Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-01@13:02:30 GMT

کلاهبرداری‌ عجیب به نام دستگاه قضا

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۹۰۰۶

کلاهبرداری‌ عجیب به نام دستگاه قضا

به گزارش رکنا،  چندی پیش کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی در گشت‌زنی‌های فضای سایبری با پیامکی روبه‌رو شدند که شیادانی با سوءاستفاده از سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضائیه (ثنا)، پیامکی جعلی را طراحی و برای شهروندان زیادی ارسال می‌کردند. در این پیامک اعلام شده بود که پرونده آن‌ها به سامانه ثنا ارسال شده است و در صورت نداشتن سامانه ثنا، از لینک زیر ثبت‌نام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌های کارشناسان نشان می‌داد که لینک ارسالی یک بدافزار بوده که اطلاعات و پیامک‌های شهروندان را در دسترس شیادان فضای مجازی قرار می داده است. همان زمان اطلاع‌رسانی گسترده‌ای به منظور آگاهی شهروندان اعلام شد و به ظاهر همه چیز ختم‌‌ به‌ خیر شد، اما از هفته گذشته مرحله دوم این حمله سایبری آغاز شده و تنها در یک هفته بیش از 200میلیون تومان به صورت غیرمجاز از حساب شهروندان برداشت شده است.

با شکایت چندین شهروند مبنی بر برداشت‌های غیرمجاز مبالغی از حسابشان، بررسی‌ها آغاز شد. تعداد شاکیان هر روز بیشتر شده و به مرز دو رقمی شدن نزدیک می‌شد، نتایج تحقیقات اولیه بیانگر آن بود که بدافزاری بر روی گوشی‌های تلفن این افراد نصب شده که قادر است اطلاعات پیامک‌ها را به دست بیاورد.

با دعوت از شاکیان به پلیس فتای استان مشخص شد که هیچ‌کدام از این افراد، نمی‌دانند از چه زمانی و چگونه این بدافزار روی تلفن‌همراهشان نصب شده است.

ردپای پیامکی قدیمی در پرونده جدید

بررسی اظهارات شاکیان در یک نقطه مشترک می‌شد و همه آن‌ها پیش‌تر پیامک جعلی ابلاغ الکترونیک پرونده قضایی (ثنا) را دریافت کرده بودند و با ورود به لینک اعلامی ناخواسته اجازه نصب و جولان یک بدافزار را داده بودند.

پس از اینکه مدتی این بدافزار چراغ خاموش فعالیت مخرب خود را انجام داده بود، کلاهبرداران فضای مجازی در شگردی نامشخص اقدام به سرقت اطلاعات حساب این شهروندان کرده بودند و با توجه به دسترس بودن پیامک‌ها، توانسته بودند با دریافت رمز دوم پویا که معمولا پیامکی برای افراد ارسال می‌شود، اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب این افراد کنند.

رمزگشایی از یک دسترسی غیرمجاز

ماجرای مبهم چگونگی دست‌یافتن متهمان به اطلاعات حساب کاربران، یکی از موضوعاتی بود که کارشناسان زمان زیادی برای گشودن این راز صرف کردند.

به گفته رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی، شیادان به منظور دستیابی به اطلاعات حساب شهروندان پس از نصب بدافزار، پیامکی با این مضمون که برای مشاهده ابلاغ الکترونیک باید 2000تومان پرداخت کنید، قربانی را به صفحه جعلی پرداخت (فیشینگ) کشانده و به این نحو اطلاعات حساب قربانی را به دست می‌آوردند.

تاکنون 8شاکی شناسایی شده‌اند

سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به اینکه تا کنون 8مال‌باخته به پلیس فتا مراجعه کرده‌اند بیان کرد: این افراد مبالغ زیادی را از دست داده بودند که سرجمع این مبالغ به بیش از 200میلیون تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه احتمالا مال‌باختگان بیشتری به ما مراجعه کنند، اعلام کرد: البته این شیادی تنها در مشهد انجام نشده بلکه گزارش‌هایی از استان قزوین نیز وصول شده که نشان می‌دهد این شگرد در این استان نیز قربانی گرفته است.

جهانشیری ادامه داد: این احتمال وجود دارد با یک باند کشوری روبه‌رو باشیم که اقدامات و هماهنگی‌های لازم در این باره نیز انجام شده است.

سامانه ثنا رایگان است

رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه خدمات ارائه شده از سوی قوه‌قضائیه رایگان است، بیان کرد: تنها هنگام ثبت‌نام اولیه در این سامانه فرد مبلغ مختصری را باید پرداخت کند و برای مشاهده ابلاغ الکترونیکی نیازی به پرداخت وجه نیست.

وی با تأکید بر اینکه گوشی هوشمند تلفن همراه، همانند رایانه جیبی بوده و همان‌طور که رایانه قابلیت برنامه‌نویسی و اجرای برنامه‌های کدنویسی شده را دارد‌، گوشی هوشمند نیز این قابلیت را داراست.

جهانشیری از شهروندان خواست تا در اجرای برنامه‌های ناشناس یا کلیک بر روی لینک‌های ناشناس حساس باشند و از کنجکاوی بپرهیزند، همچنین برنامه‌های کاربردی گوشی خود را از منابع معتبر مانند فروشگاه play یا app stor و یا سایت‌های معتبر وابسته به آن دریافت کنند .

سرهنگ جهانشیری در ادامه با اشاره به اینکه کاربران ‌باید امنیت گوشی خود را ارتقا دهند گفت: افراد برای پرداخت‌های اینترنتی خود باید کارت عابر بانک جداگانه‌ای اختصاص دهند تا در صورت بروز خطا کل موجودی حسابشان به خطر نیفتد و برای راهنمایی و مشاوره می‌توانند با شماره 096380‌مرکز فوریت‌های سایبری تماس بگیرند و از خدمات اورژانس سایبری بهره‌مند شوند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

محمد جواد ابوعطا

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا قوه قضائیه حمله سایبری شکایت رمزگشایی شیادان سامانه ثنا رایانه عابر بانک اخبار حوادث رئیس پلیس دستگاه قضا کارشناسان کل برداشت غیر مجاز سهام عدالت قیمت خودرو کرونا بازیگر سینما و تلویزیون بازیگر زن ایرانی تعرض جنسی فیلم ایران قیمت پرونده عکس دام کرونا اطلاعات حساب پلیس فتای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۹۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایعه عجیب درباره کلاهبرداری داوود کیم خواننده مشهور کره‌ای در ایران

آفتاب‌‌نیوز :

داوود کیم، یوتیوبر مشهور کره جنوبی که چند سالی است مسلمان شده، از چند روز پیش با اعلام قصدش برای ساخت یک مسجد در کشور خود سروصدای زیادی به پا کرده، اما حالا نحوه تأمین بودجه این مسجد جنجالی شده است. این جنجال پس از اتهام جمع‌آوری کمک‌های مالی از مسلمانان خارج از کره جنوبی از جمله ایران برای پروژه ساخت مسجد در این کشور به وجود آمد.

داوود کیم ۳۰ ساله، یک تولیدکننده محتوای مشهور و تأثیرگذار است که از زمان گرویدن به دین اسلام در سال ۲۰۱۹، محبوبیت زیادی در میان مسلمانان غیرکره‌ای پیدا کرده است. او عمدتاً درباره مسلمانان کره جنوبی و تجربیات شخصی خود به عنوان یک مسلمان کره‌ای محتوا منتشر می‌کند.

اخیراً، کیم پس از اظهار مشارکت خود در تأمین مالی پروژه ساخت مسجد در شهر دایگو و جمع‌آوری کمک‌های مالی از دنبال‌کنندگانش، با نهاد‌های اسلامی رسمی در کره جنوبی درگیر شده است.

مسئله ساخت مسجد در دایگو از جمله موضوعات بحث‌برانگیز میان ساکنان و مقامات این شهر است که کیم از آن برای جلب توجه مخاطبان در کانال یوتیوب خود استفاده کرد.

این ادعا‌ها موجب ایجاد موج انتقادات از سوی نهاد‌های اسلامی رسمی و جامعه مسلمانان در کره جنوبی علیه کیم شد.

آن‌ها او را به گمراه کردن و تلاش برای جمع‌آوری کمک‌های مالی برای منافع شخصی تحت پوشش پروژه‌های ساخت مسجد متهم کردند و خواستار توضیح در مورد نحوه استفاده از پول‌های جمع‌آوری شده از دنبال‌کنندگانش شدند.

اتحادیه اسلامی کره جنوبی نیز در صفحه اینستاگرام خود با انتشار بیانیه‌ای رسمی توضیح داد که تنها نهاد اسلامی رسمی ثبت شده در کشور کره جنوبی که مجاز به ساخت مساجد در این کشور و جمع‌آوری کمک‌های مالی است، اتحادیه اسلامی است و این بدان معناست که داوود کیم صلاحیت قانونی برای ساخت مسجد در کره جنوبی را ندارد.

این اتحادیه با رنگ قرمز نوشت که ادعا‌های کیم برای طرح جمع‌آوری کمک‌های مالی و ساخت مسجد در این کشور هیچ ربطی به اتحادیه ندارد و یک مسئله شخصی است.

کیم از خود دفاع کرد

در همین راستا، کیم از خود دفاع و بر نیت خیرخواهانه خود تأکید کرد. او اشاره کرد که تنها قصد حمایت از جامعه مسلمانان در کره جنوبی و تسهیل زندگی دینی آن‌ها را دارد. با این حال، جنجال در مورد شفافیت و مشروعیت روش جمع‌آوری کمک‌ها و نحوه هزینه آن‌ها همچنان ادامه دارد.

کیم در این باره نوشت: «در مورد مسجد دایگو، من تمام پولی را که دریافت کردم برگرداندم».

داوود کیم با بیان اینکه مقامات تاکنون هیچ اتهامی علیه وی مطرح نکرده‌اند، افزود: «همه این جنجال‌ها در فضای مجازی پس از اینکه تصمیم گرفتم مسجدی در کره بسازم به وجود آمد... فریب دروغ‌های کسانی که از گسترش اسلام در کشور کره می‌هراسند را نخورید.»

وی همچنین گفت: «خدا از همه چیز آگاه است... نیت من برای خداست... و هرگز از ساختن مسجد در کره دست بر نمی‌دارم.»

کیم جای یا داوود کیم، خواننده و یوتیوبر معروف کره‌ای است. او در ۸ آوریل ۱۹۸۳ در سئول متولد شده و در سال ۲۰۱۹، به دین اسلام روی آورده و مسلمان شده است.

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • چطور از دسترسی هوش مصنوعی به اطلاعات حساس جلوگیری کنیم؟
  • اختلاف حساب منجر به قتل یک جوان خویی شد
  • کلاهبرداری ۲ هزار میلیاردی ۲ خواهر در مازندران
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • مستاجران مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند
  • شگرد عجیب یک کلاهبردار برای خرید سکه و طلا
  • شایعه عجیب درباره کلاهبرداری داوود کیم در ایران!
  • شایعه عجیب درباره کلاهبرداری داوود کیم خواننده مشهور کره‌ای در ایران