Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- سخنگوی شورای نگهبان گفت: هرکسی توانمند است و شرایط لازم را در خود می‌بیند، ثبت نام کند نه اینکه کسی حداقل‌ها را ندارد و یک روز هم پشت میز اداری نبوده و سابقه کیفری دارد ثبت نام کند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی با اشاره به مصوبه شورای نگهبان برای ساماندهی ثبت نام ها، تصریح کرد: ما سال‌ها منتظر این بودیم تا شرایط ثبت نام‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ساماندهی شود و همانطور که می‌دانید در هر دوره‌ای که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، با ثبت نام افرادی مواجهیم که فاقد توانمندی‌های لازم بوده و حتی فاقد شرایط اولیه هستند؛ از طرف دیگر، انعکاس این شکل از ثبت نام‌ها در شأن مردم و در شان نظام جمهوری اسلامی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه انتخابات در کشور ما مردمی است و مردم با شور و اشتیاق در انتخابات شرکت کرده و رای می‌دهند، این نوع از ثبت نام‌ها اصلا در شأن این مردم نبود، افزود: مدت‌ها در انتظار بودیم تا مجلس اصلاحات خود بر قانون انتخابات را ارائه دهد و واقعا در ادوار مختلف، مجالس هم اقدام قابل قبولی در این زمینه انجام ندادند و در نهایت سیاست‌های کلی انتخابات توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و شورای نگهبان در جزء 5 بند 10 از این سیاست‌ها، مکلف شد تا شرایط نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری را در حوزه‌های رجل سیاسی - مذهبی و مدیر - مدبر بودن، تعیین و تعریف کند.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری باید توانایی‌ جسمی، برنامه و سابقه اجرایی داشته باشد
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: ما در سال 96 بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات، مصوبه‌ای داشتیم که این رجل سیاسی - مذهبی و مدیر - مدبر بودن را به صورت جزئی‌تر مشخص کردیم، از جمله اینکه داوطلب انتخابات ریاست جمهوری باید توانایی‌های جسمی، برنامه و سابقه اجرایی داشته باشد.
کدخدایی ادامه داد: شورای نگهبان که در سال 96 این اقدام را انجام داد، انتظار داشت که مجالسی بعد از آن مصوبه روی کار آمدند، جزئیات بیشتر را با کار کارشناسی مشخص کرده و مسئله نحوه ثبت نام‌ها را اصلاح کنند؛ در این زمینه، مجلس فعلی مصوبه‌ای در این زمینه داشت، اما بعد از رفت و برگشت‌های متعدد به شورای نگهبان، نظر هیات عالی مجمع تشخیص نسبت به آن مصوبه‌ی مجلس، تامین نشد.
وی خاطر نشان کرد: در هفته‌ی گذشته وقتی اعضای شورای نگهبان دیدند که مصوبه به نتیجه نرسید، اعلام کردند ما میخواهیم معیار‌ها را برای ثبت نام انتخابات مشخص کنیم تا مسئله شفاف‌تر باشد.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه اعضای محترم شورای نگهبان مصوبه سال 96 را اصلاح کرده و یک شرایط شکلی را فقط برای ثبت نام پیش بینی کرده‌اند، گفت: از جمله شرایط اعلام شده، سن 40 سال تا 75 سال، مدرک تحصیلی ارشد و سابقه 4 سال کار در پست‌های کلان است که این مسئله به عنوان یک مصوبه‌ی الزام‌آور برای وزیر محترم کشور ارسال شد و ایشان هم اعلام کرد که رئیس جمهور و معاونت حقوقی نظراتی دارند و ما اعلام کردیم که اشکالی ندارد، ولی مصوبه ما را باید اجرا کنیم و تایید صلاحیت‌ها طبق قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است.
کدخدایی اظهار داشت: شورای نگهبان هیچ نگاه محدودیت‌زا و ممنوعیت‌زا ندارد این متاسفانه در رسانه‌ها مطرح شد که شورای نگهبان دنبال ایجاد ممنوعیت خاصی هست؛ اصلا چنین فرضی نبود و شورای نگهبان چنین نگاهی نداشت. ما اتفاقا معتقدیم هرکسی توانمند است و شرایط لازم را در خودش می‌بیند، بیاید ثبت نام کند نه اینکه کسی حداقل‌ها را ندارد و یک روز هم پشت میز اداری نبوده و سابقه کیفری دارد ثبت نام کند. ما از افرادی که میتواند مدیریت کلان کشور را بر عهده بگیرند و سکانداری اجرایی کشور را در دست بگیرند حتما می‌خواهیم تا حضور پیدا کرده و ثبت نام کنند.

ما همیشه با دوستان وزارت کشور توافقاتی را داریم از باب نظارت موثر خودمان
وی افزود: این نکته هم مهم است که ما مسئول اقدامات آقای رئیس جمهور و بخش‌های مختلف نیستیم و آقایان هم طبق تشخیص خودشان اقداماتی را انجام می‌دهند. اینجا یک خلط مبحثی ایجاد شده و می‌گویند که قانون گذاری شده است که این طور نیست. ما همیشه با دوستان وزارت کشور توافقاتی را داریم و تصمیماتی را داریم از باب نظارت موثر خودمان مطابق اصل 99 قانون اساسی که نظراتمان را در باب نظارت به وزارت کشور برای اجرا اعلام می‌کنیم.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: مثلا در دوره گذشته اعضای شورای نگهبان اعلام کردند که رای گیری صرفا تا ساعت 12 شب باید باشد چرا که اگر از ساعت 12 بگذرد یک روز دیگر حساب میشود و طبق قانون باید انتخابات در یک روز برگزار شود. این تصمیم گرفته و به وزارت کشور اعلام شد و وزارت کشور نیز به آن عمل کرد.
وی با اشاره به نامه رئیس جمهور درباره عدم اجرای این مصوبه گفت: این تصمیم لازم الاجرا بود و متاسفانه دیدیم که در نامه رئیس جمهوری گفته شده شورای نگهبان حق قانون گذاری ندارد، ولی اصلا قانون گذاری اتفاق نیفتاده است؛ یک مبحث الزام‌آور هست که شورای نگهبان می‌گوید که کسانی که می‌آیند باید شرایط شکلی داشته باشند برای ثبت نام و این یعنی شورای نگهبان بتواند در امر صلاحیت‌ها کار را خودش انجام بدهد و حقی از کسی ضایع نشود. اینکه هزاران نفر می‍آیند در وزارت کشور برای ثبت نام با آن وضعیت آشفته که همکاران شما در صدا و سیما نیز بخشی‌هایی از آن را به تصویر می‌کشند واقعا در شان مردم ما نیست.
کدخدایی تاکید کرد: چه بسا با این حجم و کیفیت از ثبت نام‌ها، افراد توانمند به این دلایل اصلا ثبت نام کنند. پس ما اینجا در مقام دفاع هستیم از افراد صالح و افراد شایسته و توانمند، و یک نظری را شورای نگهبان اعلام کرده به وزارت کشور و آن‌ها موظف هستند این نظر را اجرا کنند. این نکته هم مهم است که مصوبات الزام آور، الزاما قانون نیست که این مصوبات هم در دولت و هم در مجمع تشخیص هست. این مصوبه هم در واقع مصوبه‌ای است برای ساماندهی ثبت‌نام‌ها.
وی افزود: به نظر من دوستان دولت و وزارت کشور مقداری بی انصافی کردند و قضاوت عجولانه‌ای توسط برخی افراد شده است. ما تلاش‌مان این بود که مصوبه مجلس به سامان رسیده و نهایی شود و مطمئن هستم اگر مصوبه مجلس هم نهایی می‌شد همین موضع گیری‌های عجولانه و غیرمنصفانه نسبت به مجلس و شورای نگهبان هم انجام می‌شد. این مصوبه تقریبا همان مصوبه مجلس است و زمانی که دیگر از اجرایی شدن مصوبه مجلس ناامید شدیم، همان روز تصمیم گرفتیم از باب نظارت موثر شورای نگهبان، همان موارد را به وزارت کشور اعلام کنیم.

شورای نگهبان برای نیامدن افراد این مصوبه را تصویب نکرده
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه متذکر شد: نکته دیگر اینکه، خیلی خنده دار است که شورای نگهبان تصمیم گیری خود را منوط به آمدن یا نیامدن یک یا دو فرد کند، اگر معیار سن ملاک است، این مصوبه برای یک انتخابات تصویب نشده است و اگر فردی که در این دور سنش اجازه حضور در انتخابات را نمی‌دهد، دور بعدی می‌تواند در انتخابات ثبت نام کند، پس شورای نگهبان برای نیامدن افراد این مصوبه را تصویب نکرده است.
وی افزود: در میان گروه‌های سیاسی، افراد متعددی هستند که با همین مصوبه می‌توانند در انتخابات ثبت نام کنند، اگر شورای نگهبان خدای ناکرده قصدی داشت که مانع این افراد شود، طوری مصوبه را می‌نوشت که هیچ کدام از این افراد نتوانند ثبت نام کنند، نه اینکه مثلا برای یک نفر ممانعت ایجاد کند. این مصوبه اصلا مصداقی نیست و تعیین ملاک‌ها و شرایط است.
کدخدایی تصریح کرد: جشنواره ثبت نام‌ها هم که در جلوی وزارت کشور اتفاق می‌افتد و خبرگزاری‌های خارجی هم می‌آمدند و هجمه‌هایی علیه شورای نگهبان را مطرح می‌کردند. ما ناچاریم قانون را رعایت کنیم و برای اجرای قانون هم هزینه‌های آن را می‌پردازیم و از اجرای قانون کوتاه نمی‌آییم.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه این شورا براساس شرایطی که اعلام کرده، فقط کسانی را به عنوان ثبت نام کننده می‌شناسد که این شرایط را داشته باشد، خاطرنشان کرد: بحث استثنا هم که در مصوبه آمده است این است که که اگر بر فرض محال و نادر، یک شخصی نزدیک 40 سال باشد، ولی سایر شرایط را داشته باشد و اعتراضی کند، شورای نگهبان به صورت جمعی آن اعتراض را بررسی می‌کند و نظر می‌دهد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شرایط قانونی شورای نگهبان سخنگوی شورای نگهبان وزارت کشور برای ثبت نام ثبت نام کنند ثبت نام مصوبه مجلس ثبت نام ها باب نظارت یک روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۴۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اماره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

بنابر روایت ایسنا، وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها و استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمانهای مناطق آزاد کیش،قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که « ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند»، عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیرا اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقیست که عمدتا این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

ادامه دارد ...

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902985

دیگر خبرها

  • خبر مهم شورای نگهبان برای کاندیداهای دور دوم انتخابات
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • سخنگوی شورای نگهبان: رد صلاحیت حسن روحانی دلایل متعدد دارد / ایرادات به لایحه حجاب پابرجاست
  • شورای نگهبان نسبت به مصوبه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ایرادی نداشت
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای حسن روحانی
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد