقبت کنید.

۸. خبر جدیدی در گذشته نیست

بازنشستگی فرصت خوبی برای در آغوش گرفتن لحظات است، اما برخی افراد با فکر کردن زیاد به گذشته و بررسی اتفاقات آن به پشیمانی‌های عمیق  و حتی نوشخوار ذهنی مبتلا می‌شوند. احساس پشیمانی و عدم رضایت از زندگی یکی از افکار شایع در دوران بازنشستگی است و غم، اندوه و رنجش فراوانی به همراه دارد. بدانید تغییر اجتناب‌ناپذیر است، مقاومت در برابر تغییر صرفا باعث از دست رفتن  فرصت‌های رشد موجود می‌شود. بازنشستگان باید با ذهنی باز و با بهره‌گرفتن از تجربه‌های خود به افزایش غنای زندگی خود و اطرافیان کمک کنند. انعطاف‌پذیری و سازگاری کلید موفقیت در دوران بازنشستگی و استقبال از موهبت‌های زندگی است.

 منبع : سایت لایف‌هک

ترجمه : لیلا شرفی، خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی
  • فعالیت ۶۸ دانشجو معلم جهادگر به مدت ۱۷ روز در ارومیه و خوی
  • شهید مهدی شاه آبادی نمونه مدیر جهادی دهه ۶۰ + فیلم
  • امدادرسانی گروه‌های جهادی کاشان در سیل
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • اتمام حجت سردار رادان در ماجرای توقیف خودروها
  • کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان به پایان رسید
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود