Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مراسم رونمایی از سایت کانون انرژی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به حضور مهدی چمران نائب رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و جلیل سالاری رئیس کانون انرژی شورا برگزار شد.

مهدی چمران نائب رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در مراسم رونمایی از سایت کانون انرژی شورای ائتلاف با اشاره به ضرورت تدوین برنامه‌های دقیق و کارشناسی در حوزه نفت و انرژی برای کمک به توسعه صنعت نفت در دولت سیزدهم گفت: استفاده و بهره‌گیری از کارشناسان جوان و خبره در بدنه جریان انقلابی موضوعی است که حتما باید به آن توجه شود و ما نیز بر استفاده از فکر و ایده جوانان برای مدیریت کلان کشور تاکید داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در کانون انرژی شورای ائتلاف کارهای خوبی انجام شده است و برنامه‌های تدوین شده در این کانون در راستای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و اسناد بالادستی کشور تعریف شده است. اما در کنار کار کارشناسی دقیقی که در این حوزه انجام شده است باید یک بازوی اجرایی نیز قرار بگیرد تا این برنامه‌ریزی‌ها به ثمر بنشیند.

*بهترین برنامه‌های کارشناسی در حوزه انرژی با وجود یک وزیر نفت کارنابلد تباه می‌شود

چمران اظهار داشت: اگر بازوی کارشناسی و بازوی اجرایی در کنار یکدیگر به صورت هماهنگ عمل نکنند، در کار کشور نقایصی ایجاد می‌شود. شما فرض کنید در یک بدن عقل درست تصمیم بگیرد اما بازو و دست درست عمل نکنند، در نتیجه کل کار تباه می‌شود.

نائب رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: لذا شما می‌بینید که حتی اگر بهترین برنامه‌ها نیز در حوزه نفت و انرژی تدوین شود ولی وزیر نفتی سرکار باشد که این اقدامات (پالایشگاه‌سازی و پتروپالایشگاه‌سازی) را کثافت‌کاری بداند، کار به سرانجام نمی‌رسد.

وی تاکید کرد: ایران بزرگترین دارنده منابع هیدروکربوری دنیاست و بیشترین نیروی انسانی متخصص در حوزه مهندسی را داراست. پس اشکال کار کجاست که ما منابع طبیعی و انسانی را داریم ولی در صنعت نفت آنطور که انتظار میرفت توسعه پیدا نکردیم. قطعا ریشه مشکل را باید در فقدان یک برنامه کارشناسی و مدیریت ضعیف و بی‌تدبیری مسئولین دولتی جستجو کرد.

*بی‌توجهی دولت به اصلاحات ساختاری اقتصاد منجر به اثرگذاری تحریم‌ها شد

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: ایرادات ساختاری و جزئی مختلفی در اقتصاد کشور وجود دارد که همانطور که وجود این ایرادات تحت تاثیر تحریم‌ها نیست، برطرف کردن آنها نیز ربطی به تحریم ندارد ولی وجود آنها باعث اثرگذاری تحریم‌ها شده است. متاسفانه نگاه دولت فعلی به جای حل مشکلات و ایرادات اقتصاد کشور، در راستای حفظ این ایرادات و تداوم روند غلط فعلی صرفا معطوف به غرب است.

وی ادامه داد: بی‌توجهی دولت نسبت به اصلاحات نقاط ضعف اقتصادی ایران که اتفاقا با سیاست‌گذاری درست و اتکا به توان داخلی ممکن است باعث شده که غربی‌ها از ابزار تحریم علیه ما استفاده کنند و این ابزار همچنان کارآیی داشته باشد. به نظر بنده این توان داخلی در کشور وجود دارد که بتواند مشکلات اقتصادی خودش را حل کند.

پورابراهیمی گفت: البته همزمان می‌توان از جنبه حقوقی نیز بحث رفع تحریم‌ها را پیگیری کرد اما نباید کاری کرد که اقتصاد کشور به جای تکیه بر پای سالم خود بر عصای شکسته غربی‌ها تکیه کند. طبیعتا انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایران مثل اصلاح نظام بانکی، اصلاح بودجه و ... زمان‌بر است اما با یک برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از ظرفیت‌های کارشناسی می‎توان بر این مشکلات فائق شد و مردم را از زیر فشار بیرون آورد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی دولت نسبت به انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایران مثل اصلاح ساختاری بودجه بی‌توجه باشد معلوم است که تحریم‌ها اثرگذار می‌شود. امسال کسری بودجه ما چیزی حدود 200 الی 300 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. حجم نقدینگی در اقتصاد کشور در طول این دولت 6 برابر شده است. آیا این موضوعات به تحریم ربط دارد؟

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های کانون انرژی شورای ائتلاف گفت: وجود نیرو‌های تخصصی و علمی در کانون انرژی مسیر را فراهم کرده است که بتوانیم برنامه‌های کاربردی و قابل اتکا برای آینده انرژی در کشور تهیه کنیم. ما به برنامه‌های کانون انرژی با هدف رفع مشکلات و افزایش توانمندی‌های کشور توجه ویژه‌ای داریم. ما می‌توانستیم با مدیریت درست و استفاده حداکثری از توان داخلی، اثار منفی تحریم را به حداقل برسانیم که به دلیل سوء مدیریت در دولت محقق نشد.

*بزرگترین معضل حوزه انرژی کشور، شکل نگرفتن زنجیره ارزش در صنعت نفت است

در ادامه جلیل سالاری رئیس کانون انرژی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: در کانون انرژی شورای ائتلاف با تشکیل کارگرو‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف نفت و انرژی قصد داریم به دولت‌ها برای سیاستگذاری صحیح در حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، برق، آب، محیط زیست و انرژی اتمی کمک کنیم.

وی با بیان اینکه حوزه انرژی پیشران اقتصاد کشور است، گفت: آسیب‌های حوزه انرژی باید در دو بخش ساختاری و حکمرانی شناسایی و اصلاح شود. با نگاه دیده‌بانی چالش‌های فراوانی را شناسایی و برنامه‌هایی را برای حل آن‌ها تدوین کردیم، که به دولت بعد ارائه خواهد شد.

سالاری همچنین اظهارداشت: یکی از بزرگترین معضلات حوزه انرژی کشور عدم شکل‌گیری زنجیره ارزش در صنعت نفت است که حل این چالش نیازمند تنظیم ارتباط منطقی بین بخش‌های مختلف و سیاست‌گذاری و حکمرانی کارشناسانه وزارت نفت به عنوان متولی اصلی در این حوزه است. طبیعتا برای حصول نتیجه ما نیاز داریم که هم وزارت نفت به توسعه و تکمیل زنجیره ارزش اعتقاد داشته باشد و هم به عنوان یک حکمران و سیاست‌گذار زیرک به تنظیم‌گری در صنعت نفت بپردازد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تحریم نفت انرژی زنجیره ارزش مهدی چمران محمدرضا پورابراهیمی کانون انرژی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اقتصاد کشور صنعت نفت حوزه انرژی برنامه ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۲۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی

وزیر نیرو با اشاره به اینکه با اصلاح قوانین مالی صنعت برق، سرمایه گذاری در حوزه تولید برق برای بخش خصوصی اقتصادی شده است، افزود: نیروگاه‌های سراسر کشور می‌توانند برق تولیدی خود را با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی به مشترکان به فروش برسانند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور اظهار داشت: بار اصلی وظایف صنعت برق کشور بر عهده بخش نیروگاهی است و بر همین اساس لازم بود در قالب همایشی سراسری آخرین اقدامات و برنامه‌های تولید برق نیروگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

وی در ادامه به توسعه سریع کشور در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته با توجه به رشد خوب کشور در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت، تقاضا برای مصرف برق به شدت افزایش یافت و همین روند توسعه‌ای باعث شد میان تولید و مصرف برق کشور فاصله معناداری ایجاد شود.

محرابیان اضافه کرد: اقتصاد کشور به صورت کلی بر پایه انرژی طرح‌ریزی شده است و در دهه‌های گذشته صنایع انرژی‌بر فراوانی مانند سیمان، آلومینیوم، فولاد، مس و در کنار آن بخش خانگی و تجاری رشد قابل توجهی داشتند که نتیجه همه این اتفاقات افزایش بسیار زیاد نیاز مصرف برق در کشور بود.

وزیر نیرو با اشاره به روند‌های متفاوت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی برق کشور در دولت‌های گذشته بیان کرد: در دولت‌های هفتم و هشتم 60 درصد، در دولت‌های نهم و دهم 68 درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها 23 درصد به ظرفیت تولید برق کشور نسبت به ابتدای هر دولت افزوده شد.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف دولت گذشته در توسعه ظرفیت نیروگاهی سبب شد تا دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود با ناترازی زیادی در صنعت برق رو به رو باشد، اظهار داشت: در ابتدای فعالیت باید دو اقدام اساسی یعنی جبران ناترازی پیش آمده و مدیریت بار مصرف برق را در دستور کار قرار می‌گرفت.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی گفت: با اتکا به توان داخلی و ظرفیت نیروگاهی کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از 8500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که برای تحقق این مهم از اقدامات متفاوتی مانند ارتقای بازدهی نیروگاه ها، احداث نیروگاه جدید در بخش‌های تجدیدپذیر، حرارتی و برقابی استفاده شد.

وی با بیان اینکه اینکه در کنار اقدام برای افزایش ظرفیت تولید برق، در بخش مصرف نیز اقدامات گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: سیاست وزارت نیرو تامین برق برای همه بخش‌ها مبتنی بر نظام مصرف است و در همین راستا در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا صنعت برق به صورت اقتصادی اداره شود.

محرابیان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته برق مورد نیاز بخش خانگی به صورت 100 درصد تامین شد، افزود: در بخش صنعت نیز در 4 ماهه گرم سال 1402 نسبت به مدت مشابه سال 1400، بیست و پنج درصد انرژی برق بیشتری برای این بخش تامین شد و در همین بازه زمانی برای اولین بار میزان تامین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

وزیر نیرو رابطه اضافه کرد: تامین برق کافی برای بخش‌های مختلف در تابستان سال 1402 نسبت به سال 1400 در حالی رقم خورد که در تابستان 1400 خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق افتاد و نیز تابستان سال گذشته بر اساس منابع معتبر جهانی گرم‌ترین سال کره زمین در طول تاریخ معرفی شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است، بیان کرد: در طول دهه‌های گذشته حلقه‌های مصرفی انرژی با سرمایه‌گذاری‌های ویژه رشد زیادی پیدا کرده‌اند، اما در این بین در بخش نیروگاهی کشور که در واقع محرک بخش‌های مختلف صنعت است، سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

محرابیان توضیح داد: نیروگاه‌های بخش خصوصی که در دو سال گذشته مجوز گرفته‌اند بر اساس قوانین جدید فعالیت خود را پیگیری می‌کنند و با توجه به نرخ‌های جذابی که مبتنی بر قانون برای مصرف بیش از الگوی بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، نیروگاه‌ها می‌توانند بر‌خلاف گذشته در این صنعت کسب سود داشته باشند.

وی همچنین به آغاز معاملات بورس انرژی با حضور شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروگاه‌ها می‌توانند با عرضه برق تولیدی خود در بورس به شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات، پول حاصل از فروش را به صورت نقدی دریافت کنند.

وزیر نیرو با اعلام این خبر که به زودی در بورس انرژی ساز و کار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، ساز و کاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای افزایش مشارکت مشترکان بخش خانگی در مدیریت بار مصرف برق نیز گفت: با یک روش هوشمندانه و با اختصاص پاداش صرفه‌جویی به مشترکان میزان مصرف برق بخش خانگی به شکل معناداری نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و در واقع انرژی برق به جای استفاده نادرست در بخش غیرمولد در بخش مولد مورد استفاده قرار گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت مصرف بخش خانگی با روش‌های هوشمند و خلاقانه اضافه کرد: با اینکه در بسیاری از کشور‌های اروپایی با هدف کاهش مصرف برق، تعرفه‌ها تا 70 سنت افزایش یافت، سیاست دولت سیزدهم در این حوزه افزایش حداکثری مشارکت مشترکاندر صرفه‌جویی  با اجرای طرح‌های متنوع مدیریت مصرف بود.

محرابیان با اشاره به اینکه در سال 1401 برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق 100 اقدام، برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق، سال گذشته 140 اقدام و برای سال جاری نیز 180 اقدام در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در سال جاری علاوه بر تکرار پاداش صرفه‌جویی سال گذشته برای مشترکان کم مصرف، همچنین در قالب یک کمپین جامع و با هدف مشارکت حداکثری مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق، تعداد 80 میلیون جایزه ویژه برای مشترکان در نظر گرفته شده است که شامل مواردی مانند 600 دستگاه خودرو، ده‌ها هزار لوازم خانگی کم مصرف، ده‌ها هزار دستگاه‌های هوشمند و... است.

وی با تاکید بر اینکه منظور از مشارکت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، گفت: مشترکان می‌توانند با خاموش کردن لوازم پرمصرف و مازاد خود مانند کولر‌های گازی اضافی در مناطق گرمسیری در لیست مشترکان کم مصرف قرار بگیرند و مشمول جوایز ارزنده کمپین سال جاری شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • آمادگی وزارت کشور برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • روایت گری جزء اولویت‌ های مسئولان باشد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی