Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد تماشای فیلم‌های معناگرا می‌تواند احساس آمادگی بیشتری برای مقابله با چالش‌های زندگی به فرد دهد و به آنها کمک کند که انسان بهتری باشند.

به گزارش یورونیوز؛ یافته‌های این تحقیق به یک سوال اشاره دارد که چرا افراد ممکن است فیلم‌ها را انتخاب کنند که باعث ناراحتی آن‌ها شوند یا ممکن است موضوعات دشواری را بررسی کنند که همیشه نشاط‌ آور نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دریافتند وقتی مردم فیلم‌های معناداری مانند رستگاری در شاوشنک (The Shawshank Redemption) یا بالا (Up) را به یاد می‌آورند، انواع واکنش‌های مثبت را تجربه می‌کنند از جمله اینکه می‌توانند شرایط انسانی را بهتر بپذیرند و مشکلات زندگی را درک کنند.

این تجربه‌های مثبت وقتی مردم فیلم‌هایی مانند لبوفسکی بزرگ (The Big Lebowski) یا اگه می‌تونی منو بگیر (Catch Me if You Can) به یاد می‌آورند، کمتر گزارش شده است.

جارد اوت، یکی از محققان این مطالعه و دانشجوی تحصیلات تکمیلی ارتباطات در دانشگاه اوهایو گفت:«فیلم‌های معنادار در واقع به مردم کمک می‌کنند تا در زندگی خود با مشکلات روبرو شوند و به آن‌ها کمک می‌کنند تا اهداف مهمتری را دنبال کنند.»

فیلم‌های معنادار در واقع به مردم کمک می‌کنند تا در زندگی خود با مشکلات روبرو شوند و به آن‌ها کمک می‌کنند تا اهداف مهمتری را دنبال کنند.

مایکل اسلاتر استاد ارتباطات دانشگاه اوهایو و یکی از محققان مطالعه در این رابطه گفت: «در حالی که بسیاری از مطالعات نحوه واکنش مردم به تماشای فیلم‌ها یا کلیپ‌های معنادار را از فیلم‌ها در محیط آزمایشگاهی بررسی کرده‌اند، این تحقیق به منظور تاثیر این فیلم‌ها بر مردم در دنیای واقعی طراحی شده است.»

اسلاتر افزود: «ما می‌خواستیم بدانیم که مردم چگونه این فیلم‌ها را در زندگی روزمره خود تجربه می‌کنند. تحقیقات زیادی در این باره انجام نشده است.»

این مطالعه اخیرا در مجله ارتباطات جمعی و جامعه منتشر شده است.

نحوه انجام تحقیق چگونه بود؟
محققان دو فهرست از ۲۰ فیلم هالیوودی ایجاد کردند که یکی فهرست فیلم‌های معناگرا و دیگری فهرستی از فیلم‌های دیگر و کمتر معناگرا بود که همه آن‌ها پس از سال ۱۹۸۵ ساخته شده‌ و تعداد زیادی تماشاگر داشته‌اند.

فهرست فیلم‌های معناگرا شامل فیلم‌هایی مانند هتل رواندا، فهرست شیندلر، میلیونر زاغه‌نشین و … بودند که از سوی کاربران در سایت فیلم IMDB با عبارت‌هایی مانند الهام‌بخش، معناگرا، تاثیرگذار توصیف شده‌اند.

این تحقیق روی ۱۰۹۸ بزرگسالی صورت گرفت که به‌صورت آنلاین داوطلب حضور در این مطالعه شدند.

شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی یکی از این دو فهرست را دریافت کردند و از آن‌ها خواسته شد مشخص کنند کدام یک را دیده‌اند. سپس یکی از فیلم‌هایی که قبلا دیده بودند، به طور تصادفی برای هر شرکت‌کننده انتخاب شد تا به بقیه نظرسنجی‌ها در رابطه با آن فیلم پاسخ دهند.

این نظرسنجی سوالات مختلفی درباره نحوه واکنش هر یک از شرکت‌کنندگان، به فیلم انتخاب شده را مطرح می‌کرد.

نتایج نشان داد افرادی که یک فیلم معناگرا را به یاد می‌آوردند بیشتر از دیگران گفته‌اند که این فیلم به آن‌ها کمک کرده است تا مشکلات زندگی را درک کنند. به‌عنوان مثال این فیلم‌ها به آن‌ها کمک کرده است تا «احساس کنند مبارزه در زندگی به یک دلیل است» و «با آسودگی و شجاعت راحت‌تر شرایط سخت را اداره کنند».

نتایج نشان داد که فیلم‌های معناگرا بیشتر از فیلم‌های دیگر به بینندگان کمک می‌کنند شرایط انسانی را بپذیرند. شرکت‌کنندگان گفته‌اند با یادآوری این فیلم‌ها این احساس در آن‌ها به وجود آمد که «هم تجربه‌های شاد و هم غم‌انگیز به زندگی ما معنا می‌بخشند» و «سود و زیان بخشی از زندگی است.»

شرکت‌کنندگان در تحقیق با یادآوری فیلم‌های معناگرا اعلام کردند که این فیلم‌ها باعث انگیزه در آن‌ها می‌شود تا فرد بهتری باشند، کارهای خوبی برای دیگران انجام دهند و آنچه را که واقعا در زندگی مهم است جست‌وجو کنند.

لینک کوتاه: asriran.com/003HtA

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فیلم های معناگرا کمک می کنند شرکت کنندگان آن ها کمک فیلم ها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۷۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاهها در راستای رفع مشکلات توسعه ای مازندران پای کار بیایند

به گزارش خبرآنلاین از مازندران، یوسف نوری در بازدید از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بر لزوم مطالبه گری دانشگاه‌ها از دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی در زمینه توسعه و پیشرفت استان در بخش‌های مختلف تاکید کرد.

استاندار مازندران در جریان بازدید از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، گفت: برای رفع برخی چالش‌های جدی استان و تسریع در گره گشایی از مشکلاتی که مردم را رنج می‌دهد و تعیین اولویت‌ها و ارایه راه حل‌های سازنده، به پژوهش‌های علمی و جهت دهنده دانشگاه‌های مازندران نیاز داریم. ‎

یوسف نوری بر لزوم مطالبه گری دانشگاه‌ها از دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی در زمینه توسعه و پیشرفت استان در بخش‌های مختلف، به ارایه راهکارهایی برای برقراری ارتباط مطلوب و تعامل بیش از پیش و کیفی میان مدیران اجرایی و مدیران علمی، پژوهشگران، فناوران و نخبگان دانشگاهی استان اشاره کرد و افزود: اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویان دانشگاه‌های مازندران باید در فرآیند پیشرفت مازندران نقش خودشان را به خوبی ایفا کنند.

وی به نقش نیروی انسانی در توسعه استان اشاره کرد و گفت: بدون برنامه نمی‌توان شاهد اعتلای استان در بخش‌های مختلف باشیم؛ تحقیقات دانشگاهی در تعیین اولویت‌ها و ارایه راه حل‌های سازنده بسیار موثر است.

استاندار مازندران بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان علمی استان مازندران، تاکید بر طراحی و تدوین برنامه راهبردی- عملیاتی توسط دانشگاه برای ارتباط با صنعت، جامعه و مجموعه دستگاه‌های مسئول در استان، ارتباط مستمر دانشگاه و دانشگاهیان با استانداری و سایر نهادها تاکید کرد.

عزیزالله گنجی، رئیس دانشگاه نوشیروانی بابل نیز در این بازدید در خصوص توفیقات و برنامه‌های دانشگاه گزارشی ارائه داد.

یاد آور می‌شود؛ استاندار مازندران پیش از این بازدید؛ در نمازجمعه بابل شرکت داشت و با حضور مقام عالی دولت در استان، از فعالان اجرای طرح نور در شهرستان بابل قدردانی شد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902937

دیگر خبرها

  • اسرائیل و حماس برای آتش بس «یک گام» جلوتر بیایند
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • ۲ دهه خدمت در منطقه محروم / روایت معلم غلامانی از زندگی معلمی
  • گزارش گاردین از سربازان فراری اوکراین؛ «نمی‌خواهیم بمیریم»
  • رمزهای عبور، گلوگاه‌های امنیت به شمار می‌رود
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • دانشگاهها در راستای رفع مشکلات توسعه ای مازندران پای کار بیایند
  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود