Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@00:15:16 GMT

موافقت مجلس با طرح تحقیق و تفحص از کفش ملی

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۰۶۳۶

موافقت مجلس با طرح تحقیق و تفحص از کفش ملی

به گزارش تابناک به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۱ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی، با طرح تحقیق تحقیق و تفحص از «کفش ملی و نحوه مدیریت شرکت‌ها و اموال بازنشستگان در مجموعه شرکت‌های (هلدینگ) آتیه صبا» با ۱۳۳ رأی موافق، ۳۲ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس مقتدایی به عنوان نماینده درخواست کننده این تحقیق و تفحص در تشریح دلایل خود گفت: صندوق بازنشستگی کشوری دارای ۵ هلدینگ می‌باشد که بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را تحت پوشش خود قرار داده و یکی از این هلدینگ‌ها شرکت آتیه صبا است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم ادامه داد: شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ آتیه صبا در زمینه‌های مختلفی اعم از صنعت و معدن، حمل و نقل، گردشگری و صنایع غذایی فعالیت می‌کنند که برای مشخص شدن وسعت آن چند نمونه را عنوان می‌کنم.

وی افزود: یکی از مجموعه‌های زیرنظر هلدینگ آتیه صبا، هواپیمایی آسمان است. همچنین این شرکت دارای ۵۰ هتل ۳ یا ۴ ستاره در سطح کشور است که در سال ۹۶ و در دورانی که کرونا وجود نداشت، ۳ میلیارد تومان ضررده بوده اند. این در حالی است که این مجموعه‌ها می‌خواهند منافع بازنشستگان را تامین کنند.

مقتدایی تصریح کرد: زمانی شرکت کفش ملی بیش از ۱۲ هزار نفر را مشغول به کار کرده بود، اما در حال حاضر با توجه به گزارشات موجود، حتی زمین آن نیز فروخته شده و محصولات این شرکت در کارخانجات دیگری تولید شده و تنها برای فروش به فروشگاه‌های کفش ملی ارسال می‌شود. از این رو شرکت کفش ملی تقریباً از بین رفته و نابود شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: اکثر زیرمجموعه‌های هلدینگ آتیه صبا در حال حاضر زیان ده هستند، از این رو تحقیق و تفحص از مجموعه مذکور موجب شده امیدی در دل بازنشستگان به وجود آید.

عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم ادامه داد: براساس گزارشات موجود در هیات مدیره هلدینگ آتیه صبا از جانب وزارت صمت، عزل و نصب‌هایی صورت گرفته است. همچنین علی رغم اینکه مدیران این مجموعه حقوق‌های نجومی دریافت می‌کنند، نتوانسته اند شرکت‌های زیان ده را به سودده تبدیل کنند، لذا لازم است موضوع تحقیق و تفحص از مجموعه مذکور مطرح شود.

لازم به ذکر است مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، گزارش کمیسیون متبوعش درخصوص تحقیق و تفحص از هلدینگ آتیه صبا را به شرح زیر قرائت کرد. در اجرای ماده (۲۱۲) آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، موضوع درجلسه رسمی مورخ ۱۳۹۹/۱۰/۹ کمیسیون که با حضور ۱۷ نفر حاضرین از نمایندگان عضو کمیسیون، متقاضیان تحقیق و تفحص مطرح و پس از استماع نظرات طرفین، ضرورت انجام تحقیق و تفحص در محور‌های ذیل به تصویب رسید.

متن تحقیق و تفحص:

بازنشستگان عزیز کشور از اقشار مهمی هستند که در مباحث مختلف مورد بی توجهی قرار گرفته اند. با عنایت به اینکه معیشت بازنشستگان اهمیت بالایی برای نمایندگان مجلس و همه دلسوزان کشور دارد، حراست و حفاظت از اموال آنان همواره در اولویت است. اگر اموال متعلق به بازنشستگان کشور در مسیر درست بکارگرفته و به خوبی مدیریت شود، می‌تواند سود سرشاری برای کشور و بازنشستگان داشته باشد. در مقابل اگر مدیریت نامطلوبی شکل گیرد، می‌تواند باعث ضربه به کشور و همچنین قشر عزیز و زحمت کش بازنشسته شود.

شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا مسئولیت بخشی از اموال مهم بازنشستگان کشور را در اختیار دارد. برای مثال، کارخانه کفش ملی که متعلق به بازنشستگان است، نامی پرآوازه در بین مردمان ایران زمین است.

این کارخانه در سالیان گذشته در جهت پرداخت بدهی دولت، به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد.

کارخانه کفش ملی در دولت‌های مختلف دچار مشکلات عدیده‌ای؛ شد و مورد بی لطفی و بی توجهی قرار گرفت. بازنشستگان و فعالان رسانه‌ای بار‌ها در این خصوص ابراز نگرانی کردند که چه شده است که کارخانه‌ای که روزی دارای هزاران کارگر بود و در تولید کشور نقش بسزایی داشت، الان بگونه‌ای شده است که حتی کارخانه و ماشین آلاتی ندارند. در صورتیکه با نشان تجاری (برند) مشهور این شرکت می‌توانست در حوزه بین الملل دارای شعبات متعدد باشد.

این کارخانه با آن نام و آوازه و ظرفیتی که داشت، می‌توانست نقش بسزایی در سودآوری برای بازنشستگان و همچنین خدمت به تولید کشور داشته باشد.

ضرورت دارد مشخص شود که چرا این دارایی‌های مطرح و مهم بازنشستگان، مورد بی توجهی قرار گرفته و چه افرادی و چه سیاست‌هایی باعث بوجود آمدن چنین وضعیتی برای شرکت‌هایی همچون کفش ملی شده اند.

این ظرفیت می‌توانست خدمت بزرگی به ایجاد اشتغال و تولید ملی کند، اما دقیقا برعکس عمل گردیده و صرفا هم اکنون این کارخانه خریدار کفش‌های سایر تولیدی هاست. شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا که مدیریت شرکت‌های مختلفی همچون کفش ملی را برعهده دارد، در خصوص مدیریت سایر شرکت‌ها نیز عملکرد مطلوبی نداشته است و ضرورت دارد عملکرد این هلدینگ که دارایی بازنشستگان در اختیارش می‌باشد، مورد بررسی ویژه و تحقیق و تفحص قرار گیرد.

سوال اصلی: بازنشستگان عزیز کشور از اقشار مهمی هستند که در مباحث مختلف مورد بی توجهی قرار گرفته اند. با عنایت به اینکه معیشت بازنشستگان اهمیت بالایی برای نمایندگان مجلس و همه دلسوزان کشور دارد، حراست و حفاظت از اموال آنان همواره در اولویت است. اگر اموال متعلق به بازنشستگان کشور در مسیر درست بکارگرفته و به خوبی مدیریت شود، می‌تواند سود سرشاری برای کشور و بازنشستگان داشته باشد. در مقابل اگر مدیریت نامطلوبی شکل گیرد، می‌تواند باعث ضربه به کشور و همچنین قشر عزیز و زحمت کش بازنشسته شود. هلدینگ آتیه صبا مسئولیت بخشی از اموال مهم بازنشستگان کشور را در اختیار دارد. برای مثال، کارخانه کفش ملی که متعلق به بازنشستگان است، نامی پرآوازه در بین مردمان ایران زمین است. کارخانه کفش ملی در دولت‌های مختلف دچار مشکلات عدیده‌ای شد و مورد بی لطفی و بی توجهی قرار گرفت. بازنشستگان و فعالان رسانه‌ای بار‌ها در این خصوص ابراز نگرانی کردند که چه شده است که کارخانه‌ای که روزی دارای هزاران کارگر بود و در تولید کشور نقش بسزایی داشت، الان بگونه‌ای شده است که حتی کارخانه و ماشین آلاتی ندارند. در صورتیکه با نشان تجاری (برند) مشهور این شرکت می‌توانست در حوزه بین الملل دارای شعبات متعدد باشد. این کارخانه با آن نام و آوازه و ظرفیتی که داشت، می‌توانست نقش بسزایی در سودآوری برای بازنشستگان و همچنین خدمت به تولید کشور داشته باشد. ضرورت دارد مشخص شود که چرا این دارایی‌های مطرح و مهم بازنشستگان، مورد بی توجهی قرار گرفته و چه افرادی و چه سیاست‌هایی باعث بوجود آمدن چنین وضعیتی برای شرکت‌هایی همچون کفش ملی شده اند. این ظرفیت می‌توانست خدمت بزرگی به ایجاد اشتغال و تولید ملی کند. شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا که مدیریت شرکت‌های مختلفی همچون کفش ملی را برعهده دارد، در خصوص مدیریت سایر شرکت‌ها نیز عملکرد مطلوبی نداشته است و ضرورت دارد عملکرد این هلدینگ که دارایی بازنشستگان در اختیارش می‌باشد، مورد بررسی ویژه و تحقیق و تفحص قرار گیرد.

سوالات فرعی:

عملکرد و نحوه مدیریت شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا درخصوص شرکت‌های زیرمجموعه

عملکرد مالی، فعالیت‌های تخصصی و قرارداد‌های کلان شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا و شرکت‌های زیر مجموعه همچون کفش ملی

بررسی صورت‌های مالی آتیه صبا و شرکت‌ها از جمله کفش ملی

بررسی نحوه انتخاب و انتصاب مدیران عامل، هیات مدیره ها، معاونین، مشاوران و تجارب کاری، مدارک تحصیلی و حقوق مزایای ایشان توسط شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا

بررسی آیین نامه‌های اداری و استخدامی و چگونگی بکارگیری و قطع همکاری با افراد

بررسی وضعیت اموال و مستغلات آتیه صبا و شرکت‌های زیر مجموعه از جمله کفش ملی/

منبع: تابناک

کلیدواژه: نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 فطریه نشست وین دعای روز بیست و هفتم رمضان کفش ملی تحقیق و تفحص مجلس نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 فطریه نشست وین دعای روز بیست و هفتم رمضان شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا مورد بی توجهی قرار متعلق به بازنشستگان بازنشستگان کشور هلدینگ آتیه صبا کارخانه کفش ملی تحقیق و تفحص مهم بازنشستگان مدیریت شرکت نقش بسزایی تولید کشور شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۰۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ادامه رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه (جداول) سال ۱۴۰۳ که از روز گذشته در دستور کار مجلس قرار گرفته بود در دستورکار وکلای ملت در جلسه نوبت صبح امروز، سه‌شنبه، نیز قرار دارد.

آنگونه که تسنیم روایت کرده، وکلای‌ ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول ۱۴ درباره هدفمندی یارانه‌ها از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر با ۱۵۶ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع، موافقت کردند.

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۳ در این جلسه علنی در توضیح جزئیات بخش درآمدی جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: همان مبلغی که دولت در نظر گرفته بود کمیسیون تلفیق و صحن علنی آن را تأیید کردند که ۳۱۵همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد، کار مهمی که مجلس انجام داد ۱۰ درصد به مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد که در لایحه ۲۰ درصد بود و به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد.

وی افزود: ۴۲همت برای کمیته امداد، ۲۳همت برای بهزیستی، ۱۴۳همت برای یارانه نان و یارانه دارو و شیرخشک و ملزومات مصرفی برای وزارت بهداشت ۷۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد در نظر گرفته شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه اضافه کرد: مواردی همچون هزینه سرمایه‌گذاری در شرکت ملی نفت و شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی و همچنین شرکت گاز را مصوب کردیم و مبالغی را که دولت برای بحث واردات بنزین و گازوئیل نیاز داشت، تأمین کردیم که این موارد کلیات جدول ۱۴ است که آنچه دولت در لایحه گنجانده بود در کمیسیون تلفیق نیز به تصویب رسید.

در ادامه جلسه حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در توضیح جزئیات جدول ۱۴، گفت: هدفمندی یارانه‌ها حدود ۷۵۸همت در بخش درآمدها و ۷۵۸همت نیز در بخش هزینه‌ها است به‌دلیل اینکه توازن این جدول به هم نخورد ریالی در آن کم و زیاد نشده است حتی ریالی از هزینه‌های نفت نیز کم نشده است. قرار بود دولت ۶۳همت از محل فروش مشتقات به دست آورد که حذف شده است این ۶۳همت از طریق مدیریت منابع صورت می‌پذیرد بنابراین این جدول بدون هیچ تغییری ۱۰۰درصدی نظر دولت است. هرگونه تغییر در این جدول موجب تغییرات کلی می‌شود. در بحث صیادان و ملوانان نیز باید اصلاح شود، صیادان را نیز به آن اضافه می‌کنیم.

همچنین داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه که در جلسه علنی حضور دارد درباره جدول ۱۴ یادآور شد: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه‌ها است، سعی شده است با توجه به منابع و محدودیت‌ها تنظیم شود تا هدفمندی یارانه‌ها محقق شود، ۲ موضوع در آن مورد بررسی قرار گرفت؛ یکی کالابرگ‌ها که از محل سایر درآمدها باید تعیین می‌شد همچنین در خصوص عنوان صرفه‌جویی انرژی که در این جدول آورده شده است، این عنوان با نظر کمیسیون تلفیق تبدیل به درآمدها شده است که مورد قبول دولت نیست. پیشنهاد می‌شود همان سایر درآمدها عنوان شود از طرفی کالابرگ‌ها باید به‌صورت نقدی و در جدول جداگانه‌ای مطرح شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901361

دیگر خبرها

  • موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان
  • اروپا از تخلفات فیس‌بوک و اینستاگرام تحقیق می‌کند
  • اپل کارمندان هوش مصنوعی گوگل را دزدید
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • موافقت مجلس با جدول اعتبارات طرح‌های عمرانی در بودجه ۱۴۰۳
  • مجلس با جدول اعتبارات «طرح‌های عمرانی» موافقت کرد
  • موافقت مجلس با جدول مربوط به توزیع اعتبارات نیرو‌های مسلح
  • موافقت با جدول توزیع اعتبارات نیروهای مسلح در بودجه سال ۱۴۰۳
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • موافقت مجلس با جدول مربوط به هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی