Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، حسن لطفعلی پور، رئیس دامپزشکی زرند گفت: از یک سال گذشته تاکنون، بیش از ۴۰۰ مورد آزمایش های لازم بر نمونه‌های شیر جمع آوری شده از مراکز عرضه شیر و لبنیات شهرستان زرند در طرح پایش بیماری بروسلوز یا تب مالت  از سوی آزمایشگاه شبکه دامپزشکی انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: با تجهیز آزمایشگاه شبکه دامپزشکی شهرستان به ابزار و همچنین مواد لازم از اداره کل دامپزشکی استان، برخی از آزمایشات که قبلا به مرکز استان ارجاع می‌شد، اکنون در همین آزمایشگاه انجام می‌گیرد.

لطفعلی پور بیان داشت: در طرح استانی پایش بیماری بروسلوز در مراکز عرضه شیر و لبنیات اداره دامپزشکی زرند نیز نمونه‌های مربوطه را اخذ و با انجام آزمایشات لازم موارد مثبت را شناسایی و با بررسی سوابق نمونه های مثبت، دام‌های آلوده از سطح دامداری‌ها حذف شد.

او در خصوص بیماری بروسلوز که یکی از بیماری‌های استراتژیک در بحث بهداشت عمومی و همچنین اقتصاد دامپروری‌ها محسوب می‌شود، تصریح کرد: بیماری بروسلوز که در انسان از آن  با نام تب مالت نام برده می‌شود، یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بوده و انسان از طریق مصرف فرآورده‌های دامی به ویژه شیر و لبنبات به آن مبتلا می شود.

 رئیس دامپزشکی زرند بیان داشت: این بیماری که در سیستم بهداشت و درمان به عنوان بیماری هزار چهره از آن نام برده می‌شود، عوارض زیادی در انسان ایجاد می‌کند.

او ضمن اشاره به برخی خسارات این بیماری در صنعت دامپروری اعلام کرد: در سیستم صنعتی دامداری، با شیوع بیماری بروسلوز که عوارضی همچون سقط جنین، کاهش شدید تولید و حذف دام‌های آلوده را به دنبال دارد، باعث خسارات اقتصادی زیادی می‌ شود. 

لطفعلی پور تاکید کرد: تنها راه مبارزه با این بیماری، پیشگیری از طریق واکسیناسیسون و کنترل حمل و نقل دام‌ها در سیستم قرنطینه‌ای دامپزشکی بوده و به دلیل هزینه‌ های گزاف درمان، نمی‌توان از دارو و درمان برای دام‌های آلوده استفاده کرد.

او گفت: اداره دامپزشکی در طول سال، طی چند مرحله اقدام به واکسیناسیون دامداری‌های صنعتی و گله‌های گوسفند و بز برای پیشگیری دارد و همچنین در زمان‌های مشخص، اقدام به نمونه گیری و انجام تست‌های مربوطه  برای شناسایی دام‌های آلوده می‌ کند.

 رئیس دامپزشکی زرند تصریح کرد: به محض شناسایی دام‌های آلوده چه از طریق پایش در مراکز عرضه لینیات و چه از طریق پایش دامداری ها، دام‌های آلوده داغ گذاری و در اسرع وقت از سیستم تولید حذف می‌شوند. 

انتهای پیام/ م 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دامپزشکی استان بیماری واگیردار واکسیناسیون دام بیماری بروسلوز دامپزشکی زرند دام های آلوده مراکز عرضه دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۲۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، دکتر روستا با اشاره به بازدید کارشناسان دانشکده علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی میاندوآب از مراکز عرضه مواد غذایی، اظهار کرد: بیش از ۲ هزار کیلوگرم مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف توسط کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب طی بازدید و بررسی‌ها کشف شد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب افزود: این مقدار مواد غذایی غیرقابل‌مصرف با تشدید نظارت‌های امسال توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی توقیف و جمع‌آوری‌شده بودند.

وی گفت: این مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف پس از کشف و جمع‌آوری و طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای دادستانی و با حضور نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط امحا و معدوم شد.

روستا با اشاره به بازدیدهای مکرر توسط بازرسان بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، تصریح کرد: کار نظارت بر مراکز عرضه در طول سال همچنان بادقت لازم انجام می‌شود و از مردم نیز درخواست داریم هنگام خرید به شرایط بهداشتی مواد غذایی توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب هم چنین با اشاره به اجرای بازرسی‌های روزانه از مراکز عرضه مواد غذایی، پروتئینی و خوراکی و غیره در سطح شهرستان، اظهار کرد: از عموم مردم خواهشمندیم مایحتاج غذایی خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به برچسب اصالت و سلامت کالا و مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و نیز پروانه ساخت، مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید توجه کنند.

دیگر خبرها

  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب