Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه خانواده؛ زهره سعیدی: پدر و مادرها همیشه سعی می کنند از آسیب های فرزندانشان در دنیای واقعی مراقبت کنند اما شاید دور از واقع نباشد که بگوییم در این زمانه فضای مجازی برای بچه ها که از اقشار آسیب پذیر هستند، خطرناک تر شده است ، اگر بدبینانه نگاه نکنیم همین فضای مجازی در زمانه کرونا توانسته خیلی از نیازهای آموزشی و سرگرمی و مهارتی بچه ها را مرتفع کند، اما آسیب های آن نیز کمتر از مزایایش نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها اطلاعات بچه ها و درگیری هایشان در فضای مجازی با اخبار ناگوار کرونا، کشتار در سطح جهان، کودک آزاری، جنگ و سیل و زلزله، حمله های نظامی و ...بالاتر رفته و به تبع امنیت روانی بچه ها نیز دچار آسیب شده است. قطعا این آسیب ها برای بزرگسالی شان چون سمی است که سلامت روانشان را از درون از بین می برد. طبق آمار این روزها استفاده مردم از فضای مجازی چند برابر قبل از کرونا شده و همین امر به تبع آسیب ها را نیز افزایش داده است بدون اینکه هیچ برنامه و محدودیتی برای استفاده از بچه ها در این فضاها ایجاد شود.

خیلی از پدر و مادرها در انتقال اخبار مربوط به کرونا و دنبال کردن آنها اصلا در منازلشان رعایت فرزندان را نمی کنند و مدام تلویزیون روی اخبار شبکه خبر تنظیم شده و بچه ها نیز ناخواسته می شنوند در حالیکه اصلا نیازی به چنین چیزی نیست. برخی دیگر پدر و مادره هم تلاش دارند که بچه هایشان را در فضای مجازی کنترل و مدیریت کنند و ترس و نگرانی را از آنها دور سازند، اما نحوه آن را بلد نیستند.

بچه ها نیاز به امنیت روانی دارند و امنیت روانی زمانی ایجاد می شود که بچه ها از شرایطشان مطمئن باشند.کودکی که دائم احساس خطر و ترس و نگرانی دارد، امنیت روانی اش به خطر افتاده است و این امر سلامت روان او را تهدید می کند. کودکان و نوجوان در برابر شنیدن اخبار منفی نسبت به بزرگسالان تأثیرات بیشتری می گیرند، به همین دلیل والدین باید خیلی مراقب باشند تا بچه های کم سن به بحران دچار نشوند.

شاید برخی والدین بگویند که چطور می توان جلوی موج اطلاعات و اخبار را گرفت وقتی همه جا صحبت از کرونا یا هزار داستان دیگر است. کودکان به هر حال اطلاعاتی از راه های مختلف کسب می کنند اما این اطلاعات باید بدون موج نگرانی در اختیارشان قرار داده شود.درصورتی که این مسئله توجه نشود بچه ها به مرور دچار افسردگی می شوند که تمام اخبار ناگوار آنها را مستعد بیماری می کند. حال که نزدیک به دو سال است به دلیل کرونا مدارس تعطیل شده ، والدین مسئولیت سنگین تری در این زمینه دارند.

**مهمترین راهکارهای مدیریت اخبار منفی برای بچه‌ها

1- نخستین نکته این است که والدین در تمام شرایط در کنار فرزندان باشند و به آنها حس امنیت بدهند، تمام زمان حضور در منزل را صرف صحبت درباره اخبار منفی نکنند و به نوعی ترس و نگرانی های بچه ها را کاهش دهند.

2- نکته دوم حضور بچه ها در فضای مجازی باید با نظارت و کنترل والدین باشد، چرا که کودکان قدرت تجزیه و تحلیل کمتری دارند و غم و غصه ها را نمی توانند تحمل کنند و دچار آسیب و عدم امنیت روانی می شوند.

3- والدین باید زمان پخش اخبار در کنار فرزندانشان باشند چرا که بچه ها نباید از برخی اخبار دور باشند مثلا اخبار  کرونا به طور محدود در اختیارشان قرار داده شود که در فضاهای عمومی مراقب باشند و بهداشت عمومی را رعایت کنند. اما لزومی ندارد همه ترس و وحشت جهان از کرونا را در خبرها ببینند یا آمار فوتی‌ها را دنبال کنند. 

4-اخبار رسانه ها را برای بچه ها چارچوب بندی کنید تا در برابر اخبار ناگوار که قدرت درک و هضمش برای بچه ها سخت تر است، با سوال های عجیب و غریب بچه ها مواجه نشوید. بنابراین اگر کودکی از پدر یا مادرش درباره برخی از این اخبار سوالی بپرسد، والدین می بایست فرزندشان را راهنمایی کنند و حتی گاهی از توصیه های روان شناسان و معلم ها در این زمینه استفاده  کنند. گفت وگو درباره برخی از این اخبار ناگوار باید متناسب با سن و سال بچه ها اما با زبانی بالغ صورت باید بگیرد تا بچه ها بدانند که کاملا جدی است.

5-از مواجهه با سوالات بچه ها نترسید.سکوت کردن و پاسخ ندادن به سوالات بچه ها بی نتیجه است چرا که آنها در نهایت با کنجکاوی هایشان مسئله را حدس می زنند اما صحبت نکردن درباره آن باعث کج فهمی و بدفهمی بچه ها می شود، بنابراین لازم است از همان ابتدا برای بچه ها درباره خبرهای دشوار صحبت کنید و به آنها توضیح دهید که برای پیگیری این اخبار تنها به والدینشان مراجعه کنند.

بهترین زمان صحبت در این زمینه پس از صرف شام در منازل است حتی اگر والدین اینطور مواقع نمی دانند چه بگویند می توانند بحث را به زمان دیگری موکول کنند و با یک متخصص روان شناس در این رابطه صحبت داشته باشند تا در یک زمان مناسب گفت وگو کنند.

اگر کودک شما به سراغتان آمده و درباره یک بمب گذاری در یک مدرسه از شما سوال می پرسد، بهتر است با دقت به او توجه کنید و از او بخواهید که دقیق توضیح دهد که چه اطلاعاتی دارد چرا که در اینطور مواقع اطلاعات بچه ها با اشتباهات و شایعاتی نیز همراه می شود که ذهن بچه ها را درگیر می کند. پس از گوش دادن کامل به صحبت های کودکتان و توجه به احساسات او بدون پریدن میان کلامش، بهتر است شما هم احساس خود را نشان دهید، او را در آغوش بگیرید و لمس کنید و به او بگویید که شما هم از این خبر خیلی ناراحت شدید اما الان او و دوستانش در امنیت کامل هستند و این واقعه این ارتباطی به او ندارد.

نکته اصلی این است که بنا به سن و سال بچه به زبان خود او صحبت کنید، به اخبار رسانه ها اشاره ای کنید اما شایعات را نادیده بگیرید. اگر کودکتان درباره مرگ افراد در یک سانحه صحبت می کند شما به جای توجه به جزئیات تنها درباره خود مرگ صحبت کنید که انسان ها پس از مرگ دیگر هیچ حسی ندارند و از چیزی نمی ترسند یا گرسنه و تشنه نمی شوند اما خاطرات خوب آدم ها باقی می ماند.

با یک مادر خانه دار دارای دو فرزند که صحبت می کنم و درباره حضورش در فضای مجازی می پرسم او مطرح می کند که خیلی از اوقات والدین  امروزه به خاطر کار یا حتی بیکاری در فضای مجازی می گردد عطش خبرخوانی و سرگرمی در این فضا زیاد شده و شاید حتی گاهی از فرزندانشان ساعت ها بی خبر باشند متاسفانه خیلی از این همین بچه ها به دلیل در معرض زیاد فضای مجازی و اخبار ناگوار در دوره نوجوانی دچار پرخاشگری های زیاد و یا حتی کارهای خلاف کشیده می شوند. متاسفانه این رخدادها نتیجه رفتار اشتباه والدین است و والدین باید بدانند که خشم و ترس و هیجانات منفی بچه های کوچک در نوجوانی و بزرگسالی به شکل های نادرستی بروز پیدا می کند.

نکته طلایی این است که کودکان به هیچ عنوان نباید در معرض اخبار خشونت بار قرار بگیرند چرا که این تجربه برایشان غیر قابل جبران است حتی اگر برای ساعاتی موبایل یا لب تاب در اختیار آنها قرار می دهید، کاملا با نظارت والدین و سرزدن های پیاپی باشد تا مبادا در ویدئوها یا مکالمات  تصاویر در معرض این آسیب ها قرار بگیرند. بنابراین بچه ها حدالامکان اخبار تلویزیون را کمتر تماشا کنند، در حضور بچه ها مادران گوشی به دست نباشند و در صحبت کردن هایشان به تحلیل اخبار منفی والدین نپردازنذ.

اگر والدین متوجه شدند که کودکشان دچار هیجانات منفی به دلیل اخبار منفی شده است، با او صحبت کنند تا احساس امنیت برایش ایجاد شود، خیلی از بچه ها امروزه به خاطر کرونا ترس از مرگ و بیماری زیاد دارند که والدین می بایست این احساس امنیت را به آنها بدهند و شرایط را توضیح دهند که در صورت رعایت کردن هیچ اتفاقی برای کسی نمی افتد و آنها در امنیت می مانند و خطری آنها را تهدید نمی کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فضای مجازی مهارت فرزندپروری اخبار منفی بچه ها و فضای مجازی خبر بد سلامت روان فضای مجازی اخبار ناگوار امنیت روانی برای بچه ها اخبار منفی بچه ها آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۳۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ ویژگی منحصر به فردی که تک فرزند‌ها دارند

تک فرزند‌ها گاهی با برچسب‌های ناخوشایندی مواجه می‌شوند، چیز‌هایی مثل لوس بودن، خودخواه بودن یا تنها بودن.

به گزارش روزیاتو، اما جالب است بدانید که مهاتما گاندی نیز تک فرزند بود؛ و آیا به نظر شما او شخصی خودبین بود؟

از گذشته کلیشه‌هایی در خصوص فرزند چندم خانواده بودن و داشتن یا نداشتن خواهر و برادر وجود داشته است.

گرچه مدرک اندکی در اثبات برخی از آن‌ها وجود دارد، اما برخی از آن‌ها هم قابل اعتنا هستند.

خوشبختانه خبر‌های بدی درمورد تک فرزند‌ها وجود ندارد. بلکه آن‌ها از ویژگی بخصوصی برخوردارند که آن‌ها را منحصر به فرد ساخته است.

۱- مستقل اند و می‌دانند که چطور از خود مراقبت کنند

حتماً شنیده اید که می‌گویند تک فرزند بودن، شما را لوس می‌کند.

هر چه نباشد، در نبود هیچ خواهر و برادر دیگری که توجه والدین تان را به خود جلب کند، شما به مرکز توجه تبدیل می‌شوید.

اما این بدان معنا نیست که شما اینگونه بزرگ می‌شوید که همیشه منتظر باشید دیگران کارهایتان را انجام دهند.

حقیقت آن است که والدین ما شبانه روزی حی و حاضر نیستند. به علاوه، آن‌ها نگاه متفاوتی نسبت به زندگی در مقایسه با فرزند خود دارند.

به همین دلیل آن‌ها همیشه نمی‌توانند نیاز‌های ما را برآورده کنند؛ بنابراین در نبود خواهر و برادری که بتوان به آن‌ها تکیه کرد، همه چیز با خودتان است.

کودکانی که به گونه‌ای بزرگ شده اند که مجبور بودند خودشان را سرگرم کنند، به تنهایی بازی کنند و مشکلات شان را حل کنند، در آینده به فردی خودکفا و کاربلد تبدیل می‌شوند.

۲- در بیان افکار و عقاید خود رک هستند

تک فرزند‌ها می‌توانند به رهبران بسیار خوبی تبدیل شوند.

وقتی خواهر و برادر دارید، ممکن است احساس کنید که افکار و احساسات زیاد سرکوب می‌شوند.

گرچه این امر می‌تواند درس ارزشمندی به ما در خصوص مدیریت روابط مان در آینده و نحوه‌ی رفتار با دیگران دهد، اما می‌تواند به اعتماد به نفس ما لطمه بزند و باعث شود و در بیان درونیات خود کمرویی بیشتری پیدا کنیم.

تک فرزندها، اما همیشه در معرض آن انتقاد و عدم پذیرش شدیدی که فرزندان خواهر و برادر دار ممکن است تجربه کنند، نیستند.

این امر به آن‌ها راحتی و اعتماد به نفس بیشتری برای در میان گذاشتن افکار خود می‌دهد.

۳- بیشتر از سن شان می‌فهمند

مصاحبت با بزرگتر‌ها از سن اندک، پختگی به دنبال دارد.

درست است که دوستانی همسن و سال خودتان دارید، اما در فضای خانه در معرض پختگی زیادی قرار دارید که بسیاری از اوقات منتقل می‌شود.

ممکن است از سن کم مهارت‌های عاطفی بسیار پیچیده و پخته‌ای را یاد گرفته باشید، چیز‌هایی مثل همدلی، تفکر و آگاهی و مهارت‌های حساس بین فردی.

ترکیب همه‌ی این‌ها با یکدیگر شخصی همه فن حریف می‌سازد که دانایی‌ای فراتر از سن خود دارد.

۴- استاندارد‌های سختگیرانه‌ای دارند که آن‌ها را به افراد بسیار موفقی تبدیل می‌کند

تک فرزند‌ها اغلب انتظارات بالایی از خود دارند، امری که از سنین کم آغاز می‌شود.

دلیلش این است که وقتی تک فرزند هستید، تمام توجه والدین تان به شما است. این امر گرچه مزیت‌هایی دارد، اما فشار زیادی هم ایجاد می‌کند.

آن‌ها توجه زیادی به عملکرد و موفقیت تان در زندگی دارند. آن‌ها بهترین‌ها را برای شما می‌خواهند و زمان بیشتری را تنها صرف شما می‌کنند تا از موفقیت شما مطمئن شوند.

تک فرزند‌ها از سنین پایین یاد می‌گیرند که خود را به جلو سوق دهند و از دیگران بهتر باشند.

تعجبی ندارد که بسیاری از داستان‌های موفقیت تاریخ، درباره‌ی چهره‌های مشهوری مانند لئوناردو داوینچی، جیمز لنون، رابرت دنیرو و غیره، تک فرزند هستند.

۵- مشکلی با تنهایی ندارند

تعجبی ندارد، چون به آن عادت کرده اند.

بسیاری از افراد در تنهایی احساس راحتی نمی‌کنند. آن‌ها می‌گویند که حوصله شان سر می‌رود یا احساس تنهایی می‌کنند.

اما تک فرزند‌ها از سن بسیار کم لذت خلوت کردن با خود را چشیده اند.

وقتی تک فرزند هستید هرگز مجبور نمی‌شوید اتاق تان را با کسی شریک شوید. شما خواهر و برادری ندارید که همیشه روی مصاحبت با او حساب کنید. شما مجبور هستید به نحوی با خود دوست شوید.

این امر در دوران بزرگسالی با مزایای زیادی همراه است.

خلوت کردن با خود به ما فرصت بیشتری برای تعمق در خود و کشف خود می‌بخشد. همچنین شما این فرصت را پیدا می‌کنید که به احساسات خود تعادل بخشید و آرام بگیرید.

۶- در تفکر خلاقانه بهترند

تک فرزند بودن خلاقیت را در شما به سطح بالاتری می‌رساند.

دانشمندان در پژوهشی به بررسی اسکن مغزی صد‌ها دانشجو پرداختند که نیمی از آن‌ها تک فرزند بودند. آن‌ها همچنین شخصیت، خلاقیت و هوش این دانشجویان را مورد بررسی قرار دادند.

دانشمندان پی بردند که تک فرزند‌ها در مقایسه با آن‌هایی که خواهر و برادر داشتند، در بحث خلاقیت، از عملکرد بهتری برخوردار بودند.

تصاویر اسکن مغزی نشان داد تک فرزند‌ها در آن نواحی مغز که با انعطاف پذیری ذهنی و تخیل مرتبط هستند، ماده‌ی خاکستری بیشتری داشتند.

دانشمندان این امر را یکی دیگر از نتایج ارتباط زیاد تک فرزند‌ها با والدین خود و ترکیب آن با انتظارات بالایی که از آن‌ها وجود دارد، حدس زده اند.

دیگر خبرها

  • تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس
  • دانلود آهنگ مست عشق علیرضا قربانی + متن
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد
  • ۶ ویژگی منحصر به فردی که تک فرزند‌ها دارند
  • مشارکت مردمی و تامین امنیت خاطر در سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار دولت
  • برخورد بدون اغماض با ترک فعل‌ها درباره خدمات‌دهی سلامت به والدین شهدا
  • محبت یک کشش روانی است یا امر اختیاری؟
  • کارهای عمرانی در بشاریات رشد سه برابری داشته است
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست